slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε κινήσεις απόγνωσης οδηγούνται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στη Ρόδο

Δήλωση Γιάννη Αγγέλου

Σε κινήσεις απόγνωσης οδηγούνται οι πρόσφυγες και μετανάστες στη Ρόδο μετά και την στάση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και των τοπικών αρχών, που τους αφήνουν αβοήθητους για μέρες μέσα στα πάρκα και σε απαράδεκτες συνθήκες.

Σήμερα το πρωί, μεγάλος αριθμός προσφύγων επεδίωξε να επιβιβαστεί σε πλοίο της γραμμής για Αθήνα για να βγουν από το αδιέξοδο που τους έχουν οδηγήσει όλοι οι πολιτικά υπεύθυνοι.

Να λυθεί άμεσα το ζήτημα της μεταφοράς τους στην Αθήνα.

Οργισμένη αντίδραση του Περιφερειάρχη, για τα γεγονότα στην Ακκαντιά: “Δεν μπορεί να έχουν κάνει όλοι σωστά την δουλειά τους και το αποτέλεσμα να είναι αυτό που τώρα ζει η Ρόδος”

Με μια οργισμένη δήλωση αντέδρασε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στα γεγονότα που έλαβαν χώρα σήμερα, Κυριακή, στο λιμάνι της Ακκαντιάς, όπου εκατοντάδες μετανάστες οι οποίοι τις τελευταίες μέρες βρίσκονται στη Ρόδο, επεδίωξαν να επιβιβαστούν σε πλοίο της γραμμής, για να φύγουν από το νησί. 

Ο Περιφερειάρχης τονίζει στη δήλωσή του ότι  «δεν μπορεί να έχουν κάνει όλοι σωστά την δουλειά τους και το αποτέλεσμα να είναι οι καταστάσεις  που τώρα ζει η Ρόδος» και προσθέτει χαρακτηριστικά για τους υπευθύνους ότι  «αν είχε βρεθεί αδήλωτη ταμειακή, η κινητοποίηση θα ήταν μεγαλύτερη».

Ο Αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού Γ. Βρούτση στην εκκίνηση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2023» στη Σύρο


Ο Αναπλ. Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 βρέθηκε στον Όρμο του Φοίνικα Σύρου για το 3ημερο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2023». Κατά την εκκίνηση του αγώνα ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι:

Βρουτση από Σύρο:Ευχαριστώ όλους τους για την υποδοχή και την φανέλα της ομάδας που μου προσέφεραν

 


Στην όμορφη Σύρο μας, κοντά στους ανθρώπους του Φοίνικα, της μοναδικής νησιωτικής ομάδας βόλεϊ ανδρών στην κορυφαία κατηγορία! Ενός Κυκλαδίτικου σωματείου που έχει καταφέρει και πρωταγωνιστεί, απέναντι στις παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος, χάρις στη μεθοδική δουλειά των διοικούντων του και την αγάπη των ντόπιων. 

Γλινάδο: Τελετή προσθήκης (29/10) της προσωνυμίας “Ιωάννης Ν. Βενιέρης” στο Δημοτικό Σχολείο


Σάββατο 13 Αυγούστου 2022… Και στο Γλινάδο πραγματοποιείτε μία ιδιαίτερη εκδήλωση. Τιμή σε ένα πρόσωπο που έγραψε ιστορία…

Ο λόγος για τον Ιωάννη Νικολάου Βενιέρη, ο οποίος διέπλασε παίδες πάμπολλους ως εκπαιδευτικός (δάσκαλος) υπηρετώντας σε διάφορα σχολεία του νησιού μας και για μία ολόκληρη δεκαπενταετία (1941-1956) σε εκείνο του γενέθλιου τόπου του.

Σαντορίνη: Το μήνυμα από τη Θηραϊκή Πολιτεία για την 28η Οκτωβρίου

Άμεση και αυθόρμητη υπήρξε η απάντηση των Ελλήνων την 28η Οκτωβρίου 1940 που τιμούμε σήμερα.

Ο φιλειρηνικός λαός μας άλλη μια φορά αντέδρασε  στην πρόκληση της Ιστορίας με αυτοθυσία για να υπερασπισθεί την ελευθερία του  από την απόπειρα της εχθρικής εισβολής στη χώρα μας.

Μήνυμα Περιφερειάρχη Ν. Αι. για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Κάθε εθνική επέτειος είναι μία ιδανική συνθήκη για ανασκόπηση και περισυλλογή. Τι συντέλεσε στο ιστορικά απροσδόκητο φαινόμενο μέσα στην ανίκητη έως τότε πάνοπλη μηχανή του ναζισμού, στο δημιούργημα μιας ανεπανάληπτης εθνικής έξαρσης και σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά ιστορικά δεδομένα σύμπνοια;

Η Ιστορία έχει απαντήσει: Η αποφασισμένη ηγεσία, το σχέδιο και η αμυντική προετοιμασία, οι ηρωικοί μαχητές και η μαζική κινητοποίηση του λαού είναι οι πρωταγωνιστές του έπους του ’40, που είδαν στην Πίνδο την κορυφή του χρέους, κοιτάζοντας μόνο μπροστά.

Αυτή την κληρονομιά κουβαλάμε.

Χ. Κόκκινος: “Το έπος του 1940 και το ιστορικό ΟΧΙ στηρίχθηκε σε εθνικές αρχές και αξίες”

Το Έπος του 1940 και το ιστορικό ΟΧΙ στηρίχθηκε σε εθνικές  αρχές και αξίες  και στις αρετές του λαού μας!

Το ιστορικό ΟΧΙ και το Έπος του 1940 στέλνει διαχρονικά μηνύματα και αποτελεί μια από τις ενδοξότερες σελίδες της ιστορίας μας.

Στα βουνά της Πίνδου και της Βορείου Ηπείρου οι Έλληνες με ενότητα και θάρρος  αντιστάθηκαν στη  φασιστική Ιταλία και έστειλαν μήνυμα νίκης και αντίστασης σε όλους  τους λαούς που βιώναν τη επιθετικοτητα  των κατακτητών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Ερώτηση στη Βουλή της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ για το Νοσοκομείο Νάξου


Από naxospress
“…. Υπάρχουν 2 λειτουργικά ασθενοφόρα αλλά μια μόνο βάρδια του ΕΚΑΒ με, αποτέλεσμα να λειτουργεί μόνο το 1 ασθενοφόρο για ολόκληρο το νησί. Υπάρχουν περιοχές που από τη χώρα του νησιού χρειάζεται πάνω από 1-1,5 ώρα για να φτάσει κανείς στο Κέντρο Υγείας. Το πλωτό ασθενοφόρο που υπάρχει δεν λειτουργεί κι έτσι η διακομιδή γίνεται ιδιωτικά με μεγάλο κόστος. Επίσης στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν καλύπτονται ούτε βασικές ανάγκες, αφού ο ιδιώτης δεν παρέχει ούτε κρεβάτι μέσα ούτε ιατρικό εξοπλισμό και ο ασθενής μπαίνει σε κάθισμα ή σε αυτοσχέδιο κρεβάτι. Το πλωτό ασθενοφόρο από την άλλη είναι πλήρως εξοπλισμένο….”