slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δημόσια συζήτηση για την Παιδεία και Νησιωτικότητα απο την Νέα Δημοκρατία Πάρου-Αντιπάρου

Δημόσια συζήτηση για την Παιδεία και Νησιωτικότητα με κεντρικό ομιλητή το Βουλευτή Επικρατείας και Συντονιστή Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή κ. Θεόδωρο Φορτσάκη.

Συλλυπητήρια δήλωση αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων


Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει στην τοπική κοινωνία και την οικογένειά του, επισημαίνει σε συλλυπητήρια δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, για το θάνατο του π. αντιδημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Τοτόμη Πρωτονοτάριου, απευθύνοντας θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Όλοι η δήλωση 

Ψήφισμα Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου

 
ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΟ ΔΣ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου συνήλθε εκτάκτως σήμερα 12/10/2016 και ώρα 11π.μ. μετά την θλιβερή αναγγελία θανάτου του Τοτόμη Πρωτονοταρίου , θρηνεί και εκφράζει την βαθιά οδύνη για την απώλεια του εκλεκτού ιατρού , έντιμου ανθρώπου, εξαίρετου οικογενειάρχη και ακούραστου εργάτη στη θέση του εν ενεργεία Αντιδημάρχου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που δυστυχώς δεν ολοκλήρωσε την θητεία του αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό όχι μόνο στην οικογένειά του αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία της Νάξου.

Το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα και εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

Συλλυπητήριο μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ Νάξου

H O.M.
ΣΥΡΙΖΑ Νάξου εκφράζει την βαθειά της θλίψη για την απώλεια του Αντιδημάρχου Τοτόμη Πρωτονοτάριου.
Αποχαιρετούμε έναν άνθρωπο, ιατρό, αυτοδιοικητικό στέλεχος με σημαντική προσφορά στην τοπική μας κοινωνία.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Συλλυπητήριο μήνυμα Νέας Δημοκρατίας Νάξου

Η  Δημοτική Τοπική Οργάνωση της
Νέας Δημοκρατίας Νάξου εκφράζει την βαθύτατη θλίψη των μελών της για τον απροσδόκητο θάνατο του ιατρού  Αντιδημάρχου και φίλου Τοτόμη Πρωτονοτάριου που ήταν υπόδειγμα κοινωνικής δράσης και προσφοράς στον τόπο μας.
Θερμά  συλλυπητήρια στους οικείου του

Συλλυπητήριο μήνυμα Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων

Ψήφισμα Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, στο άκουσμα του θανάτου του διακεκριμένου ιατρού και επιφανούς συναδέλφου, Τοτόμη Πρωτονοτάριου, ο οποίος τίμησε και προσέφερε αόκνως τις υπηρεσίες του στους κατοίκους της νήσου Νάξου, εκφράζει τη βαθιά του λύπη και αποφασίζει ομόφωνα:

Ψήφισμα Συλλόγου Διδασκόντων Γυμνασίου Βίβλου

Ο Σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Βίβλου Νάξου, μετά την είδηση του αδόκητου θανάτου του Αντιδημάρχου και Προέδρου της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, γιατρού Τοτόμη Πρωτονοτάριου, συμπαραστάτη και αρωγού στην επίλυση προβλημάτων στις κτιριακές εγκαταστάσεις αλλά και στη δημιουργία του γηπέδου καλαθοσφαίρισης του σχολείου μας, συνήλθε σήμερα εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα:

Ψήφισμα Συλλόγου Διδασκόντων Γενικού Λυκείου Τραγαίας

Στην Τραγαία, σήμερα 12 Οκτωβρίου 2016,ημέρα Τετάρτη και ώρα 08:10 συνήλθε ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Τραγαίας Νάξου, σε έκτακτη συνεδρίαση του, με αφορμή την είδηση του αδόκητου θανάτου του Αντιδημάρχου, προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και εξαίρετου Ναξιώτη γιατρού Τοτόμη Πρωτονοτάριου και, αναγνωρίζοντας το ήθος, την ευαισθησία, την ευγένεια, την επιστημονική κατάρτιση και την κοινωνική του προσφορά στον τόπο μας, τη Νάξο, που υπεραγαπούσε, αποφάσισε ομόφωνα, σε ένδειξη πένθους, τα εξής:

Ψήφισμα Συλλόγου Διδασκόντων 1ου ΕΠΑΛ Νάξου

  Σήμερα, ημέρα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, συνεδρίασε εκτάκτως ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νάξου ύστερα από την ξαφνική απώλεια του Αντιδημάρχου και Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Πρωτονοτάριου Τοτόμη, με σκοπό να τον τιμήσει για την πολύπλευρη δράση και προσφορά του στη Ναξιακή κοινωνία, γεγονός που καθιστά μεγάλη την απώλειά του για την επιστημονική και την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο  Σύλλογος Διδασκόντων ομόφωνα αποφάσισε:

Ψήφισμα Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου "Ο Ζευς"


Σήμερα 11 Οκτωβρίου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 21:00 μ.μ. συνήλθε σε έκτατη συνεδρίαση το Δ.Σ. του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ» λόγω του θλιβερού αγγέλματος του θανάτου του Τοτόμη Πρωτονοτάριου, ιατρού και Αντιδημάρχου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων του οποίου η προσφορά και η δράση τόσο σε επιστημονικό επίπεδο όσο και στο αυτοδιοικητικό αποτελεί πυξίδα για όλους εμάς. 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ :

Συλλυπητήριο μήνυμα αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού - επάρχου Νάξου


Οδυνηρό ξάφνιασμα ήταν για όλους μας ο αιφνίδιος θάνατος του αγαπημένου μας γιατρού και αντιδημάρχου Τοτόμη Πρωτονοτάριου. Έντονα συναισθήματα θλίψης μας κυρίευσαν στο άκουσμα της θλιβερής είδησης.
Άοκνος, ευδιάθετος, φιλεύσπλαχνος, κάποια από τα πολλά καλά χαρακτηριστικά, που τον διέκριναν.
Η απώλεια του είναι αισθητή σε όλους όσοι τον γνώρισαν αλλά και στην κοινωνία του δήμου μας. Αυτού του δήμου που τόσο αγάπησε και τόσο νοιάστηκε γι’ αυτόν.
Συλλυπητήρια στους οικείους του και ας τους

Συλλυπητήριο μήνυμα Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Απεράθου


O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Απεράθου, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του ιατρού και Αντιδημάρχου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Τοτόμη Πρωτονοτάριου.

