slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ποιος Υπουργός ακύρωσε το ταξίδι του στην Σαντορίνη.....


..... επειδή φοβήθηκε τους απλήρωτους φύλακες& αγανακτισμένους

Οι γελοιογραφίες του Σαββατοκύριακου!

Που είναι η Δικαιοσύνη; Που είναι οι Εισαγγελείς;


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Ζούμε πρωτοφανείς και επικίνδυνες καταστάσεις που δεν έχουμε ξαναζήσει τόσο απροκάλυπτα στην νεότερη ιστορία του Ελληνικού κράτους.
Που είναι η Δικαιοσύνη; Που είναι οι Εισαγγελείς;
Πότε άλλοτε έχει ξανασυμβεί να βγαίνουν εκλεγμένοι από τον λαό Βουλευτές (Ρομπόπουλος, Αθανασιάδης) και να καταγγέλλουν δημόσια ότι εκβιάστηκαν για να ...

«H κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί»

Μετά την εξασφάλιση της πέμπτης δόσης και λίγο πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλώντ Γιούνκερ μιλώντας στο περιοδικό Focus, προετοιμάζει τους Έλληνες για τα χειρότερα.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί σημαντικά». Και διευκρινίζει: «Για να διαχειριστούν το κύμα αποκρατικοποιήσεων θα χρειαστούν έναν θεσμό ανάλογο με το γερμανικό Treuhand (ένας φορέας που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 90 ώστε να διαχειριστεί τις πρώην κρατικές εταιρείες της Ανατολικής Γερμανίας που είχε καταρρεύσει).
«Δεν πρέπει να προσβάλλουμε τους Έλληνες, πρέπει όμως να τους βοηθήσουμε. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να δεχτούν ειδικούς από την Ευρωζώνη για να βοηθηθούν στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων» προσθέτει.

Το νέο αναθεωρημένο μνημόνιο και η αναφορά της Ε.Ε


ΧΑΡΆΛΑΜΠΟΣ ΚΌΚΚΙΝΟΣ : ΣΤΟ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

8Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩ

«Άλλα λόγια… ν΄αγαπιώμαστε»

Κως, 02 - 07 – 2011

Άρνηση της Περιφερειακής Αρχής να συζητηθούν τα θέματα :...

Ο εγκλωβισμός του Τσώνη μετά το δούλεμα που έριξε στους "αγανακτισμένους" στη Βουλή (βίντεο)

ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟ  naxios   ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ  ΚΥΡΙΟΙ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΠΩΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΙΚΟΣ  ΤΣΩΝΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Το “ναι” στο Μεσοπρόθεσμο στοίχισε στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Τσώνη δύο ώρες “ομηρίας” και έντονους προπηλακισμούς από “Αγανακτισμένους” στο κτίριο που συνεδρίαζε η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ.
Επεισοδιακή ήταν και η έξοδος του από το κτίριο της Λαμίας, όπου έπεσαν αβγά και γιαούρτια, μπουκάλια και καφέδες, ενώ στόχος έγιναν και αστυνομικοί και δημοσιογράφοι.
Ωστόσο, ο κ. Τσώνης είχε προαναγγείλει ότι θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο από το βήμα της Βουλής, περιγράφοντας μίας αντίδραση φίλου του. Είχε πει ο βουλευτής: “Ερχεται λοιπόν ο φίλος μου ο Δημήτρης και μου είπε – δεν πιστεύω να ψηφίσεις το μεσοπρόθεσμο! Του λέω λοιπόν –μην ανησυχείς, έχουμε συνεννοηθεί 7 του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουμε. –Σίγουρα; Ρωτάει. –Σίγουρα, του λέω. Δεν αντέχω άλλο να με βρίζει η πλατεία”.
Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Τσώνης από το βήμα της Βουλής, η αντίδραση του φίλου του ήταν αστραπιαία. “Κοίτα μην κάνεις καμιά μ..α και μας χρεοκοπήσεις!” του είπε, όπως λέει ο βουλευτής.
“Τζάμπα μάγκας λοιπόν ο Δημητράκης. Τζάμπα μάγκες και πολλοί εδώ μέσα”, ανέφερε ο βουλευτής αιτιολογώντας γιατί έκρινε αναγκαία την ψήφο, εννοώντας ότι ουσιαστικά ούτε οι πολίτες ήθελαν αρνητική ψήφο, γιατί όλοι φοβούνται την χρεοκοπία.

Κώδικας Δεοντολογίας Αστυνομικών: Αλήθεια ποιοι είναι οι έκνομοι;


Τυπώστε το παρακάτω και πετάχτε το στα ΜΑ(ν)Τ(ρόσκυλα) της εξουσίας για να ξεστραβωθούν και να δουν τις νομικές τους ευθύνες όταν υπακούουν σε παράνομες διαταγές!!!

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜ. 254/2004 (Φ.Ε.Κ. 238/Α΄)

Κώδικας δεοντολογίας του αστυνομικού

Άρθρο 1.
Γενικές υποχρεώσεις.
Ο αστυνομικός :
α) Υπηρετεί τον Ελληνικό Λαό και εκτελεί τα καθήκοντά του, όπωςορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.
β) Υποχρεούται να σέβεται την αξία του ανθρώπου και να μεριμνά για την προστασία των δικαιωμάτων του ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου.
γ) Ενεργεί πάντοτε με σκοπό την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και τη διαφύλαξη των νομίμων συμφερόντων των πολιτών.
δ) Ενεργεί κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων του, με βάση τις αρχές της νομιμότητας, της αναλογικότητας, της επιείκειας, της χρηστής διοίκησης, της ίσης μεταχείρισης και του σεβασμού της διαφορετικότητας των ατόμων.

Άρθρο 2.
Συμπεριφορά κατά την αστυνομική δράση.
Ο αστυνομικός :

Την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος ως σύμβολο ενότητας, αγωνιστικότητας και υπερηφάνειας ανάρτησε ως συμβολική πράξη διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο Χαράλαμπος Κόκκινος Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου



Την   άρνηση της Περιφερειακής Αρχής για να συζητηθούν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης τα «καυτά» ζητήματα που αφορούν τους νησιώτες επισημαίνουν τα μέλη της περιφερειακής παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας» κατά την 8η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου χθες Σάββατο στην πόλη της Κω για το λόγο αυτό ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Χαράλαμπος Κόκκινος κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ενώπιον μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και εκπροσώπων της κυβέρνησης που υποδούλωσε» την Ελλάδα στο Δ.Ν.Τ.  «ανάρτησε» τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος ( ως σύμβολο ενότητας, αγωνιστικότητας και υπερηφάνειας ) που παραπέμπει σε εθνική ομοψυχία και συσπείρωση και όπως  σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση ο κ. Κόκκινος θέλοντας να δείξει ότι  αυτή την ώρα δεν βοηθούν τα ψευτοδιλήμματα, οι διχαστικές «κορώνες», η καλλιέργεια φοβικού συνδρόμου και η βίαιη καταστολή των λαϊκές κινητοποιήσεις. Και συνεχίζει ο κ. Κόκκινος λέγοντας ότι "το ΠΑΣΟΚ «υποδούλωσε» την Ελλάδα στο Δ.Ν.Τ. Ο λαός μας υποφέρει. Απαιτείται ενότητα, υπευθυνότητα και σκληρή δουλειά για να δούμε την Ελλάδα ελεύθερη και δυνατή".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Γ.Α. ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ


26 Ιουνίου 2011 4'14 π.μ

4.14’ π.μ στις 26 Ιουνίου του 2011 ξεγλίστρησε η λεβέντικη ψυχή σου από το φθαρτό και πονεμένο σώμα σου!
Μέσα στην αναμονή του αναπόφευκτου που με γέμιζε θλίψη ήμουν τυχερός γιατί κρατώντας το χέρι σου ένιωσα τα πέταγμα σου προς την αιωνιότητα και είδα με στα μάτια της ψυχής μου τις εικόνες της ζωής σου ενώ τα χείλη σου μου ψιθύρισαν ένα “Ευχαριστώ.”
Εγώ θέλω να σου πω ευχαριστώ που ένιωσα το σφίξιμο της παλάμη σου για τελευταία φορά και να σου ζητήσω μία μεγάλη συγνώμη γιατί δεν σου είπα χιλιάδες φορές στην μέχρι τώρα κοινή μας πορεία το πόσο σημαντικός ήσουν για μένα.
Όμως λυτρώνομαι όταν θυμάμαι την φωνή σου να μου λέει ξανά και ξανά αυτό που μας έλεγες τον τελευταίο καιρό ότι “Παιδιά μου δεν ήξερα το πόσο με αγαπάτε.”
Η αγάπη ο σεβασμός και η θύμηση σου θα μας κρατάνε συντροφιά μέχρι να βρεθούμε πάλι μαζί εκεί!... που βρίσκεσαι τώρα!!!

Για τον αγαπημένο μας πατέρα 
Δημήτρη Ι. Πρεβενιό 
Γιάννης, Νίκος, Κυριακή

Αφού παρέδωσε στο Βενιζέλο την κυβέρνηση επανήλθε στα προσφιλή του καθήκοντα του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Στα καθήκοντα του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επέστρεψε ο κ. Παπανδρέου, μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου. Ως γνωστόν, οι σοσιαλιστές ξαναήλθαν για μπάνια στον Αστέρα Βουλιαγμένης και ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία για κατ’ ιδίαν συναντήσεις, όπως αυτή με την Πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της ΠΓΔΜ Ραντμίλα Σεκέρινσκα.