slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διάγγελμα αναζήτησης συνενοχών με την βοήθεια των «μνημονιακών καναλιών » της ΕΡΤ και του ΣΚΑΪ.

Την υπέρβαση των κομματικών τειχών, ζήτησε ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015.

    Η θέση μας θα είναι ισχυρότερη αν πάμε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 23 και 24 Ιουνίου με κοινές θέσεις, τόνισε ο κ. Παπανδρέου που ζήτησε από όλους προτάσεις για να γίνουν δικαιότερα και αποτελεσματικότερα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.
    Δήλωσε, εξάλλου, διατεθειμένος να τοποθετήσει σε καίριους τομείς πρόσωπα κοινής αποδοχής, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την ύφεση, σημειώνοντας με έμφαση ότι η κοινή στάση του πολιτικού κόσμου θα κάνει ακόμη πιο αποτελεσματική την προσπάθεια.

    Μιλώντας στη Βουλή, ο πρωθυπουργός ζήτησε εκ νέου εθνική συναίνεση και συνεργασία όλων των κομμάτων, ενώ δήλωσε έτοιμος να κάνει δεκτή κάθε πρόταση που θα βελτιώσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, τονίζοντας ότι η χώρα δίνει ένα στοίχημα αξιοπιστίας, εντός και εκτός, που πρέπει να κερδίσει, διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι ολέθριες.

Μειώσεις παντού!! Εμπόριο, αυτοκίνητα, οικοδομές...(Και μία Αύξηση!!!)


Μείωση 11,4% σημείωσε ο τζίρος στο χονδρικό εμπόριο το πρώτο τρίμηνο του 2011 σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο


Μείωση 11,4% σημείωσε ο τζίρος στο χονδρικό εμπόριο το πρώτο τρίμηνο του 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010 και ενώ κατά την αντίστοιχη σύγκριση των ετών 2010 προς το 2009 είχε σημειωθεί άυξηση 5,2% [είπαμε η φόρα που είχαμε από τον Καραμανλή...] σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ


Κύριε Δήμαρχε,
Σας ενημερώνουμε ότι λάβαμε πρόσκληση από τους Αντιδημάρχους μας, για εκλογή Αντιπροέδρου στις Δημοτικές μας Κοινότητες. Μάλιστα το έγγραφο το υπογράφει ο κάθε Αντιδήμαρχος ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας!!!

«Κυρίες της Θεσσαλονίκης»




Η Λιάνα Γούτα στο βιβλίο του Στράτου Σιμιτζή, με τίτλο "Κυρίες της Θεσσαλονίκης", όπου ο συγγραφέας τιμά 51 κυρίες της Θεσσαλονίκης, οι οποίες «ανεξάρτητα από ιδιότητα, επάγγελμα και χώρο, έχουν αφήσει το στίγμα και το αποτύπωμα τους στα κοινωνικά, πολιτικά, πολιτιστικά, επιχει­ρηματικά δρώμενα αυτής της πόλεως», όπως λέει ο ίδιος στο εισαγωγικό του σημείωμα. Ένα λεύκωμα με πολλές, πολλές φωτογραφίες από τις συναρπαστικές ιστορίες των κυριών της Θεσσαλονίκης, εδώ και πολλές δεκαετίες στην πόλη!

Οταν ο Παπανδρέου επαινεί την “πατριωτική στάση” του … Καρατζαφέρη !!

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και στα δύσκολα οι φίλοι φαίνονται. Όπως ο Γ. Παπανδρέου με τον Γ. Καρατζαφέρη. «Αναγνωρίζω ότι παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές έχετε κρατήσει μία πατριωτική στάση», είπε ο ΓΑΠ και «πράγματι έχετε καταθέσει ιδέες και πολλές είναι θετικές και θα τις αξιοποιήσουμε».Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε μέσα στη Βουλή τον ρόλο του ΛΑΟΣ για να περάσει την πολιτική της τρόικας,

ΡΕ ΔΕ ΜΑΣ ΓΑ..ΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ

ΝΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ





<Κι αυτά είναι ΜΟΝΟΝ από την Εθνική Τράπεζα.Γιατί παίρνει από 10 μεριές ο κοπρίτης που τάφαγε μαζί μου και με όλους μας.
Στους γιατρούς ρεμάλια να τα φάτε....



ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΛΕΟΝ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ

Οι εκδηλώσεις της ημέρας


Παρασκευή 10/06/2011
* Έκθεση με Παραδοσιακά Κοτσάκια (στιχάκια ) Νάξου.
Έκθεση για το αυτοσχέδιο λαικό τραγούδι τ’ Απεράθου από 10/06-19/06/2011. Εγκαίνια ώρα 19.00. Μια έκθεση γεμάτη με αυτοσχέδιους λαϊκούς παραδοσιακούς στίχους (κοτσάκια) την οποία επιμελήθηκε η λαϊκή στιχουργός Γιαννούλη Ελένη. Ένα μέρος του πλούτου της αστείρευτης λαικής δημιουργικής μουσικής ξεδιπλώνεται στην Μητέρα της Νησιώτικης Μουσικής των Κυκλάδων την Νάξο. Ώρες έκθεσης 10-2 και 6-10 μμ
* Έκθεση Φωτογραφίας από Ναξίους Φωτογράφους.
Έκθεση φωτογραφίας από 10/6-19/6/2011. Αφιερωμένη στην μνήμη Αντώνη Μαθιάσου στον 2 όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου πρώην Σχολή Ουρσουλινών - Κάστρο Χώρας Νάξου
Εγκαίνια 10/6/2011 ώρα 20,00. Ο Δήμαρχος Νάξου κ. Μανόλης Μαργαρίτης θα΄............

Ο Χατζηδάκης για τα απογοητευτικά αποτελέσματα του Επενδυτικού Νόμου


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Ν.Δ., βουλευτής Β Αθηνών Κωστής. Χατζηδάκης και ο αν. Υπεύθυνος βουλευτής Τρικάλων, Νίκος Λέγκας έκαναν την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τα απογοητευτικά αποτελέσματα του Επενδυτικού Νόμου:
  Tα στοιχεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την πορεία του Επενδυτικού Νόμου, μετά την υποβολή αιτήσεων για το πρώτο εξάμηνο της ισχύος του, δυστυχώς είναι τελείως αναντίστοιχα με τις υψηλές προσδοκίες που η ίδια είχε προηγουμένως καλλιεργήσει. Κι αυτό γιατί, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε σχετικά ερωτήματά μας στη Βουλή, με αφορμή τη λήξη της περιόδου κατάθεσης των αιτήσεων από τους υποψήφιους επενδυτές, το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ήταν...

Στην φημολογούμενη κατάργηση των Ειρηνοδικείων Κυκλάδων απάντησε ο Π. Ρήγα ς


Σε σχέση με τα ερωτήματα που διατυπώνονται από φορείς των Κυκλάδων, αναφορικά με την κατάργηση νησιωτικών Ειρηνοδικείων, θέλω να κάνω γνωστά τα παρακάτω.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέθεσε μελέτη, με στόχο το λειτουργικό εκσυγχρονισμό των δικαστικών δομών και την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών για την καλύτερη οργάνωση των δικαστηρίων και τη βελτίωση του τρόπου απονομής της δικαιοσύνης.
Η μελέτη είναι προφανές ότι προτείνει μέτρα και πολιτικές οριζόντιου χαρακτήρα για ολόκληρη την.  Ελληνική Επικράτεια.

Δημοσκόπηση-σοκ: Kαταρρέει το ΠΑΣΟΚ, πέρασε μπροστά η ΝΔ









Δημοσκόπηση-σοκ: Kαταρρέει το ΠΑΣΟΚ, πέρασε μπροστά η ΝΔ

Η έρευνα της Public Issue, την οποία θα παρουσιάσει ο κ. Μαυρής στην «Καθημερινή της Κυριακής» καταδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ υφίσταται δραματική φθορά ενώ για πρώτη φορά στις έρευνες που πραγματοποιούνται από την Public Issue, φαίνεται να προηγείται η Nέα Δημοκρατία.

Ο κ. Μαυρής θα χαρακτηρίσει συντριβή του ΠΑΣΟΚ τη μεγάλη του πτώση ενώ παράλληλα η κοινωνική επιρροή και των 2 μεγάλων κομμάτων είναι κάτω από 40% με 35% του εκλογικού σώματος, γεγονός πρωτοφανές για το πολιτικό σύστημα.

Αναλυτικότερα, το Βαρόμετρο της Public Issue, τα ευρήματα της οποίας θα παρουσιάσει αναλυτικά η Καθημερινή της Κυριακής καταγράφουν πολλαπλές ανατροπές σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Public Issue Γιάννης Μαυρής.

«Είναι τέτοια τα στοιχεία που φαίνεται ότι κλείνει μία περίοδος της μεταπολίτευσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Μαυρής έκανε λόγο για απόρριψη των κομμάτων και πολιτική μετατόπιση της κοινής γνώμης.

«Θα ενισχυθεί το κίνημα των ‘Αγανακτισμένων’. Πάνω από 2 εκατ. κινητοποιούνται πανελλαδικά» εκτίμησε. Η Public Issue έχει στο Βαρόμετρο ειδική ενότητα για τους «Αγανακτισμένους».

Για τις ιδιωτικοποιήσεις ανέφερε ότι υπάρχει διχασμός της κοινής γνώμης, με διαφοροποιήσεις κατά περίπτωση και φορέα, με την πλειοψηφία των πολιτών να τάσσεται πάντως κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, δήλωσε ότι μία κυβέρνηση που είναι σε ελεύθερη πτώση και καταρρέει δεν μπορεί να θέτει εκβιαστικά διλήμματα. «Μπορεί να μετατραπεί το ερώτημα σε ψήφο διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης. Θα δημιουργηθεί τεράστια πόλωση» προειδοποίησε.

Παρουσία του Μανόλη Μαργαρίτη στη συνέντευξη τύπου στην Ε.Ο.ΠΕ. για το MASTERS - BEACH VOLLEY

     Την Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) συνέντευξη τύπου για τους αγώνες MASTERS - Beach Volley, που θα πραγματοποιηθούν στη Βούλα (1-3 Ιουλίου), στο Ρέθυμνο (8-10 Ιουλίου), στην Κεραμωτή (22-24 Ιουλίου) και στη Νάξο (29-31 Ιουλίου). Στη συνέντευξη, εκ μέρους του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, παραβρέθηκε  ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου, υπεύθυνου για τον αθλητισμό, Ιάκωβος Ναυπλιώτης.  Ο  Δήμαρχος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: