slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΑΣ Νάξου: Ενα βήμα πριν από την απόκτηση νέας τυροκομικής μονάδαςΝάξος: Το Santa Run Kids είναι εδώ και αύριο (22/12) τρέχουμε και διασκεδάζουμε


Το 2ο Santa Run Kids στη Νάξο είναι γεγονός! Μια γιορτή που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια με καθαρά εορταστικό χαρακτήρα!

Πέρυσι έκανε τα πρώτα του βήματα με ιδιαίτερη επιτυχία (βλ κεντρική φωτογραφία) και όπως όλα δείχνουν ήρθε για να μείνει... Εθιμο που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας σε όλο τον κόσμο με τους μικρούς και μεγάλους ντυμένους Αη Βασίληδες να τρέχουν (εννιότε και μόνο με μαγιώ) καλύπτοντας μικρές ή μεγάλες αποστάσεις. Και πάντα με σκούφο και πάντα κόκκινος....

Γ. Βρούτσης: Λύνουμε τα χρόνια προβλήματα και την ταλαιπωρία για 487.000 οικογένειες αγροτών μέσα από τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες του e-EΦΚΑ


 
Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ξεκινά από σήμερα την τελική εφαρμογή των δράσεων για την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος της δυσχερούς εξυπηρέτησης των αγροτών από τον e-ΕΦΚΑ, που θα οδηγήσει εντός του πρώτου τετραμήνου του 2020 στην αναβάθμιση του τρόπου εξυπηρέτησης 487.780 αγροτών και 153.806 προστατευόμενα μέλη τους από τα 7 περιφερειακά σημεία που λειτουργούν σήμερα σε 54 σημεία και σε δεύτερο χρόνο σε 119 .

Οι δράσεις αυτές αποσκοπούν στο περιορισμό των αναίτιων μετακινήσεων εκατοντάδων χιλιομέτρων των αγροτών, μέσω της αποκέντρωσης των υπηρεσιών του τ.ΟΓΑ και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων και της εξυπηρέτησης στα τοπικά υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ -Μισθωτών σε κάθε πρωτεύουσα νομού.

Η αρχή γίνεται με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος όπου από σήμερα θα ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία στη Λαμία με αποτέλεσμα οι 11.652 αγρότες του νομού Φθιώτιδας να εξυπηρετούνται από το Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών στη Λαμία, στην οδό Θερμοπύλων 72.

afisa - sankara

Χριστουγεννιάτικες Ευχές | Christmass Greetings 2019Τα καταστήματα Παγώνης σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.


Πάμε για το δεύτερο εκτός έδρας διπλό"‎ΕΦΑΟΖ - ΑΠ.Α.Σ «ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ» Κυριακή 22/12/2019 στις 13:30 το μεσημέρι στου Ζωγράφου Ωριονος 3, 15773, Δήμος Ζωγράφου.

Το ανδρικό τμήμα του ΑΠ.Α.Σ "Τα Φανάρια" δίνει την Κυριακή 22/12/2019 στις 13:30 το μεσημέρι ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι στου Ζωγράφου με τον ΕΦΑΟΖ!
Με τη στήριξη σας, μπορούμε να πετύχουμε μια ακόμα νίκη!
Η διεύθυνση του γηπέδου είναι Ωριονος 3, 15773, Δήμος Ζωγράφου.
Σας περιμένουμε για το δεύτερο εκτός έδρας διπλό,όπως στη

Χρόνια Πολλά! Ευτυχισμένο το 2020Όλοι εμείς, στη Συνεταιριστική Εταιρία Σίφνου, ευχόμαστε το 2020 να είναι ευτυχισμένο και δημιουργικό για εσάς και τις οικογένειές σας!

ΟΝΝΕΔ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ! Καλά Χριστούγεννα & Καλή Χρονιά!


Ενημερωτικό Σημείωμα για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Τρίκαλα

 Ενημερωτικό Σημείωμα για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκη στα Τρίκαλα

Μία κοινωνική δομή με καινοτόμα χαρακτηριστικά επισκέφθηκε κατά την άφιξή του στα Τρίκαλα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων το οποίο προσφέρει πολύπλευρη υποστήριξη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, παρέχοντας ένα πλέγμα υπηρεσιών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού, κάθε μορφής διακρίσεων, καθώς και την προώθηση της απασχόλησης.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕ ΑΝΔΡΟΥ


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θωρακίζει με αντιπλημμυρικά έργα την Άνδρο  Προκηρύσσεται ο διαγωνισμός

Με σκοπό την πρόληψη  και την αντιμετώπιση προβλημάτων  που προκαλούνται από πλημμυρικά φαινόμενα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θωρακίζει την Άνδρο  με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, η  Διεύθυνση Τεχνικών έργων Κυκλάδων της ΠΝΑΙ, προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου  «Αντιπλημμυρική Προστασία ΠΕ Άνδρου», προϋπολογισμού 74.400,00 € (με ΦΠΑ), το οποίο  χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ευχές - Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης - Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα - EPP Group


Ευκαιρία δήλωσης των πραγματικών τετραγωνικών των ακινήτων στον Δήμο


Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στα πλαίσια του Ν. 4647/2019 (ΦΕΚ 204/16-12-2019 τεύχος Α') «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις», ανακοινώνει ότι δίνεται προθεσμία εκ νέου ή αρχικής δήλωσης για τον καθορισμό επιφανείας ή/και της χρήσης ακινήτου για τον υπολογισμό οφειλομένων τελών προς τους Δήμους.

Με διάταξη του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία προστέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείο Υγείας, προβλέπεται η απαλλαγή από κάθε είδους πρόστιμα και προσαυξήσεις αλλά και.....
αναδρομικότητα για όσους ιδιοκτήτες δηλώσουν στους Δήμους που βρίσκονται τα κτίσματά τους, την πραγματική επιφάνειά τους.
Με την παρ.2 του άρθρου 51 ορίζονται συγκεκριμένα τα εξής: