slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Θύμιος Δρόσος μιλάει για τις εξελίξεις στην ΝΔ.

Ο εικονιζόμενος κ. Θύμιος Δρόσος, για όσους δεν το γνωρίζουν, εξελέγη πρώτος σε σταυρούς ως μέλος της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, κατά το τελευταίο Συνέδριο, είναι φίλος του blog μας και από τα πλέον αγαπητά πρόσωπα στον Κεντροδεξιό χώρο. Πιο κάτω μιλάει στο nafpaktianews.gr για την κάθοδό του στις επερχόμενες εθνικές εκλογές στον νομό Αιτωλοακαρνανίας. Χαρακτηρίζει υπεύθυνη εθνική στάση τη στάση Σαμαρά στους χειρισμούς του στο μνημόνιο. Πιστεύει ότι η εξαλλοσύνη μετριέται με...

Και η Μιμή με τον Κουβέλη;;;

Αν δεν πρόκειται για ανέκδοτο, τότε σίγουρα θα είναι η… είδηση της χρονιάς, για το κόμμα του Κουβέλη, που μοιάζει σαν τον «καλό μύλο που όλα τα αλέθει». Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία η επόμενη μεταγραφή του Κουβέλη θα είναι η Δήμητρα Λιάνη!!!

Η σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου θα είναι,...
όπως φημολογείται, υποψήφια στο υπόλοιπο Αττικής μαζί με τον Φώτη Κουβέλη.
Ε, ρε γλέντια!!!
Και μόνο η εικόνα ότι θα είναι μαζί στο κόμμα, μαζί και στους… αγώνες ο Μπίστης, ο Ψαριανός κι η Λιάνη, είναι εξόχως σουρεαλιστική!

Έλληνας βουλευτής έβγαλε ένα εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό

Έλληνας βουλευτής έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατομμύριο ευρώ τον δραματικό  Μάιο του 2011.

Σε αυτή την βαρύτατη καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης.

Συγκεκριμένα...
μιλώντας στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, ο κύριος Νικολούδης δήλωσε: «Θα πρέπει, λοιπόν να σας πω, χωρίς κανένα δισταγμό, ότι από ελέγχους που μπορεί να μην είναι πλήρως εξαντλητικοί, αλλά δεν είναι μόνο δειγματοληπτικοί, ελέγχους που αφορούν ποιοί άνθρωποι, ποιές κοινωνικές τάξεις, έβγαλαν τα χρήματά τους από την αγορά ή τα έβγαλαν και στο εξωτερικό. Από αυτό πού λέμε και που εννοούμε πολιτικό κόσμο, εγώ διαπίστωσα έναν ή μία που έβγαλε 1.000.000 ευρώ τον περσινό δραματικό Μάη του 2011. Σε ποσοστό στους 300, είναι ένας στα 300. Δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του. Δεν είναι αμάρτημα το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία, με την τυπική έννοια του νόμου, αλλά για μένα είναι ένα δείγμα». 

Δυόμιση χρόνια κυβερνήσεις τουριστών


Οι κυβερνήσεις των τελευταίων δυόμισι χρόνων είναικυβερνήσεις τουριστών
 Τουρίστας είναι εκείνος που για να πάρει την εξουσία είπε ψέματα πως λεφτά υπάρχουν. Έκανε τις διακοπές του στην εξουσία και τώρα προσπαθεί να φύγει ανώδυνα να συνεχίσει την καριέρα του σε διεθνές επίπεδο.

Τουρίστας είναι αυτός που με μονή υπογραφή, υποθήκευσε το μέλλον των ...
παιδιών μας και τώρα παίζει τένις και τον φυλάνε αστυνόμοι. Αλήθεια πόσοι φυλάνε τον Παπακωνσταντίνου και πόσοι το μουσείο της Ολυμπίας;

Τουρίστας είναι ο φερόμενος ως υπουργός πολιτισμού που ανάλωσε το χρόνο του στα γυμναστήρια, τις life-style συνεντεύξεις, στις τσιπούρες και τώρα παραιτήθηκε να πάει σε άλλα μέρη να συνεχίσει τις διακοπές του.

