slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ποδόσφαιρο Κυκλάδων

Αποτελέσματα 2ης Αγωνιστικής
www.syrostoday.gr

Α΄κατηγορία

ΑΟ Πάρου

Μαρπησσαϊκός

1-2

Παμμηλιακός

Πανθηραϊκός

1-2

Πανναξιακός

Ίος

6-2

Ανδριακός

Νηρέας

0-0

Ρεπό

Αστέρας Κορθίου


Β΄κατηγορία 1ος όμιλος

ΑΟ Τήνου

ΑΟ Πάγου

3-2

Αστέρας Σύρου

Στενή Τήνου

0-0

Άνω Μερά Μυκόνου

Υδρούσα

3-0 α.α.

Β΄κατηγορία 2ος όμιλος

Λάβα

Αναγ.Νάξου

1-1

Θύελλα Καμαρίου

Φιλότι

6-1

ΑΟ Πύργου

Αστ.Μαρμάρων

2-1

Ρεπό

Καρτεράδος


Βαθμολογίες:


Α΄κατηγορία


1.

Πανναξιακός

6

2.

Πανθηραϊκός

6

3.

Μαρπησαϊκός

4

4.

Νηρέας

2

5.

Ανδριακός

2

6.

ΑΟ Πάρου

0

7.

Παμμηλιακός

-2

8.

Ίος

-2

9.

Αστέρας Κορθίου

---

Β΄κατηγορία 1ος όμιλος

1.

Στενή Τήνου

4

2.

ΑΟ Πάγου

3

3.

ΑΟ Τήνου

3

4.

Άνω Μερά Μυκόνου

3

5.

Αστέρας Σύρου

-3

6.

Υδρούσα

-5

Β΄κατηγορία 2ος όμιλος

1.

Θύελλα Καμαρίου

3

2.

Πύργος

3

3.

Αστέρας Μαρμάρων

3

4.

Αναγ.Νάξου

2

5.

Φιλότι

1

6.

Λάβα

1

7.

Καρτεράδος

0


Ξεκάθαρος ο Γιούνκερ για Γιώργο αλλά τα φερέφωνα το κρύβουν.

Τώρα ο Έλληνας Πρωθυπουργός λέει ότι ...

sakias

Λαμόγια δημοσιογράφοι παραπληροφορούν τον κόσμο!!!!

Ακούστε και φρίξτε πως τους ξεβράκωσε ο ΣΚΑΙ:

Εδώ πάπας εκεί πάπας ποιος είν' ο πάπας;... Ο Παπανδρέου φυσικά μιας και η αγγλική δήλωση δεν μιλάει για "ΠΡΩΗΝ" Πρωθυπουργό!

Και απόψε μίση ώρα το MEGA επιδόθηκε στην αναζήτηση του παπά Πρωθυπουργού που είπε ότι είμαστε μια διεφθαρμένη χώρα. Ο Καψής βεβαίως, γνώστης ευφυΐας, κατέληξε χαλαρά στον Καραμανλή, με αποτέλεσμα να τον κράξει μέχρι και ο παπατζής του διαδυκτίου...

Η μεγάλη απάτη βέβαια βρίσκεται στη μετάφραση της δήλωσης του Γιούνκερ και της ανταπόκρισης του Γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, AFP, που μετέδωσε την είδηση, και ξέφυγε κατά λάθος του Ιγνατίου:

Η ΑΝΤΑΠΌΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΜΙΛΆΕΙ ΓΙΑ "ΠΡΏΗΝ" ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ,
ΑΛΛΆ ΣΚΈΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ...


Δείτε το αγγλικό κείμενο:

"Juncker said he tried at one point to seek a solution to the problems with an unnamed Greek prime minister who told him: "I am governing a country of corruption.""

Ούτε "former" ούτε "πρώην" λοιπόν όπως λένε όλα τα ΠΑΣΟΚικά ΜΜΕ και "πηγές του Υπουργείου Οικονομικών" ή όπως θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ο ΠΑΠ...

και μιας και τόσο ο Σημίτης, όσο και ο Καραμανλής αρνούνται ότι είπαν κάτι τέτοιο...

ο πάπας είναι ο ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ
και γι αυτό κάνει την πάπια...

ο οποίος εξάλλου το έχει πει και δημόσια ότι η διαφθορά έχει φέρει τη χώρα στο χείλος της καταστροφής...

Καταλάβατε πως λειτουργούν τα λαμόγια των ΜΜΕ;

Προσθέτουν μια λεξούλα "πρώην"... βάζουν και τον ηλιθιο να πει το μαγικό όνομα "Καραμανλής" και έχουν θέμα να ασχολούνται...

ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΕ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ

Υπόδειγμα πράσινου παπαγάλου ο Καψής ανέλαβε να πει ο ίδιος το όνομα του Κώστα Καραμανλή που δεν είπε αλλά υπονόησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
"Τον Καραμανλή εννοούσε ο Γιούνκερ" είπε με βεβαιότητα ο Καψής.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

ζουγκλα



Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, ενώ και στο προηγούμενο διάγραμμα για την καταλληλότητα για πρωθυπουργός παρατηρείται -έστω και σε χαμηλά ποσοστά- ανάκαμψη του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ,αν και «Καταλληλότερο» παραμένει πάντα ο «Άλλος» ή ο «Κανένας».

Αν παρατηρήσει κανείς το παρακάτω διάγραμμα με τον συγκριτικό πίνακα στην πρόθεση ψήφου, αντιλαμβάνεται πώς οι πολίτες αρχίζουν πραγματικά να αντιδρούν στα μέτρα που έχουν ληφθεί, στην ανασφάλεια για το οικονομικό μέλλον στη χώρα, αλλά και στο διαρκές αίτημα για νέες «θυσίες». Το κυβερνητικό επιχείρημα περί «σημερινών θυσιών για ένα καλύτερο μέλλον» φαίνεται να «στομώνει» παραμονές των Αυτοδιοικητικών εκλογών. Αντίθετα , η «Αντιμνημονιακή» τακτική του Αντώνη Σαμαρά δείχνει να συσπειρώνει την Κεντροδεξιά, όσο μάλιστα η «απειλή» της Ντόρας Μπακογιάννη (ίδρυση νέου κόμματος) δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη και πλήρως ορατή στα πλατιά στρώματα των ψηφοφόρων.

Διάλυση ή συνέχιση

Οι φήμες των τελευταίων ημερών σχετικά με το μέλλον της Δημοτική Παράταξης του Θανάση Γρυλλάκη οδεύουν προς το τέλος Μετά από αυτές τις εξελίξεις ο Θανάσης Γρυλάκη συγκάλεσε για σήμερα στις 8,30 το βραδύ συγκέντρωση των στελεχών του συνδυασμού στα γραφεία της παράταξης να πάρουν τις οριστικές τους αποφάσεις.

Χαοτικές ή στημένες οι σημερινές δημοσκοπήσεις!

Διαβάζοντας στον κυριακάτικο Τύπο της δύο δημοσκοπήσεις για την Περιφέρεια Αττικής, η πρώτη δημοσιεύεται στο "ΒΗΜΑ" και η δεύτερη στο "Πρώτο ΘΕΜΑ", στο μόνο που συμφωνούν είναι στην... τραγική πρωτιά Σγουρού. Από εκεί και πέρα, οι αποκλίσεις μεταξύ τους είναι θεαματικές, πράγμα που δείχνει ή ότι οι πολίτες τα έχουν "χαμένα", ή ότι κάποιοι τις μαγείρεψαν με τρόπο τέτοιο που να τους εξυπηρετεί, να καλλιεργήσουν σύγχηση στο εκλογικό σώμα και, προφανώς, καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Συγκεκριμένα:
Ο Γιάννης Σγουρός, που τον υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, ενώ είναι πρώτος και στις δύο δημοσκοπήσεις, το "ΒΗΜΑ της Κυριακής" (Κάπα Research) του δίνει 20,1%, ενώ το "Πρώτο ΘΕΜΑ" (Alco) τον ρίχνει στο 18,6%.
Ο Γιάννης Δημαράς, που τον υποστηρίζουν οι "αθέατοι" μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ και κάποιοι εκ της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το "ΒΗΜΑ της Κυριακής" καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, με ποσοστό 17,9%, ενώ το "Πρώτο Θέμα" τον ρίχνει θεαματικά στην τρίτη θέση με ποσοστό 10,9%, δηλαδή μιλάμε για 7 ολόκληρες μονάδες διαφορά! Τόσο μεγάλη απόκλιση σίγουρα "βρωμάει" και αποδεικνύει το διάτρητο, ή στημένο των δημοσκοπήσεων!
Ο Βασίλης Κικίλιας, που τον υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με το "ΒΗΜΑ της Κυριακής" είναι τρίτος με 12,1%, ενώ το "ΘΕΜΑ" τον ανεβάζει στη δεύτερη θέση με 15,3%.
Και το μπάχαλο μεταξύ των δύο δημοσκοπήσεων συνεχίζεται:
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, του ΛΑ.Ο.Σ., σύμφωνα με το "ΒΗΜΑ" έχει 9%, ενώ το "ΘΕΜΑ" έχει άλλη άποψη και του δίνει μόλις 5,1%, δηλαδή τον "κόβει" στη μέση.
Ο Θανάσης Παφίλης στο "ΒΗΜΑ" έχει 8,1% και στο "ΘΕΜΑ" 7,4% (τα ποσοστά του ΚΚΕ δεν τους παίρνει να τα... "πειράξουν").
Ο Αλέξης Μητρόπουλος, που τον υποστηρίζει ο Συνασπισμός και μια ομάδα διαφωνούντων του ΠΑΣΟΚ, παύει να είναι το "φαβορί" της Αριστεράς, αφού το "ΒΗΜΑ" του δίνει 7,9% και το "ΘΕΜΑ" 6,6%.
Ο Αλέκος Αλαβάνος, που τον υποστηρίζει το ΜΕΤΩΠΟ Αλληλεγγύης και Ανατροπής, στο οποίο μετέχουν συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και ομάδα στελεχών που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ, στο "ΒΗΜΑ" συγκεντρώνει ένα μόλις 3,1%, ενώ στο "ΘΕΜΑ" τα πάει καλύτερα με 4,3%.
Τέλος, ο Γρηγόρης Ψαριανός, που τον υποστηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά, στο "ΒΗΜΑ" πιάνει 3,5%, στο "ΘΕΜΑ" 2,2%.
Μετά και από τη συγκριτική ανάγνωση των ποσοστών στις δύο δημοσκοπήσεις, δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να καταλάβει, ότι οι δημοσκόποι μας δουλεύουν κανονικά και "μαγειρεύουν" τα ποσοστά για να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη!

Συλληπητήριο Μήνυμα της ΟΝΝΕΔ Σύρου

Η T.E. ΟΝΝΕΔ Σύρου πληροφορούμενη τον απρόσμενο χαμό του αναπληρωτή Γραμματέα της Τ.Ε. Λουκά Βουτσίνου, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Η συντριβή όλων των μελών και φίλων της ΟΝΝΕΔ είναι δεδομένη καθώς εκτός από ενεργός πολίτης, ο Λουκάς ήταν ένας από εμάς.


ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ , ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ.