Η είδηση του θανάτου του γέμισε θλίψη τις καρδίες μας, γιατί χάσαμε έναν άνθρωπο που η προσφορά του ήταν ανεκτίμητη.

Συλλυπητήρια από την Λαϊκή Συσπείρωση και την Επικεφαλής της και Δημοτική Σύμβουλο Ευδοκία Κων. Ψαρρά

ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΩΝ
Η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος Αντιδημάρχου Τοτόμη Πρωτονοτάριου, που έφυγε από τη ζωή τόσο πρόωρα και απροσδόκητα.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
η Επικεφαλής της και Δημοτική Σύμβουλος 
Ευδοκία Κων. Ψαρρά

Ψήφισμα Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης δήμου Νάξου για τον θάνατο του Τοτόμη Πρωτονοτάριου

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, μετά τη θλιβερή είδηση του πρόωρου και απροσδόκητου θανάτου του προέδρου της και π. Αντιδημάρχου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Πρωτονοτάριου Τοτόμη, εκτιμώντας το ήθος, την ευγένεια και την προσφορά του στην εκπαίδευση, και σε ένδειξη πένθους, σε έκτακτη συνεδρίασή της, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

Συλλυπητήριο μήνυμα δημοτικής παράταξης «Νησιωτική Πολιτεία»

Η αναπάντεχη, πρόωρη και αδόκητη απώλεια του ιατρού και Αντιδημάρχου Τοτόμη Πρωτονοτάριου, γεμίζει θλίψη και συγκίνηση, όλη τη ναξιακή κοινωνία.
Υπηρέτησε με αίσθημα υψηλού καθήκοντος το λειτούργημα του, προσφέροντας με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης τις ιατρικές του υπηρεσίες στην μικρή μας κοινωνία.
Παράλληλα, η ενασχόληση του με τα κοινά από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και του Αντιδημάρχου, του έδωσε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει την άποψη του και τις ιδέες του για το Δήμο μας, τις οποίες υπηρέτησε με πάθος και
Συγκλονισμένα είναι τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο άκουσμα της θλιβερής είδησης για τον αιφνίδιο θάνατο του Τοτόμη Πρωτονοτάριου... Το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως και ομόφωνα αποφάσισε μεταξύ άλλων να παραμείνουν κλειστός ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και όλα τα δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα του δήμου την Τετάρτη, να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος σε κεντρική οδό της Χώρας Νάξου (οδός Τοτόμη Πρωτονοτάριου Ιατρού), να κυματίζει μεσίστια η σημαία στο δημαρχείο και σε όλα τα καταστήματα των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και να τελεστεί η κηδεία του (την Τετάρτη στις 3:00 το μεσημέρι στην Απείρανθο) δημοσία δαπάνη.

Αναλυτικά η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου:

Πυρκαγιά στην περιοχή των Καμαρών στην Πάρο (Βίντεο)


Περίπου στις 9 το βράδυ ξέσπασε η πυρκαγιά στην περιοχή Καμαρών της Πάρου, στο λόφο Κόρακα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Στην περιοχή έσπευσαν από νωρίς δύο πυροσβεστικά οχήματα, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, το υδροφόρο όχημα του Δήμου και όχημα του Α.Τ Πάρου.
Η περιοχή είναι δύσβατη και τα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν την εστία της φωτιάς.

Οι αλλαγές στα αξιώματα του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Ο Δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά πως θ’ «ανακατέψει την τράπουλα»
 Αν και ο ίδιος ο Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων εκφράζεται με πολύ θετικά λόγια για αντιδημάρχους, προέδρους και αντιπροέδρους των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) για το μέχρι σήμερα έργο τους νομίζουμε ότι έχει ωριμάσει το...

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Τοτόμη Πρωτονοταρίου



Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Ιατρού και Αντιδημάρχου Τοτόμη Πρωτονοταρίου. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Τόσο ως επιστήμων όσο και ως άνθρωπος που ασχολήθηκε με τα κοινά, προσέφερε άοκνα στην νησιωτική μας κοινωνία πολύτιμες υπηρεσίες αποτελώντας υπόδειγμα ενεργού πολίτη. Αιωνία του η μνήμη.
Νάξος, 11 Οκτωβρίου 2016

Η Δημοτική Κίνηση Πολίτες για τα Νησιά μας

Συνάντηση ΠΟΕΣΕ - NOVA

Δελτίο τύπου
Η Π.Ο.Ε.Σ.Ε (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων) μετά από προσπάθειες που άρχισαν πριν από αρκετό καιρό συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της συνδρομητικής τηλεόρασης NOVA. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από την πλευρά της ΠΟΕΣΕ ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Κουράσης και ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία», ενώ από την

72 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΑΝΙΤΩΝ


Ο πολιτιστικός σύλλογος Μελάνων Νάξου «ΚΟΥΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ»
σας προσκαλεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016,
στo προαύλιο της εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων στις Μέλανες,
μετά την θεία λειτουργία, να