slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πάει για διαγραφή ο Κουρούσης

jpg

Βέβαιη θεωρείται η διαγραφή του Χρήστου Κουρούση από τη ΝΔ. Ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αποδοκιμάστηκε δημοσίως από τη Ρηγίλλης για την απόφασή του να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Δημαρά για την Περιφέρεια Αττικής.

Το ρεφενέ!!!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Προσωπική ιστοσελίδα

Ίσως όλα αυτά τα άσχημα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην κοινωνία μας να είναι μια αφορμή να αναθεωρήσουμε τις σκέψεις μας για το μοντέλο ζωή που υιοθετήσαμε τα τελευταία χρόνια.
Όλα τα ρίχνουμε στους πολιτικούς και στις πολιτικές που ακολουθήθηκαν αλλά σίγουρα όλοι μας κουβαλάμε ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης.
Κατά την γνώμη μου μεγάλο ρόλο έπαιξε και η λεγόμενη ελεύθερη τηλεόραση των τελευταίων χρόνων με την οποία προβλήθηκαν και αναδείχτηκαν νέα πρότυπα ζωής τα οποία βασιζόταν αποκλειστικά στο φαίνεσθε εξωτερικά και όχι στην ηρεμία και την χαρά που μπορεί να δίνουν πιο απλές στιγμές στη ζωή μας.
Προσθέσαμε στις πραγματικές μας ανάγκες περιττά και άχρηστα πράγματα απλά και μόνο γιατί το έκαναν και κάποιοι άλλοι.
Θα σας πω μερικά παραδείγματα για να καταλάβετε τι εννοώ.
Το χωριό μας ή το χωριό των γονιών μας άρχισε να είναι μπανάλ για τόπος διακοπών γιατί το μικρό χωριάτικο σπίτι δεν συγκρινόταν με την πολυτέλεια και τις ανέσεις ενός γκλαμουράτου ξενοδοχείου σε ένα Κυκλαδίτικο νησί!!!
Οι φθινοπωρινές μας αφηγήσεις για την περίοδο των διακοπών ήταν γεμάτες με περιγραφές από γεύματα με αστακομακαρονάδες και τυχαίες συναντήσεις στο διπλανό τραπέζι με πρόσωπα της σοου μπιζ.
Εμείς αναδείξαμε σαν πρώτη προτεραιότητα για τα παιδιά μας σε σχέση με το σχολείο την εξωτερική τους εμφάνιση με τα μοντελάκια της εποχής για να μην υστερούν από το παιδί του τάδε και του δείνα!!!
Εμείς για να προσθέσουμε περισσότερα χρήματα στον οικογενειακό προϋπολογισμό, για να πάρουμε δεύτερο αυτοκίνητο, τηλεοράσεις για κάθε δωμάτιο, αλλά και επιπλέον στερεοφωνικό συγκρότημα δουλέψαμε πιο πολλές ώρες και μάλιστα για να ανταπεξέλθουμε σε όλα αυτά …. τα τόσο απαραίτητα … παροτρύναμε για να μη πω επιβάλαμε κα ι στην μάνα των παιδιών μας να βγει να εργαστεί και εκείνη στερώντας από αυτά την παρακολούθηση και την φροντίδα της.
Μια σοφή παροιμία λέει “Ενός κακού μύρια έπονται” οπότε νιώθοντας τύψεις για την απουσία και την μη ουσιαστική επικοινωνία μας μαζί τους τα κακομάθαμε με τα υπερβολικά χαρτζιλίκια και τις υλικές και χωρίς μέτρο παροχές!!!
Έτσι φτιάξαμε μια κοινωνία που χάθηκε ο γείτονας , ο συγγενής , ο φίλος και γενικά ο συνάνθρωπος. Κλειστήκαμε στα σπίτια μας περνώντας ώρες ατελείωτες μπροστά από το χαζοκούτι το οποίο μας οδήγησε στην μουγκαμάρα και στην αποβλάκωση!!!
Ας ανοίξουμε τα σπίτια μας όπως παλιά για να ξαναβρεθούμε να μιλήσουμε, να διασκεδάσουμε, να διαφωνήσουμε ακόμα και να τσακωθούμε γιατί αυτό θα μας δώσει ξανά ζωή. Ας μη το κάνουμε όπως το κάναμε μέχρι πρόσφατα ίσως σε κάποια γιορτή δηλαδή φτιάχνοντας τεράστιους μπουφέδες με ετοιματζίδικα και άνοστα φαγητά απλά για να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας για να σκεφτούνε “Άραγε πόσα να έδωσαν;”.
Ας ανοίξουμε τα σπίτια μας, ας κάνουμε την μάζωξη μας και λόγω των οικονομικών δυσκολιών της εποχής μας με την παλιά μέθοδο του Ρεφενέ δηλ. η Ανθή να φέρει την πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα που ξέρει να φτιάχνει με τα χεράκια της, ο Μιχάλης να φέρει τις μπύρες, η Μαρία τις πατάτες τους φούρνου, η Εύα τις κρέπες, ο Κώστας την σαλάτα, η Τίνα τα γλυκά και ας πούμε του Γιάννη και του Μανώλη να φέρουν το λαούτο και το βιολί για να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να γίνουμε όλη μια παρέα περνώντας μια όμορφη βραδιά ξεχνώντας τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά, το Δ.Ν.Τ τον Καψή, τον Χατζηνικολάου και όλους αυτούς που τον τελευταίο καιρό μας έχουν γεμίσει πίκρα και απελπισία!!!

Αι σιχτίρ τους βαρεθήκαμε πια!!!!

