slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι αποφάσεις της Επιτροπής Αγώνα σμυριδορυκτών


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
 της επιτροπής αγώνα για τη σμύριδα 
Κόρωνος :
17 - 09 – 2012
Η Επιτροπή Αγώνα που συστήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα Νάξου στις 16/9/2012, συγκεντρώθηκε σήμερα 17/9/2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 στο Οικομουσείο Κορώνου με θέματα :

Γ.Γ. Α.Δ.Α. Χριστιάνα Καλογήρου :Η νησιωτικότητα επιβάλλει τη συνέχιση χορήγησης επιδόματος απομακρυσμένων- παραμεθόριων περιοχών στους υπαλλήλους του ν. Κυκλάδων,


Η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, με επιστολή της προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ.Αντώνη Μανιτάκη, ζητά τη συνέχιση της χορήγησης επιδόματος απομακρυσμένων- παραμεθόριων περιοχών στους υπαλλήλους του νομού Κυκλάδων. Λαμβάνοντας υπόψη τον παράγοντα της νησιωτικότητας, η απόφαση συντελεί στην ενδυνάμωση του αισθήματος δικαίου και ισονομίας προς τους νησιώτες.

Κυκλάδες στη μισή τιμή...

Πορτάρα Νάξου 
Οι ειδικοί της αγοράς επισημαίνουν ότι η ζήτηση για εξοχικά έχει υποχωρήσει κατά 50%-70% την τελευταία διετία. Ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός αλλά και η καλύτερη αγορά εξοχικών, οι Κυκλάδες, έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση.

Από το «θάνατο του εμποράκου» στο θάνατο του παραεμπορίου

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την δημιουργία συντονιστικού κέντρου αντιμετώπισης παραεμπορίου δηλώνει δημοσίως η Βουλευτής της Α΄ Περιφέρειας Αθηνών και Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή.
 Συγχαίρει δε προσωπικά τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη για δραστική μείωση της εθνικής πληγής του παραεμπορίου που αποτελούσε  εδώ και χρόνια αιτία της εξόντωσης των νομίμων εμπόρων και που γενικότερα έχει συντελέσει στην κρίση που βιώνει ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος.  Υπενθυμίζεται ότι η Βουλευτής και Γραμματέας ασχολείται με το θέμα του παραεμπορίου με δυναμικές καταγγελίες και παρεμβάσεις της εντός και εκτός Βουλής. Ιδιαίτερα δε ήταν η ίδια που ξεκίνησε αγώνα, εκφράζοντας χιλιάδες πολίτες των Αθηνών, εναντίον της πρόσφατης μάστιγας της προκλητικής μέρα μεσημέρι αρπαγής πάσης φύσεως ανακυκλώσιμων υλικών, με τα γνωστά καροτσάκια, προς όφελος οργανωμένων συμφερόντων που δρούσαν και δρουν με παράνομα σκραπατζίδικα σε γνωστές αθηναϊκές γειτονιές όπως Βοτανικό, Ρουφ και αλλού.

Η Βουλευτής κα Φ. Πιπιλή επισημαίνει ότι κάθε πολίτης οφείλει να συμμετάσχει στην προσπάθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης γι’ αυτό παρακαλεί να σημειωθεί από τον καθένα μας το τετραψήφιο νούμερο του κέντρου αντιμετώπισης παραεμπορίου 1520.

Σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη για τα ανενεργά έργα ΕΣΠΑ και ΕΠΕΕΡΑΑ.


Πολύωρη σύσκεψη με θέμα τα ανενεργά έργα του προγράμματος ΕΣΠΑ και του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος ανάπτυξη» (ΕΠΕΕΡΑΑ), πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ερμούπολη υπό τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη και με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη, Τζώρτζη Μακρυωνίτη, στελεχών της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και της εταιρείας “Εγνατία οδός Α.Ε.”.

Ανακοίνωση για το σμυριδικό ζήτημα

Η Τοπική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Νάξου συμπαραστέκεται στη δοκιμαζόμενη κοινωνία της Ορεινής Νάξου. Ήδη από το καλοκαίρι του 2010 σε ανακοίνωσή μας για τον Καλλικράτη και το Μνημόνιο προβλέπαμε το δυσοίωνο μέλλον των ορεινών χωριών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστάθηκε στους σμυριδεργάτες από την στιγμή που αποκαλύφθηκε η εφετινή απάτη του Δημοσίου, θέτοντας στη Βουλή το θέμα με την πρώτη αναφορά του Βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου προς τους αρμόδιους υπουργούς. Τον Ιούλη έγινε συνάντηση του ......

Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας


Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας  Δημόσιο Απογευματινό Γυμνάσιο μόνο για ενήλικες
Από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές για το Σχολικό έτος 2012-2013 συνεχίζονται.
Το Σ.Δ.Ε. λειτουργεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο νομό μας, με έδρα τη Σύρο και τμήματα στα νησιά Νάξο και Σαντορίνη.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας:

Τετραεδρική η εκλογική περιφέρεια των Κυκλάδων μετά τη νέα απογραφή του 2011.

Με βάση την απογραφή του 2011 επέρχονται αλλαγές στις βουλευτικές έδρες 12 εκλογικών περιφερειών. Επτά από αυτές χάνουν έδρες ενώ τις κερδίζουν πέντε αντίστοιχα.
Το πρόβλημα το έχει δημιουργήσει η καθυστέρηση της δημοσίευσης στην εφημερίδα της Κυβέρνησης των αποτελεσμάτων της απογραφής από την ΕΛΣΤΑΤ.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα έπρεπε να διεξαχθούν με τα νέα δεδομένα και όχι με τα απογραφικά στοιχεία του 2001 όπου και διεξήχθησαν, διότι είχε περάσει ένας χρόνος από την λήξη της απογραφής.
Η ερμηνεία που δόθηκε είναι ότι η ημερομηνία της προκήρυξης των εκλογών της 17ης Ιουνίου ήταν....

Απίστευτη πρόκληση από τον Κουλούρη

Δεν έχουν προηγούμενο αυτά που συνέβησαν στο κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου.
Πρωταγωνιστής ο πρώην βουλευτής Κίμων Κουλούρης, ο οποίος Συνέχεια εδώ

Επερώτηση Νικολόπουλου για τα αποθεματικά των Ταμείων


Με ερώτησή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εργασίας, ο βουλευτής Αχαΐας Ν.Νικολόπουλος, ζητεί να μάθει ποια είναι η τύχη δεκάδων αγωγών και μηνύσεων που κατατέθηκαν σε βάρος της ΤτΕ για το θέμα των αποθεματικών τους.
Με ερώτησή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εργασίας, ο βουλευτής Αχαΐας Ν.Νικολόπουλος, ζητεί να μάθει ποια είναι η τύχη δεκάδων αγωγών και μηνύσεων που κατέθεσαν σύλλογοι, φορείς και υγιή ασφαλιστικά ταμεία αλλά και, προ ημερών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε βάρος της....

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Νίκος Συρμαλένιος, σε εκδήλωση για την Ελλάδα στην Τεργέστη Ιταλίας


Σε εκδήλωση με θέμα την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και το παράδειγμα της Ελλάδας, συμμετείχε την Παρασκευή 16/9 στην Τεργέστη της Ιταλίας ο Νίκος Συρμαλένιος, σε εκδήλωση που οργάνωσε το Κέντρο Μελετών «Τσε Γκεβάρα», όπου συμμετείχαν επίσης ο Πάολο Φερρέρο, Εθνικός Γραμματέας της «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης», ο Πιερπάολο Μπαρέττα, επικεφαλής της Επιτροπής Προϋπολογισμού του «Δημοκρατικού Κόμματος», η Πασκουαλίνα Ναπολετάνο, μέλος της Διεύθυνσης του κόμματος «Αριστερά, Ελευθερία, Οικολογία», καθώς και ο Στάθης Λουκάς, μέλος της ΚΕ της ...

ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ??????????




 Επί μέρες ακούμε και βλέπουμε να ξεδιπλώνετε από διάφορα δημοσιογραφικά,  πολιτικά και εν μέρη συνδικαλιστικά  κέντρα  ένας  πόλεμος  λάσπης κατά του υπουργού εργασίας Γιάννη Βρούτση. Και δεν μπορούσαμε να εξηγήσουμε γιατί ένας νέος επαρχιώτης βουλευτής που δεν προέρχεται  από κανένα πολιτικό τζάκι   όπως ο   Γιάννης Βρουτσης δέχεται  αυτόν τον  πόλεμο λάσπης. Τελικά σήμερα το μεσημέρι λύθηκε η απορία μας καθώς διαβάσαμε ότι με  απόφαση Βρούτση καταργείται  από την 1η Νοεμβρίου η συνδικαλιστική σύνταξη που έπαιρναν οι ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ εκμεταλλευόμενοι μια Μεταξική διάταξη  για να γυρίζουν τα κανάλια και τα ραδιόφωνα και να παριστάνουν τους προστάτες του λαού.  Πρόκειται για θεσμοθετημένο από το....

Για αμέλεια καταδικάστηκε γιατρός, διευθυντής ειδικός παθολόγος του Κ.Υ.-Νοσοκομείου Νάξου

Τριάντα (30)  μήνες φυλακή με αναστολή είναι η ποινή που επέβαλε το Πρωτοδικείο Νάξου στον γιατρό, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ειδικό παθολόγο, που κρίθηκε ένοχος για το θάνατο ασθενούς λόγω αμέλειας πριν από έξι χρόνια στο ΚΥ Νάξου. Η υπόθεση εκδικάζονταν επί έξι ημέρες και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν και ανακοινώθηκε η απόφαση. Ο .....

Να πόσα έδωσαν τα κόμματα σε διαφήμιση


Τον απολογισμό της διαφημιστικής τους δαπάνης την προεκλογική περίοδο για τις εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου κατέθεσαν τα κόμματα στη Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ φέρεται να δαπάνησε...

Εξετάζουν αύξηση αφορολόγητου για μισθωτούς - συνταξιούχους

Την αύξηση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους και τέσσερα φορολογικά κλιμάκια, την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και κίνητρα για να ζητούν αποδείξεις από συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελμάτων σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας "Η Καθημερινή", το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους θα ανέλθει στα 7.000 ευρώ από 5.000 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ η διάρθρωση των κλιμακίων αναμένεται να οδηγήσει σε ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.
Σήμερα τα φορολογικά κλιμάκια είναι οκτώ και εξετάζεται να μειωθούν στα τέσσερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει τα εξής:

Κων. Μητσοτάκης: Ας όψεται η άκρα Αριστερά για την Χρυσή Αυγή

Ως «επίτευγμα της Αριστεράς», θεωρεί ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κων. Μητσοτάκης, την άνοδο της άκρας δεξιάς στην Ελλάδα και ειδικότερα της Χρυσής Αυγής. Όταν ρωτήθηκε από συνεργάτη μου, πώς εξηγεί την άνοδο του εθνικιστικού αυτού κόμματος, με τις έκνομες ενέργειές του που έχουν εξοργίσει την ελληνική κοινωνία, απάντησε ότι...
ας είναι καλά η Αριστερά καθώς η ανομία που επικράτησε τα τελευταία χρόνια είχε ως αποτέλεσμα αυτή την άνοδο, ζητώντας μάλιστα, για το καλό του τόπου να σταματήσουν οι έκνομες ενέργειες των άκρων.Σφόδρα, λοιπόν, ενοχλημένος φαίνεται ο κ. Κων. Μητσοτάκης, με όσα συμβαίνουν στον ακραίο χώρο και που επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα της χώρας μας.

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=475304

"Ασκήσεις επί χάρτου"

... Γίνεται πολύς λόγος και ντόρος για την ιδιαιτερότητα της Ελληνικής περίπτωσης.
Η μόνη ιδιαιτερότητα που έχει σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα είναι η απληστία των πολιτικών για εξουσία και πλούτο.  Αυτή γεννά τη δειλία τους να μειώσουν το κράτος με συγχωνεύσεις και απολύσεις, να αντιμετωπίσουν αυστηρά και οριστικά τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά στο Δημόσιο όπου οι ίδιοι είναι βυθισμένοι πάνω από τα αυτιά τους και να δώσουν προς αξιοποίηση τα διάφορα κρατικά περιουσιακά στοιχεία – τα οποία ακόμα παραμένουν άγνωστα! ... Στην απληστία μπορούμε να προσθέσουμε άγνοια, ανικανότητα και μπόλικη μαγκιά του τύπου «εμείς είμαστε άπιαστοι ατσίδες»...

Δεν υπάρχει Αιδώς (=ντροπή) και Νέμεσις (=τιμωρία). Και όταν αυτές οι δύο θεότητες αποχωρήσουν, έγραψε ο Ησίοδος στο Έργα και Ημέραι, τότε η κοινωνία καταστρέφεται.

Μια νέα δημοσίευση στο vigla.gr:

http://vigla-watch.blogspot.gr/2012/09/blog-post_14.html

Public Issue: Σταθερά πρώτοι με διαφορά ΝΔ και Σαμαράς-Ανεβαίνουν ΧΑ και Μιχαλολιάκος (video)

Δυσπιστία απέναντι στους πολιτικούς, σταθερή πρωτιά Σαμαρά και ΝΔ μάλιστα με μικρή αύξηση των ποσοστών τους, αλλά και άνοδο της Χρυσής Αυγής και της δημοτικότητας του αρχηγού της δείχνει το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue. Κανένα απολύτως κόμμα δεν εμπιστεύεται το 54% των πολιτών. Στον αντίποδα, ένα... 20% εμπιστεύεται την Νέα Δημοκρατία, ένα 12% το ΣΥΡΙΖΑ, 9% το ΠΑΣΟΚ, 8% τη ΔΗΜΑΡ, το 5% τη Χρυσή Αυγή, το 4% τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το 3% το ΚΚΕ, σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue.

ΠΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Αύριο η κρίσιμη Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, με εισήγηση για συνέχιση των κινητοποιήσεων. Κανονικά εκτελούν συνταγές του ΕΟΠΥΥ τα Φαρμακεία του Πειραιά. Τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Σε διαφορετικές κατευθύνσεις κινούνται οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας σε ότι αφορά την άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ. Σε κάποιες περιοχές οι Φαρμακοποιοί συντάσσονται με την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και αποφασίζουν την επανέναρξη της εκτέλεσης συνταγών του ΕΟΠΥΥ και σε κάποιες άλλες περιοχές οι συνάδελφοι τους συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Σκληρή στάση διατηρεί ο Σύλλογος της Αττικής, ο οποίος θα πραγματοποιήσει έκτακτη Γενική Συνέλευση για να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων, αν και η εισήγηση αναμένεται να είναι υπέρ της συνέχισης της αναστολής της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Στον Πειραιά, μετά τη χθεσινή πρωινή σύγχυση, όπου άλλα Φαρμακεία εκτελούσαν συνταγές και άλλα όχι, η Διοίκηση του Συλλόγου έδωσε το πράσινο φως στα μέλη του να δίνουν φάρμακα με πίστωση.

Κανονικά εκτελούν συνταγές τα Φαρμακεία και σε Φθιώτιδα, Αρκαδία, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη

Δεν εκτελούν οι Σύλλογοι και σε Ηλεία, Αργολίδα, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Δωδεκάνησα, Πέλλα, Ρέθυμνο, τουλάχιστον έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά και στο Ηράκλειο, όπου η γενική συνέλευση αποφάσισε με ομοφωνία τη συνέχιση των κινητοποιήσεων (148 υπέρ, 0 κατά).

Μέσα στην εβδομάδα θα αποφασίσουν και οι υπόλοιπο Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας.

e-Επιλογές της 17/09/2012