slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνεχίζεται το πάρτυ στο Δημόσιο Νέα ΦΕΚ με διορισμούς Κατρούγκαλου


Τη στιγμή που το Ασφαλιστικό που προωθεί ο υπουργός Εργασίας έρχεται να αφανίσει ολόκληρους επαγγελματικούς κλάδους, ο περιβόητος νόμος του για επαναφορά υπαλλήλων που απολύθηκαν τηρείται ευλαβικάΜε αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διορισμοί στο Δημόσιο με βάση τον περιβόητο «νόμο Κατρούγκαλου», τη στιγμή που το Ασφαλιστικό που προωθεί ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος έρχεται να ισοπεδώσει και να αφανίσει ολόκληρους επαγγελματικούς κλάδους κατεβάζοντάς τους στον δρόμο και πυροδοτώντας κοινωνική αναταραχή.

Ηδη με τον νόμο αυτό έχουν τακτοποιηθεί περί τους 7.500 δημοσίους υπαλλήλους που είχαν

Κοινή Δήλωση των βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ

Κοινή δήλωση, με την οποία διατυπώνουν τις απόψεις τους σχετικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, απέστειλαν στους επιστημονικούς, επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της Σύρου οι τρεις βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Συρμαλένιος, Συρίγος και Μανιός.

Ανταποκρινόμενοι σε σχετική πρόσκληση των φορέων της Σύρου να συμμετέχουν στην αυριανή εκδήλωση/συζήτηση για το ασφαλιστικό, οι τρεις βουλευτές απέστειλαν κοινή δήλωση, καθώς κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις καθιστούν αδύνατη την παρουσία τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης των κ.κ. Συρμαλένιου, Συρίγου και Μανιού:

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, στα πλαίσια των συνεχιζόμενων αγωνιστικών του κινητοποιήσεων κατά του ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ, που θα οδηγήσει στην έξοδο από το επάγγελμα μεγάλο αριθμό δικηγόρων αλλά και στην αδυναμία αυτών να καταβάλλουν τις υπέρμετρες ασφαλιστικές τους εισφορές σε συνδυασμό και με τις λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του μαζί και με τους

Άδωνις σε Λαζόπουλο: Εγώ είμαι «κοτούλα» ή εσύ;


Με ανάρτησή του στο twitter απάντησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης στον Λάκη Λαζόπουλο.

Ο Λάκης Λαζόπουλος σε συνέντευξή του, είχε χαρακτηρίσει τον κ. Γεωργιάδη «κοτούλα» αναφερόμενος στο περιστατικό, όταν ο κ. Γεωργιάδης θέλησε να παρέμβει στην εκπομπή του, το «Αλ Τσαντίρι».

Ο κ. Γεωργιάδης έγραψε :

Fwd: ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ 04-02-2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
 ΝΑΞΟΥ ΑΜΟΡΓΟΥ &
ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:  «Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 4ης Φεβρουαρίου 2016»

       Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας λαμβάνοντας υπ' όψη την γνώμη των μελών του και έχοντας εκφράσει την ανησυχία του για το θέμα του νέου ασφαλιστικού και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στον κλάδο μας και στο σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών και μικρομεσαίων, αποφάσισε να συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει οι Επιστημονικοί Φορείς, η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016.
  Ζητάμε λοιπόν την συμμετοχή ΟΛΩΝ των συναδέλφων  του Κλάδου μας με

Κάλεσμα εκπαιδευτικών σε απεργιακή συγκέντρωση στη Νάξο


(Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου και σε προσυγκέντρωση στην παραλία της Νάξου έξω από το καφέ Κίτρο στις 10:30 την Πέμπτη, καλούν ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων και η ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων.
Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρουν:

Δείτε ποια είναι τα πρώην στελέχη του βαθέως ΠΑΣΟΚ που εξελέγησαν βουλευτές και υπουργοποιήθηκαν με τον Σύριζα και ΤΩΡΑ Μας παριστάνουν το νέο



Το Σύριζα, και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μας έλεγε προεκλογικά ότι, «Από αύριο ξεμπερδεύουμε με το παλιό». Ομως πως μπορεί να ξεμπερδέψει από το «παλιό» ένα κόμμα που τα κύρια στελέχη του όπως, Βουλευτές και Υπουργοί προέρχονται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ;

Κοπή πίτας και εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου

(Ο πρόεδρος κι ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου κ.κ. Μαργαρίτης και Κατσαράς, από την κοπή της πίτας του Συλλόγου το 2015)

Την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας θα πραγματοποιήσει η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 6:30 το απόγευμα.

Παράλληλα η Ένωση Ξενοδόχων θα πραγματοποιήσει και Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση. Η εκδήλωση θα γίνει στα γραφεία του

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΗΣ»

 Ενώ τα μπλόκα του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς δυναμώνουν και κλιμακώνουν πολύμορφα τη δράση τους, καλά κρατούν οι παρελάσεις των «φιλών» των αγροτών (κυβερνώντων  περιφερειαρχών, τεχνοκρατών, επιστημόνων επιμελητηρίων κλπ),  που σε «συγχορδία» με τους μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες «ανακάλυψαν την Αμερική» στο όνομα του «κατά κύριο επάγγελμα αγρότης», λες και βρήκαν τη «μαγική συνταγή» για τη λύση των προβλημάτων της αγροτικής παράγωγης.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΕΣ»;

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΡΟΥ Δεν θα περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης



Όλοι/ες στην απεργιακή κινητοποιηση στις 4/02



Η Λαϊκή Ενότητα Σύρου καλεί τους εργαζόμενους και τους πολίτες της Σύρου σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 4ης Φλεβάρη που σκοπό έχει να ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας που στόχο