slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Aποκάλυψη που θα συζητηθεί


Tο «όχι» Καραμανλή στο ενδεχόμενο νέων μέτρων
Οι σκέψεις του για το πώς θα κινηθεί από δω και πέρα, με δεδομένη πλέον τη διαφωνία του στην οικονομική πολιτική που ακολουθείται.

Ανακοίνωση - Κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής στην απεργία στις 20 Φλεβάρη


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΟΛΟΙ  ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην Παραλία  στο παλιό Δημαρχείο 11π.μ.
Τώρα να ριχτούμε στη μάχη της απεργίας στις 20 Φλεβάρη ενάντια στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας..
Με τα νέα βάρβαρα μέτρα μας γυρνούν στην εποχή του σκλαβοπάζαρου, στην ασταμάτητη δουλειά ήλιο με ήλιο.
Ήρθε η ώρα για  αμείλικτη απάντηση στον πόλεμο των ........

Έκδοση αθεώρητων τιμολογίων σε αντικατάσταση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών από εκμεταλλευτές καταστημάτων που διαθέτουν φαγητά και ποτά για επιτόπια κατανάλωση


Σχετικό : Αριθμ. Πρωτ. : Δ15Β 1021307ΕΞ2013, Έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας
Αγαπητοί Συνάδελφοι ,
Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ομοσπονδίας στα πλαίσια της απλοποίησης των διατάξεων, η αντικατάσταση των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών με τιμολόγιο, πλέον εκδίδεται (αθεώρητο) τιμολόγιο και όχι συνενωμένο δελτίο αποστολής – τιμολόγιο (θεωρημένο) , στην........

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΦΕΤ) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

Η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου, θα πραγματοποιήσει  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, τα οποία είναι υποχρεωτικά για όλες τις επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό (1 για κάθε επιχείρηση). Διευκρινίζεται πως η ύπαρξη Τεχνικού Ασφαλείας είναι υποχρεωτική (Σχετ. Ν.1568/85, Π.Δ. 17/96, Π.Δ.159/99).
Τα σεμινάρια θα παρακολουθήσουν εργοδότες ξενοδοχείων, ενοικιαζομένων δωματίων, εμπορικών καταστημάτων, λογιστικά/φοροτεχνικά γραφεία, ελεύθεροι επαγγελματίες, κ.α.
Τα σεμινάρια είναι διάρκειας 10 ωρών (2 ημέρες από.........

Αναφορά για τον υπουργό Οικονομικών για την υποχρεωτική ασφάλιση οχημάτων από την χορήγηση της άδειας κυκλοφορίας


Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος  Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας της Σ.Ι.Ε.Α.Ε.Ν. προς τον Υπουργό Οικονομικών για την υποχρεωτική ασφάλιση οχημάτων από την χορήγηση  της άδειας κυκλοφορίας στο προτεινόμενο σχέδιο Νόμου.
 Επισυνάπτεται η Επιστολή.

Δήλωση συμπαράστασης από τον Γιάννη Βρούτση για το Νοσοκομείο Νάξου


Σε προγραμματισμένες συναντήσεις στην Αθήνα, για το φλέγον θέμα της επικείμενης συγχώνευσης του Κέντρου Υγείας – Νοσοκομείου Νάξου με το Νοσοκομείο Σύρου, μετέβη ο Δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από μέλη της Επιτροπής Αγώνα και εκπροσώπους φορέων της Νάξου.
Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου συναντήθηκε με τον ....

Ρήγας: Αστειότητες όσα λέει ο Βαξεβάνης

Μαργαρίτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο τραπέζι πίστα

γηηη
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο τραπέζι πίστα σε όλα τα Μέσα», είπε χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Μαργαρίτης της Δημοκρατικής Αριστεράς, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".
Ο κ. Μαργαρίτης υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να εκφράσει τη διαμαρτυρία του σε όλα τα τηλεοπτικά παράθυρα και έτσι να ασκεί την κριτική του.
Οι συγκεκριμένες εκφράσεις προκάλεσαν την αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη, η οποία τον ρώτησε αν η πολιτική ζωή εξαντλείται στα τηλεοπτικά πάνελ.

Η ΝΔ έπαυσε από τη Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων τον Σταύρο Παπασταύρου

Η ΝΔ ανακοίνωσε προ διημέρου όλα τα ονόματα των νέων γραμματέων που αναλαμβάνουν καθήκοντα, ανάμεσα στα οποία ήταν και αυτό της Ελίζας Βόζενμπεργκ που έκανε την έκπληξη αναλαμβάνοντας τη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού.

Ωστόσο στη θέση του Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων την οποία κατείχε ο Σταύρος Παπασταύρου βρίσκεται πλέον ο ....

Πόρτα από ΝΔ σε πρόταση Βενιζέλου για νέα συμφωνία της τρικομματικής: Τα λέει ενόψει Συνεδρίου...

Δεν δείχνει διατεθειμένη η ΝΔ να αποδεχθεί την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για την υπογραφή μιάς νέας συμφωνίας διακυβέρνησης μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων. Σε συνέδριο πάει, κάτι πρέπει να λέει, κατανοούμε, είναι η απάντηση της ΝΔ.

Ο Παπανδρέου απολογείται για 15 κατηγορίες: Ο Καραμανλής, ο Σαμαράς κι ο φούφουτος φταίει

Να δικαιολογήσει τα έργα και τις ημέρες του επιχειρεί ο Γιώργος Παπανδρέου με κείμενο συνεργατών του που δημοσιεύεται στο smartpost, και τιτλοφορείται «Σπάμε 15 μύθους». Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντάει σε βασικές κατηγορίες των πολιτικών αντιπάλων του και επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία και ειδικά στην κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία «γνώριζε, αλλά απέκρυπτε, τα......

Συμφωνία ΥΕΝ και ΕΥΔΑΠ για να λυθεί το πρόβλημα υδροδότησης των νησιών

mousouroulis stayridhs
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Στέλιος Σταυρίδης, υπέγραψαν πλαίσιο συνεργασίας για την παροχή τεχνικών - συμβουλευτικών υπηρεσιών από την ΕΥΔΑΠ προς το Ελληνικό Δημόσιο, στον τομέα της ολοκληρωμένης διαχείρισης του νερού και των λυμάτων των νησιών.
Η ΕΥΔΑΠ Α.Ε., σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, θα επεξεργαστεί, ξεκινώντας από τα 15νησιά που καλύπτουν εν μέρει ή στο σύνολο τις ανάγκες ύδρευσής τους σήμερα με μεταφορά νερού, ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης υδάτων, με προτεραιότητα στην ύδρευσή τους.
Οι προτεινόμενες λύσεις θα υιοθετηθούν και .....

Δήμαρχος Θήρας: Υποψήφιοι κρύβονται πίσω από ανώνυμα blog στο internet

dimarxoskl1Την καταγγελία ότι πίσω από διάφορα ανώνυμα blog στοinternet τα οποία κατά καιρούς ασκούν κριτική στην Δημοτική Αρχή, βρίσκονται διάφοροι επίδοξοι υποψήφιοι Δήμαρχοι, έκανε μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αν.Νικ.Ζώρζος.

Ο κ. Ζώρζος με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην απόφαση του Δήμου να ενοικιάσει κατάστημα στη Μεσαριά τόνισε ότι δεν επιθυμεί να ασχοληθεί με τις ανώνυμες αυτές καταχωρήσεις οι οποίες όπως τόνισε έχουν στόχο όχι την αντικειμενική παρουσίαση των ζητημάτων του νησιού αλλά την προβολή προσώπων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές.

Δημοσκόπηση ALCO : Μπροστά με 1% και ανεβασμένη η ΝΔ-Πεσμένοι ΣΥΡΙΖΑ (-2,1%), Χ.Α.


Νέα δεδομένα προκύπτουν από την δημοσκόπηση της alco για λογιαριασμό του newsit, όπου προκύπτει, μια όχι μεγάλη αλλά αξιοσημείωτη άνοδος της ΝΔ (+0,5% από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας για το newsit), μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ (-2,1%), άνοδο...

Οι φαντασιόπληκτοι ο Καραμανλής και το μνημόσυνο του πατέρα του

Εξαλλοι είναι οι συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή για τη μουρμούρα που ξεκίνησαν το μεσημέρι στελέχη της Κ.Ο της ΝΔ, ως προς την απουσία του πρώην πρωθυπουργού από την σημερινή ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την μίσθωση βραχονησίδων.

Μάλιστα κάποια «τσακάλια» έφτασαν στο σημείο να σκεφτούν ότι η απουσία του μπορεί να είναι ένα μήνυμα στην ηγεσία της ΝΔ επειδή δεν πήρε ξεκάθαρη θέση στην κριτική που έκανε ο Γιάννης Στουρνάρας για τα χρόνια της διακυβέρνησης του .

«Δεν υπάρχει λίγη ντροπή, δεν υπάρχει τσίπα;» ήταν η πρώτη αντίδραση συνεργατών του Κώστα Καραμανλή όταν έμαθαν τη μουρμούρα.

«Ο πρόεδρος είναι στις Σέρρες για το μνημόσυνο του πατέρα του και κάποιοι δεν σέβονται ούτε αυτό και φτιάχνουν στο μυαλό του απίθανα σενάρια» πρόσθεταν θέλοντας έτσι να δείξουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν θέλει να δώσει αυτή τη στιγμή την παραμικρή αφορμή για να πουν κάποιοι ότι υπάρχουν «σύννεφα» στη σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά.

iefimerida.gr

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

 Συνάντηση είχε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων που έχει με στελέχη των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ.....

Η κυβέρνηση αποκάλυψε τις προθέσεις της για το ξεπούλημα εκατοντάδων νησίδων


Η ένταξη των δημόσιων νησίδων στην τροπολογία που προσπαθεί να περάσει από το παράθυρο η κυβέρνηση αποκάλυψε τις προθέσεις της για ξεπούλημα εκατοντάδων ελληνικών νησιών σε ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό κατήγγειλε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος από το βήμα της Βουλής, σε συζήτηση της Ολομέλειας για ψήφιση νομοσχεδίου για την αεροπορική σύνδεση Ελλάδα-Κατάρ, στην οποία είχε εισαχθεί η επίμαχη τροπολογία για τις δημόσιες και.....

Ανακοίνωση: Τετάρτη 20 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΟΙ στο ΝΕΩΡΙΟ - ΙΚΑ

Προώθηση των προιόντων της Νάξου στη Ρωσία.



Απόσπασμα από την εκπομπή του MEGA "Κοινωνία ώρα Mega" της 14-2-2013. Ο πρόεδρος του ΕΑΣ Νάξου, Δημήτρης Καπούνης μιλά από τη Μόσχα, όπου ο Αγροτικός Συνεταιρισμός συμμετέχει σε έκθεση για την προώθηση των αγροτικών προιόντων του νησιού

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ


ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ!!!!!!
Το Φιλώτι έπαιξε με πάθος, πάλεψε αλλά η ανωτερότητα του αντιπάλου (μία ολόκληρη κατηγορία χώριζε τους δύο αντιπάλους)  δεν επέτρεψε στους τυπικά γηπεδούχους, εκτός της καλής εμφάνισης, να πάρουν κάτι καλό από αυτό το παιχνίδι.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ
 Ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου πριν την έναρξη του αγώνα βράβευσε αρχικά την ομάδα του Παναξιακού για τη γενική της προσφορά στο Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο ενώ στη συνέχεια οι παράγοντες  του Φιλωτίου τίμησαν και το τεχνικό σύμβουλο του Παναξιακού και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Φιλωτίου Κατσάνη Νικολή. Παράλληλα πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κατσάνη Ιωάννη πατέρα του Νικολή. Με όλα αυτά αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά η καλή σχέση που υπάρχει μεταξύ των δύο....

Βουλή: Συναντήσεις της αντιπροσωπείας με εκπροσώπους των κομμάτων

 

Η δυναμική πορεία των Παριανών και Αντιπαριωτών στους δρόμους της πρωτεύουσας