Είπατε κάτι για Βατοπαίδι;

Κεραυνοί Αμβρόσιου εναντίον Ιερώνυμου

Tο σκάνδαλο με τα οικόπεδα της Βουλιαγμένης είναι χοντρό. Τόσο χοντρό που δεν μπορούν να το σκεπάσουν ούτε τα μακρύτερα και ανετότερα ράσα που διαθέτει η ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Ιερώνυμος, κατά την προσφιλή του τακτική σιωπά. Όμως, φαίνεται ότι η σιωπή του δεν θα του βγει σε καλό μια και έχουν αρχίσει να φωνάζουν οι υπόλοιποι.
Ένας από αυτούς είναι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος. Διαβάστε πόσο σκληρά -αλλά απολύτως τεκμηριωμένα- εκφράζεται για την λοβιτούρα με τα ξεπουλημένα οικόπεδα της Βουλιαγμένης και την περίεργη στάση του Ιερωνύμου.
Η σειρά των άρθρων προέρχεται από το blog του Αμβρόσιου και αυτονόητο είναι ότι προκαλούν πάμπολλες ζοφερές σκέψεις. Μια απ’ αυτές έχει να κάνει με την προνομιακή μεταχείριση του σεβαστού κ. Ιερωνύμου από τα ΜΜΕ, ο οποίος αναπόφευκτα συγκρίνεται με τον μακαριστό Χριστόδουλο. Στην περίοδο Χριστοδούλου αν οιοσδήποτε ιεράρχης προέβαινε σε παρόμοιες καταγγελίες στα ΜΜΕ θα είχαμε ομοβροντία “αποκαλύψεων”, σχολίων και ειδησεογραφικών νυχτεριών για τη “διαφθορά στην αυλή του Χριστόδουλου”.
ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ;;;

ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΚΑΙ …..ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ!

ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
 olympiada




Η σιωπή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΧΡΥΣΟΣ! Μιά υπόθεση, η οποία πληγώνει το σώμα της Εκκλησίας μας, επί ένα....

καί μισό χρόνο τώρα σέρνεται και σχολιάζεται τόσο στις τηλεοράσεις, όσο καί στις εφημερίδες. Η Οικονομική Υπηρεσία της Εκκλησίας (ΕΚΥΟ) κατηγορείται δημόσια πιά, ότι με μια αγοραπωλησία οικοπέδων, που ανήκαν στην ιδιοκτησία της Εκκλησίας και βρίσκονταν στην πολύ ακριβή περιοχή της Βουλιαγμένης, έγιναν κάποιες “καραμπινάτες” παρανομίες, τις οποίες δυστυχώς, με επίσημο Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου, εκάλυψε πλήρως ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών καί πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Το Ανακοινωθέν εξεδόθη στις 11 Μαρτίου 2009, όταν για πρώτη φορά καταγγέλθηκε το σκάνδαλο αυτό. Προηγήθηκε μια σιβυλλική πληροφορία της εφημερίδος “ΤΟ ΠΑΡΟΝ” με τίτλο “πουλάνε τα ασημικά της Εκκλησίας”, αλλά πρώτος εξ όλων με λεπτομερή περιγραφή, με αριθμούς συμβολαίων κλπ πλήρη στοιχεία ανέδειξε το ζήτημα ο έγκριτος δημοσιογράφος της εφημερίδος “FREE SUNDAY” στίς 26.07.2009 κ Νίκος Παπαδημητρίου. Πρόκειται για την πώληση τριών οικοπέδων μεγάλης αξίας (περισσότερο των 15.000.000 €) σε ένα υπάλληλο καθαριότητος του Δήμου Βουλιαγμένης, δηλ. ενός ατόμου χαμηλού εισοδήματος.
________Μετά τόν θόρυβο της εποχής εκείνης ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος διά της Ιεράς Συνόδου απένειμε εύσημα στον Σεβ. Ιωαννίνων κ. Θεόκλητο καί στον Γεν. Διευθυντή της ΕΚΥΟ κ. Αντ. Ζαμπέλη. Είναι πιθανόν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος να έπεσε θύμα παραπληροφορήσεως εκ μέρους των υπευθύνων της ΕΚΥΟ. Τούτο καταγγέλλουν οι “Παλαιοί υπάλληλοι του ΟΔΕΠ”. Έκτοτε το ζήτημα σέρνεται στις εφημερίδες, όπως ήδη εγράφη. Κυρίως η εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ κάθε λίγο και λιγάκι επανέρχεται στο ζήτημα αυτό. Αυτό όμως το οποίον ενοχλεί είναι ότι παρά την σχεδόν καθημερινή αναγραφή ειδήσεων και σχολίων κλπ. στον ημερήσιο ή τον εβδομαδιαίο τύπο, ουδείς συγκινείται εκ των παραγόντων της Εκκλησιαστικής Διοικήσεως! Ακόμη και ο Αρχιεπίσκοπος, που είναι προσωπικά εκτεθειμένος, δεν ενοχλείται από τα δημοσιεύματα! Δεν βγαίνει δηλ. είτε να επιβεβαιώσει είτε να διορθώσει τις αρχικές Δηλώσεις της ΔΙΣ, τοιουτοτρόπως δε να υπερασπισθή προεχόντως το προσωπικό του κύρος, έπειτα δε και το κύρος των υψηλόβαθμων Συνεργατών του δηλ. τόσο του Σεβ. Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Θεοκλήτου, Προέδρου της ΕΚΥΟ, όσο και του κ. Αντωνίου Ζαμπέλη, τον οποίο προσωπικά ο Αρχιεπίσκοπος εξέλεξε και ετοποθέτησε στη θέση του Γενικού Διευθυντού της ΕΚΥΟ, σε διαδοχή του κ. Κωνστ. Πυλαρινού.
________Η σιωπή είαι μια προσφιλής μέθοδος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου. Δεν παίρνει θέση στα καθημερινά ζωτικά προβλήματα της Κοινωνίας! Τηρεί σιγήν ιχθύος. Φαίνεται να αδιαφορεί κάθε φορά που πληγώνεται στο Σώμα της Εκκλησίας! Στη δημοσιότητα προβάλλει είτε οσάκις συναντάται με τον κ. Πρωθυπουργό, με τον οποίον, όπως λέγεται, συνάπτει μυστικές συμφωνίες, που εξυπηρετούν τό πρόσωπό του και συνεπώς το αρχιεπισκοπικό προσωπικό συμφέρον και όχι βέβαια το συμφέρον της Εκκλησίας, είτε οσάκις παρίσταται κάπου για να ανακοινώσει κάποιο κοινωνικού χαρακτήρος πρόγραμμα, όπως είναι τα εγκαίνια του “ξενοδοχείου των αστέγων”, για το οποίο μάλιστα δεν είμεθα βέβαιοι ότι είναι δραστηριότης της Εκκλησίας! Πληροφορίες λέγουν ότι το ξενοδοχείο ανήκει στο Δήμο Αθηναίων!
________Όπως κι αν έχει το ζήτημα, γεγονός είναι ότι η σιωπή αποτελεί την γραμμή του Αρχιεπισκόπου μας. Αυτήν τη σιωπή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας, με την ονομασία “η σιωπή των Ποιμένων” την έχουμε καταγγείλει εγκαίρως στην Ιερά Σύνοδο, δηλ. από τόν περασμένο μήνα Αύγουστο 2010, χωρίς να έχουμε κάποια αντίδραση. Η σιωπή λοιπόν δεν είναι πάντοτε χρυσός!
_______Σαν απόδειξη των παραπάνω θέσεών μας είμαι υποχρεωμένος να μεταφέρω στους φίλους του προσωπικού μας ιστοτόπου αποδεικτικά στοιχεία. Στις 18 Ιουλίου 2010 η εφημερίδα “ΤΟ ΠΑΡΟΝ” στη σελίδα 15 έγραψε: “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ. Καταπέλτης η Γνωμοδότηση επιφανούς Καθηγητή. Ξέπλυμα χρήματος στην πώληση των δύο ακινήτων-φιλέτων της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη……”
________Παρά τα ανωτέρω συνταρακτικά στοιχεία, για τη διερεύνηση των οποίων επελήφθη ήδη η Δικαστική Αρχή, μέχρι σήμερα δεν ασχολήθηκα με το ζήτημα τόσο εκ λόγων σεβασμού πρός τόν Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, ως θεσμικό ιερό πρόσωπο, όσο και εκ λόγων εμπιστοσύνης πρός τήν Οικονομική Υπηρεσία της Εκκλησίας. Σήμερα όμως έλαβα ένα κείμενο, το οποίο φέρει την υπογραφή “Παλαιοί Υπάλληλοι του ΟΔΕΠ”, έχει δε αποσταλή από το Fax 210 512 5311 και με την ένδειξη “από P&A SIOKOY OE”, του οποίου το περιεχόμενο με αναστάτωσε! Αν όλα αυτά, που γράφουν ανωνύμως κάποιοι “παλαιοί Υπάλληλοι του ΟΔΕΠ” είναι αλήθεια, τότε οι υπεύθυνοι πρέπει να κρεμασθούν στην πλατεία Συντάγματος! Προσωπικά δεν τα αποδέχομαι. Δεν μπορώ νά δεχθώ τόσην αφέλεια είτε από τόν Σεβ. Ιωαννίνων, ούτε από τον κ Ζαμπέλην, ευυπόληπτα και αξιοσέβαστα πρόσωπα Αλλά παρά ταύτα κάποιος υπεύθυνος από την πλευρά της Εκκλησίας πρέπει να τα διαψεύσει. Στις ημέρες μας καθένας μας πρέπει να αποδεικνύει την εντιμότητά του κάθε μέρα!
________Καθ όλην την διάρκεια της Πέμπτης προσπάθησα τηελφωνικώς να επιβεβαιώσω το περιεχόμενο της καταγγελίας των πάλαι ποτέ υπαλλήλων του ΟΔΕΠ. Παρά ταύτα δεν το κατώρθωσα. Αποφάσισα λοιπόν να παραθέσω το κείμενο, ώστε να προκαλέσω την θετική ή αρνητική αντίδραση της Εκκλησιαστικής Διοικήσεως, δηλώνοντας συγχρόνως με κάθε αγαθή προαίρεση, ότι δεν αποδέχομαι μεν το κείμενο αυτό, αλλά συγχρόνως και δεν δύναμαι να το απορρίψω, εάν προηγουμένως ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δεν μας είπει δημοσίως και φωναχτά τή δική του άποψη! Πρίν φθάσουμε στην Ιεραρχία πρέπει να γνωρίζουμε από επίσημα χείλη τι ακριβώς συμβαίνει.Επαναλαμβάνω και κλίνω: Η σιωπή δεν είναι πάντοτε χρυσός!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιο, Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2010
Μετρητής: 380.621
ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
Ασκήθηκαν διώξεις για ακίνητα της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη
Της ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΞΥΝΟΥ
Από το site: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=192026

