slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο κ. Κανένας …ξέχασε να διαπραγματευτεί

του Γιώργου Χαρβαλιά

Θεόσταλτη ευκαιρία, είχε την περασμένη Δευτέρα ο Λουκάς Παπαδήμος για να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να ορθώσει τις ελληνικές «κόκκινες γραμμές». Μόλις είχε εκδηλωθεί η άγαρμπη πρόκληση του Βερολίνου με την επινόηση του «επιτρόπου λιτότητας» που έκανε ακόμη και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης να…

ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ??

Δεν αποκλείει την επιβολή κομματικής πειθαρχίας για το νέο πρόγραμμα, ο Γ.Μιχελάκης

Ανοιχτό αφήνει ο Γιάννης Μιχελάκης το ενδεχόμενο να επιβληθεί
 κομματική πειθαρχία στην ΚΟ της ΝΔ, αν υπάρξουν βουλευτές 
οι οποίοι θα αντιδράσουν στο νέο πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί

Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα

Δείτε τα:


Μετά από δύο χρόνια χρεωκοπίας του μνημονίου... το δεύτερο λάθος είναι έγκλημα!


(Aυγή της Κυριακής)

ΕΚΤΑΚΤΟ. Επίθεση στο σπίτι του Παπούλια.

Σύμφωνα με έκτακτη πληροφόρηση, ομάδα 30 περίπου ατόμων επιτέθηκε πριν από λίγο στην οικία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, με ρόπαλα και πέτρες, προκαλώντας ζημιές.

Παρασκεύη 10 Φεβρουαρίου η ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΜΑΤΕΡΟΥ στο OceaMojo

Ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι απ’ τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ως την Αρμενία και τον Καύκασο, από τα Βαλκάνια ως την Κρήτη και την Κύπρο, απ’ τη Μακεδονία στη Μικρασία, με την υπέροχη φωνή της  Μαρίας Αναματερού.
 Εδώ και ενάμιση χρόνο, μετά την αποφοίτησή της από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών, δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής, στο πλευρό του Λουδοβίκου των Ανωγείων, έχοντας ήδη καταγράψει συμμετοχές σε μείζονος σημασίας διοργανώσεις (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, μικρή Επίδαυρος, Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής) και εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας. Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει τις πρώτες δισκογραφικές της συνεργασίες, με το Λουδοβίκο των Ανωγείων στο cd «Γκρεμό δεν έχουν τα πουλιά» και με το Δημήτρη Καρρά στο cd «Αστιβή».
Αυτό το καλοκαίρι, ολοκληρώσε την πρώτη προσωπική της δισκογραφική δουλειά με τιτλο «οπου αγαπας και οπου γης», η οποία περιλαμβάνει τις δικές της μουσικές δημιουργίες και πρωτότυπες προσεγγίσεις παραδοσιακών τραγουδιών της Ελλάδας και του εξωτερικού, σεβόμενη πάντα την ιστορία και την παράδοση κάθε μουσικού κομματιού. Παράλληλα ξεκινά για μια περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα,. πλαισιωμένη από ένα εξαμελές σχήμα καταξιωμένων μουσικών, με ένα μουσικό πρόγραμμα όπου προσεγγίζει μουσικά κομμάτια με το δικό της ξεχωριστό τρόπο, παντρεύοντας την τέχνη με την παράδοση.

Η ώρα της μεγάλης παράταξης και του Αρχηγού της

Πάρε τον Γιώργο και κοπάνα τον Παπαδήμο 
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Ήρθαν πιο κοντά από ποτέ κι αλαλάζουν. Μας ζητούν να μειώσουμε όχι απλά τις αμυντικές μας δαπάνες αλλά ακόμη και των αριθμό των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές μας. Να απολύσουμε κι από τους εν υπηρεσία.Δεν είμαστε το Λουξεμβούργο ή το Βέλγιο. Δεν συνορεύουμε με τον Άγιο Μαρίνο, την χώρα – λακκούβα, την Ολλανδία, ή την Δανία.Ποιος θα μας εγγυηθεί τα σύνορα μας. Αν γίνει κάτι ποια αρωγή θα έχουμε; Την ευχή του Βέστερβελε και του αντρούλη του; Θα πάει ο Τόμσεν εθελοντής στην 16η Μεραρχία στον Έβρο; Χλωμό το βλέπω.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Achtung – Achtung:  Η Ανώτατη εν Ελλάδι  
Γερμανική Διοίκηση , εκδίδει την παρακάτω λίστα  με την οποία ανακοινώνονται εις τον Έλληνα φορολογούμενο τα νέα μέτρα που λαμβάνονται προς σωτηρία των δανειστών:  Η λίστα αυτή γνωστή και ως Λίστα της Τρόικα, θα εφαρμοσθεί απαρέγκλιτα από την κατοχική κυβέρνηση  και τους συμμαχικούς κομματικούς στρατούς, αρχής γενομένης από σήμερον. Τα μέτρα αυτά είναι τα ακόλουθα:


1.       Απολύσεις 
2.      Προσλήψεις σε αναλογία 5 :1
3.      Αύξηση διοδίων
4.      Χαράτσι ΔΕΗ
5.      Αύξηση ΔΕΗ
6.      Μείωση μισθών
7.      Περικοπές συντάξεων
8.      Όχι πρόσθετες αμοιβές
9.      Κατάργηση έκπτωσης τόκων δανείων
10.   Ενοποίηση Ταμείων
11.   Απελευθέρωση επαγγελμάτων
12.   Περικοπές σε φάρμακα
13.   Αύξηση αντικειμενικών αξιών
14.   Μείωση κατώτατου μισθού
15.   Όχι ρυθμίσεις φόρων
16.   Χαράτσι σε αγροτεμάχια
17.   ΦΠΑ σε αγρότες
18.   ΦΠΑ σε ενοίκια
19.   Φόρος σε ενοίκια
20.   Κατάργηση χαμηλού ΦΠΑ σε νησιά
21.   Αύξηση ΦΠΑ 23% σε όλα τα αγαθά
22.   Περικοπή φορο-ελαφρύνσεων
23.   Πρόστιμο100 ευρώ για δηλώσεις
24.   Φόρος στα εκτός σχεδίου
25.   Άλλες αυξήσεις φόρων
26.   Βία– καταστολή
27.   Προσβολές
28.   Κατασχέσεις

Διατάσσονται οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι κλπ όπως προσέλθουν εις.....

Η Ντόρα εγκαταλείπει την Δημοκρατική Συμμαχία!

Περασμένα μεγαλεία
Ψάχνει κόμμα να στεγαστεί η Ντόρα, καθώς τα ψωμιά της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι μετρημένα. Το πάγιο δεδομένων όλων των δημοσκοπήσεων – ότι η ΔΗΣΥ δεν μπαίνει στη Βουλή –

υποχρεώνει την Ντόρα να αλλάξει τακτική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, και η ίδια η Ντόρα έχει καταλήξει ότι .....

Αποκαλύψεις – βόμβα για το φούσκωμα του ελλείμματος από το ΠΑΣΟΚ


Αποκαλύψεις – βόμβα που μπορούν να προκαλέσουν θύελλα αν ερευνηθούν σωστά και οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, κάνει ο πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ν. Λογοθέτης, στην κατάθεση η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία που εστάλη στη Βουλή. Οι αποκαλύψεις ενισχύουν την πρόταση που κάνουν η ΝΔ αλλά και πολλοί άλλοι, ότι η έρευνα για τις ευθύνες του κ. Παπανδρέου, του κ. Παπακωνσταντίνου και άλλων σχετικά με το «φούσκωμα» του ελλείμματος και με το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο, πρέπει να ερευνηθούν από μια Βουλή που θα προκύψει από εκλογές. Κι όχι από την παρούσα Βουλή που και θνησιγενής είναι και πασοκοκρατείται.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΠΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ


Σας ενημερώνουμε, ότι στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» (05/02/2012) θα υπάρχει άρθρο - παρέμβαση του Αν. Τομεάρχη Οικονομικών της Ν.Δ. και Bουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση, σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου.

Σαμαρας: υπογράφω μόνο με ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΊΚΑΙΟ!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες από την  Συγγρού, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σκεπτόμενος μόνο το συμφέρον της πατρίδας φέρεται αποφασισμένος να υπογράψει τον εφαρμοστικό νόμο, μόνο αν παραμείνει το ελληνικό δίκαιο και απορριφθεί η ιδέα του αγγλικού δικαίου για τα νέα ομόλογα του PSI όπως είναι η πρόταση των   τροικανών.
Ελπίζουμε  ο κ. Σαμαράς να επιμείνει στην πρώτη κόκκινη γραμμή και να μην υπερβεί και καμία άλλη .

Αυτή είναι η Ελλάδα και γι' αυτό δεν θέλει ξένο επίτροπο: Βραβεύουν τον Φυντανίδη που χρωστάει ένα κάρο λεφτά στο κράτος

[Προσέξτε πόσες φορές έχει επανεκδοθεί το βιβλίο του και ο κρατικοδίαιτος μπαγλαμάς λέει ότι δεν έχει να πληρώσει τα χρέη του... δεν συζητάω πως για να χρωστάει 150.000 ΦΠΑ, σημαίνει ότι έχει πουλήσει αγαθά (ένας θεός ξέρει τι πουλάει ο αλήτης..) και εισέπραξε πάνω από 800.000 ευρώ... αλλά δεν έχει να πληρώσει και οι μαλάκ@@ του Δ. Φιλοθέης-Ψυχικού πάνε και τον βραβεύουν!!!...

"Τροϊκανό πραξικόπημα" εναντίον ΕΔ και Σωμάτων Ασφαλείας

Aπαράδεκτες διαρροές κυβερνητικών κύκλων για τις απαιτήσεις της τρόϊκας που αφορούν σε απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015. Ανάμεσα σ΄ αυτούς συμπεριλαμβάνουν στρατιωτικούς και σώματα ασφαλείας.Επιπλέον στο στόχαστρο έχουν βάλει και εκπαιδευτικούς.

Ακόμη χειρότερα τα ίδια σενάρια αναφέρουν ότι οι αξιολογήσεις των στρατιωτικών για το ποιος μένει και ποιος φεύγει θα γίνουν ουσιαστικά από μηχανισμό της τρόϊκας!

Τα όσα ακούγονται είναι ανήκουστα και αν έχουν ίχνος αλήθειας,τότε φαίνεται ότι δικαιώνουν τις φήμες ...για πραξικόπημα.Αλλά από τη τρόϊκα!

Το αν οι Ελληνικές ΕΔ πρέπει να αναδιοργανωθούν με στόχο να γίνουν πιο ευέλικτες ακόμη και πιο οικονομικές είναι θέμα που θα πρέπει να απασχολεί την Ελλάδα και μόνο.Και μόνο η όποια ελληνική κυβέρνηση έχει την αρμοδιότητα να κρίνει πότε και πως θα προχωρήσει στις όποιες αλλαγές προτείνει η όποια στρατιωτική ηγεσία.Κανείς άλλος και ειδικά οποιοσδήποτε εκτός Ελλάδος έχει τη δυνατότητα της οποιασδήποτε παρέμβασης ακόμη και της έκφρασης άποψης για τέτοια θέματα.Τελεία και παύλα. Οποιαδήποτε τέτοια μεθόδευση θα αποτελέσει "παραξικόπημα" απ΄ έξω.

Και βέβαια πρέπει να σημειώσουμε ότι για το θέμα των εκπαιδευτικών οι απαιτήσεις των τροϊκανών είναι απαράδεκτες,όταν οι πάντες γνωρίζουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε σχολεία όλης της χώρας.Η εκπαίδευση είναι εξίσου σημαντική με την Εθνική Άμυνα κι έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.

newsit.gr

Καλά ρε Πάγκαλε το ξέρουμε ότι είσαι ............! Μην μας το θυμίζεις κάθε μέρα!

Δείτε πάλι τι είπε το Αντιάτομο:



Με Βενιζέλο αντίπαλο η ΝΔ οδηγείται στην αυτοδυναμία !

Λόγω της έντονης επικαιρότητας των τελευταίων ημερών δεν προλάβαμε να ασχοληθούμε με την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse. Το κάνουμε λοιπόν σήμερα.

Καταρχήν να πούμε ότι και αυτή η δημοσκόπηση καταγράφει την έντονη ρευστότητα που παρατηρείται στο πολιτικό σκηνικό , ως απόρροια των μεγάλων εκκρεμοτήτων του «κουρέματος» του χρέους και της δανειακής σύμβασης. Η ανασφάλεια των πολιτών αποτυπώνεται και στις απαντήσεις τους στα γκάλοπ. Η ερμηνεία της αύξησης της εκλογικής δύναμης κομμάτων των λεγόμενων «άκρων», ως πρόσκαιρη και «αντιδραστική», παραγνωρίζει τις κοινωνικές διεργασίες, την ανεργία, την ανασφάλεια και την περιθωριοποίηση ευρύτατων κοινωνικών ομάδων.

Η πολιτική ηγεμονία του ΠΑΣΟΚ κατά τα τελευταία τριάντα έτη, φθάνει στο τέλος της, με ένα ηχηρό –όπως όλα δείχνουν-στραπάτσο. Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο χρόνο εκλογής νέου αρχηγού, η συντριπτική υπεροχή της απάντησης «άμεσα» είναι πολύ χαρακτηριστική. Μεταξύ Γ. Παπανδρέου και Β. Βενιζέλου, ο αντιπρόεδρος – αν είναι ο νέος αρχηγός – εμφανίζεται να κάνει το ΠΑΣΟΚ πιο ελκυστικό στους ψηφοφόρους. Είναι όμως εντυπωσιακή η αρνητική διάθεση των ψηφοφόρων και προς τους δύo, ενώ η πλειοψηφία θεωρεί πιθανή τη διάσπασή του.

Στην δημοσκόπηση της Pulse, το σαφές και με μεγάλη διαφορά προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνεται και ενισχύεται. Διατηρεί µε ασφάλεια το πλεονέκτημα των 50 επιπλέον εδρών, που προσφέρει ο εκλογικός νόµος στο πρώτο κόµµα και ελπίζει σε ραγδαία αύξηση των ποσοστών της με την προκήρυξη των εκλογών και συνθήκες πόλωσης. Δεν επιβεβαιώνονται οι «Κασσάνδρες» που προέβλεπαν πτώση των ποσοστών της ΝΔ λόγω συμμετοχής στην Κυβέρνηση Παπαδήμου.

Η Αριστερά (αθροιστικά) «έλκει», πλέον, τον έναν στους τρεις ψηφοφόρους και η επόμενη Βουλή δείχνει ότι θα έχει πιο πολλά κόµµατα από κάθε προηγούµενη , σε ένα ακραίο σενάριο έως και 10!

Με βάση τα δηµοσκοπικά δεδοµένα και αν το κλίµα δεν αναστραφεί, 3 στους 4 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, από τους 160 που εξελέγησαν το 2009, θα βρεθούν εκτός Βουλής.

Η αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου, δηλαδή η αφαίρεσή της από την «εκτίµηση πρόθεσης ψήφου» και η κατανοµή της σε όλα τα κόµµατα, ώστε να προκύψει «εκλογικό» αποτέλεσµα, είναι µια διαδικασία με σχετική αξία, όσον αφορά την επαλήθευσή της στις εκλογές. Όπως και όσοι απαντούν "άλλο κόμμα", πολλές φορές δεν εννοούν κάποιο άλλο αλλά οτιδήποτε άλλο από τα υπάρχοντα.

Επίσης, η εκτίµηση της κατανοµής των εδρών ανά εκλογική περιφέρεια είναι ενδεικτική και δεν αποτελεί πρόβλεψη, αφού είναι δυνατόν να αλλάξει, κατά πολύ, έστω και µε ελάχιστες αλλαγές των ποσοστών ενός κόμματος ή και οποιουδήποτε άλλου. Πρόκειται στην ουσία για μια «άσκηση» των δημοσκοπικών εταιρειών, που τροφοδοτεί με δεδομένα τις δημοσιογραφικές συζητήσεις, παρά για μία πιθανή μετεκλογική πραγματικότητα.

Ο αριθμός των κομμάτων στην επόμενη Βουλή είναι εξαιρετικά απίθανος να είναι 10, αν και σε μεγάλο ποσοστό θα κριθεί από το μέγεθος της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να εισέλθουν 6, το πολύ 7 κόμματα στη Βουλή. Η επιλογή Βενιζέλου μάλλον θα αποτρέψει τον εκλογικό «αφανισμό» του ΠΑΣΟΚ, κάτι που ενδεχομένως οδηγήσει τη ΝΔ στην αυτοδυναμία, καθώς θα ευνοηθεί από τη μη είσοδο πολλών κομμάτων στη Βουλή. Επίσης η προεκλογική αντιπαράθεση με τον Υπουργό Οικονομικών ως αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, θεωρητικά θα ανεβάσει τη συσπείρωση της ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση οι επερχόμενες μετρήσεις μετά τις όποιες εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, τον αντίκτυπο του ταξιδιού Σαμαρά στη Ρωσία και τυχόν κλείσιμο των ανοικτών θεμάτων της Κυβέρνησης Παπαδήμου, θα προσφέρονται για πιο ασφαλή ανάλυση.

http://www.antinews.gr/2012/02/04/146084

Μανώλης Γλέζος : Από τη Χάγη "απουσίαζε η κυβέρνηση"

Στην πρωινή εκπομπή του MEGA ήταν καλεσμένος ο Μ.Γλέζος.
"Η Χάγη δικάζει ανάμεσα σε κράτη, δεν δικαιώνει ποτέ πολίτες σε διαμάχη ανάμεσα σε πολίτες και κράτη. Γιαυτό από την αρχή είχα πει ότι στη ΧΑΓΗ ΠΡΕΠΕΙ να παραστεί ο Έλληνας πρωθυπουργός και υπουργοί".
Σε μια υπόθεση που οι "Ελληνικές" κυβερνήσεις κρύβονται, μάλλον θα αργήσουμε να δούμε κάτι τέτοιο. Μοναδική ελπίδα, η αλλαγή στάσης του Ελληνικού λαού στις επερχόμενες εκλογές.
"Η Αριστερά έχει προτάσεις. άλλο αν εσείς δεν τις προβάλλετε στον Ελληνικό λαό".
"η Γερμανία χρωστάει 54δις για το αναγκαστικό δάνειο, 108 πολεμικές επανορθώσεις, σύνολο 152 δις, με 3% τόκο το......... 

Πρόσκληση στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Νέων Τριπόδων Νάξου

95,2% ψηφίζουν υπέρ της Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης!!!

Έφτασαν ήδη τους 1000 οι πολίτες που έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα, στην ηλεκτρονική ψηφοφορία που γίνεται στο blog προεδρική δημοκρατία, σχετικά με το τι θέλουν οι ίδιοι οι πολίτες να γίνει με το Σύνταγμα της χώρας.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι:

1) Υπέρ της δημιουργίας  Νέου Συντάγματος από Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση έχουν...

Σήμερα στις 18.45 το Πανναξιακός ΑΟΝ - ΑΣΠΕ Θέτις



Με το παιχνίδι Πανναξικός ΑΟΝ - ΑΣΠΕ Θέτις ανοίγει αυλαία του 2ου γύρου του πρωταθλήματος γυναικείου βόλεϊ της Α2 εθνικής κατηγορίας
Ο γηπεδούχος Πανναξιακός θέλει να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα του 1ου γύρου(1-3) και να αναρριχηθεί ακόμη πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα
Οι φίλαθλοι καλούνται για μια ακόμη φορά να γεμίσουν τις εξέδρες και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες της ομάδας μας

Ανοίγει σιγά σιγά ο δρόμος για τη νέα γενιά

Το δεύτερο ραντεβού με την σύγχρονη ιστορία τους έχουν οι Παγκορασίδες του Πανναξιακού ΑΟΝ. Οι νεαρές αθλήτριες του τμήματος με καθοδηγητή τον προπονητή τους Γ. Δερμάτη θα αντιμετωπίσουν το Νεώριο Σύρου την Κυριακή στις 13:00 στο ΔΑΚ Νάξου.
Θα έχουν λοιπόν την ευκαιρία οι φίλαθλοι, φίλοι και γονείς να θαυμάσουν τα παιδιά τους σ' ένα ακόμη αγώνα όπου οι νεαρές αθλήτριες θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο και τις γνώσεις τους.
Όλοι λοιπόν θα πρέπει να είμαστε εκεί κοντά να στηρίξουμε την προσπάθεια τους.

