slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήλωση Χαρίκλειας Γιασιράνη Οι κύριοι Χατζηιωάννου και Μπαράκας γιατί δεν είπαν ούτε λέξη μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο;


Ποιοι τελικά υπηρετούν τους θεσμούς και την Δημοκρατία;

Οι κύριοι Χατζηιωάννου και Μπαράκας γιατί δεν είπαν ούτε λέξη μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Περιφρονούν τον θεσμό γιατί δεν τους συμφέρει ή γιατί ξέρουν ότι τα δήθεν επιχειρήματα τους δεν αντέχουν στον διάλογο;

Γ. Πλακιωτάκη : Εθνική ολοκληρωμένη πολιτική για ναυτιλία και νησιά


Τις κατευθύνσεις και τις βασικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέπτυξε ο πρώην Πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης και αρμόδιος Τομεάρχης, Γιάννης Πλακιωτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στη Σύρο, με αφορμή τη διήμερη παραμονή του στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.Διήμερη επίσκεψη του πρώην Προέδρου της ΝΔ, Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτή Λασιθίου, Γ. Πλακιωτάκη στη Σύρο

Γεμάτη η ατζέντα των συναντήσεών του στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σας στέλνουμε για ενημέρωση σας τις χρηματοδοτήσεις ανά δήμο από το Υπουργείο ΕσωτερικώνΝίκος Συρμαλένιος 

Έρευνα του Politico για ευρωεκλογές: ΝΔ πρώτο κόμμα με 11 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά της ΝΔ

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Φωτογραφία Intime

Νίκη με πάνω από 11 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά της ΝΔ στις ευρωεκλογές του Μαϊου προβλέπει το Politico με μια αναγωγή των δημοσκοπικών τάσεων στη χώρα μας.

Ξεκίνησε, στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, η προετοιμασία για την επόμενη χρηματοδοτική περίοδο 2021 - 2027

 Ξεκίνησε, στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, η προετοιμασία για την επόμενη χρηματοδοτική περίοδο 2021 - 2027


   Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, απέστειλε πρόσκληση  προς τους δήμους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία της Περιφέρειας, τις ΔΕΥΑ, το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, το Υπουργείο Παιδείας και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, προκειμένου να υποβάλλουν τις προτάσεις και μελέτες σχετικά με την προετοιμασία και ωρίμανση έργων της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021 – 2027, με καταληκτική ημερομηνία, το αργότερο έως την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2018. Οι προτάσεις μελετών που θα επιλεγούν θα χρηματοδοτηθούν από εθνικούς πόρους.

   Σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Αρχής Συντονισμού, οι προτάσεις και μελέτες προκειμένου να είναι επιλέξιμες κατά τη νέα περίοδο, θα πρέπει να αφορούν τις παρακάτω κατηγορίες έργων:

ΑΥΞΗΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ 2018 - 2019 ΑΠΟ ΤΟ Ε.Π. ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2014 - 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόφαση του Περιφερειάρχη, αυξάνεται η χρηματοδότηση  και ο αριθμός των  θέσεων σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, μέσα από το Ε.Π. Νότιο Αιγαίο, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, αυξάνεται κατά 451.618,00 ευρώ από εθνικούς πόρους, ο προϋπολογισμός της Πράξης "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για το σχολικό έτος 20182019", προκειμένου να αυξηθεί και ο αριθμός των παιδιών που θα αποκτήσουν πρόσβαση στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς  σταθμούς, καλύπτοντας έτσι τις αυξημένες ανάγκες των οικογενειών με ανήλικα παιδιά στα νησιά της Περιφέρειας. 
Ειδικότερα, έχοντας θέσει σε προτεραιότητα την δημιουργία και την ενίσχυση των κοινωνικών δομών στα νησιά της Περιφέρειας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχουν οι ευρωπαϊκοί πόροι και με στόχο την στήριξη των οικογενειών που έχουν ανήλικα παιδιά, την προώθηση των ίσων ευκαιριών  καθώς και την βελτίωση των

Στη Μνήμη του Γιάννη ΧωματάΟ πολιτευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. κ. Γιώργος Βακόνδιος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Σύρου της Ν.Δ. κ.Στάθη Μπαρμπούνη, επισκέφθηκε το γηροκομείο Αγίου Παντελεήμονα Ερμούπολης της Φιλοπτώχου Εταιρίας και παρέδωσε εξοπλισμό διαβίωσης των γερόντων.

Η δωρεά αυτή έγινε στη μνήμη του αειμνήστου Γιάννη Χωματά.

Ο Γιώργος Βακόνδιος έχει δεσμευθεί σε συνεργασία με την ΔΗΜΤΟ Σύρου να γίνεται κάθε χρόνο στην επέτειο της απώλειας του Γιάννη Χωματά μια δωρεά σε ιδρύματα στήριξης ευπαθών και αδύναμων συνανθρώπων μας στις Κυκλάδες.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία"Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
"Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ"
Ο Σύλλογος "Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ" δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία γονέων & κηδεμόνωνπαιδιών και εφήβων με αναπηρίες, τα οποία ζουν με τις οικογένειές τους.
Καθώς επίσης και από φίλους οι οποίοι ενδιαφέρονται και αγαπούν τα άτομα με αναπηρίες."Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ" προσπαθεί και έχει καταφέρει να φέρνει σε επαφή νέους και νέες με κινητικά προβλήματα που η ανάγκη για κοινωνικοποίηση τους φέρνει πιο κοντά.

TO ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ

Οι Διαδρομές στη Μάρπησσα βραβεύτηκαν στα Best City Awards 2018


Καλησπέρα σας, 
Σας στέλνουμε φωτογραφίες και δελτίο τύπου σχετικά με τη βράβευση του φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα" στα Best City Awards 2018. 
Θα ήταν μεγάλη χαρά η δημοσίευση του θέματος. 
Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες. 

Με εκτίμηση, 
Εκ μέρους της εθελοντικής ομάδας διοργάνωσης