Αγνοια, «δείχνοντας» όμως την οικονομική υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου, επικαλούνται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών σχετικά με την υπόθεση της αγοραπωλησίας εκκλησιαστι-κών ακινήτων στη Βουλιαγμένη Αττικής, για την οποία ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, καθώς φέρεται ότι προκλήθηκε ζημία στην Εκκλησία της Ελλάδος.
…….
Δεν είχε γνώση της αγοραπωλησίας (φωτογραφία) ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, λένε οι συνεργάτες του, καθώς το θέμα χειριζόταν η οικονομική υπηρεσία.
Πρόκειται για την ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου (in rem) την οποία άσκησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και αφορά σοβαρότατα κακουργηματικά αδικήματα, που διώκονται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (ν.1608/50). Και αυτό γιατί οι πράξεις φέρονται ότι πραγματοποιήθηκαν σε βάρος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Μεταξύ των αδικημάτων που «φιγουράρουν» στην ποινική δίωξη είναι αυτά της απιστίας, ηθικής αυτουργίας σε απιστία, άμεσης συνέργειας σε απιστία καθώς και αυτό της ψευδούς βεβαίωσης.Συνεργάτες του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου πάντως σχολίαζαν το γεγονός υποστηρίζοντας ότι «ο αρχιεπίσκοπος δεν είχε γνώση του θέματος της αγοραπωλησίας, καθώς το θέμα χειριζόταν η ΕΚΥΟ», η οποία αποτελεί την οικονομική υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου.

Αγόρασε ο καταπατητής
Η υπόθεση αφορά την πώληση τεσσάρων στρεμμάτων γης στη θέση «Λιμανάκι Μαλτσινιώτη», στη Βουλιαγμένη, τα οποία ανήκαν μέχρι κάποιο χρονικό διάστημα στην Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά πωλήθηκαν χωρίς προηγουμένως να προκηρυχθεί δημόσιος διαγωνισμός………
ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

_____Εάν δεν υπήρχε το παρακάτω Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου τα πράγματα ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΑΝ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΑ! Τώρα όμως τίθεται ένα ηθικό ζήτημα: Εάν η καταγγελία αποδειχθή βάσιμος, τότε ποιός και γιατί παρεπλάνησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο;  Η σιωπή των αρμοδίων παραγόντων, ου μην αλλά και αυτού του Αρχιεπισκόπου, τροφο- δοτεί μόνον κακές σκέψεις.
Αθήνα 11 Μαρτίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009, στην τρίτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε :
– Μετά από πρόταση του Μακαριωτάτου Προέδρου, την σύσταση Εποπτεύουσας Επιτροπής που θα αποτελείται από πέντε πλέον διακεκριμένα και ευϋπόληπτα μέλη και θα εποπτεύει για την νόμιμη και έντιμη διαχείριση των χρημάτων, με τα οποία επιδοτείται η Εκκλησία για το πολιτιστικό και φιλανθρωπικό Της έργο (Ε.Σ.Π.Α.). Η Επιτροπή θα υποβάλλει κάθε εξάμηνο αναφορά στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο για τα πεπραγμένα της.

…………………..
Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Στη συνέχεια η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Διοικούσης Επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, για τα πεπραγμένα της κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2008 έως Μαρτίου 2009.

Μετά την σχετική ενημέρωση την οποία έκανε ο Γενικός Διευθυντής κ. Αντώνιος Ζαμπέλης, ο Μακαριώτατος Πρόεδρος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί, έθεσαν διάφορα ερωτήματα και έλαβαν διευκρινιστικές απαντήσεις για την όλη πορεία του Οργανισμού. Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξέφρασε την ευαρέσκειά Της για το επιτελούμενο έργο και την εμπεριστατωμένη ενημέρωση.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου.
ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010, στην πρώτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ενημέρωσε τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου :
………………………………..Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε για το θέμα της πωλήσεως των οικοπεδικών εκτάσεων στην Βουλιαγμένη, το οποίο είχε εγκριθεί σε δύο Συνεδριάσεις της προηγουμένης συνθέσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και αναμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης, την διαδικασία της οποίας εμπιστεύεται και θέτει στην διάθεσή της όλα τα υπάρχοντα στοιχεία. Παράλληλα, εξουσιοδοτεί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Θεόκλητο, Πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.), να προβαίνει στις νόμιμες ενέργειες, εφ όσον θίγεται το κύρος της Εκκλησίας, η όταν συκοφαντούνται τα πρόσωπα που χειρίζονται τις υποθέσεις Της.

………….
Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Εκ του Γραφείου Τυπου της Ιεράς Συνόδου.
ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ “ΠΑΛΑΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΟΔΕΠ”
Σεβασμιώτατε,
Μερικά καίρια ερώτηματα, που πρέπει να απαντηθούν αμέσως είναι τα εξής:
Θα θέλαμε να αναφερθούμε στα τρία οικόπεδα της Βουλιαγμένης 3950 τ.μ. που ανήκαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών από το 1976 με το υπ’ αριθμόν 25960/1960 δωρητηρίου συμβολαίου του συμβολαιογράφου Αθηνών Χρήστου Παπαχρήστου που βρίσκεται στη θέση Λιμανάκι Μαλτσηνιώτη Καβουρίου Βουλιαγμένης.
Η εν λόγω έκταση μέχρι το 1930 ανήκε στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη και κατόπιν περιήλθε στο οργανισμό διοικήσεως και διαχειρίσεως εκκλησιαστικής περιουσίας μέχρι το 1976, οπότε η έκταση αυτή παραχωρήθηκε ως δωρεά στη Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών συνέχισε να την νέμεται και να την φιλά αλλά τον Αύγουστο του 1988 κατέλαβε ένα τμήμα αυτής της εκτάσεως σύμφωνα με τον τότε φύλακα που μπορείτε να βρείτε το όνομα του από τα αρχεία του ΟΔΕΠ ο Νικόλαος Πολιτόπουλος και έφτιαξε ένα ξύλινο οικίσκο που πωλούσε αναψυκτικά. Στη συνέχεια μεγάλωσε πρόχειρα αυτόν τον οικίσκο όπου καθόταν εκεί μαζί με την οικογένεια του.
Στις 12 Ιανουαρίου του 1990 έκανε αίτηση στον ΟΔΕΠ και ζήτησε διακανονισμό για να αγοράσει ένα μικρό τμήμα της εκτάσεως και έλαβε αρνητική απάντηση από την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία εκκλησία της Ελλάδος τους έλεγε εντός 15 ημερών να φύγουν από το ακίνητο που ανήκει πλέον στην ιδιοκτησία της εκκλησίας της Ελλάδος.
Στις 10 Δεκεμβρίου του 2002 δικάστηκε στο πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών και βγήκε η υπ’ αριθμόν 1816/2003 απόφαση που διατάσσει να παραδώσουν την έκταση στην εκκλησία της Ελλάδος.
Στις 26 Φεβρουαρίου του 2004 κατέθεσαν έφεση η οικογένεια Πολιτοπούλου και στις 10 Σεπτεμβρίου βγήκε γη απόφαση από το όγδοο τμήμα του εφετείου Αθηνών η υπ’ αριθμόν 6199/2004 τελεσίδικα δικαιώνει την εκκλησία της Ελλάδος.
Στις 14 Μαΐου του 2004 έγινε έξωση και, συντάχθηκε η 451 έκθεση βιαίας αποβολής και απόδοσης ακινήτου από την δικαστική επιμελήτρια του πρωτοδικείου της Αθήνας κας Ελένης Αγγελοπούλου με διεύθυνση Κ. Παλαμά και το τηλέφωνο της: 210-9737834.
Στις 23 Μαΐου του 2005 ο Πολιτόπουλος και η μητέρα του έσπασαν τα λουκέτα και έκαναν καινούργια κατάληψη του ακινήτου. Έγινε ποινική δίωξη και ο ΙΙολιτόπουλος καταδικάστηκε σε ένα -χρόνο φυλάκιση.
Σεβασμιότατε, περισσότερα στοιχεία για το ιστορικό αυτού του ακινήτου μπορείτε να τα ζητήσετε από τις οικονομικές υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Σεβασμιότατε, όλοι εμείς οι παλαιοί υπάλληλοι του ΟΔΕΠ απορήσαμε πώς σε ημέρα αργίας και μάλιστα στη γιορτή του Μακαριότατου Aρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου ο γενικός διευθυντής κ. Ζαμπέλης Αντώνιος πούλησε αυτό το ακίνητο παράνομα χωρίς να κάνει δημοπρασία προς 14 εκατ. ευρώ, και μάλιστα στον Πολιτόπουλο. Ο δε Πολιτόπουλος, μέσα στο γραφείο του κ. Ζαμπέλη πούλησε το οικόπεδο που αγόρασε από την εκκλησία με τις ίδιες επιταγές και πιο ακριβά προς 15,5 εκατ. ευρώ στον εφοπλιστή Προκοπίου.
Σεβασμιότατε, εμείς οι παλαιοί υπάλληλοι του ΟΔΕΠ που αγωνιστήκαμε να κρατήσουμε την εκκλησιαστική περιουσία με όποια προβλήματα, δεν διανοήθηκε κανένας να κάνει τέτοιες παράνομες πράξεις. Εμείς περιμένουμε με αγωνία να δούμε τι θα αποφασίσει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος για αυτό το θέμα. Θέλουμε να αναφέρουμε ότι ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος περιεπαίχθει από ψευδή εισήγηση με ψεύτικο ιστορικό της υπόθεσης. Είναι ένα σκάνδαλο μπορούμε να που μεγαλύτερο και από το Βατοπέδι διότι εδώ υπάρχουν χρήματα. Θα θέλαμε κι εμείς να μάθουμε αν η Εκκλησία της Ελλάδος μπορεί να πουλάει οικόπεδα χωρίς Δημοπρασία.
Ασπαζόμαστε τη δεξιά σας
Παλαιοί Υπάλληλοι του ΟΔΕΠ

1.
Ο αγοραστής κ. Πολιτόπουλος ήτο καταπατητής της εκτάσεως;
2.
Είχε ζητήσει διακανονισμό από την Οικονομική Υπηρεσία της Εκκλησίας το δε αίτημά του απερρίφθη;
3.
Πράγματι εξεδόθη η υπ΄αριθμ. 6199/ 2004 τελεσίδικη Απόφαση του Αρείου Πάγου, διά της οποίας δικαιώθηκε η Εκκλησία της Ελλάδος ως ιδιοκτήτρια της επίμαχης οικοπεδικής εκτάσεως;
4.
Αληθεύει η πληροφορία, ότι ο κ. Πολιτόπουλος και η Μητέρα του στις 23 Μαΐου 2005 “έσπασαν τα λουκέτα (τηες περιφράξεως) και έκαναν καινούργια κατάληψη;
5.
Ηκολούθησε ποινική δίωξη και ο κ. Πολιτόπουλος καταδικάσθηκε σε φυλάκιση ενός έτους;
6.
‘Επειτα από όλα αυτά η ΕΚΥΟ πούλησε την επίμαχη αυτή έκταση στον καταπατητή της και καταδικασμένο υπάλληλο καθαριότητος του Δήμου;


_________ΣΧΟΛΙΟ: Ταπεινά φρονούμε, ότι η Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της 25ης Αυγούστου 2010 ΔΕΝ ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της Εκκλησιαστικής Αρχής. Η εξουσιοδότηση πρός τον Σεβ. Ιωαννίνων κ. Θεόκλητο “να προβαίνει στις νόμιμες ενέργειες, εφ όσον θίγεται το κύρος της Εκκλησίας” είναι απλώς μια υπεκφυγή! Ο ευσεβής Λαός αναμένει να λάβει άπάντηση από επίσημα χείλη για το αν αληθεύουν ή όχι όσα καταγγέλλονται από διάφορες κατευθύνσεις, τα οποία και εκθέτουν την Εκκλησία. Άλλωστε μέχρι σήμερα δεν είδαμε και κάποια ανακοίνωση εκ μέρους της ΕΚΥΟ περί υποβολής μηνύσεως για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον των καταγγελλόντων! Η σιωπή δεν είναι πάντοτε χρυσός!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιο, Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2010

ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΙ

Στην εξεταστική να ερευνηθεί και η βλάβη από τις κινητοποιήσεις στο λιμάνι



Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη στην «Ελεύθερη Ζώνη»
Δύο σχεδόν χρόνια μετά την πρώτη κινεζική απόβαση στο λιμάνι του Πειραιά και την συμφωνία – μαμούθ ύψους 4,3 δις ευρώ μεταξύ του ΟΛΠ και της κινεζικής εταιρίας COSCO, η Ελλάδα υποδέχθηκε και πάλι μετά βαΐων και κλάδων τους Κινέζους εταίρους. Το περασμένο σαββατοκύριακο, το μόνο που είχε αλλάξει στο γενικό κλίμα ευφορίας ήταν ο… οικοδεσπότης.

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, που προεκλογικά είχε δηλώσει ότι η σύμβαση με την COSCO θα επανεξεταζόταν – με αποτέλεσμα τις μεγάλες κινητοποιήσεις στο λιμάνι με τις τεράστιες απώλειες σε ιδιωτικά και δημόσια έσοδα - υποδέχθηκε τον Κινέζο πρωθυπουργό σε μια ατμόσφαιρα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο χρόνια από τότε που ακούγαμε από τα χείλη υψηλά ισταμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ δηλώσεις όπως «οι επιχειρήσεις εθνικής στρατηγικής σημασίας, οι οποίες ελέγχουν δίκτυα και υποδομές, θα πρέπει να παραμείνουν στο Δημόσιο».

Πριν έναν ακριβώς χρόνο, οι κινητοποιήσεις στο λιμάνι εκ μέρους εκείνων που είχαν πάρει τοις μετρητοίς τις υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το απόλυτο χάος. Είχε τότε υπολογιστεί ότι για κάθε ημέρα απεργίας στο ελληνικό Δημόσιο έχανε 3 εκ ευρώ από τις συναλλαγές που ακυρώνονταν, ενώ οι καθημερινές απώλειες για τον ΟΛΠ υπολογίζονταν σε 500.000 ευρώ.

Αυτό δεν θα πρέπει να συζητηθεί και να ερευνηθεί στο πλαίσιο...

της έρευνας μιας εξεταστικής για την οικονομία;

Από τις αρχές του 2008 ως τις αρχές του 2009, οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ απείχαν από κάθε υπερωριακή εργασία. Το λιμάνι ουσιαστικά υπολειτουργούσε, καθώς έκλεινε στις 2 μετά το μεσημέρι και δεν λειτουργούσε τα σαββατοκύριακα.

Αυτό δεν θα ήταν αντικείμενο διερεύνησης μιας εξεταστικής για την οικονομία; Να δούμε ποιοι ήταν αυτοί που τα υποκινούσαν όλα αυτά. Να δούμε ποιοι μοίραζαν υποσχέσεις για επαναδιαπραγματεύσεις και ακυρώσεις συμφωνιών. Ποιοι τελικά οδήγησαν σε τεράστιες απώλειες εσόδων που συνέβαλαν στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο.

Σήμερα, η συνεργασία με τους Κινέζους εμφανίζεται ως σανίδα σωτηρίας για την διαλυμένη οικονομία μας και στις εκδηλώσεις του προηγούμενου διημέρου τίποτε δεν θύμιζε το πρόσφατο «επαναστατικό» παρελθόν, όταν οι σημερινοί πανηγυρίζοντες επιβράβευαν συνθήματα όπως εκείνο το παροιμιώδες «Εφραίμ, αλάνι, πάρε το λιμάνι».