Τουρίστρια είναι αυτή που δεν έκανε τη δουλειά της στο υπουργείο Παιδείας. Η υπουργός της φωτοτυπίας. Ή η φωτοτυπία υπουργού. Που δεν θέλει εκλογές γιατί δεν θα βγει βουλευτής.

Τουρίστρια και αυτή που κάνει εκπομπές για ταξίδια. Που πρώτα ψήφισε και μετά παραιτήθηκε…. Ο Ραν-Ταν-Πλαν.

Τουρίστας κι αυτός από την Πάρο που δεν ξέρει με ποιόν να πάει για να υπάρχει. Να πάει στον Αμπελά της Πάρου, να φτιάξει το δρόμο γιατί περνάω με το αμάξι και θα πέσω στη θάλασσα καμιά μέρα.

Τουρίστες η Μπιρμπίλη, ο Δρούτσας και όλοι αυτοί. Ήρθαν-είδαν και απήλθαν. 
Και τέλος, τουρίστας ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, που κάποιος τον πήρε τηλέφωνο και του είπε «δεν έρχεσαι να κυβερνήσεις για λίγο; Με όλα τα έξοδα πληρωμένα; All inclusive. Φτάνει. Να πάνε στο καλό…

Μπορούμε και χωρίς τους τουρίστες! Θα τα βρούμε. Και θα σωθούμε. Θα σωθούμε έχοντας στο τέλος το φοβερό υπαρξιακό ερώτημα.

Μα που τους βρήκαμε όλους αυτούς;
Και γιατί Θεέ μου τόσον καιρό ενημερωνόμουνα από την Τρέμη;

Νέα απόφαση υπέρ ανθρώπων που δεν πλήρωσαν το χαράτσι

Το δικαστήριο Πατρών δικαίωσε δύο δικηγόρους οι οποίοι είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ, προκειμένου να μην τους διακοπεί το ρεύμα στα σπίτια και τα γραφεία τους.

Οι δικηγόροι είχαν πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος, εκτός από τον ειδικό φόρο, διότι όπως ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο ο νόμος για την επιβολή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) είναι αντισυνταγματικός.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει στη ΔΕΗ να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι να εκδικαστεί η κύρια αίτηση στα τέλη Μαΐου.

ENOXΛΗΘΗΚΕ TO KKE ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ''ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!''


''ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ'' ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ''ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ!

«Το ΚΚΕ απευθύνει μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης:

Προτάσεις για το Σύγχρονο Λύκειο



 Σε μια εποχή που η Ελλάδα αναζητεί τις βάσεις για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα εμπνεύσει τους πολίτες και θα δώσει ώθηση στην οικονομία, πραγματοποιήθηκε σήμερα από την αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, η παρουσίαση της πρότασης μας για το Σύγχρονο Λύκειο.

Τα ιδία λάθη o ... πρασινοφρουρός Συνταξιούχος Γιάννης Πολίτης ξαναπροσλήφθηκε στην ΕΡΤ

H Πηνελόπη Γαβρά θα πάρει τη θέση της στο τιμόνι του ενημερωτικού talkshow τις Πέμπτες στη ΝΕΤ! Μαζί της ο Γιάννης Πολίτης, που ανανεώθηκε η σύμβαση του, αφού έχει ήδη ενημερώσει ή θα ενημερώσει σύντομα τους αρμοδίους ότι...
συνταξιοδοτείται και σύμφωνα με την άποψη των επιτελών της κυβέρνησης και της ΕΡΤ που ασχολήθηκαν με το θέμα των συμβασιούχων στην κρατική, η σύνταξη δεν θεωρείται επιπλέον εισόδημα. Έτσι, λοιπόν, δεν υπάρχει πρόβλημα με τον όρο της μονοθεσίας...
ΥΓ. Απορώ πως δεν ξαναπροσλήφθηκε ο άλλος πρασινοφρουρός ο Μαχαίρας!!! Μάλλον θα έχει να κάνει κάτι πιο προσοδοφόρο... 

