slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αναφορά Συρίγου στην πανεπιστημιακή αστυνομία


Από το απόγευμα της Τετάρτης, 27 Ιανουαρίου, σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μία επίθεση στον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο, χρησιμοποιώντας μία φράση του για την αστυνομία πανεπιστημίων επί χούντας, απομονώντας μία φράση 13 δευτερολέπτων από τη συνολική συζήτηση και κατηγορώντας τον για "ντροπιαστική επίκληση" και σύγκριση με τη χούντα.

ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ.                                      Δεν είναι η  πρώτη φορά που προσπαθούμε να θέσουμε το ζήτημα της αγροτικής ανάπτυξης στην Νάξο για τον συλλογικό σχεδιασμό με συνεργασία όλων των φορέων και με την συμπαράσταση των τοπικών αυτοδιοικητικών θεσμών (Δήμος – Περιφέρεια).
Προς αυτή την κατεύθυνση, πάντοτε προτείναμε, πως είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η επανασυγκρότηση – επαναλειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής Πρωτογενούς Τομέα που να θυμίσουμε ότι με πρωτοβουλία της παράταξης ''Πολίτες για τα Νησιά μας'', συστάθηκε στον Δήμο μας (αρ. αποφ. 95/2015) αλλά δεν μπόρεσε να λειτουργήσει για πολύ καιρό όπως φάνηκε αφού στις επιλογές της Δημοτικής αρχής δεν έμπαινε ποτέ ζήτημα ανάπτυξης της γεωργικής- κτηνοτροφικής παραγωγής. Από τότε έχουν μεσολαβήσει τόσα πολλά που αφορούν άμεσα τον πρωτογενή τομέα της Νάξου, που ο καθένας θα μπορούσε να κρίνει την αναγκαιότητα ύπαρξης αυτής της επιτροπής για μια σειρά ζητήματα όπως ενδεικτικά:

Πρόσκληση συνεδρίασης της Δ.Κ. ΆΝΩ ΣΥΡΟΥ προς ενημέρωσή σας αλλά και προς Δημοσίευσή της ,προς ενημέρωση των συμπολιτών μας!!!

ΦΩΤΟ: Logotypos.grermoupolis
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 88,89 και 90 του Ν. 3852/2010 όπως
αντικαταστάθηκαν με τα άρθρα 89 και 90 του Ν.4555/2018, σας καλούμε σε τακτική
συνεδρίαση του συμβουλίου της Κοινότητας που θα γίνει την 29-1-2021 ημέρα της εβδομάδος
Παρασκευή και μέχρι ώρα 18:00 δια περιφοράς για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας ,
σύμφωνα με την από 11/03/2020 Π.Ν.Π. (ΦΕΚ 55/11.03.2020 τ.Α'), η οποία κυρώθηκε με τον
ν. 4682/2020 (ΦΕΚ 76/03.04.2020 τ.Α') και και σύμφωνα με την υπ' αριθμ.
40/20930/31.03.2020 (ΑΔΑ6ΩΠΥ46ΜΤΛ6-50Ψ) εγκύκλιο ΥΠ.ΕΣ. και την Δ1α/ΓΠ.οικ.:

Γ. Πλακιωτάκης: Με την ψήφιση του νομοσχεδίου αλλάζουν τα δεδομένα στη νησιωτική Ελλάδα

«Η Βουλή, με τη θετική της ψήφο, άλλαξε τα δεδομένα στον τρόπο που το Ελληνικό Κράτος προσεγγίζει τα νησιά και τους νησιώτες», αυτό τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις διεθνούς ναυσιπλοΐας και την αναβάθμιση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικές ρυθμίσεις για την ψηφιοποίηση και εν γένει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας στη μετά-COVID εποχή».

«Για πρώτη φορά», υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης, «θεσμοθετείται η διαμόρφωση πολιτικής για τη νησιωτική Ελλάδα. Για πρώτη φορά, οι αποσπασματικές παρεμβάσεις, δίνουν τη θέση τους σε ολιστική στρατηγική προσέγγιση. Για πρώτη φορά υπάρχουν συγκεκριμένα αναπτυξιακά χρηματοδοτικά εργαλεία. Η υλοποίηση των διατάξεων που ψηφίστηκαν, ξεκινά αμέσως. Τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν, ώστε να έχουμε σύντομα απτά, θετικά αποτελέσματα για τις νησιωτικές κοινωνίες. Ως βουλευτής, ως Υπουργός που εισηγήθηκε το νομοσχέδιο, αλλά και ως νησιώτης, χαίρομαι για την τόσο σημαντική αυτή τομή στην αναπτυξιακή πορεία της νησιωτικής Ελλάδας. Θέλω να βεβαιώσω τους κατοίκους των νησιών μας, ότι οι τα χρόνια που έρχονται θα είναι καλύτερα».

Νίκος Συρμαλένιος προς Γ. Πλακιωτάκη: «Εάν δεν είμασταν νησιώτες, μπορεί και να σας πιστεύαμε!»

 Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

«Ο υπουργός Ναυτιλίας στην ομιλία του στη Βουλή είπε τη φράση: «Για πρώτη φορά καθιερώνεται θαλάσσια πολιτική και εθνική στρατηγική για τη νησιωτικότητα», πάνω από τριάντα φορές. Πραγματικά, αν δεν ήμασταν νησιώτες, μπορεί και να σας πιστεύαμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής με θέμα τη θαλάσσια στρατηγική και τη νησιωτικότητα.

Κοινό Τηνίων - Τηνιακοί ασθενείς... Οι γυρολόγοι των Κυκλάδων


Το ακτινολογικό μηχάνημα στο Κέντρο Υγείας Τήνου, από τις αρχές Οκτώβρη, δηλαδή εδώ και τέσσερις περίπου μήνες, έχει σταματήσει να δουλεύει.

Αφορμή γι αυτό αποτέλεσε η επισήμανση από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», ότι το ακτινολογικό του ΚΥΤ, στερείται πιστοποίησης, η οποία δίδεται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, μετά από έλεγχο και ρυθμίσεις που γίνονται, για να ελέγχεται η ακτινοβολία που εκπέμπεται (και απορροφάται από τους χρήστες- ασθενείς).

Γ. Βρούτσης: "Η Νησιωτική Πολιτική αποτελέι εθνικό καθήκον και το νομοσχέδιο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής τη βάζει σε πρώτη προτεραιότητα!"

 

 Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, τόνισε ότι «Η Νησιωτική Πολιτική αποτελεί εθνικό καθήκον και το νομοσχέδιο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής τη βάζει σε πρώτη προτεραιότητα!»

Φίλιππος Φόρτωμας: «Νησιωτική πολιτική για πρώτη φορά στην πράξη»

Για την εθνική στρατηγική της κυβέρνησης που στοχεύει στη στήριξη και ανάπτυξη της νησιωτικής Ελλάδας εμπράκτως, με σχέδιο και στρατηγική, μίλησε σήμερα ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με αντικείμενο την εφαρμογή ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής στο νησιωτικό χώρο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | 15.615 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ | 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

15.615 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΤΗΝ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
Σε εντυπωσιακά επίπεδα έφτασε το ενδιαφέρον και οι εγγραφές στα νέα δωρεάν σεμινάρια του ΚΕΚ Γεννηματάς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το 2021.
5.782 συμπολίτες μας από 39 διαφορετικά νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων υπέβαλαν 15.615 αιτήσεις 
Ο πρώτος κύκλος ξεκινά με τη δημιουργία 133 εκπαιδευτικών τμημάτων για 36 διαφορετικά θεματικά πεδία.
Αυτή είναι η εικόνα που διαμορφώθηκε, μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου, όταν, μετά και την αναγκαία παράταση λόγω αυξημένης και καθημερινής παραλαβής αιτήσεων, ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική διαδικασία εγγραφών.

Από το Καστελλόριζο ξεκίνησε σήμερα ο πρώτος πανελλαδικά, μαζικός εμβολιασμόςΣτόχος είναι η αποτελεσματική θωράκιση των μικρών νησιών  του Νοτίου Αιγαίου  έναντι της πανδημίας Covid-19


Από το Καστελλόριζο ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη, ο εμβολιασμός των κατοίκων των μικρών νησιών του Νοτίου Αιγαίου, που είναι και ο πρώτος μαζικός εμβολιασμός στη χώρα.