Χωρίς αμφιβολία, η συνεργασία με το Πεκίνο είναι στρατηγικής σημασίας και ευνοεί και τις δύο πλευρές. Κι’ αν θυμόμαστε όσα συνέβησαν τα τελευταία δύο χρόνια, είναι επειδή πρέπει επιτέλους κάποτε σ’ αυτήν την χώρα να επικρατήσει η σοβαρότητα και να αποκτήσουμε μια πολιτική τάξη που δεν αλλάζει συμπεριφορά ανάλογα με τους ρόλους που τα κόμματα αποκτούν μετά τις εκλογές.

Περασμένα – ξεχασμένα; Μα αν είναι έτσι, δεν χρειάζεται καμιά εξεταστική. Στην Ισλανδία παραπέμπουν σε δίκη πρωθυπουργούς και πετάνε αβγά και ντομάτες στους βουλευτές την ημέρα της έναρξης της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Εδώ, αναλωνόμαστε σε συζητήσεις για το αν πρέπει να εξετάσουμε το 1996 ή το 1999 ή το 2001 ή το 2004 ή το 2009 ή την περίοδο μετά το 2009. Και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι στον λογαριασμό μπαίνουν όλα. Διαφορετικά δεν θα βγει σωστός ο λογαριασμός της – όποιας – εξεταστικής.

36 Χρόνια Δημοκρατίας, 36 Χρόνια Νέας Δημοκρατίας

Σήμερα 4 Οκτωβρίου 2010 συμπληρώνονται 36 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος που αποκατέστησε τη Δημοκρατία στον τόπο, έδωσε στη χώρα δημοκρατικό Σύνταγμα και έβαλε την Ελλάδα στην Ε.Ε.

Με την ίδρυση της ΝΔ ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής, οραματίστηκε και εξέφρασε τη σύγχρονη Ελλάδα, εδραιώνοντας τη Δημοκρατία και χάραξε το σύγχρονο προσανατολισμό της. Τις αρχές και τις αξίες της παράταξης τίμησαν και όλοι οι αρχηγοί που τον διαδέχθηκαν.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη των μεγάλων και δικαιωμένων εθνικών επιλογών που βρέθηκε διαχρονικά στην πρωτοπορία της κοινωνίας, των αλλαγών των μεταρρυθμίσεων και των τομών που είχε ανάγκη ο τόπος για να πάει μπροστά.

Σήμερα, με πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά, οι Έλληνες εμπιστεύονται και πάλι τη Νέα Δημοκρατία για να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα του Μνημονίου στα οποία μας οδήγησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η 4η Οκτωβρίου δεν έχει μόνο επετειακό χαρακτήρα. Δεν είναι μόνο μέρα μνήμης. Είναι μέρα χρέους.

Η Νέα Δημοκρατία είναι πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την ανοδική πορεία και την ασφάλεια της χώρας μας. Είναι η μόνη δύναμη που διαθέτει την τόλμη να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές για τον απεγκλωβισμό των δημιουργικών δυνάμεων και την αναβάθμιση της ποιότητας Δημοκρατίας. Της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ Δημοκρατίας και ΟΧΙ της δημοκρατίας της Τρόικας και του Μνημονίου.

ΝΟΔΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ Α.Τ ΝΑΞΟΥ

Λαβράκι επιασε η Αστυνομια της Νάξου

Λαβράκι έπιασε η Αστυνομία της Ναξου εχθές το μεσημέρι όταν μετα απο πληροφορίες κατάφερε να συλλάβει εναν αλλοδαπό υπήκοο Γερμανίας
ο οποίος κατείχε το ποσο των 1000 € σε πλαστά χαρτονομίσματα των 50€.

Ο αλλοδαπός τι τελευταίες ημέρες έκανε τουρ στα νησιά του αιγαίου διαλέγοντας απόμερους οικισμός για να διοχετεύει τα πλαστά χαρτονομίσματα

Τελικά ενέδωσε ο Παναής και το σήριαλ έλαβε τέλος

Τελικά όλοι δικαιώθηκαν -blog & site- αφού όλοι το είχαν ως αποκλειστική πληροφορία. Εμείς πάντως το είχαμε διαβάσει -ότι το θέμα έκλεισε οριστικά- την Παρασκευή το βράδυ στο blog http://syrianospolitis.blogspot.com/2010/10/blog-post_7470.html.

Είχαμε διαβάσει ότι στο ψηφοδέλτιο του κ. Μαχαιρίδη θα συμπεριλαμβάνονταν τόσο ο Δημήτρη Μπάιλας, ως υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης, όσο και ο δήμαρχος Ποσειδωνίας Τζώρτζης Μακρυωνίτης, ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος (σε περίπτωση εκλογής είναι το πρώτο φαβορί για να πάρει θέση θεματικού αντιπεριφερειάρχη).

Τέλος επειδή θα διαβάσετε διάφορα για δήθεν εμπόδια που είχαν παρουσιαστεί όλο το προηγούμενο διάστημα και ότι αυτά ξεπεράστηκαν πρέπει να γνωρίζετε ότι το εμπόδιο ήταν ένα και μοναδικό και άκουγε στο όνομα του εκ Καλαμάτας Βουλευτή Κυκλάδων και υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Ρήγα.

Η είδηση λοιπόν επιβεβαιώθηκε, αφού πριν από λίγες ώρες, έδωσαν την άδεια στον κ. Μαχαιρίδη να ανακοινώσει τη συνεργασία του με τα δύο προαναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα των Κυκλάδων.

Μάλιστα όπως αναφέρει σήμερα το syrianospolitis.blogspot.com ο κ. Μαχαιρίδης αφίχθη σήμερα στην Σύρο και το μεσημέρι συναντήθηκε μαζί τους στο γραφείο του νομάρχη για να συζητήσουν για το προεκλογικό σχέδιο το οποίο τέθηκε επί τάπητος. Το κλίμα ήταν ιδιαιτέρα θερμό, αφού όλες οι πλευρές ήταν ικανοποιημένες από την εξέλιξη των πραγμάτων.

Επίσης, ο κ. Μαχαιρίδης επισκέφθηκε τον Δήμο Ερμούπολης και αντάλλαξε απόψεις με τον δήμαρχο Γιάννη Δεκαβάλα. Πληροφορίες για το αν στη συνάντηση έδωσε το παρών και ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΣΥΡΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΙΩΤΗΣ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του κ. Δεκαβαλα δεν υπάρχουν…

Η αξιοκρατία του δικομματισμού!!!


Ξεπουλάνε την παιδεία...ΞΥΠΝΑΤΕ συντρόφια

Μέρες τώρα ακούμε για κάποια Λίνα Κατέχη που προσεφέρθη «αφιλοκερδώς»(;) να βοηθήσει την Ελλάδα για την αναμόρφωση των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Δεν θα ασχοληθούμε με το αν είναι μπλεγμένη σε σκάνδαλο παράνομης εισαγωγής φοιτητών σε πανεπιστήμια στο Σικάγο. Εκείνο που μας έκανε εντύπωση είναι το ποιοι είναι αυτοί που απαρτίζουν την περιβόητη επιτροπή των «σοφών», όπως την είπαν, για την αναμόρφωση των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Παραθέτουμε τα ονόματα των 9 μελών της επιτροπής.

1. Linda Katehi, πρόεδρος της επιτροπής
2. David Naylor, πρόεδρος του πανεπιστημίου του Τορόντο(Καναδάς)
3. Gavin Brown, πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου του Σίδνεϋ(Αυστραλία)
4. Gudmund Hermes, πρώην υπουργός παιδείας Νορβηγίας
5. James J. Duderstadt, επίτιμος πρόεδρος του πανεπιστημίου του Michigan (Αμερική)
6. Jo Ritzen, πρώην υπουργός παιδείας Ολλανδίας
7. John Sexton, πρόεδρος του πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης
8. Patrick Aebischer, πρόεδρος του Ινστιτούτου Τεχνολογίας στην Ελβετία
9. Lap-Chee Tsui, πρύτανης και πρόεδρος του πανεπιστημίου του Hong Kong

Δηλαδή για να καταλάβουμε, δεν έχουμε εμείς στη χώρα μας επιστήμονες και καθηγητές πανεπιστημίων και πρώην υπουργούς παιδείας και προέδρους σε Ινστιτούτα έρευνας και κάναμε εισαγωγή απ΄ έξω; Οι Έλληνες επιστήμονες και οι καθηγητές πανεπιστημίων που διαθέτουμε ως χώρα, αποτελούν ένα από τα καλύτερα στελεχειακά δυναμικά παγκοσμίως. Αρκετοί απ΄ αυτούς έχουν στο βιογραφικό τους τεράστιες επιστημονικές και εκπαιδευτικές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
Και φτάσαμε στο σημείο, στην Ελλάδα, στη χώρα που δίδαξε σε όλους τον πολιτισμό και τις τέχνες, στη χώρα του Περικλή και του Σωκράτη, να κάνουμε εισαγωγή σοφών;
Αυτήν την παιδεία θέλει ο Παπανδρέου, η Διαμαντοπούλου και η παρέα τους;
Ή μήπως υπάρχει κάποιος άλλος στόχος;
Αλήθεια η επιστημονική ελληνική κοινότητα γιατί δεν αντιδρά;
Πού είναι τώρα οι περιδιαβαίνοντες κατά καιρούς τα κανάλια καθηγητές πανεπιστημίων;
Συμπράττουν στην άνευ όρων παράδοση της Παιδείας μας στους ξένους;
Δεν έχουν εγωϊσμό και υπερηφάνια;
Αυτοί διδάσκουν την ελληνική νεολαία και τι άραγε διδάσκουν;
Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση που βάζει την Τούρκικη γλώσσα στα ελληνικά σχολειά!!!!!

Να τους χαίρεστε συντρόφια. Να τους χαίρεστε.
Ξαναψηφίστε τους βρε…



Μανώλης εξ Απειράνθου

«Περιβάλλον και Πολιτισμός 2010. Φωνές νερού μυριάδες».


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ  ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ  ΝΑΞΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ταχ. Δ/νση: 843.00  Νάξος

Τηλ.  2285360101

Fax   22850- 29049

E- mail: npitara@1442.syzefxis.gov.gr

Πληρ. Νεκταρία Πιτταρά

Νάξος  04/10/2010

 

 

                                                                       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μετά από έγγραφο που λάβαμε από την 2η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, σας ενημερώνουμε για την εκδήλωση: «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2010. Φωνές νερού μυριάδες».

Για φέτος η Εφορεία, επέλεξε για τη συμμετοχή της στην προαναφερόμενη δράση ανάμεσα σε άλλα μνημεία σε νησιά των Κυκλάδων, το «Βυζαντινό Ναό Αγ. Νικολάου Σαγκρίου.

 

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

8/10/2010. Σαγκρί: Βυζαντινός Ναός Αγ. Νικολάου.

8.00-10.00: Τέλεση θείας λειτουργίας στο Ναό του Αγίου Νικολάου (Άνω Σαγκρί) από τον εφημέριο Αντώνιο Απειρανθίτη.

10.00-11.00: Ξενάγηση παρευρισκομένων και επισκεπτών από αρχαιολόγους της 2ης ΕΒΑ.

11.30-13.00: Επίσκεψη σχολικών ομάδων στο μνημείο και ξενάγησή τους από αρχαιολόγους της 2ης ΕΒΑ, μετά από συνεννόηση των εκπαιδευτικών με τους υπεύθυνους των εκδηλώσεων.

 

Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε το 2008, ευαισθητοποιεί τους πολίτες και τους μαθητές και τους καθιστά αρωγούς στην προσπάθεια του Κράτους για την προστασία και διάσωση της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Για φέτος η θεματική της εκστρατείας έχει τίτλο «Φωνές νερού μυριάδες» και αφιερώνεται στο νερό και τη σημασία του για τον άνθρωπο, αλλά και ως πηγή έμπνευσης στην τέχνη από την αρχαιότητα έως σήμερα.

 

 

 

                   Από το Δήμο Νάξου

Συνέδριο Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ με έμφαση στην ισόρροπη ανάπτυξη

« Ο. ΝΑ. Σ. »

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΞΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Μάρνη 33 Αθήνα 104 32 ΠΡΟΣ : Μ.Μ.Ε.

