slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Προετοιμασία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την επόμενη σεζόν

     
Με δύο ακόμη ταξίδια εξοικείωσης εντός του Σεπτεμβρίου συμπληρώνεται ο κύκλος των δημοσιογραφικών αποστολών για τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.  Μία από τις δράσεις αφορούσε στην επίσκεψη του πολυβραβευμένου ταξιδιωτικού συντάκτη Rupert Parker, κάτοχο πολλών διακρίσεων και βραβείων από εθνικούς φορείς και ενώσεις όπως για παράδειγμα, «WINNER Caribbean Tourism Organization Best Online Article 2018», «FINALIST Best Travel Trade Article AITO 2017», «FINALIST Best Travel Trade Africa Article ATTA 2017», «FINALIST Best Online Canada Coverage 2015», «FINALIST Croatia Golden Pen Awards 2015», «WINNER Go Media Canada: Best International Online Article 2014», «WINNER German National Tourist Office: Best International Online Article 2014». Ο κ.  Parker αναχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις από το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και δήλωσε έτοιμος να προκαλέσει αφιερώματα για τον προορισμό σε σειρά από έγκριτα ΜΜΕ του εξωτερικού. 

Eνισχύεται άμεσα το ΕΚΑΒ Μυκόνου με προσωπικό.Eνισχύεται άμεσα το ΕΚΑΒ Μυκόνου με προσωπικό.
Άμεση ήταν η ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στις επισημάνσεις της Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Μυκόνου κυρίας Κωνσταντίνας Σαμσούνη για την ύπαρξη κενών στις βάρδιες Οκτωβρίου του ασθενοφόρου στη Μύκονο. Ύστερα από Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας της βουλευτή Κυκλάδων Κατερίνας Μονογυιού αλλά και της επικοινωνίας της με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κύριο Νικόλαο Παπαευσταθίου ,αποφασίστηκε η ενίσχυση του Κ.Υ Μυκόνου άμεσα με δύο άτομα, και σε λίγες μέρες με επιπλέον προσωπικό, ώστε να καλυφθούν τα κενά τα οποία για τη συγκεκριμένη περίοδο αλλά και ειδικά την εποχή της πανδημίας που διανύουμε θα ήταν εμφανή και επώδυνα . Η κυρία Μονογυιού ευχαριστεί τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ για την άμεση ανταπόκριση.

Επισυνάπτεται η αναφορά της κ. Μονογυιού:

Έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για συμμετοχή στο Πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Κ.Π.) ότι οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στο Δήμο  από την ΔΕΥΤΕΡΑ  5η  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ έως  και  την  25η  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2020.
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται στο Γραφείο Κοινωνικού Παντοπωλείου, αυτοπροσώπως ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο για το σκοπό αυτό πρόσωπο. Σε περίπτωση αναπήρων, η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και από τον υπεύθυνο είσπραξης της σύνταξης/επιδόματος του αναπήρου.
Δικαιούχοι του Προγράμματος του Κ.Π. είναι οι δημότες του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που ταυτόχρονα είναι και μόνιμοι κάτοικοι, εφόσον πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο Πρόγραμμα. 
Κύριο κριτήριο ένταξης είναι το εισόδημα, ενώ λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, προβλήματα υγείας και αναπηρίες.
Τα οικονομικά κριτήρια είναι τα κάτωθι:

Συρμαλένιος: Κατέθεσε 3 αναφορές για εκπαιδευτικά κενά σε Κορθι Άνδρου, ένταξη παράκτιων αλιέων σε ΕΠΑΛΘ 2014-2020, Πτωχοκομείο Θήρας
Η πρώτη έχει θέμα: «Προβλήματα από την έλλειψη καθηγητών στο Γυμνάσιο ΤΛ Κορθίου Άνδρου»
με την αναφορά κατατέθηκε η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου ΤΛ Κορθίου Άνδρου στην οποία αναφέρονται οι ελλείψεις του γυμνασίου σε καθηγητές και ειδικότερα σε: Μαθηματικό, Χημικό, Φιλόλογο και Καθηγητή Αγγλικών. Στην επιστολή οι γονείς εκφράζουν την αγωνία τους, γιατί τα κενά υπάρχουν σε πανελλαδικών εξεταζόμενα μαθήματα και οι μαθητές δεν θα έχουν ίσες ευκαιρίες με τους μαθητές άλλων περιοχών που δεν έχουν κενά στους αντίστοιχους τομείς.
Δείτε εδώ την αναφορά και την επιστολή:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΠΕΡΙΦ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΤ ΑΙΓΑΙΟΥ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  (Π.Δ.Ε.) ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ


Την  Παρασκευή   2 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε  συνάντηση αντιπροσωπείας των Διοικητικών Συμβουλίων  του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου, Μυκόνου, της  Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ( ΕΛΜΕ) Α΄ Κυκλάδων  και της  Ένωσης Γονέων Δήμου Σύρου- Ερμούπολης με την προϊσταμένη της Π.Δ.Ε. Νοτ. Αιγαίου, κ. Παραμυθιώτου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της κ. προϊσταμένης Π.Δ.Ε.

"ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ " ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ : Τα νησιά μας έχουν ανάγκη από αναπτυξιακές δράσεις και όχι από νέους"Αναπτυξιακους Οργανισμους"
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΣΥΡΟΣ  05-10-20

Τα νησιά μας έχουν ανάγκη   από θετικές -αναπτυξιακές δράσεις από την Περιφερειακή Αρχή της Π.Ν.Α.  και όχι από αμφιβόλου αποτελεσματικοτητας και σκοπών νέους " Αναπτυξιακους Οργανισμούς "

Με "χορηγούμενες " ανακοινώσεις  και  "πανηγυρικό" δελτίο τύπου η Περιφερειακή Αρχή Νοτιου Αιγαίου της Π.Ν.Α. ενημέρωσε την κοινή γνώμη για τη δημιουργία ενός νέου" Αναπτυξιακού Οργανισμού" στα νησια μας και αναφέρει  ένα γενικολογο  σκεπτικό που θα συνοδεύει την λειτουργια της.

Δεν αναφέρει όμως η Περιφερειακη της Π.Ν.Α. ότι:

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, 5 Οκτωβρίου

 Με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών


Αν μας αντέξει το σχοινί…


Οκτώβριος κι όλα κινούνται πλέον σε άλλους ρυθμούς. Άλλη μια μέρα διδασκαλίας…
Το να διδάσκεις καθημερινά φορώντας τη μάσκα δεν είναι κι η καλλίτερη συνθήκη. Η περιοχή υγροποιείται, νιώθεις ότι πνίγεσαι, αλλά δεν έχεις δικαίωμα να αντιδράσεις, κινητοποιείς όλες σου τις δυνάμεις να αντέξεις, κι ας νιώθεις ότι δυσκολεύεσαι, δε βγαίνει η φωνή σου. Απέναντι σου τα εφηβικά πρόσωπα, όλα με μάσκα και μάτια γεμάτα. Εσύ οφείλεις να δίνεις το καλό παράδειγμα κι από την άλλη να πασχίζεις να δώσεις τον καλλίτερο σου εαυτό γιατί επιμένεις σε αυτό που κάνεις· όχι μόνο γιατί το αγαπάς και παθιάζεσαι, αλλά επειδή πιστεύεις αν κάτι κινείται σε αυτό τον κόσμο και δονεί συνειδήσεις είναι το πνεύμα κι οι ιδέες. 

Τέλος εποχής για την Χρυσή Αυγή που διεκπεραίωσε επιτυχημένα την αποστολή της


Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
email: johnpreve@gmail.com
Στην πατρίδα μας εδώ και χρόνια είναι γνωστό, ότι κανένα κόμμα και ουδείς πολιτικός μπορεί να κινηθεί ανεξάρτητα και να προωθηθεί στην εκλογική αρένα, αν δεν δηλώσει εκ των προτέρων "πρόθυμος" και "υποτελής" στους έξωθεν και έσωθεν νταβατζήδες.
Ναι νταβατζήδες, γιατί όπως αυτοί εκβιάζουν, τρομοκρατούν και εκμεταλλεύονται μία γυναίκα ή γυναίκες, έτσι κι αυτοί το κάνουν εδώ και χρόνια σε έναν ολόκληρο λαό.
Την συγκεκριμένη περίοδο οι έξωθεν νταβατζήδες μας είναι οι ... Γερμανοί μαζί με το υπόδουλο σε αυτούς ιερατείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και οι έσωθεν είναι οι γνωστοί Καναλάρχο-Εργολάβοι.

Ανακοίνωση - Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ο.Μ. Νάξου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ Ο.Μ. ΝΑΞΟΥ

Η ώρα της απόφασης έφτασε. Ισόβια στους ναζί .
Μετά από 5,5 χρόνια συνεχόμενων συνεδριάσεων, έφτασε η ώρα της λήξης της πολύκροτης δίκης της νεοναζιστικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" και 7/10 θα γίνει γνωστή η τελική απόφαση της δικαιοσύνης.
Η αποδεικτική διαδικασία έφερε στο φως αμέτρητα στοιχεία που τεκμηριώνουν απολύτως τόσο την τέλεση των επιμέρους σοβαρών κακουργημάτων, όσο και το χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, με την ηγεσία να σχεδιάζει και να εγκρίνει την εγκληματική δράση των νεοναζί.
Η μόνη δικαίωση είναι τα ισόβια στους ναζί.