Ο  εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού,  υλοποιείται με βάσει το σχέδιο που έχει εκπονηθεί από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ ειδικά για τα μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου, κάτω των 1000 κατοίκων και  στόχο έχει την αποτελεσματική θωράκιση τους έναντι της πανδημίας Covid-19.

Το σχέδιο το οποίο θα αναπτυχθεί εντός του Φεβρουαρίου, προβλέπει ότι ο εμβολιασμός θα είναι οριζόντιος, για όλο τον μόνιμο πληθυσμό των μικρών νησιών, ανεξαρτήτως ηλικίας ή επαγγελματικής ιδιότητας  και σε αντίθεση με ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα στην υπόλοιπη χώρα, όπου προτεραιότητα έχουν συγκεκριμένες ηλικιακές και επαγγελματικές ομάδες του πληθυσμού. 

Έντονη διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ για τη διάλυση των ΕΛΤΑ, με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς ταχυδρομικές υπηρεσίες χιλιάδες πολίτες σε νησιωτικούς και άλλους δήμους της χώρας

Τη διάλυση των ΕΛΤΑ από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ταχυδρομικές υπηρεσίες οι πολίτες σε νησιωτικούς και άλλους δήμους της χώρας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. Τις τελευταίες εβδομάδες, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από την Ήπειρο μέχρι τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων από φορείς και Δημάρχους για την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες από καθυστερήσεις ή και στέρηση βασικών ταχυδρομικών υπηρεσιών  των ΕΛΤΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαιτεί από την κυβέρνηση να σταματήσει την καταστροφή των ΕΛΤΑ, να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό και να εγγυηθεί ως έχει χρέος την καθολική υπηρεσία σε προσιτές τιμές και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Επικράτειας, χωρίς να κλείσει κανένα κατάστημα ΕΛΤΑ.

Προβολή αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας σε διεθνείς πλατφόρμες

                  Αποφασίσθηκε και ψηφίσθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΝΑΙ

Η Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην χθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε την εξειδίκευση πίστωσης για την προβολή και προώθηση αγροτικών προϊόντων. Η εξειδίκευση αφορά την προβολή και προώθηση αγροτικών προϊόντων πιστοποιημένων και προς πιστοποίηση προϊόντων της ΠΝΑΙ μέσα από την πλατφόρμα deligate.gr στην οποία θα δοθούν ειδικά αφιερώματα για το σύστημα παραγωγής των προϊόντων και  διαφημιστικά banner. Παράλληλα στην πλατφόρμα vita.gr θα γίνει η προβολή των πιστοποιημένων και υπό ένταξη προϊόντων της ΠΝΑΙ- Γαστρονομική περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019. Το συνολικό ποσό των δράσεων αυτών ανέρχεται στα 4588,00 ευρώ και θα καλυφθεί ισόποσα από τον προϋπολογισμό της Π.Ε Κυκλάδων και Π.Ε. Δωδεκανήσου.

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : «Αθρόες εισαγωγές κηπευτικών αμφιβόλου ποιότητας από την Τουρκία».


 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ανταποκρινόμενος άμεσα στην επιστολή που του εστάλη από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Παραγωγής εκτός Εποχής Κηπευτικών & Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής Ιεράπετρας με την οποία έθετε το ζήτημα αθρόων εισαγωγών στην Ευρωπαϊκή Ένωση φθηνών, λόγω της υποτίμησης του εθνικού νομίσματος της Τουρκίας, τουρκικών κηπευτικών αμφιβόλου ποιότητας με τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις για τους Ευρωπαίους παραγωγούς κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κλίμα έντονης ανησυχίας επικρατεί στους παραγωγούς κηπευτικών της Κρήτης και άλλων περιοχών της Ελλάδας, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας, βλέπουν την εσωτερική αγορά να κατακλύζεται από φθηνά τουρκικά κηπευτικά αμφιβόλου ποιότητας.

Δεδομένου ότι: