slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γκρίνια στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Το υπερπλεόνασμα 4% δεν δικαιολογεί «μαχαίρι» στις συντάξεις



Στα...κάγκελα ανέβηκαν πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή το επικείμενο «μαχαίρι» στις συντάξεις από το 2019 και το θέμα μπήκε ψηλά στην ατζέντα.

Αποκάλυψη για το Mirage 2000 του Σμηναγού Μπαλταδώρου [εικόνες]

 Η τραγωδία με τη συντριβή του Mirage 2000-5 συγκλόνισε την ελληνική κοινή γνώμη και προβλημάτισε τους ειδικούς. Πολλοί απ΄ αυτούς τους ειδικούς -αεροπόρους και εμπειρογνώμονες- άφησαν να εννοηθεί ότι τα αίτια της συντριβής θα πρέπει να αναζητηθούν στο έτσι κι αλλιώς τεράστιο ποσοστό του “ανθρώπινου παράγοντα” στον οποίο τελικά αποδίδονται τα περισσότερα αεροπορικά δυστυχήματα.

Βαρβιτσιώτης: Ανοχύρωτη χώρα η Ελλάδα, με ευθύνη της κυβέρνησης

Ενημέρωση σχετικά με το βιβλίο καπνίσματος στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης


Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» ενημερώνει τα μέλη του ιδιοκτήτες καταστημάτων Εστίασης σχετικά με την τήρηση του βιβλίου αναφοράς καπνίσματος. Όπως γνωρίζετε:
Το «Βιβλίο Αναφοράς καπνίσματος για την εφαρµογή του αρθ. 17 του Ν. 3868/2010» είναι υποχρεωτικό να βρίσκεται εντός των επιχειρήσεων και η τήρησή του   απαιτείται σε όλα τα καταστήµατα υγειονοµικού ενδιαφέροντος  και στις αµιγείς επιχειρήσεις υπηρεσιών διαδικτύου.
Το βιβλίο αυτό αγοράζεται από τον υπεύθυνο της επιχείρησης από τα καταστήματα Χαρτικών είναι ένα.....

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΞΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΚΓΟΥ

 Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου ενημερώνει τα μέλη του που δραστηριοποιούνται στις περιοχές Κάστρου, Μπούργκου και εντός των ζωνών προστασίας ιστορικών διατηρητέων μνημείων της Χώρας σχετικά με τις επιγραφές, τις πινακίδες, τις ταμπέλες και τις διαφημίσεις σε υπαίθριους χώρους και σε όψεις κτηρίων .
Σύμφωνα με έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, στις προαναφερθείσες περιοχές επιτρέπεται η τοποθέτηση μιας (1) μόνο επιγραφής για κάθε επιχείρηση, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από το ανώφλι της πόρτας του καταστήματος. Θα πρέπει να είναι ξύλινη, διακριτική, με πλάτος μέχρι 0,50μ. και με μήκος όχι μεγαλύτερο του ανοίγματος της πόρτας και όχι μεγαλύτερο από 1,20μ. Η τοποθέτηση φωτεινών επιγραφών δεν επιτρέπεται.
Κατ’ εξαίρεση, μπορούν να καταθέσουν αίτημα για τοποθέτηση επιγραφής σε άλλο σημείο ή τοποθέτηση επιπρόσθετης επιγραφής  πχ για καταστήματα που στεγάζονται σε γωνιακά κτήρια. Σε αυτές τις .....

Πρόσκληση σε συνέλευση του Σωματείου Σμυριδεργατών Όρμου Λυώνα



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

      Ο Σύνδεσμος Σμυριδορυκτών καλεί ΟΛΟΥΣ τους σμυριδορύκτες τοΣάββατο 28 Απριλίου και ώρα 20:00 στο Οικομουσείο Κορώνουόπου θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:
      1. Τροποποίηση καταστατικού Συνδέσμου Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα.
      2. Τρέχοντα - Ενημέρωση.
      Λόγω της ιδιαιτερότητας των.....

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΦΑΚΙΝΟΥ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΞΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Ιωάννη Φακίνου , εξαίρετου  και αγαπητού   συναδέλφου, υπόδειγμα επαγγελματία, και εκλεκτού  μέλους του Συλλόγου.
Κατόπιν αυτών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού  Συλλόγου αποφάσισε  ομόφωνα:
1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην......

Πρόσκληση για casting στη Νάξο!

(Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Η πρόσκληση απευθύνεται σε όσους διαμένουν στη Νάξο και θέλουν να λάβουν μέρος σε τηλεοπτική διαφήμιση. Για τις ανάγκες τηλεοπτικής διαφήμισης, όπου η παραγωγή θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Νάξου, αρχές Μαΐου, αναζητούνται άντρες, γυναίκες και παιδιά που είναι διαθέσιμοι για γύρισμα, διαμένουν στην Νάξο και τους αρέσει ο χορός! Δείτε αναλυτικά...

Κυβέρνηση σε Ερντογάν: Απαράδεκτα και απορριπτέα τα περί ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους


Ηχηρό μήνυμα, στον απόηχο των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου Ερντογάν περί ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους έστειλε η κυβέρνηση.

Κατηγορηματικά αρνητική, η ελληνική πλευρά διαμηνύει ότι «αναφορές περί ανταλλαγής ή συμψηφισμού, μεταξύ του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με άλλα ζητήματα, τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι είναι απαράδεκτη και απορριπτέα».

Ενώ... καλωσορίζουν τη «στροφή του υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο και τη στήριξη στον διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες σε σημαντικούς τομείς, μεταξύ των οποίων και στην ασφάλεια».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Από τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κρατούμε το θετικό σκέλος. Τη στροφή του υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο και τη στήριξη στον διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες σε σημαντικούς τομείς, μεταξύ των οποίων και στην ασφάλεια. Περιμένουμε, ωστόσο, όλα αυτά να φανούν στην πράξη με την αλλαγή της προκλητικής τουρκικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο.

Σε ό,τι αφορά αναφορές περί ανταλλαγής ή συμψηφισμού, μεταξύ του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με άλλα ζητήματα, τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι είναι απαράδεκτη και απορριπτέα.

Η θέση της Ελλάδας, αλλά και της Ε.Ε. στο σύνολό της, είναι σαφής και σταθερή για την ανάγκη άμεσης επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις.

ΣΤΕΛΛΑ Α. ΓΚΑΝΤΩΝΑ
iefimerida.gr

Συλλυπητήρια Πανναξιακού ΑΟΝ για το θάνατο του Γιάννη Φακίνου

Τα ειλικρινή και θερμά τους συλληπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Γιάννη Φακίνου, που επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Πανναξιακού, απευθύνει ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του Πανναξιακού ΑΟΝ.