Τηλ. – Φαξ : 210 52 34 576

Κιν. τηλ Προέδρου : 6932 785 211

e-mail : onas.naxos@yahoo.gr

Αθήνα 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΘΕΜΑ : ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων διοργανώνει στη Νάξο Συνέδριο με θέμα :

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

με έμφαση στην ισόρροπη ανάπτυξη

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ¨ΑΝΔΡΟΝΙΚΕΙΟ¨ συνεδριακό κέντρο στο Δαμαριώνα της Νάξου, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010, με ώρα προσέλευσης την 04.30 μμ

Εισηγητές έχουν ορισθεί να είναι οι κύριοι :

Α) Γιάννης Τομαής, Οικονομολόγος - Σύμβουλος Ανάπτυξης Τ.Α. με θέμα :

¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ-ΤΟ ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ¨

Β) Βασίλης Φραγκουλόπουλος Νομικός - Οικονομολόγος με θέμα :

¨ΟΙ ΝΕΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ -

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ

ΠΛΑΙΣΙΟ¨

Επίσης θα ζητηθεί από τους συνδυασμούς που έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στις επερχόμενες εκλογές της Τ.Α. να τοποθετηθούν δια των εκπροσώπων τους με θέμα :

¨ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ - ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ¨

Στη συνέχεια θα υπάρξουν τοποθετήσεις των συνέδρων και σύνοψη των συμπερασμάτων του συνεδρίου.

Στόχος του συνεδρίου είναι

α) Η αποσαφήνιση του νέου αυτοδιοικητικού πλαισίου μετά την ψήφιση του νέου νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση

β) Η αναπτυξιακή του προοπτική και η επισήμανση της ανάγκης για την ισόρροπη κατανομή πόρων και δράσεων στην χωρική περιφέρεια του νέου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

γ) Η οριοθέτηση και η ιεράρχηση των κύριων στόχων του νησιού για την επόμενη μέρα, μέσα από τις κοινές θέσεις όλων των εμπλεκομένων, και η διασφάλιση της ενότητας και της κοινής δράσης τους στο μέλλον.

Έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της κεντρικής διοίκησης, οι βουλευτές του νομού, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης όλων των βαθμίδων του νομού, προσωπικότητες που έχουν άμεση σχέση με το νησί μας κλπ.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Κυκλάδων η οποία καλύπτει και το κόστος διοργάνωσης του.

Με την ελπίδα το συνέδριο να αποτελέσει αφετηρία για την επαναφορά του πολιτικού διαλόγου, ιδιαίτερα σε μια προεκλογική περίοδο που θα πρέπει να την χαρακτηρίζει η γόνιμη αντιπαράθεση ιδεών και προτάσεων, καλούμε τους πολίτες του νησιού μας να συμμετάσχουν σ΄αυτό, συνεισφέροντας με τον προβληματισμό και τις αγωνίες τους.

Για το Δ.Σ. της Ο.ΝΑ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΑΪΤΟΣ ΘΑΛΗΣ ΣΚΥΛΑΚΗΣ

Η Κινέζικη βοήθεια!!!


Ο Γραμματέας της ΟΝΕΔ Σύρου στο ΠΑΣΟΚικό ψηφοδέλτιο του κ. Δεκαβάλα

Τι άλλο θα δούνε και θα ακούσουνε αυτοί οι έρημοι νεοδημοκράτες των Κυκλάδων. Ο γιος του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Κυκλάδων και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Ηλία Γαβιώτη και γραμματέας της νεοσύστατης Τ.Ε. ΟΝΝΕΔ Σύρου και οργανωτικός γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων Κωνσταντίνος Γαβιώτης αν και… Φιλελεύθερος όπως δηλώνει ανταποκρίθηκε λέει στο κάλεσμα του επίσημου ΠΑΣΟΚικού υποψήφιου για τον ενιαίο Δήμου Σύρου Γιάννη Δεκαβάλα και θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος!
Όπως λέει ο Κωνσταντίνος Γαβιώτης ο κ. Δεκαβάλας είναι ο πιο έμπειρος και ο πιο αποτελεσματικός. Ανταποκρίθηκε δε στο κάλεσμά του και για να υποδηλώσει την ανάγκη ενότητας πάνω από κομματικές τοποθετήσεις.
Αγαπητέ ΦΙΛΕ γραμματέα της νεοσύστατης Τ.Ε. ΟΝΝΕΔ Σύρου και οργανωτικέ γραμματέα της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων Κώστα Γαβιώτη η επιλογή σου να είσαι υποψήφιος με ένα αμιγώς ΠΑΣΟΚικό συνδυασμό εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα σου. Συνεπώς εμείς δεν δικαιούμαστε να σου υποδείξουμε με ποιον θα τα εκπροσωπήσεις καλύτερα τα συμφέροντα σου. Δικαιούμαστε όμως να σου υπενθυμίσουμε ότι στις 7 Νοέμβριου ο αρχηγός του αμιγώς ΠΑΣΟΚικού συνδυασμού που συμμετέχεις θα πανηγυρίζει αγκαλιά με τον κ. Παναγιώτη Ρήγα για την περιφανή νίκη του ΠΑΣΟΚ στην πρωτεύουσα του νομού.
Νομίζω ότι δικαιούμαστε φίλε Κώστα Γαβιώτη να σου ζητήσουμε να παρατηθείς από τις κομματικές σου ιδιότητες. Διότι όπως πολύ σωστά είπε χθες στην Τρίπολη ο κ Λυκουρέντζος «Δεν μπορεί να λέει κάποιος ότι είναι στέλεχος της Ν.Δ., αλλά δεν στηρίζει τις επιλογές της».

Νέο blog στην γειτονία μας

Ξεκινάμε λοιπόν…

Ξεκινάμε κάπως απότομα. Υπήρχε σαν σκέψη στο μυαλό μας κάποια στιγμή η δημιουργία ενός blog που θα αντλούσε την ειδησεογραφία του από τις Λεύκες μας, το πανέμορφο ορεινό χωριό της Πάρου.Στην πορεία θα σας πούμε περισσότερα και κυρίως τον τρόπο λειτουργίας του blog. Σε αυτό θέλουμε και τη δική σας άποψη.
Αρχική μας σκέψη και φιλοδοξία είναι στο blog αυτό να γράφουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Λευκιανοί και Λευκιανές. Με τον τρόπο αυτό το blog να γίνει σημείο αναφοράς για όλους τους Λευκιανούς και τις Λευκιανές.
Ξεκινάμε λοιπόν…
Δ.Α.
Φωτογραφία: Άποψη Λευκών Πάρου. Στο βάθος διακρίνεται η Νάξος...