slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννη Χατζή


Στο επίκεντρο της συζήτησης τα σημαντικά, καινοτόμα βήματα νησιών του Νοτίου Αιγαίου, όσον αφορά την αειφορία και τη βιωσιμότητα, που αντανακλούν στον τουρισμό ολόκληρης της χώρας





Τον νέο Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και μέλος του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. της ΕΞΡ, Γιάννη Χατζή, δέχθηκε χθες, Παρασκευή, στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

📺Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός-Μητσοτάκης: Αύξηση 20% στην αποζημίωση των εφημεριών στο ΕΣΥ - Έρχεται νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Εγκρίθηκε με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ο Προϋπολογισμός του 2024. Ειδικότερα, «ναι» είπαν 158 βουλευτές ενώ καταψήφισαν 142 βουλευτές.
Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους προϋπολογισμούς των Υπουργείων, επί των κονδυλίων για την Εθνική Άμυνα, «ναι» είπαν συνολικά 249 βουλευτές ενώ καταψήφισαν 51 βουλευτές, αυτοί του ΚΚΕ, της Νέας Αριστεράς, της Πλεύσης Ελευθερίας και της Νίκης.
Επίσης αυξημένη πλειοψηφία συγκέντρωσε ο προϋπολογισμός της Προεδρίας της Δημοκρατίας, καθώς υπερψήφισαν 239 βουλευτές και καταψήφισαν 61.

Μητσοτάκης στη Βουλή: Αύξηση 20% στην αποζημίωση των εφημεριών στο ΕΣΥ - Έρχεται νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Μια πρωτοβουλία ανακοίνωσε -μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή επί του Προϋπολογισμού. Συγκεκριμένα, είπε πως θα αυξηθεί κατά 20% η αποζημίωση των εφημεριών στο ΕΣΥ. «Ανακοινώνω μια πρωτοβουλία σήμερα: αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση όλων των εφημεριών στο Εθνικό σύστημα Υγείας. Όταν η οικονομία πάει καλά αντέχουμε να κάνουμε τέτοιες αυξήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Φίλιππος Φόρτωμας: Σταθερός πλοηγός της Χώρας στο ρευστό διεθνές περιβάλλον ο Προϋπολογισμός του 2024

Στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση του Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024, μίλησε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, χθες Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.