Τ.Ε. ΟΝΝΕΔ ΣΥΡΟΥ
Η διαχειριστική ομάδα του naxios.blogspot.com εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του

Πόρτα σε Μαχαιρίδη

"Δεν θα είμαι υποψήφιος δημοτικός ή περιφερειακός σύμβουλος"
Αγαπητοί μου συμπολίτες.
Η στήριξή σας και η αγάπη σας τόσα χρόνια στο πρόσωπό μου ήταν πραγματικά συγκινητική.
Με ευθύνη ανταποκρίθηκα σε κάθε αίτημά σας προσωπικό.
Με ευθύνη ανταποκρίθηκα σε κάθε αίτημά σας που αφορούσε κάτι καλύτερο για τον τόπο μας.
Με ευθύνη συμμετείχα στα Νομαρχιακά και στα Επαρχιακά Συμβούλια κάνοντας προτάσεις σημαντικές και ουσιαστικές για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων μας (Διοικητήριο στη Νάξο, ύδρευση Κουφονησίων και μκρών Κυκλάδεων από τη Νοτιοανατολική Νάξο υποθαλάσσια, 300.000 ευρώ για την κατασκευή ταρτάν στο στάδιο Νάξου) και πολλά άλλα.
Με ευθύνη λειτούργησα όταν ήμουν επικεφαλής σε όλες τις επιτροπές του Επαρχείου (παιδείας κ.λ.π.)
Με αίσθημα ευθύνης και τώρα σας ενημερώνω ότι στις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου δεν θα είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος για την Περιφέρεις Νοτίου Αιγαίου.
Πολιτικοί είναι οι λόγοι που με υποχρεώνουν να πάρω αυτή την απόφαση. Μια απόφαση που είναι πάνω από την επιθυμία και την θέλησή μου. Μια απόφαση που έχει να κάνει με την πρότασή μου για ορισμό Αντιπερειάρχη στο ψηφοδέλτιο από τη Νάξο, πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή.
Θέλω όμως να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαι εδώ. Ασυμβίβαστος όπως ξέρατε,απλός όπως ήμουν όταν με γνωρίσατε και με ένα τηλέφωνο ανοιχτό πάντα για όλους εσάς.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την αγάπη που δείξατε στο πρόσωπό μου όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά σαν Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων.
Φλώριος Γ. Μπαρδάνης
Νάξος 09-10-2010

Με καινούρια θωρακισμένη Μερσεντές αξίας 200.000 ευρώ κυκλοφορεί ο πρωθυπουργός στα πλαίσια της λιτότητας!!

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ στον ....επίσημο απολογισμό του για τον έναν χρόνο στη διακυβέρνηση να «επαίρεται» ότι… μείωσε «τα κρατικά αυτοκίνητα από 297 που ήταν τον Οκτώβριο του ’09 σε… 172 φέτος», μπορεί κάποιοι να θυμούνται τις θεαματικές επικοινωνιακές κινήσεις ο νέος τότε πρωθυπουργός να μετακινείται με ένα υβριδικό 1600αρι, αλλά η πραγματικότητα σήμερα είναι πιο… «κλασσάτη»:

σ’ εστιατόριο της λεωφόρου Κηφισίας έτρωγε πριν από λίγα βράδια ο πρωθυπουργός με τη σύζυγο του Άντα (σε κοντινό τραπέζι και η προσωπική τους φρουρά - μπράβο στο πρωθυπουργικό ζεύγος γιατί κάποιο άλλοι «επώνυμοι» τους αφήνουν να ξεροσταλιάζουν έξω…), αλλά έξω από το κέντρο δεν βρισκόταν το υβριδικό «Πρίους» αλλά μια… ολοκαίνουρια, απαστράπτουσα θωρακισμένη Μερσεντές!

Υβριδική κι’αυτή, αλλά με κόστος αγοράς που… ξεπερνά τα 200.000 ευρώ!

