slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κυριακή 14-10-2012 - Η Κωμιακή και οι Κωμιακίτες στη διάρκεια της Κατοχής και της Αντίστασης (1941-1944)


Στοιχεία για τα κληροδοτήματα των Κυκλάδων ζητά ο Π. Χρυσαφίδης

Παρακαλώ όπως μας χορηγήσετε στοιχεία (ισχύοντα καταστατικά, ονοματεπώνυμα μελών Διοίκησης, περιουσιακά στοιχεία και ισολογισμούς) για τα υφιστάμενα στις Κυκλάδες και νομίμως (ή μη) λειτουργούντα Κληροδοτήματα και λοιπά Ιδρύματα.

Παρακαλώ επίσης, εάν υπάρχουν διοικητικές εκκρεμότητες ή παρατυπίες που έχουν υποπέσει στην αντίληψη της Διοίκησης, να μας τις γνωρίσετε όπως επίσης και ποιες ενέργειες έχουν γίνει για .......

Επιστολή Καθηγήτριας στο Harvard: Απολύστε τον Παπανδρέου!

«Προσβάλλει τη φήμη σας. Είναι προδότης και καταζητούμενος στην Ελλάδα!»
Σαν ταύρος εν υαλοπωλείο «κατακεραύνωσε» τον αγαπημένο μας Γιωργάκη...
Έντονη και γεμάτη επιχειρήματα η αντίδραση της κας Βασιλικής Αρονιάδου, Ελληνίδας καθηγήτριας στο F. Edward Hébert School of Medicine USUHS / HJF, προς τον υπεύθυνο του Harvard, σχετικά με τα «μαθήματα» του ΓΑΠ, στο εν λόγω πανεπιστήμιο.
Διαβάστε την επιστολή της οργισμένης καθηγήτριας:

ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΣΕΕ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ενόψει των νέων μέτρων που σβήνουν το μικρό και μεσαίο εμπόριο από το χάρτη, αποφάσισε τη διοργάνωση «Πανεμπορικού Συλλαλητηρίου», με κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την προσεχή Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012.
Το κλείσιμο θα είναι καθολικό σε όλη την Ελλάδα, για όλη την διάρκεια της ημέρας και το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΕΕ, στην οδό Μητροπόλεως 42 και ώρα 12.00.

68 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΑΝΙΤΩΝ

Πολιτιστικός σύλλογος Μελάνων Νάξου
«ΚΟΥΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ»
 Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012, στηναυλή της εκκλησίας των Αγίων Αποστόλωνστις Μέλανες, μετά την πρωινή  λειτουργία, τιμάμε την εξέγερση των κολλήγων τωνΜελάνων εναντίον των 
  Φράγκων γαιοκτημόνων που έγινε στις 13 Οκτωβρίου 1944. Απονέμουμε φόρο τιμήςστους ήρωες αγρότες που επαναστάτησανστο φεουδαρχικό καθεστώς αιώνων και γιορτάζουμε τη διπλή απελευθέρωση.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Από το συμβούλιο του Π. Κέντρου στην οικογένεια Ευσταθίου Χωριανόπουλου

Η μακραίωνη πορεία της Κωμιακής, από τα πολύ παλιά χρόνια έως και τις μέρες μας, έχει να αναδείξει μια τεράστια κληρονομιά μεγάλης αρχαιολογικής, ιστορικής και λαογραφικής αξίας, η οποία, βέβαια, έρχεται στο φως, χάριν στην εθελοντική προσπάθεια πολλών συγχωριανών μας, επιστημόνων και μελετητών, που με κίνητρο και την αγάπη τους για το χωριό, αλλά και το ενδιαφέρον να διασωθεί αυτή η πολιτιστική κληρονομιά, ερευνούν και συγκεντρώνουν όλα τα ....

Ερώτηση Παναγιώτη Ρήγα προς τον Υπουργό Υγείας για την αναστολή λειτουργίας των Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας Βορειανατολικών και Δυτικών Κυκλάδων.

Κύριε Υπουργέ,
Η τραγική υποχρηματοδότηση των Μονάδων Ψυχικής Υγείας για το τρέχων έτος, οδήγησε υποχρεωτικά τις Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας Βορειανατολικών και Δυτικών Κυκλάδων Ε.Π.Α.Ψ.Υ. σε αναστολή της λειτουργίας τους για έναν μήνα.
Η αναγκαστική αυτή απόφαση, τόσο σε επίπεδο συμβολισμού όσο και επί της ουσίας, λειτουργεί αρνητικά για τον πολυνησιακό χώρο των Κυκλάδων.
Οι κινητές μονάδες ψυχικής υγεία στα οκτώ χρόνια λειτουργία τους παρέχουν δωρεάν πολύτιμες υπηρεσίες σε 11 νησιά των Κυκλάδων εξυπηρετώντας 6.500 άτομα ( ενήλικες και παιδιά) περίπου.
Είναι προφανής η σημασία και το αναντικατάστατο της λειτουργίας αυτών των .....

e-Επιλογές της 12/10/2012