slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με ευαισθησία η Κεραμέως δίνει λύσεις σε χρόνια προβλήματα. Να τα λέμε και αυτά και όχι μόνο τις πατάτες

Αναπηρία, σοβαρές ασθένειες, πολυτεκνία: Μέτρα στήριξης στην πράξη για νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτικό προσωπικό

Την κατ’ εξαίρεση δυνατότητα απόσπασης, και κατά τα δύο πρώτα χρόνια τους διορισμού τους, εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού προβλέπει διάταξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που οδεύει προς ψήφιση σήμερα στη Βουλή.

Ειδικότερα:

Η ΚΕΔΕ ως υπεύθυνη για τις μάσκες : Σταματά προσωρινά την παραγωγή των μασκών για τα σχολεία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σταματά προσωρινά η παραγωγή των μασκών για τα σχολεία, μετά το σάλο που προκλήθηκε για το μέγεθος τους, όπως ενημερώνει η ΚΕΔΕ.

Όπως αναφέρει:

Από 3 κρούσματα εντοπίστηκαν σε Σαντορίνη και Νάξο

Από τα 180 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα    Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, ο ΕΟΔΥ τα 6 εντοπίστηκαν σε Νάξο και   Σαντορίνη.


Όπως συγκεκριμένα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ:

Οι σμυριδεργάτες και οι πρόεδροι των ορεινών χωριών ζητούν ακρόαση πρωθυπουργού.

 Σύνδεσμος Σμυριδεργατών 12/9/2020 

Προς:

 Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη   Κοινότητα Απειράνθου             

 Κοινοποίηση:

 Α) Υπουργό Περιβάλλοντοςκαι Ενέργειας.           

 Β) Βουλευτές Κυκλάδων.                                                                           

  Γ) Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.                               

  Δ) Δήμαρχο Νάξου& Μικρών Κυκλάδων.                   

  Ε) Έπαρχο Νάξου.

   Ζ) Ο.Μ.Ε.                                                                                                   

          ΘΕΜΑ: Η απαράδεκτη κατάσταση για τα θέματα της σμύριδας.

Γ. Βρούτσης: Στηρίζουμε έμπρακτα την απασχόληση, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις
«H μείωση κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για το 2021 για τον ιδιωτικό τομέα, συνυπολογίζοντας και την ήδη εφαρμοσθείσα μείωση των 0,90 ποσοστιαίων μονάδων από το Β’ εξάμηνο του 2020, μειώνει συνολικά κατά 3,90 ποσοστιαίες μονάδες τις ασφαλιστικές εισφορές» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Με δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Βρούτσης διευκρινίζει ότι η εξαγγελθείσα μείωση των εισφορών εφαρμόζεται στις εισφορές υπέρ τρίτων και δεν θίγει τις ανταποδοτικές εισφορές κύριας και επικουρικής ασφάλισης. Παράλληλα, επισημαίνει:

Η τοποθέτηση από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου

Α.  Για το άνοιγμα των σχολείων

Στ. Πέτσας: Τρίτη και Παρασκευή η ενημέρωση από Τσιόδρα, Χαρδαλιά |  Liberal.grΣήμερα το πρωί, χτύπησε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφθηκε το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων και παρέστη στον Αγιασμό, «φέτος εκτός από γράμματα, θα μάθουμε και κάτι παραπάνω, για το πώς θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι πολίτες. Θα φροντίσουμε τους εαυτούς μας, θα φροντίσουμε την υγεία μας, θα ακούμε πάντα τους ειδικούς, θα ακούμε πάντα τους δασκάλους μας και όλα θα πάνε καλά. Και θα έρθει και η στιγμή που θα αφήσουμε τις μάσκες στην άκρη και θα μπορούμε να ξαναθυμηθούμε τη ζωή μας στο σχολείο, έτσι όπως ήταν στο παρελθόν».

Οι εικόνες σήμερα ήταν διαφορετικές από κάθε προηγούμενη χρονιά.  Οι καταστάσεις πολύ πιο δύσκολες για όλους. Για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και βεβαίως για το προσωπικό που έχει την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Για την καθαριότητα και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που είχαν υποδείξει οι ειδικοί.  Οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές. Η συντριπτική πλειοψηφία εκπαιδευτικών, μαθητών και των γονιών τους, ακολούθησε τις Οδηγίες των ειδικών και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τους ευχαριστούμε. Και συνεχίζουμε. 

Eπίσκεψη – περιοδεία Νίκου Συρμαλένιου σε Σίφνο και Σέριφο Επιτακτική ανάγκη στελέχωσης των Π.Π.Ιατρείων

 Ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο 11 – 12/9  τη Σίφνο και τη Σέριφο. Συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη των οργανώσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, συναντήθηκε με του δημάρχους, τους επιστημονικούς υπεύθυνους των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων, συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων και τέλος συζήτησε με μέλη και φίλους των τοπικών οργανώσεων του κόμματος.

Οι "δεξιότητες" που λαμβάνουν τα τελευταία χρόνια οι φαντάροι μας!

 

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
email: johnpreve@gmail.com


Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Κυριακού Μητσοτάκη

...Το δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων ανανεώνεται με την πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών σε ορίζοντα 5ετίας. Ταυτόχρονα, επαναξιολογείται όλο το πλαίσιο της στρατιωτικής θητείας και της εκπαίδευσης, ώστε οι νέοι μας να αποκτούν δωρεάν πιστοποιημένες δεξιότητες. Με άλλα λόγια, επαγγελματικά εφόδια για την πολιτική τους ζωή όσο θα υπηρετούν τη στρατιωτική θητεία.

Ο σχολιασμός...

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΤΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς


Από τη Σίκινο όπου βρίσκεται, κοντά στους μαθητές  και τις μαθήτριες του νησιού, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, απεύθυνε  το ακόλουθο μήνυμα :

"Λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, θέλω να ευχηθώ στις μαθήτριες, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, καλή, δημιουργική και ασφαλή σχολική χρονιά.