slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σχετικά με την πρόσβαση των πολιτών στην δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Σας ενημερώνουμε ότι με τον ν.4368/2016 και την ΚΥΑ Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132/4-4-2016 θεσπίζεται για πρώτη φορά το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η πλέον θεμελιώδης αλλαγή που εισάγει το ανωτέρω θεσμικό πλαίσιο είναι η εξίσωση του δικαιώματος ασφαλισμένων, ανασφάλιστων και πρώην κατόχων Ατομικού Βιβλιαρίου Οικονομικά Αδυνάμου ή Ανασφάλιστου ως προς την πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.  Η υγειονομική κάλυψη που εγγυάται το νέο πλαίσιο είναι πλήρης και περιλαμβάνει τη νοσηλευτική, διαγνωστική και φαρμακευτική κάλυψή τους. 
Τι δικαιούνται οι ανασφάλιστοι;

Διαφημίστε την επιχείρησή σας στο νέο Οδηγό-Ημερολόγιο του Πανναξιακού ΑΟ


Ο Πανναξιακός Α.Ο. σε συνεργασία με την εταιρεία DKAdvertising προχωρά στην έκδοση του νέου Ημερολογίου 2017 που θα αποτελέσει ταυτόχρονα τον Επαγγελματικό Οδηγό του επιχειρηματικού κόσμου του νησιού για τη νέα χρονιά.
Προϋπόθεση για την ένταξη της επωνυμίας κάθε επαγγελματία ή επιχειρηματία στον Οδηγό είναι η απόκτηση της νέας Κάρτας Διαρκείας 2016-17 του Πανναξιακού Α.Ο., δίνοντας έτσι τη δυνατότητα παρακολούθησης όλων των εντός έδρας αγώνων της..... ομάδας ποδοσφαίρου, δωρεάν.
Ο Οδηγός-Ημερολόγιο 2017 θα υποστηριχθεί και θα προβληθεί και μέσω του τουριστικού περιοδικού Hello Greece και του site www.hellogreece.gr, που σταθερά προβάλλει τη Νάξο και τους επαγγελματίες του νησιού τα

12η Μικρασιατική Συνάντηση Πάρου: Νοσταλγικές μικρασιάτικες αναμνήσεις, δρώμενα, χορός και τραγούδι στο Άσπρο Χωριό!

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε κι εφέτος τις τριήμερες εκδηλώσεις νοσταλγίας και μικρασιάτικης μνήμης που έλαβαν χώρα στο Άσπρο Χωριό της Πάρου από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.
Η 12η Μικρασιατική Συνάντηση με τίτλο «Τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω» περιελάμβανε εφέτος αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Εθνομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης με.....

Η ταινία "Στέλλα" στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκ. Καμπανέλλης στη Νάξο

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών στις οποίες ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έχει γράψει το σενάριο ή τις έχει σκηνοθετήσει ή είναι βασισμένες σε θεατρικά έργα του. Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 θα προβληθεί η γνωστή και αγαπημένη ταινία "Στέλλα"...
Η Μελίνα Μερκούρη και ο Γιώργος Φούντας πρωταγωνιστές της ταινίας Στέλλα

Η ταινία "Στέλλα" (1955), σε σενάριο και σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη και μουσική Μάνου Χατζιδάκι, είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη Η ΣΤΕΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ. Στη διεθνή αυτή ταινία πρωταγωνιστούν η Μελίνα Μερκούρη και ο Γιώργος Φούντας. Παίζουν, επίσης, οι Αλέκος Αλεξανδράκης, Σοφία Βέμπο, Βούλα Ζουμπουλάκη, Τασσώ Καββαδία και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί. 
                   