Καλά κάνει και προστατεύεται ο Έλληνας πρωθυπουργός - απορούμε, μόνο : στο στόλο των («καταργημένων») κρατικών αυτοκινήτων κάποιο… «παλιό» τεθωρακισμένο, δεν υπήρχε; Έπρεπε να αγοραστεί καινούριο;

online-pressblog.blogspot.com

«Μαύρη τρύπα» 3,8 δισ. ευρώ στα έσοδα στο εννεάμηνο

Υστέρηση παρουσιάζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού στο 9μηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου τα έσοδα αυξήθηκαν μόλις 3,5% έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου 8,7% (ο προηγούμενους στόχος ήταν 13,7%). Η καθίζηση των δημοσίων εσόδων έχει ως αποτέλεσμα τη διεύρυνση της «μαύρης τρύπας» στα 3,8 δισ. ευρώ και, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των εσόδων, θα πρέπει στο τρίμηνο που απομένει να εισπράττονται περί τα 6 δισ. ευρώ μηνιαίως.

Αν και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι θα επιτευχθεί ο στόχος, ωστόσο οι ανησυχίες είναι έκδηλες κυρίως από τους δανειστές μας, οι οποίες αναμένεται να εκφραστούν και κατά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα τον επόμενο μήνα. Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος του έτους το οικονομικό επιτελείο έχει υπολογίζει να επιστρέψει ΦΠΑ και φόρους σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα ύψους 1,8 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα μικρό σε σχέση με τα ποσά που χρωστάει το ελληνικό Δημόσιο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα χρέη του Δημοσίου προς επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, ακόμα και αν δεν επιστραφούν φέτος, θα εγγραφούν ως υποχρέωση του τρέχοντος προϋπολογισμού και δεν πρόκειται να μεταφερθούν οι υποχρεώσεις αυτές σε άλλη έτη.

Στο μέτωπο των δαπανών παρατηρείται μείωση 9,7% στο 9μηνο ενώ ο στόχος που έχει τεθεί από το οικονομικό επιτελείο είναι να μειωθούν κατά 7,8% σε σχέση με το 2009. Πάντως στην περίπτωση που τα έσοδα δεν παρουσιάσουν στο τρίμηνο που απομένει σημάδια βελτίωσης, το οικονομικό επιτελείο θα αναγκαστεί να μειώσει περαιτέρω τις δαπάνες του τρέχοντος έτους. Στο ίδιο διάστημα παρατηρείται σημαντική αύξηση των τόκων. Συγκεκριμένα, ανήλθαν στα 11,6 δισ. ευρώ από 10,7 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2009, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 8,3%.

Σε πτωτική τροχιά κινήθηκε το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης στο 9μηνο του 2010. Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2010 το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης (καθαρό αποτέλεσμα κρατικού προϋπολογισμού με λογαριασμούς διαχείρισης χρέους) μειώθηκε σε 118.504 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 25.603 εκατ. ευρώ πέρυσι.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_2_09/10/2010_418050

Ανιστόρητη κατάργηση

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που αποκάλυψε ο «Τύπος της Κυριακής», για την κατάργηση του μαθήματος της Ελληνικής...
Ιστορίας από τα υποχρεωτικά μαθήματα του Νέου Λυκείου και την αντικατάστασή του από το μάθημα των Αγγλικών, αποτελεί, ασφαλώς, παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν υπάρχει κράτος σε ολόκληρο τον κόσμο, στα σχολεία του οποίου οι μαθητές δεν διδάσκονται την Ιστορία.

Ακόμη και στο αυθεντικό πρόγραμμα του «Ιντερνάσιοναλ Μπακαλορεά», το οποίο, κατά τα άλλα, αντέγραψε η ειδική ομάδα εργασίας του υπουργείου Παιδείας, η Ελληνική Ιστορία διδάσκεται υποχρεωτικά στους μαθητές των μεγαλύτερων ιδιωτικών σχολείων της χώρας μας που το επιλέγουν για να βρουν θέση στα πιο ανταγωνιστικά Πανεπιστήμια του κόσμου χωρίς επιπλέον εξετάσεις.

