slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κορωνοϊός: Η ακτινογραφία των 190 κρουσμάτων στη χώρα μας - Τα περισσότερα στις ηλικίες 40-64!


Γιατροί σε νοσοκομείο κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Η ακτινογραφία των 190 κρουσμάτων στη χώρα μας -Πού εντοπίστηκαν, ποια η κατάσταση των ασθενών /Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Εκατόν ενενήντα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφει συνολικά η χώρα μας, εκ των οποίων 11 χωρίς σαφές ιστορικό ταξιδιών, και επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Επίσης για 36 άτομα, η ιχνηλάτησή τους είναι υπό διερεύνηση. Από τα 11 «ορφανά» κρούσματα, τα 9 έχουν εντοπιστεί στην Αττική. Πέντε άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωλημένοι. Συνολικά, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 47 ασθενείς.

Τα περισσότερα κρούσματα στις ηλικίες

Ενημέρωση για εργασίες επί της επαρχιακής οδού Χώρας - Γαλανάδου.


Σας ανακοινώνουμε ότι έως τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, επί της επαρχιακής οδού Χώρας - Γαλανάδου στη συμβολή με τον αγροτικό δρόμο που συνδέεται με την επαρχιακή οδό Χώρας - Ποταμιάς στη θέση "πρώην αποθήκες Φικά", η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται στη μία λωρίδα κυκλοφορίας (αριστερή με κατεύθυνση προς το

Οι Κυκλάδες μπροστά στον κίνδυνο του κορονοϊού.

Στην ειδική σύσκεψη πού πραγματοποιήθηκε στο Κίνημα Αλλαγής υπό την πρόεδρο του Φώφη Γεννηματά γιά το θέμα της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκα στην ανάγκη ειδικής αντιμετώπισης του προβλήματος στα νησιά καί πιό συγκεκριμένα στις Κυκλάδες όπου τα τρία νοσοκομεία του Νομού δεν διαθέτουν ούτε μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Μπροστά στον κίνδυνο της πανδημίας του κορονοϊού για τα νησιά μας που ήδη έχει ενσκήψει σε άλλες περιοχές της χώρας θα ήθελα να τοποθετηθώ σαν ενεργός γιατρός αλλά και σαν πολιτευόμενος.
Η αδυναμίες της περίθαλψης πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας στις Κυκλάδες είναι εγγενείς.Τα τρία υπάρχοντα νοσοκομεία δεν διαθέτουν όπως προαναφέρθηκε ούτε ένα κρεβάτι ΜΕΘ.
Η πολυδιάσπαση των μονάδων υγείας λόγω πολυνησίας με μειωμένη στελέχωση και εξοπλισμό είναι δεδομένη.

Αρνητικός στον κορονοϊό ο ναυτικός του Blue Star Myconos


Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενημερώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείο Υγείας ότι το αποτέλεσμα του ελέγχου του Έλληνα ναυτικού μέλους του πληρώματος του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Mykonos» στον κορονοϊό είναι αρνητικό.