slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Βρούτσης: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου 2020

Προσθήκη λεζάντας

 Τις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε εκπομπή του OPEN. Όπως ανέφερε, στόχος είναι η καταβολή των συντάξεων να εκτείνεται χρονικά, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση: Οι συντάξεις του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΕΤΑΤ, του ΟΤΕ και των τραπεζών, θα καταβληθούν: - Στις 22 Μαΐου, για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9. - Στις 25 Μαΐου, για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8. Οι συντάξεις των μη μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ θα καταβληθούν στις 27 Μαΐου. Οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ θα καταβληθούν στις 29 Μαΐου.

Τις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε εκπομπή του OPEN.

Όπως ανέφερε, στόχος είναι η καταβολή των συντάξεων να εκτείνεται χρονικά, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση:
Οι συντάξεις του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΕΤΑΤ, του ΟΤΕ και των τραπεζών, θα καταβληθούν:- Στις 22 Μαΐου, για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.
- Στις 25 Μαΐου, για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.
Οι συντάξεις των μη μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ θα καταβληθούν στις 27 Μαΐου.
Οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ θα καταβληθούν στις 29 Μαΐου.

«Αντιπυρική Περίοδος 2020 - Μέτρα πρόληψης - Αποφυγή επικίνδυνων ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιών - Μέτρα προστασίας»


Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι ξεκίνησε η νέα Αντιπυρική Περίοδος την 01-05-2020 και θα διαρκέσει έως και 31-10-2020. και παρακαλούμε τους πολίτες, τους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους των νησιών του Νότιου Αιγαίου (Κυκλάδων και Δωδεκανήσου) λαμβανομένων υπόψη των κλιματολογικών παραγόντων του Νοτίου Αιγαίου (ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με υψηλές ...
θερμοκρασίες κ.α.) να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία για οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Οδηγίες για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών:

«Προτάσεις της Περιφερειακής Παράταξης ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ για την επανεκκίνηση της οικονομίας»

«ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ     Με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, για την επανεκκίνηση της οικονομίας, τα αιρετά στελέχη του συνδυασμού μας, Χαράλαμπος Κόκκινος και Αναστασία Γαμπιεράκη, κατέθεσαν τις παρακάτω προτάσεις, έχοντας πάντα υπόψη, την ρευστή κατάσταση και τα έκτακτα γεγονότα που δημιουργούνται στην καθημερινότητα μας από τον covid-19, αλλά και από την εξέλιξη της πανδημίας.
Συγκεκριμένα:

Δελτίο Τύπου ματαίωσης φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα" 2020


Αγαπητοί φίλοι και συνοδοιπόροι του φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα",
Εδώ και 10 χρόνια τέτοια εποχή ανακοινώνουμε το ετήσιο θέμα του φεστιβάλ, μετρώντας αντίστροφα για το καθιερωμένο μας καλοκαιρινό ραντεβού, που φέτος είχε προγραμματιστεί για τις 28, 29 και 30 Αυγούστου.
Δεδομένης της πρωτόγνωρης και δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε λόγω της πανδημίας Covid-19, η εθελοντική ομάδα διοργάνωσης αποφάσισε να προχωρήσει σε ματαίωση του φεστιβάλ για το 2020. Όσο και αν μας στενοχωρεί αυτή η εξέλιξη, η ασφάλεια και η υγεία όλων μας, ήταν και είναι απόλυτη προτεραιότητα.
Θα μας λείψουν οι όμορφες στιγμές που μοιραζόμαστε κάτοικοι, επισκέπτες, καλλιτέχνες κι εθελοντές κάθε Αύγουστο στα στενά της Μάρπησσας.
Η ομάδα μας παραμένει δημιουργική και συνεχίζει να σχεδιάζει μελλοντικές δράσεις για τις οποίες θα σας ενημερώνει από τα κανάλια της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γι' αυτό μείνετε συντονισμένοι.

«Επιλογή τιμής και εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και τον Μανώλη Κεφαλογιάννη που ορίστηκε ως μοναδικός εισηγητής της Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης ύψους 100 δις ευρώ.»


«Επιλογή τιμής και εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και τον Μανώλη Κεφαλογιάννη που ορίστηκε ως μοναδικός εισηγητής της Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης ύψους 100 δις ευρώ.»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ορίστηκε ως ο μόνος αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Έκθεσης για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης. Μια επιλογή τιμής και εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη.

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ


Εκτάκτως συνήλθε σήμερα, Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, μετά το άγγελμα του θανάτου του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Δωδεκανήσου, Δημήτρη Κρεμαστινού, το οποίο εξέδωσε, με την 71/2020 απόφασή του, το ακόλουθο ομόφωνο ψήφισμα:

ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: "Η επόμενημέρα: Τουρισμός και Πολιτισμός στο επίκεντρο τηλε-συσκέψεων του ΣΥΡΙΖΑ αύριο και μεθαύριο"

Η επόμενη μέρα: Τουρισμός και Πολιτισμός στο επίκεντρο τηλε-συσκέψεων του ΣΥΡΙΖΑ αύριο και μεθαύριο

Με τους τομείς του τουρισμού και τον πολιτισμού συνεχίζονται οι τηλε-συσκέψεις που οργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων και ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας την επόμενη μέρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ (ΤΕΙ) ΓΝ-ΚΥ ΝΑΞΟΥΣε συνέχεια σχετικών οδηγιών από το Υπουργείο Υγείας και με γνώμονα την προστασία των πολιτών που προσέρχονται στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου, σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 11/05/2020 ξεκινάει η λειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, τηρουμένων όλων των απαιτούμενων προϋποθέσεων προστασίας από το νέο κορωνοϊό. Συγκεκριμένα:·         Τα ραντεβού θα κλείνονται αυστηρά και μόνο τηλεφωνικά, στα τηλέφωνα 2285360501 και 2285360508 τις ώρες 8:00-13:00 και 16:00-20:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή
·         Όλοι όσοι επισκέπτονται το Νοσοκομείο θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκα, να τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις και τους κανόνες υγιεινής.
·         Απαγορεύεται η προσέλευση στο χώρο του Νοσοκομείου για εξέταση σε Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο ασθενών που έχουν παρουσιάσει τις τελευταίες 14 ημέρες συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πυρετό, βήχα, δύσπνοια, καταρροή), πονοκέφαλο, μυαλγίες, έλλειψη όσφρησης και γεύσης. Οι εν λόγω ασθενείς εφόσον εμφανίσουν τα συμπτώματα αυτά ενώ έχουν κλείσει ραντεβού, ενημερώνουν έγκαιρα τηλεφωνικά (22853 60501) το Νοσοκομείο για την ακύρωση του ραντεβού και τη λήψη οδηγιών από εφημερεύοντα ιατρό
·         Η προσέλευση ασθενών θα γίνεται χωρίς συνοδό, εκτός και εάν δεν το επιτρέπει η κατάστασή τους
·         Η είσοδος των ασθενών από την Κεντρική Πύλη θα γίνεται 10 λεπτά πριν από το ραντεβού τους, καθώς έχει ληφθεί μέριμνα για την ασφαλή χρονική απόσταση που μεσολαβεί ανάμεσα σε δύο ραντεβού ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες διαδικασίες απολύμανσης των ιατρείων και να μη δημιουργείται συνωστισμός στους χώρους αναμονής
·         Στο χώρο των Επειγόντων προσέρχονται αποκλειστικά και μόνο τα οξέα και επείγοντα περιστατικά
·         Πριν εισέλθει ο ασθενής στο χώρο του Νοσοκομείου, δηλώνει στον εργαζόμενο που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο διαλογής, το λόγο της επίσκεψής του και απαντάει σε ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τα οριζόμενα από τον ΕΟΔΥ
·         Στην περίπτωση που ο ασθενής έχει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, η εξέτασή του πραγματοποιείται στο κατάλληλα διαμορφωμένο εξωτερικό ιατρείο, στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου
·         Σε περίπτωση συνταγογράφησης εφαρμόζεται υποχρεωτικά η άυλη. Τα ραντεβού για συνταγογράφηση θα κλείνονται τηλεφωνικά (τηλ: 2285360500 και 2285360508) από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00-13:00 και 16:00-20:00. Η συνταγογράφηση θα γίνεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή τηλεφωνικά

Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται το επισκεπτήριο στους ασθενείς που νοσηλεύονται και όπου κρίνεται αναγκαίο επιτρέπεται η είσοδος ενός συνοδού, στον οποίο δίδεται ειδική άδεια
Για την ασφάλεια όλων και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου διασποράς του ιού παρακαλούμε για τη συνεργασία στις υποδείξεις του προσωπικού του Νοσοκομείου. Η διαχείριση της νέας καθημερινότητας με ωριμότητα, θα μας οδηγήσει σταδιακά, να την βελτιώνουμε για να την κάνουμε όλο και καλύτερη. Μένουμε ασφαλείς και συνεχίζουμε με υπομονή και επιμονή.


Η ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ

   ΚΑΛΛΙΤΣΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ

Απλήρωτες για όλο το 2020 οι υποχρεώσεις της Κυβέρνησης προς τους επιβάτες που κάνουν χρήση του μέτρου του Μεταφορικού ΙσοδύναμουΟ βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση του Ν. Σαντορινιού για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, στην οποία επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει απλήρωτες τις υποχρεώσεις της προς τους επιβάτες που κάνουν χρήση του μέτρου.


Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, είναι φανερό πλέον, ότι η Κυβέρνηση υποσκάπτει τη λειτουργία και αποδοτικότητα του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Ένα μέτρο, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με σκοπό τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των νησιών και των αναγκών των νησιωτών για μετακινήσεις, καλύπτοντας μεταφορικό κόστος που για χρόνια επιβαρύνονταν τα νοικοκυριά και οι παραγωγικοί φορείς των νησιών, λόγω των χειρισμών του Υπουργείου Ναυτιλίας, έχει υποπέσει σε καθεστώς αδράνειας.

Οδοιπορικό ΕΡΤ σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες: Τυροκομείο, τζαμπούνα, ντουμπάκι, κοτσάκι και... ΝΑΞΟΤΑΝΙΛ!


Για τρίτη μέρα σήμερα συνεχίστηκε το οδοιπορικό της ΕΡΤ και του δημοσιογράφου της, Μάριου Κωνσταντινίδη, στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες, όπου, υπενθυμίζεται, βρίσκονται ως προσκεκλημένοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.
Ο Μ. Κωνσταντινίδης σήμερα έκανε δύο lives, κοινό στοιχείο των οποίων ήταν η ενεργή παρουσία του Προέδρου της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρη Καπούνη, σε αυτά! Μάλιστα, ο Δ. Καπούνης όχι μόνο μίλησε στην κάμερα αλλά είπε και μια… ατάκα που προκάλεσε αίσθηση!

Ανακοίνωση του Γιαννη Βλασερού γιά τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού.

Η απώλεια του καθηγητή   Δημήτρη Κρεμαστινού πρώην υπουργού Υγείας  και πρώην βουλευτή Δωδεκανήσων  αφήνει ένα δυναπλήρωτο κενό στην ιατρική και στα πολιτικά  πράγματα στη χώρα μας και στα νησιά μας.
Απ' όπου πέρασε άφησε την δημιουργική του σφραγίδα. Ως διευθυντής στα νοσοκομεία "Γεννηματά", "Ωνάσειο", "Αττικόν"ως  πρόεδρος στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και ως υπουργός στο Υγείας με τις παρεμβάσεις του στην δημιουργία των περιφερειακών νοσοκομείων , του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ ) στην τηλεϊατρική στο ΕΚΑΒ  και στις αεροδιακομιδές ασθενών από τα νησιά.