Ούτε ο Γ। Παπανδρέου, κατά τη δεύτερη θητεία του στο υπουργείο Παιδείας την περίοδο1994 – 1996, δεν είχε διανοηθεί να εξαιρέσει τη Βυζαντινή και Νεότερη Ελληνική Ιστορία, όπως διδάσκεται σήμερα στη Β΄και Γ΄Λυκείου, από τον υποχρεωτικό κορμό των προγραμμάτων ΙΒ στην Ελλάδα.

Παρ΄ όλα αυτά, προωθείται ο ουσιαστικός αφανισμός της Ιστορίας από το δημόσιο Λύκειο. Και αυτό προτείνεται από την ομάδα της στενής συνεργάτιδας της Α. Διαμαντοπούλου, ειδικής γραμματέως Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Θ. Δραγώνα, γνωστής για τις «περίεργες» θέσεις της ως προς την Ιστορία και γενικότερα τη λεγόμενη «εθνική εκπαίδευση», από τα σχολεία της μουσουλμανικής μειονότητας έως τη θερμή υποστήριξή της στο περιβόητο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού της Μ. Ρεπούση.

Επανειλημμένα τονίζεται ότι οι λαοί πρέπει να γνωρίζουν την ιστορία τους. «Όλβιος εστίν όστις ιστορίης έσχε μάθησιν», κατά το Ευριπίδειο απόφθεγμα. Ευτυχής είναι εκείνος που γνωρίζει την ιστορία, έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Οι λαοί πρέπει να ενθυμούνται την ιστορία τους. Όποιος ενθυμείται το παρελθόν, διδάσκεται για το παρόν και το μέλλον, ενώ οι λαοί που λησμονούν είναι καταδικασμένοι να υποπέσουν σε λάθη. Γι΄αυτό και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να αποκοπούν πλήρως από την Ιστορία οι μαθητές στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου. Καλή και αναγκαία η γνώση της ξένης γλώσσας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχάσουμε την Ιστορία μας.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!"Ακρωτηριάζουν" τους διαβητικούς

Το ΙΚΑ αρνείται να τους χορηγήσει τα ειδικά θεραπευτικά υποδήματα, διότι είναι οικονομικά... ασύμφορο.
Σε... ακρωτηριασμό καταδικάζει τους διαβητικούς το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το οποίο αρνείται να χορηγήσει τα θεραπευτικά υποδήματα διαβήτη στους ασφαλισμένους του, διότι είναι οικονομικά... ασύμφορο.
Η εξήγηση που δίνει για την απόφασή του είναι ότι με τη χρήση των υποδημάτων αυτών, τα οποία χαρακτηρίζει χρήσιμα αλλά όχι......

αναγκαία, δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού, απλώς καθυστερεί ένα δύο χρόνια. Αποτέλεσμα είναι το αναμενόμενο όφελος να είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο κόστος, καθώς, σύμφωνα με την έκτακτη ειδική επιτροπή του ΙΚΑ, η προβλεπόμενη ετήσια δαπάνη που θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του ιδρύματος για περίπου 10.000 διαβητικούς ανέρχεται ενδεικτικά σε 2.500.000 ευρώ πλέον του κόστους των αναγκαίων εξετάσεων που προηγούνται της χορήγησης των υποδημάτων.
Την απίστευτη αυτή απάντηση έλαβε εγγράφως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, η οποία είχε στείλει τρεις επιστολές στο ΙΚΑ, ζητώντας τη διευθέτηση του συγκεκριμένου προβλήματος. Επιπλέον, είχε απευθυνθεί και στο υπουργείο Εργασίας, το οποίος, όμως, φαίνεται ότι ασπάζεται την άποψη του ΙΚΑ και σε σχετικό έγγραφό του προς την ομοσπονδία παραπέμπει σε όσα επικαλείται το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
“Είναι μια απαράδεκτη απόφαση, η οποία εξευτελίζει την αξία της ανθρώπινης ζωής. Για τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της ελληνικής πολιτείας του 2010 ο ανθρώπινος πόνος και η ζωή μετριούνται μεταξύ αγοραίου κόστους και θεραπευτικού οφέλους. Ουσιαστικά καταδικάζουν τους διαβητικούς στον ακρωτηριασμό. Το ΙΚΑ προτιμά να πληρώνει 70.000 ευρώ για κάθε ακρωτηριασμό, καθώς τόσο κοστολογείται η διαδικασία από το χειρουργείο μέχρι την τοποθέτηση τεχνητού μέλους, αλλά και για αναπηρικές συντάξεις”, τόνισε στη “Μ” η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Αθανασία Καρούνου.

Σωτήρια τα θεραπευτικά υποδήματα
Η ίδια ανέφερε ότι, σύμφωνα με έγκυρα επιστημονικά στοιχεία, τα θεραπευτικά υποδήματα διαβήτη αποτελούν βασικό και αναγκαίο μέτρο πρόληψης των ακρωτηριασμών στα άτομα με διαβήτη που έχουν πόδια υψηλού κινδύνου για ακρωτηριασμό.
“Οι διαβητικοί πληρώνουν από την τσέπη τους για ένα ζευγάρι θεραπευτικά υποδήματα, το οποίο κοστίζει από 300-500 ευρώ. Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Θα ζητήσουμε συνάντηση με τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, ώστε να βρεθεί μία λύση”, είπε η κ. Καρούνου.
Την αναγκαιότητα της χρήσης των θεραπευτικών υποδημάτων σε ορισμένες κατηγορίες διαβητικών υποστήριξε και ο διευθυντής του Διαβητολογικού Κέντρου του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου”, παθολόγος-διαβητολόγος Χρήστος Μανές.
“Υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις διαβητικών που έχουν ανάγκη τα παπούτσια αυτά. Υπάρχουν διαβητικοί με νευροπάθεια ή αποφρακτική αγγειοπάθεια και σε αυτούς πρέπει να αποφευχθεί η δημιουργία έλκους στο πόδι, διότι αυτό είναι το προστάδιο του ακρωτηριασμού. Επίσης, τα θεραπευτικά υποδήματα ενδείκνυνται και για διαβητικούς που είχαν έλκος, το οποίο έκλεισε και φυσικά δεν πρέπει να το αφήσουμε να ξαναδημιουργηθεί”, εξήγησε ο κ. Μανές. Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 30.000-40.000 διαβητικοί έχουν έλκη, ενώ το 30% των διαβητικών έχει νευροπάθεια.
Ο ακρωτηριασμός των κάτω άκρων είναι η σοβαρότερη επιπλοκή του διαβήτη. Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα γίνονται 2.500-3.500 ακρωτηριασμοί ετησίως.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Αναρτήθηκε από ΑΕΤΟΣ

Φωτιά στον Κινίδαρο Νάξου.

Φωτιά ξέσπασε χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιοχή Αγίου Αρτεμίου στον Κινίδαρο της Νάξου. Στο σημείο της πυρκαγιάς έφτασαν αμέσως ο προϊστάμενος του Π.Κ με 30 άνδρες και 5 οχήματα. Οι άνδρες της πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να καταφέρουν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά. Το πρωί ένα ελικόπτερο και δυο καναντέρ πραγματοποίησαν δεκάδες πτήσεις για να δαμάσουν την πύρινη λαίλαπα που πρόλαβε να φθάσει μέχρι τις Εγγαρές και να κάψει περισσότερα από χίλια στρέμματα από θάμνους και φρύγανα. Το ευτύχημα είναι ότι δεν έγιναν ζημιές σε σπίτια, περιβόλια, καλλιεργήσιμες εκτάσεις και περιουσίες. Στην περιοχή παραμένουν οχήματα και άνδρες της πυροσβεστικής αφού οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή μπορεί να δημιουργήσουν αναζωπυρώσεις.