Κατάσχεση στην Imako του πρασινοφρουρού του Κωστόπουλου

Δικαστικός επιμελητής συνοδεία αστυνομικών με κατασχετήριο από εταιρεία στον χώρο του προωθητικού διαφημιστικού δώρου πήγαν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στα γραφεία της εκδοτικής εταιρείας «Imako» του Π. Κωστόπουλου και ενημέρωσαν τους υπαλλήλους ότι θα γίνει κατάσχεση σε αντικείμενα της εταιρείας.

Οι υπάλληλοι ενημερώθηκαν ότι πρέπει να απομακρύνουν άμεσα τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Προς το παρόν γίνεται αγώνας δρόμου για να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς εταιρειών, δεδομένου ότι θα ακολουθήσει πλειστηριασμός.

Διαγράψτε τα χρέη των Ελληνικών νοικοκυριών ΤΩΡΑ!

Αλλωστε τί ποσοστό επί του ΑΕΠ θα αποτελέσει μιά αντίστοιχη διαγραφή χρέους, τι ποσοστό θα προστεθεί επί του ποσοστού του "κουρέματος";;;
 Είναι προφανές πλέον σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας, ότι το όλον “σχέδιον” της “διάσωσης” της χώρας, υλοποιήθηκε απο τον Γ.Α.Παπανδρέου το 2009, όταν εξαπατούσε τον Ελληνικό λαό, και κατόπιν απο τούς τρεις αρχηγούς των δήθεν “μεγάλων κομμάτων” στην Ελλάδα, μετά της "σθεναράς" υποστηρίξεως απο την ΕΕ και ΔΝΤ, το 2011, όταν συναποφασίσαν να “αλλάξουν” πρωθυπουργό στην χώρα με το “πολιτικό πραξικόπημα” της ....

Πρωτοβουλία πολιτών για Νέο Σύνταγμα (βίντεο)...

Όπως σας είχαμε προαναγγείλει, την προπερασμένη Δευτέρα 13-2-2012, έγινε στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ μια πρώτη συνάντηση των μελών της γνωστής Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Ριζική Αλλαγή του Συντάγματος της χώρας. Η πρωτοβουλία αυτή σιγά σιγά εδραιώνεται και απλώνεται σε όλη τη χώρα, αποκτώντας συνεχώς νέα μέλη τα οποία αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την αδράνεια και να ενεργοποιηθούν. Το κεντρικό σύνθημα είναι:....

Συνάντηση Περιφερειάρχη με Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


Με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης.

Οι εργαζόμενοι εξέθεσαν στον Περιφερειάρχη τα προβλήματα τους και εξέφρασαν την ανησυχία τους για σειρά ζητημάτων που τους απασχολούν.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την κατάργηση των δημοσίων ΚΤΕΟ, ο Περιφερειάρχης διευκρίνισε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από το αρμόδιο υπουργείο πως δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ.

Η Συγκυβέρνηση με τις περικοπές, που ήδη έκανε ο Υπουργός Υγείας, στα πολυτεκνικά επιδόματα (στρογγυλοποιήσεις, 44 και 88 ευρώ μόνο μηνιαίως αντί των 102 στις πολύτεκνες μητέρες με 1 και 2 τέκνα αντιστοίχως κάτω των 23 ετών, περικοπή του πολυτεκνικού επιδόματος του 3ου τέκνου στην πολύτεκνη, που λαμβάνει το πολυτεκνικό επίδομα, κατάργηση των επιδομάτων που εχορηγούντο στα απορφανισθέντα τέκνα κ.λπ.) εξοικονόμησε ετησίως το ποσό των  50.000.000 ευρώ (βλέπε κονδύλια προϋπολογισμού 2010,2011 και 2012). Ήδη για να εξοικονομήσει 30 έως 40 εκατ. ευρώ επιχειρεί εκ νέου να θεσπίσει όρια εισοδήματος για τη χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, εξαλείφοντας κάθε ίχνος δημογραφικής πολιτικής.

Νέα Απάντηση Κομισιόν σε Ν.Χουντή για το χαράτσι της ΔΕΗ.

ΑΙΣΧΟΣ
·          Ο Γερμανός Επίτροπος της ΕΕ, που πριν από λίγο καιρό είχε απαντήσει ευθέως ότι το χαράτσι της ΔΕΗ ήταν παράνομο με βάση την κοινοτική νομοθεσία, τώρα “μασάει τα λόγια του”.
·          Ν. Χουντής: “Προκειμένου να καθυποτάξουν και να ξεζουμίσουν τον ελληνικό λαό, όχι μόνο έχουν καταργήσει το ελληνικό Σύνταγμα και τους νόμους, αλλά και παραβιάζουν την κοινοτική νομοθεσία”.

Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τον ΦΠΑ στα νησιά


PAPADHMOSΣτο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται για την αποτροπή της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά μας και σε υλοποίηση της κοινής απόφασης όλων των φορέων του Αιγαίου, όπως αυτή διατυπώθηκε στην πρόσφατη (15/2) συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, οι Περιφερειάρχες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και Νάσος Γιακαλής, ζητούν και εγγράφως συνάντηση της αντιπροσωπείας των φορέων του Αιγαίου με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τους πολιτικούς αρχηγούς.
Μετά την επεξεργασία του κειμένου με τις θέσεις των τοπικών μας φορέων, στη χθεσινή (Δευτέρα, 20/2) κοινή τους επιστολή, οι κ. Μαχαιρίδης και Γιακαλής, αναφέρουν τα παρακάτω:

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

oikonomikh_epitrophΣυνεδριάζει την Παρασκευή 24/22, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη σε Σύρο και Ρόδο.
 Τα θέματα που θα συζητηθούν:
 1.Έγκριση παράτασης προθεσμίας των εργασιών του έργου : «Βελτίωση Επαρχιακής Οδού Μαλώνα – Πλατάνια (Β’ Φάση)» Προϋπολογισμού 3.350.000,00€.
2.Εκδίκαση της από 29/11/2011 ένστασης των αναδόχων μελετητών της μελέτης : «Γυμνάσιο Μεσαριάς ν. Θήρας».
3.Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: « Προσθήκη Αιθουσών στο 2ο Γυμνάσιο Ρόδου ( Κεραμεικός)».
4.Αποδοχή χρηματοδότησης.
5.Έγκριση Πρακτικού Ανοικτού Διεθνή Διαγωνισμού για την....

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ-ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/02 13:45 ΔΑΚ ΝΑΞΟΥ


Αύριο  ΤΕΤΑΡΤΗ 22/02 και ΩΡΑ 13:45 στο Δακ Νάξου για το πρωτάθλημα της Δ Εθνικής o Πανναξιακός αντιμετωπίζει. τη Νέα Ιωνία. Καλούμε το φίλαθλο κόσμο να ενισχύσει με τη παρουσία του την προσπάθεια των παικτών για τη νίκη σ ένα πολύ κρίσιμο για τη συνέχεια του πρωταθληματος αγώνα.

Να κ. Παπούλια ποιοι είναι οι Φιλανδοί!!!

Όπως θα θυμάστε, πριν μερικές ημέρες ο κ. Παπούλιας, απευθυνόμενος προς τον ελληνικό λαό, αναρωτήθηκε με οργή "ποιος είναι ο κ. Σόϊμπλε;" και μας γέμισε με εθνική υπερηφάνεια! Σήμερα το πρωϊ τον πληροφόρησαν, ότι ο κ. Σόϊμπλε είναι αυτός που δεσμεύει τα χρήματα της Ελλάδας σε «Ειδικό Λογαριασμό» υπό τον έλεγχο της Γερμανίας. Είναι αυτός που αφαίρεσε την Εθνική Κυριαρχία της Ελλάδας και στέλνει Γερμανούς τοποτηρητές σε κάθε υπουργείο. Είναι αυτός που....

Το μανιφέστο του Πάνου Καμμένου...

Από το FB του Πάνου Καμμένου


"Μαθαίνω τις σκέψεις μου από τον δικό τους φόβο"
Κινέζικη παροιμία

Είναι πια φανερό ότι πλέον δεν υπάρχει καμιά σχέση μεταξύ της πραγματικότητας της ζωής και της virtual πραγματικότητας της υπό κατάρρευση μεταπολίτευσης και των σαπρόφυτων και καρκινωμάτων που τρέφει...


Γράφει σήμερα το Παρόν ότι δήθεν σκέπτομαι να μην προχωρήσω στην ίδρυση του κινήματος πολιτών λόγω έλλειψης υποψηφίων και «χρηματοδοτικών πόρων».
Γράφω και σκίζω εδώ και 5 ώρες αυτή την ανάρτηση προσπαθώντας να μην βγάλω θυμό και αγανάκτηση, αδικήσω ανθρώπους που δεν φταίνε και τελικά χάσω το δίκιο μου....

Συνεχίζουν την αποχή οι Δικηγόροι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, στην  έκτακτη συνεδρίασή του την 20/2/2012, αποφάσισε την αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους έως και την 29η Φεβρουαρίου 2012, συντασσόμενο με την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος που λήφθηκε την 18/2/2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες κατ΄ επιταγή της ΄΄ΤΡΟΙΚΑΣ΄΄ νομοθετικές ΄΄μεταρρυθμίσεις΄΄ του Κώδικα περί Δικηγόρων, που απαξιώνουν το δικηγορικό λειτούργημα και οδηγούν αυτό στην ουσιαστική κατάργησή του, καθώς επίσης και για τα νέα νομοθετικά μέτρα που επαυξάνουν τα δικαστικά έξοδα και πλήττουν τους πολίτες.   

                  Για το Δικηγορικό Σύλλογο Νάξου

                Η  Πρόεδρος                  Ο Γ. Γραμματέας   

             Μαρία Π. Μάρκου          Γεώργιος Ε. Καραμανής


 

Όχι σε νέες κινητοποιήσεις είπαν οι μαθητές της Νάξου

Την  Κυριακή το απόγευμα οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Νάξου, διαμαρτυρόμενοι  για τα οικονομικά μέτρα που επιβάλλει το νέο μνημόνιο, πραγματοποίησαν  πορεία στην πόλη της Νάξου. Σήμερα Δευτέρα τα μέλη του 15μελούς Διοικητικού Συμβουλίου των μαθητών του Γενικού Λυκείου Νάξου είχαν συνάντηση με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων    και    το Σύλλογο των   Καθηγητών  για να ενημερώσουν ότι, παρά το προβληματισμό που υπάρχει   για τα όσα διαδραματίζονται στη χώρα μας και παρόλο που είναι κοινή διαπίστωση όλων  είναι ότι τα μέτρα που επιβάλλει το νέο μνημόνιο εκτός του ότι επηρεάζουν τους ίδιους τους μαθητές πλήττουν και την κάθε οικογένεια, δεν  πρόκειται να προβούν σε νέες κινητοποιήσεις και ειδικά σε κατάληψη.
διαμαρτυρηθούν όχι

Το Αθλητικό Σαββατοκύριακο που πέρασε!!!!


FILOTI-PANTHIRAIKOS FASH

ΑΜΣ Φιλωτίου-Πανθηραϊκός: (Γκολ,φωτο και δηλώσεις)...

Δείτε το γκολ, φωτογραφίες και δηλώσεις απο τον αγώνα της Α΄Κατηγορίας μεταξύ του ΑΜΣ Φιλωτίου και του Πανθηραϊκού.
Διαβάστε περισσότερα