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η Στέλλα τραγουδάει στο νυχτερινό κέντρο Παράδεισος. Όταν γνωρίζει τον Μίλτο αλλάζει η ζωή της. Όμως δεν σκοπεύει να χάσει την ελευθερία της… 

Κλασική είναι η ερμηνεία της Μελίνας Μερκούρη στο τραγούδι «Αγάπη πού 'γινες δίκοπο μαχαίρι», ενώ στην ταινία ακούστηκαν για πρώτη φορά τα τραγούδια «Εφτά τραγούδια θα σου πω» και «Το φεγγάρι είναι κόκκινο».
Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Χρυσής Σφαίρας Καλύτερης Ξένης Ταινίας από την Επιτροπή Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Hollywood το 1955. 
 
Προβολή: Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης.
 
Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη

ΠΝΑΙ: έναν ακόμη χρόνο λειτουργίας το ΚΗΦΗ ΝάξουΗ Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σταθερά προσανατολισμένη σε δράσεις και πρωτοβουλίες στήριξης και ενίσχυσης των δομών που έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνική φροντίδα και συνοχή, διασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αξιοποιώντας τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους.
Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» το «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» με προϋπολογισμό 92.000 ευρώ και για διάστημα ενός έτους.
Στόχος του ΚΗΦΗ είναι:

Αεροδρόμιο Νάξου: Με – 5,6% έκλεισε ο Αύγουστοςnaxospress.gr
Μήπως τελείωσαν τα …θαύματα του μικρού αεροδρομίου της Νάξου; Την ώρα που επικοινωνιακά μιλούν όλοιγια το θαύμα της Πάρου με την εκτίναξη της επιβατικής κίνησης μέσω του αεροδρομίου κατά +200 % μόνο για τον Αύγουστο με την διακίνηση περίπου 18.000 επιβατών, έρχονται τα στοιχεία από την Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας για το αεροδρόμιο της Νάξου (σ.σ. ευχαριστούμε θερμά τους αρμόδιους φορείς) και μας προσγειώνουν ανώμαλα. Κι αυτό γιατί ενώ στη Πάρο είχαμε μόνο για τον Αύγουστο διακίνηση περίπου 18.000 επιβατών, εμείς για όλο το οκτάμηνο του 2016 ξεπεράσαμε οριακά τους 13.000 όσον αφορά τις αφίξεις… Κι αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να λυθεί. Ακόμη κι εάν δεχτούμε ότι η διακίνηση των επιβατών στη Πάρο είναι συνολική (αφίξεις – αναχωρήσεις) και πάλι εμείς στη Νάξο είμαστε σε μειονεκτική θέση αφού για τον Αύγουστο η κίνηση στο αεροδρόμιο ήταν στους 6.572 επιβάτες και με 194 πτήσεις…

ΦΩΤΟ-Αυτή είναι ο θυληκός Καρανίκας, γυναίκα βουλευτή, από το παρεάκι της Αίγινας, που θέλουν να χώσουν στο Υπερταμείο


Η κυρία Όλγα Χαρίτου, σύζυγος του βουλευτή Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορου Παπαδόπουλου, είναι, όπως υποστηρίζει το newmoney, η μία εκ των τριών προτεινόμενων από την κυβέρνηση για τις τρεις εποπτικές θέσεις στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Η κυρία Χαρίτου και ο σύζυγός της ανήκουν στη στενή «παρέα» της Αίγινας καθώς διαθέτουν σπίτι στο νησί ενώ θεωρούνται απ' τους στενούς φίλους του πρωθυπουργού, όπως εξάλλου δείχνει και η σχετική φωτογραφία από παλαιότερες διακοπές του πρωθυπουργού στο νησί.


Η ίδια από πέρυσι είχε ενταχθεί και στο επιτελείο του πρωθυπουργού μετά την πρόσληψή της για έναν χρόνο σε θέση αμισθί ειδικής συμβούλου σχετικά με θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και πληροφορικής στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη.

Στέλεχος της Κουμουνδούρου, η κυρία Χαρίτου έχει εκπροσωπήσει στο παρελθόν το κόμμα σε αρκετές διακομματικές επιτροπές, ενώ υπήρξε και μέλος της συντακτικής επιτροπής του κομματικού περιοδικού «Μπλόκο».