slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Πρώτα θα με ψηφίσετε και μετά θα σας σώσω»!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη 
Αν καταλάβαμε καλά, ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί τελευταίως να μας πείσει πως η μεν αυτοδυναμία που επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία είναι ανέφικτος στόχος, η δε πρωτιά του ΠΑΣΟΚ είναι… εφικτός! Θεωρεί δηλαδή πιθανό να… κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές – διότι αυτό σημαίνει μια τέτοια «πρωτιά» - αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η Ελλάδα κατοικείται από παράφρονες και μαζοχιστές αυτόχειρες, οι οποίοι θα σπεύσουν να επιβραβεύσουν τον βίο και την πολιτεία του ιδίου, του προκατόχου του και όλων όσων κυβέρνησαν (λέμε τώρα) τη χώρα τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Στο μεταξύ, μας εμφάνισε και ένα ακόμη εφεύρημα: Τάσσεται, λέει, υπέρ μιας κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας στην οποία θα.....

Λένε και καμια μαλακ@@ να γελάμε: Κάτω από 4% η διαφορά με την ΝΔ την Κυριακή, εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ

Την εκτίμηση ότι η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία στο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής θα είναι απολύτως διαχειρίσιμη και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέπει πανηγυρισμούς στην Συγγρού, διατυπώνουν τις τελευταίες ώρες κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Οι μετρήσεις που έφτασαν σήμερα το πρωί στην Ιπποκράτους δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν καταφέρνει να αναπτύξει την δυναμική που επιθυμεί και η διαφορά των δύο κομμάτων θα κινηθεί μεταξύ 3 με 4%.
Στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία βάλλεται από πολλά μέτωπα ταυτόχρονα (Ανεξάρτητοι Ελληνες, ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Συμμαχία, Δράση αλλά και την Χρυσή Αυγή) με αποτέλεσμα να αδυνατεί να πετύχει το στόχο μιας σημαντικής απόστασης από το δεύτερο κόμμα. Εκτίμηση των στελεχών της Ιπποκράτους είναι πώς αφού η Νέα Δημοκρατία δεν κατάφερε μέχρι σήμερα την πολυπόθητη συσπείρωση, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ούτε μέχρι την Κυριακή.
Παράλληλα λένε ότι υπάρχει ακόμα ένα σημαντικό μέρος αναποφάσιστων ψηφοφόρων που το 2009 είχαν στηρίξει το ΠΑΣΟΚ και οι οποίοι στις έρευνες δεν επιθυμούν να δηλώσουν ότι θα ξανακάνουν το ίδιο για λόγους που έχουν να κάνουν με το γενικότερο κλίμα.
Οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ θεωρούν επίσης ότι έχει λειτουργήσει αρνητικά στον κόσμο η άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να προσέλθει σε ντιμπέιτ σε αντίθεση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος μέχρι και αύριο θα συνεχίζει να παίρνει μέρος σε συνεντεύξεις όπου του θέτουν σκληρές ερωτήσεις (όπως συνέβη το πρωί στον ΑΝΤΕΝΝΑ με Λιαρέλη-Παπαδάκη)

To ανέκδοτο της ημέρας από τον Βενιζέλο για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ


To ανέκδοτο της ημέρας από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος προσπαθώντας να πάρει αποστάσεις από τις ημέρες διακυβέρνησης της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα το πρωί στους Γιώργο Παπαδάκη και Στρατή Λιαρέλλη...

Η συνέχεια στο online-pressblog.blogspot.com 

ΠΑΝΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ δηλώσεις Καμμένου: Κινδυνεύουν με δήμευση τα ελληνικά τριαξονικά φορτηγά!!!

Πριν από λίγο ο Π. Καμμένος δήλωσε τα εξής:

«Όπως έχω πει και σύμφωνα με την υπόθεση Πατσίφικο, πριν από 160 χρόνια, αν ισχύσει το 2ο μνημόνιο, οι πιστωτές μας μπορούν, σε περίπτωση χρεοκοπίας μας και μετά από απόφαση αγγλικού δικαστηρίου, να δημεύσουν τα ελληνικά πλοία μέσα στο ωκεανό. Το ίδιο ισχύει και για τα ελληνικά φορτηγά που κάνουν διεθνείς μεταφορές στο εξωτερικό όπως επίσης και για τους έλληνες που κάνουν διακοπές στο εξωτερικό με τα αυτοκίνητά τους.
Οι πιστωτές μπορούν να τους δημεύσουν τα φορτηγά και τα αυτοκίνητα με απόφαση αγγλικού δικαστηρίου, όταν έχουν ελληνική σημαία κολλημένη στο πορτ μπαγκάζ»

Συμπέρασμα: Μην κολλάτε ελληνικές σημαίες στο πόρτ μπαγκάζ 

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΩ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ!


Ο Κώστας Καραμανλής, μόλις έφτασε στη Θεσσαλονίκη, για να παραστεί στη συγκέντρωση της ΝΔ στη ΔΕΘ, έκανε την παρακάτω δήλωση στους δημοσιογράφους που τον ανέμεναν στο αεροδρόμιο: «Είμαι εδώ για να ενισχύσουμε όλοι την προσπάθεια της ΝΔ και του Α.Σαμαρά. Την παράταξη που όλοι αγαπάμε, την παράταξη που πιστεύουμε,. την παράταξη στην οποία στηρίζουμε τις ελπίδες μας για το μέλλον».

Στη συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος του κόμματός μας έφτασε στην νότια πύλη της ΔΕΘ...
όπου τον περίμενε ο Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης και ο Μενέλαος Δασκαλάκης, στέλεχος της Κεντρικής Διοίκησης του κόμματος. Από εκεί περπάτησε μέχρι το χώρο της εξέδρας, κάτι που έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες Νεοδημοκράτες να τον χαιρετίσουν με ενθουσιασμό!
Ο Κώστας Καραμανλής, μετά το τέλος της ομιλίας αποχώρησε με τον ίδιο τρόπο για να δεχθεί και πάλι τον χαιρετισμό από χιλιάδες πολίτες!





Μια σπάνια (αθλητική) συνέντευξη του Νίκου Νικολόπουλου!

Μια σπάνια αλλά και  ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο τομεάρχης εργασίας της Ν.Δ Νίκος Νικολόπουλος στην πατρινή εφημερίδα «Πελλοπόνησος» με …ελάχιστο πολιτικό περιεχόμενο! Ζητούμενο; Ο αθλητισμός με «ελαφριά» διάθεση από έναν έμπειρο πολιτικό… Απολαύστε την!
Kύριε Νικολόπουλε ξεκινώντας την συνέντευξη να σας ρωτήσω αστειευόμενος με πόσους αθλητές παίζει μια ομάδα  μπάσκετ στο γήπεδο ;
Θα σας απαντήσω και εγώ αστειευόμενος ότι ήδη στο σπίτι μου αριθμητικά έχω μια ομάδα μπάσκετ της οποίας …μέλη είναι η Τασία και τα τέσσερα παιδιά μου!
Ποιο ομαδικό άθλημα σας αρέσει και πόσο συχνά πάτε σε αθλητικούς χώρους;
Μου αρέσει το ποδόσφαιρο που είναι άθλημα για κοντούς (γέλια) ενώ το μπάσκετ το αφήνω για στελέχη της Ν.Δ που έχουν το ανάλογο ύψος.  
Στα σοβαρά τώρα να σας απαντήσω ότι μου αρέσουν όλα τα ομαδικά αθλήματα αλλά συγχρόνως μου αρέσει πολύ και ο κλασσικός αθλητισμός.
Όσο για αθλητικούς χώρους,  η πιο πρόσφατη επίσκεψή μου ήταν στο γήπεδο της ΕΑΠ πριν δυο μέρες (την Δευτέρα) που μίλησε ο αρχηγός μας Αντώνης Σαμαράς.
Δηλαδή  μια κομματική ομιλία τη θεωρείται αθλητικό αγώνα;
Όχι δεν την θεωρώ αθλητικό αγώνα.
Αν και τώρα που το λέτε, πράγματι ο Αντώνης Σαμαράς με την εμφάνισή του προχθές στην Πάτρα στο γήπεδο της ΕΑΠ κατέγραψε μια άνετη νίκη επί του κυρίου αντιπάλου του και μάλιστα εκτός έδρας μιας και η Πάτρα θεωρείται κάστρο του ΠΑΣΟΚ.
Αλήθεια κ . Νικολόπουλε τι ομάδα είσαστε. Αλλά μην μου πείτε σας παρακαλώ Εθνική Ελλάδος!...

“Οι πόλεις χάνονται, όταν δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τους φαύλους από τους έντιμους”


Τότε τας πόλεις απόλλυσθαι, όταν μη δύνωνται τους φαύλους από των σπουδαίων διακρίνειν
Αντισθένης

Πολλοί Συνέλληνες σκέφτονται να ψηφίσουν τη Κυριακή μικρά κόμματα, πρώτον για να εκφράσουν την οργή τους για το τέλμα που έχει οδηγηθεί η χώρα και δεύτερον για να στείλουν ένα μήνυμα συμμόρφωσης στα μεγάλα που ευθύνονται για την σημερινή κατάντια.
Είναι όμως αυτή η σωστή λύση για να εκφράσουμε την οργή μας;
Θα μπορέσουν τα μικρά κόμματα να μας βγάλουν από το σημερινό αδιέξοδο;
Φανταστείτε να εισέλθουν στη Βουλή οκτώ κόμματα. Είναι ποτέ δυνατόν να υπάρξει συνεννόηση έστω και για τα στοιχειώδη; Φανταστείτε μόνο τους καβγάδες μεταξύ αριστεράς και Χρυσής Αυγής. Τους τραμπουκισμούς του αρχηγού της και των συνδαιτυμόνων του. Τις ανέξοδες κραυγές των όψιμων «πατριωτών» οι οποίοι τόσα χρόνια έπαιζαν τα παιχνίδια τους στις πλάτες των ψηφοφόρων της ΝΔ. Τις διάφορες προοδευτικές δυνάμεις που δεν πρόκειται να ψηφήσουν ούτε ένα νομοσχέδιο, καθώς το μόνο που έχουν μάθει είναι να αποδομούν τα πάντα και να «πουλάν» ιδεολογία.
Με απλά λόγια θα επικρατεί το απόλυτο χάος, ενώ η χώρα θα είναι ακυβέρνητη.
Η εκρηκτική αυτή κατάσταση θα οδηγήσει και πάλι σε εκλογές.

Το video της μεγάλης συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη





Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του υπ. Βουλευτή Κυκλάδων, κ. Γιάννη Βρούτση


ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ – ΣΙΚΙΝΟΣ – ΙΟΣ – ΣΥΡΟ
 Ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, πραγματοποίησε περιοδείες και ομιλίες στα ακόλουθα νησιά των Κυκλάδων:
  Σαντορίνη, Δευτέρα 30 Απριλίου 2012. Κεντρική ομιλία στα Φηρά.
  Φολέγανδρος, Σίκινος, Ίος, Τρίτη 1 Μαΐου 2012. Περιοδεία στα ανωτέρω νησιά, ενώ παράλληλα συναντήθηκε διαδοχικά με τους εκπροσώπους φορέων και κατοίκους.
  Σύρος, 3 Μαΐου 2012 και ώρα 19.30 . Κεντρική Ομιλία στο...

Πρόγραμμα Καμμένου; Φεεεεεεεεεεεεεεέτα!

Πρωτομαγιά 2012 στον Κούρο των Μελάνων

Ατελείωτο κέφι, χορός και τραγούδι ήταν αυτό που διέκρινε κανείς στη φετινή εκδήλωση της πρωτομαγιάς που γιορτάστηκε στον κούρο των Μελάνων. Εμπνευστές και δημιουργοί ήταν το διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου Κούρος ο Έλληνας .Η μέρα ξεκίνησε με σύγχρονο Ελληνικό τραγούδι και συνεχίστηκε με νησιώτικο γλέντι μέχρι το βράδυ! Στα μέσα τις εκδήλωσης κληρώθηκαν τρεις Μάηδες και κέρδισαν συμβολικά δώρα ,ένα εξ αυτών ένα κουταβάκι .Η γοητεία της μουσικής μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον έδωσαν μια....

Δραστηριότητες των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες

Ο υποψήφιος βουλευτής Μανώλης Ισιγώνης, σήμερα 2/5, θα μιλήσει στις 8μμ σε ανοιχτή συγκέντρωση στην καφετέρια του Νικήτα Τριβιζά στην Μάρπησσα της Πάρου, ενώ αύριο 3/5 θα περιοδεύσει το βράδυ στις 8 στην πλατεία και το λιμάνι της Νάουσας. Την Παρασκευή 4/5 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Παροικιά, στις 8μμ, στην πλατεία Βεντουρή (παραλία μετά το ΚΑΠΗ), με ομιλητές τον Νίκο Τσιγώνια, μέλος της Σ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και τον υποψήφιο βουλευτή Μανώλης Ισιγώνη. Η υποψήφια βουλευτής Άννα Μαυρουδή, περιοδεύει σήμερα στην..... 

"Αλμα" παραμονής ο Πανναξιακός!!!

«Διπλό» παραμονής πανηγύρισε ο Πανναξιακός στη Μύκονο, καιώς επικράτησε 1-0 στη Μύκονο κι έφτασε τους 34 βαθμούς. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε στο μόλις 3’ ο Παναγιώτου από σέντρα του Στάμου. Ο Πανναξιακός έχασε κι άλλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, που είχε ευνοϊκό τον αέρα. Η Μύκονος στο δεύτερο μέρος προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο οι προσπάθειές της σταματούσαν στον Θέμελη, ο οποίος είχε…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Οι αυξημένοι πληθυσμοί των κουνουπιών κατά τη θερινή περίοδο μπορεί να επηρεάσουν την τοπική οικονομία αλλά και να αυξήσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών στον άνθρωπο (Ιός Δυτικού Νείλου, ελονοσία, δάγκειος πυρετός). Αξιολογώντας αυτούς τους κινδύνους, οι Υπηρεσίες του Δήμου μας ανέλαβαν και φέτος έγκαιρα να διενεργήσουν πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, εφαρμόζοντας την εγκύκλιο Υ1/Γ.Π. Οικ. 32637/29-3-2012 του...... 

O Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου Πανόρμου σε δράση


Μετά από τόσο καιρό αναμονής η ιδέα της ίδρυσης αυτού του συλλόγου πραγματοποιείται! Στις 10 Μαΐου 2012 θα έχουμε τη νομική επικύρωσή μας και ξεκινάμε δυναμικά με ένα πρόγραμμα δράσης για την ανάδειξη του τόπου μας!!! Την Κυριακή 29 Απριλίου 2012 ξεκινήσαμε καθαρίζοντας τις παραλίες μας. 
Ο εθελοντισμός έγινε πράξη από ανθρώπους όλων των ηλικιών με καλή διάθεση και αγάπη για το περιβάλλον και τον τόπο τους. Καθαρίσαμε και προχωρήσαμε σε δενδροφύτευση των παραλιών Σταφίδα, Βολιά, Αγία Θάλασσα και Καβαλουρκό Πανόρμου Τήνου. Το κόστος αυτής της δραστηριότητας ήταν τέσσερις ώρες καλής διάθεσης, διασκέδασης και συντροφικότητας... και το κέρδος ανεκτίμητο προς το περιβάλλον και σε όλους εμάς που θα το χαρούμε. Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό και περιμένουμε ακόμα περισσότερους στην επόμενη δραστηριότητα!!

 

LINK ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002846287748 

 

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΗΡΘΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΝ Α.ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ



Nέα δήλωση στήριξης στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά έκανε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έφτασε στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στον υπαίθριο χώρο της...
ΔΕΘ.
Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε λίγη ώρα μετά την άφιξη του Α.Σαμαρά, συναντήθηκε με δημοσιογράφους και στη σύντομη συνομιλία που είχε μαζί τους υπογράμμισε:

«Είμαι εδώ για να ενισχύσουμε όλοι την προσπάθεια της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά, την παράταξη που αγαπάμε, την παράταξη στην οποία πιστεύουμε, την παράταξη στην οποία στηρίζουμε τις ελπίδες μας για το μέλλον».

Μπορεί να μην είμαστε συνένοχοι αλλά πρέπει πλέον να πάψουμε να είμαστε αμέτοχοι!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Τον τελευταίο καιρό πέρα από την γνωστή ατάκα του (τυχερού ... κληρονόμου πολλών κατοικιών) κ. Πάγκαλου "Μαζί τα φάγαμε" πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι (φίλοι) αρθρογραφούν στα διάφορα blogs με πολύ κόσμιο και ευπρεπή λόγο αλλά με μια επιχειρηματολογία η οποία έχει ως στόχο την ενοχοποίηση όλης της Ελληνικής κοινωνίας για τα σημερινά μας χάλια.