Γενική Συνέλευση – Εκλογές στην Εταιρεία Τηνιακών Μελετών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Τηνιακών Μελετών, προσκαλεί τα μέλη της, σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, με θέματα ημερησίας διάταξης:
α) Διοικητικός και διαχειριστικός απολογισμός της περιόδου από 9-2-2009 μέχρι 11-2-2012.
β) Ανάγνωση έκθεσης Εξελεγκτικής Επιτροπής.
γ) Συζήτηση και έγκριση απολογισμών.
δ) Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και
ε) Διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΠΟΥΣΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ «ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΑΡΙΘΜΩΝ» ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ…

Τον απολογισμό του πρώτου έτους λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παρουσίασε, σήμερα 3 Φεβρουαρίου 2012, σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Ρόδο, ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες Ν. Αιγαίου.
           
Τα βασικά συμπεράσματα που εξήχθησαν η περιφερειακή μας παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας» μέσα από την τοποθέτηση του επί κεφαλής κ. Χαράλαμπου Κόκκινου τα υπογράμμισε και τα επισημαίνει:

Δημόσιος απολογισμός της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

(Ρόδος 3/2/2012)

Οι Πολίτες Κόντρα στον Καιρό, θεωρούν ότι κατά τον απολογισμό του ενός χρόνου λειτουργίας της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Ν.Αιγαίου, αυτά που κρίνονται είναι τόσο το ίδιο το θεσμικό πλαίσιο (Καλλικράτης) όσο και αυτή καθεαυτή η δράση και λειτουργία της Περιφέρειας και των οργάνων της, ορισμένα εκ των οποίων, όπως καυτηριάζεται, είτε έχουν συσταθεί αλλά παραμένουν αδρανή, όπως η Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης, είτε δεν έχουν καν υλοποιηθεί όπως ο Συμπαραστάτης του Πολίτης αλλά και η Επιτροπή Ισότητας των Φύλλων, οδηγώντας έτσι σε εκφυλισμό σημαντικούς για τη δημοκρατική λειτουργία της Περιφέρειας θεσμούς.

Εισήγηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ – Απολογισμός πεπραγμένων 2011


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2 ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ.JPG 

Συμπληρώνοντας ένα χρόνο θητείας δίνουμε σήμερα λόγο στην τοπική κοινωνία για τα έργα και τις δράσεις μας.
Είμαστε εδώ, για να λογοδοτήσουμε απέναντι στους εντολείς μας, τους Νοτιοπελαγίτες, όχι επειδή μας το επιβάλλει ο νόμος, αλλά διότι αυτή είναι η ελάχιστη ηθική και πολιτική υποχρέωση που έχουμε προς τους συμπολίτες μας, αυτούς που μας εξουσιοδότησαν να υπηρετήσουμε τον τόπο και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά τους.

ΠΠΑΡΟΣ: Παράσταση στη ΔΕΗ για τα χαράτσια. Δέσμευση από την επιχείρηση - "Καμιά διακοπή για χαράτσι"

 Σήμερα στις 11.00 μέλη τη Λαικής Επιτροπής, επισκέφτηκαν τα γραφεία της ΔΕΗ.
 Ενημέρωσαν τον διευθυντή του καταστήματος, ότι περισσότεροι από 500 συμπολίτες μας, έχουν παραδώσει στην επιτροπή αποδείξεις ότι πλήρωσαν το ρεύμα, αλλά δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι.
 Επίσης ότι η σε όλα τα χωριά έχουν συσταθεί επιτροπές περιφρούρησης που δεν θα επιτρέψουν την διακοπή ρεύματος.
 Τόνισαν δε, ότι αναμένονται ασφαλιστικά μέτρα κατά της επιχείρησης και ζήτησαν να μην προχωρήσει η επιχείρηση σε καμία διακοπή ρεύματος, σε κανένα σπίτι.
 Από τη πλευρά του ο διευθυντής του καταστήματος ενημέρωσε, ότι πλέον ο χρόνος αποπληρωμής, έγινε 120 μέρες, μετά δε από την παρέλευση τους, δεν θα γίνεται διακοπή ρεύματος, αλλά θα πηγαίνει στις εφορίες.
 Συνεπώς δεν θα προχωρήσει σε καμία διακοπή ρεύματος.........