slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Της τα "έψαλλαν" για το μεταναστευτικό στη Σύρο

H Άννα Νταλάρα επισκέφτηκε τη Σύρο και οι κάτοικοι της περιοχής την υποδέχτηκαν με διαμαρτυρίες.

Την εμφανισή της σε εστιατόριο της Ερμούπολης πραγματοποίησε η Υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα. Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία της απο κατοίκους, μερίδα παρευρισκομένων στο εστιατόριο την πλησίασαν και εκφράστηκαν εις βάρος της διαμαρτηρίες για το μεταναστευτικό, αλλά και για την όλη της στάση απέναντι στα προβλήματα του λαού.

Την κατηγόρησαν μάλιστα για απάθεια, αδιαφορία και ανευθυνότητα απέναντι στο μεταναστευτικό ζήτημα της χώρας καθώς και στα εργασιακά προβλήματα των πολιτών.

"Τους δώσαμε να καταλάβουν ότι η όποια εμφάνιση πολιτικών σε δημόσιο χώρο θα αντιμετωπίζεται με το χλευασμό" είπαν οι διαμαρτρόμενοι κάτοικοι. Μαζι της ήταν ο σύζηγος της του οποίου η συμπεριφορά έφτασε σε σημείο τραμπουκισμού, όπως καταγγέλλουν πολίτες της Σύρου.

Βενζίνη, Εισητήρια, Διόδια στα ύψη. Ένω οι Μισθοί και τα δώρα του Πάσχα αποδεκατισμένα.

 ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΕΩΣ 52% ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 2010  . ΕΝΩ   ΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 2009   -ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΑΡΑΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΗΛΑΔΗ - ΘΑ ΕΙΝΑΙ 104% ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ
Με την τιμή των καυσίμων στα ουράνια, οι ταξιδιώτες του Πάσχα ετοιμάζονται να εκδράμουν για το εορταστικό τριήμερο. Γολγοθάς ο «οδικός χάρτης», μαρτυρικός, σαν αυτόν που ευαγγελίζεται ο πρωθυπουργός, απαιτεί υψηλότερες δαπάνες σε σχέση με πέρυσι, παρ' ότι οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι και τα δώρα του Πάσχα αποδεκατισμένα.
 Λιγότερες οι κρατήσεις σε πασχαλινούς προορισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, μικρότερη η πληρότητα σε ξενοδοχεία, χαμηλότερες οι τιμές σε καταλύματα, ελκυστικότερα πακέτα από τους ξενοδόχους. Η πάγια τακτική του Πάσχα «με φίλους» ή «στο χωριό», κλασική φέτος όσο ποτέ.
Για όσους εγκαταλείψουν την Αθήνα ,η όποια μετακίνηση κοστίζει. Για τους εραστές του σιδηρόδρομου, το περσινό 36,30 του Ιντερσίτι από Αθήνα για Θεσσαλονίκη έγινε 55,20, ευρώ που σημαίνει άνοδος 52%.
Οσοι προτιμήσετε αυτοκίνητο με τη βενζίνη ακριβότερη πάνω από 50% σε σχέση με το Πάσχα του 2010, υπολογίστε κόστος διπλάσιο για το «πήγαινε-έλα». Για εσάς που θα διασχίσετε την εθνική οδό, μόνο για τα διόδια, στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη με επιστροφή απαιτούνται περίπου 50 ευρώ, όσο το ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο για Σάμο. Μια τετραμελής οικογένεια για να ταξιδέψει στο νησί του Πυθαγόρα θα πρέπει να δώσει 348 ευρώ και εάν συνυπολογίσει το κόστος του αυτοκινήτου η τιμή εκτινάσσεται στα 508 ευρώ. Το ταξίδι τεσσάρων επιβατών για Πάρο κοστίζει 193 ευρώ, συν το αυτοκίνητο πάμε στα 300.
Πολλοί δημοφιλείς προορισμοί του παρελθόντος, κυκλαδονήσια, Ηράκλειο, Ρόδος, ακόμα και για την Υδρα του κοντινού Αργοσαρωνικού, ο οικογενειακός προϋπολογισμός απογειώνεται. Λόγω της αύξησης του ΦΠΑ ακόμη και όσοι αποφασίσουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο θα αντιληφθούν πως το εισιτήριο είναι ακριβότερο έως και 25% σε σχέση με πέρυσι.

Πασχαλινές ευχές από την κ. Δώρα Παπακυρίλλου-Σαρρή


ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Εύχομαι ολόψυχα καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση. Αυτές τις Άγιες μέρες η Ανάσταση του Κυρίου ας μας δώσει δύναμη και κουράγιο για την δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας.

Παπακυρίλλου Σαρρή Δώρα
(Γραμματέας Ν.Δ. Πάρου-Αντιπάρου)

Πασχαλινές ευχές από το Naxos Fan

Ευχές από τον Ναυτικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Νάξου







Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή...