slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαν σήμερα, πριν από έναν χρόνο δινόταν το μεγαλύτερο μάθημα πολιτικής αξιοπρέπειας…

http://olympiada.files.wordpress.com/2010/10/mixaloliakos.jpg?w=263&h=327&h=327Σαν σήμερα, τον Οκτώβρη του 2010 πριν από τις αυτοδιοικητικές, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος συνεπής στην ηθική του δέσμευση, παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα για να διεκδικήσει τον δήμο Πειραιά. Η ενέργεια αυτή ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία σε ένα πολιτικό σύστημα που αργά διολίσθαινε μέσα στις ατραπούς του συμβιβασμού και της προσωπικής “τακτοποίησης”. Είναι δεκάδες οι τ. συνάδελφοι του που διεκδίκησαν δημοτικά αξιώματα, ουδείς όμως ετόλμησε να πράξει κάτι παρόμοιο. Ναι, είναι “νόμιμο” να διατηρείς το βουλευτικό σου αξίωμα την ίδια στιγμή που διαρρηγνύεις τα ιμάτια σου ότι “θα δώσεις και την ψυχή σου για την πόλη”. Δεν είναι όμως ηθικό, όταν δεν τολμάς να διακινδυνεύσεις την θαλπωρή της καρέκλας ενώ την ίδια στιγμή προβάλλεσαι ως “ανιδιοτελής μαχητής”.

Ερώτηση Δημοκρατικής Αριστεράς: «Υπό απειλή οι παραδοσιακοί οικισμοί της Νάξου»

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
- Πολιτισμού και Τουρισμού
- Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Θέμα: «Υπό απειλή οι παραδοσιακοί οικισμοί της Νάξου».

Παρά την ύπαρξη θεσμικού πλαισίου για την προστασία των παραδοσιακών οικισμών, οι 24 κηρυγμένοι παραδοσιακοί οικισμοί της Νάξου απειλούνται με αλλοίωση και εγκατάλειψη, ενώ το ίδιο πρόβλημα καταγράφεται και σε άλλες περιοχές της χώρας. Πρόκειται για οικισμούς μεγάλης κλίμακας, ορεινούς ή παραθαλάσσιους, αγροτικούς οικισμούς, τουριστικούς προορισμούς, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν παραδοσιακοί με τα ΠΔ του 1978 και 1988.

Έργο για την προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρία σε παραλίες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

5 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Έργο για την προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρία σε παραλίες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου


Είκοσι παραλίες στο Νότιο Αιγαίο, πρόκειται να διαμορφωθούν και να εξοπλιστούν, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμες σε άτομα με αναπηρία.
Το μεγάλο έργο το οποίο ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, έπειτα από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη, εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής αλλά και της τουριστικής ανάπτυξης, τομείς που αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ελληνορωσικό Επενδυτικό Συνέδριο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - WORK SHOP

Η διαχείριση των απορριμμάτων στο Νότιο Αιγαίο,  η αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στον ελληνικό χώρο, καθώς και  η αξιοποίηση της “Πράσινης Τεχνολογίας”, είναι μερικά από τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν στο πλαίσιο του Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου, σε workshop υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη.

Η Νάξος στους 24ους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στίβου

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ Α.Ο.




ΚΑΤΑΤΑΞΗ

           ΑΓΩΝΙΣΜΑ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


ΟΝΟΜΑ ΑΘΛΗΤΗ



ΕΠΙΔΟΣΗ


ΒΑΘΜΟΙ

3oς

800 ΜΕΤΡΑ

ΠΑΙΔΩΝ

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

2.25,7

4

3η

ΣΦΑΙΡΑ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

9.64

4

5ος

400 ΕΜΠΟΔΙΑ

ΑΝΔΡΩΝ

ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

62.69

2

5ος

300 ΜΕΤΡΑ

ΠΠΆ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

42.73

2

5η

1000 ΜΕΤΡΑ

ΠΚΆ

ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

3.30,7

2

5ος

1000 ΜΕΤΡΑ

ΠΠΆ

ΚΡΙΒΟΜΠΕΝΤΡΙ

3.09,3

2

6η

ΔΙΣΚΟΣ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

20.12

1

7ος


400 ΜΕΤΡΑ

ΑΝΔΡΩΝ

ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

55.59

ΣΥΝΟΛΟ

8ος

200 ΜΕΤΡΑ

ΑΝΔΡΩΝ

ΑΣΗΜΙΑΝΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

25.40

  17

8ος

ΜΗΚΟΣ

ΠΠΆ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

5.41


9Ος

100 ΜΕΤΡΑ

ΑΝΔΡΩΝ

ΠΥΡΠΙΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

12.29


9Ος

80 ΜΕΤΡΑ

ΠΠ΄Β

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

9.08


9Ος

150 ΜΕΤΡΑ

ΠΠ΄Β

ΣΠΕΓΚΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

22.42


10Ος

400 ΜΕΤΡΑ

ΑΝΔΡΩΝ

ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ

55.59


11Ος

200 ΜΕΤΡΑ

ΑΝΔΡΩΝ

ΠΥΡΠΙΛΙΔΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ

25.40


12Ος

100 ΜΕΤΡΑ

ΑΝΔΡΩΝ

ΑΣΗΜΙΑΝΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

12.42


Γιατί η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ονομάζεται δικαίως Χούντα


(κι οι εναπομείναντες υποστηρικτές της, Χουντικοί...)

Άλλη μια μέρα Χούντας ΠΑΣΟΚ πέρασε λοιπόν...
Και την ονομάζω Χούντα, μετά πλήρους λόγου γνώσεως.
Πώς αλλιώς ονομάζεται ένα καθεστώς όπου μία Κυβέρνηση που αυτοαποκαλείται από εκλεγμένη έως... θεόσταλτη, η οποία ψηφίζει κατά συρροήν νόμους οι οποίοι στο σύνολό τους αντιτίθενται ευθέως στα συμφέροντα του συνόλου σχεδόν του λαού της χώρας;
(σημ.: Και η Χούντα 67-74 Δημοκρατία αυτοαπεκαλείτο)

Πώς αλλιώς ονομάζεται το Καθεστώς που ουσιαστικά (και οσονούπω και τυπικά) απαγορεύει τις διαδηλώσεις και κάθε μορφής συλλογική διαμαρτυρία εκ μέρους του λαού;
(Το ανηλεές ξύλο που έπεσε και χθες στη μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων στο κέντρο της Αθήνας προστίθεται σε μια μακρά λίστα δολοφονικής βίας και βαρβαρότητας του Καθεστώτος ενάντια σε όποιον τολμά να διαμαρτύρεται.)
Πώς αλλιώς ονομάζεται ένα Καθεστώς που ερήμην του λαού αποφασίζει την εκχώρηση όλων των εξουσιών του Κράτους (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική) σε κέντρα μη ελέγξιμα από το λαό της χώρας; (Τρόικα ΔΝΤ-Ε.Ε-ΕΚΤ)
Πώς αλλιώς ονομάζεται ένα Καθεστώς που δεν έχει ούτε την ελάχιστη πολιτική νομιμοποίηση από τους πολίτες της χώρας για να εφαρμόζει το έργο της, το οποίο είναι εξοργιστικά αντίθετο από το υπεσχημένο προεκλογικό πρόγραμμα;
Και όταν έχουν μαγειρευτεί τα στατιστικά στοιχεία ούτως ώστε να οδηγηθούμε στην "ανάγκη" της Τρόικα;
Και όταν μάλιστα αποδεικνύεται ότι τουλάχιστον 6 μήνες πριν τις εκλογές είχαν προαποφασιστεί όλα τα περί παράδοσης της χώρας στους "δανειστές" και την Τρόικα, ενώ την ίδια ώρα αντηχούσε παντού στο εσωτερικό της χώρας το "λεφτά υπάρχουν";

Πώς αλλιώς ονομάζεται το Καθεστώς που ετσιθελικά ορίζει χαράτσια στην ατομική περιουσία των πολιτών του, και δη των ασθενεστέρων, εις το όνομα της αποπληρωμής κάποιων δανείων που έλαβε το Κράτος ερήμην των πολιτών;
Πώς αλλιώς ονομάζεται το Καθεστώς που θυσιάζει την Ελευθερία του Κράτους και των πολιτών εις το όνομα κάποιας "Εθνικής Σωτηρίας"; (όπως τελοσπάντων την εννοεί το Καθεστώς...)
Μα ακριβώς αυτός είναι ο ορισμός της Χούντας!
Είναι η Θυσία της Ελευθερίας χάριν του "Εθνικού Συμφέροντος"! (τρομάρα τους!)
Όλες οι Χούντες παγκοσμίως έτσι εγκαθιδρύθηκαν, με αυτό το επιχείρημα επέβαλαν απαγορεύσεις κυρίως στην ελεύθερη έκφραση των πολιτών, αφού υποτίθεται ότι η ελεύθερη έκφραση έβαζε σε δεδομένες καταστάσεις την ασφάλεια της πατρίδας σε κίνδυνο.
Και με αυτό το επιχείρημα βεβαίως χαρακτήριζαν πάντα ως εχθρούς της "Ομαλότητας" όσους αντιτίθεντο στις αποφάσεις του Καθεστώτος, με όχημα βέβαια την ωμή βία ενάντια σε κάθε είδους διαμαρτυρία, απεργία, διαδήλωση κλπ. που αποσκοπεί στη φίμωση κάθε φωνής που διαφωνεί, αντιδρά, διαμαρτύρεται, διεκδικεί.
Είναι μακρά η λίστα: Μεταξάς, Παπαδόπουλος, Ιωαννίδης, Πινοσέτ, Μπατίστα, Φράνκο, Χίτλερ, Μουσολίνι κλπ. κλπ. κλπ.

Οι εναπομείναντες ψηφοφόροι ή εν γένει υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ και των δεκανικιών του (Λα.Ο.Σ, Ντόρα) είναι πλέον σε θέση να αντιλαμβάνονται πως είναι οι σημερινοί Χουντικοί.
Όποιος υποστηρίζει μια Χούντα είναι αυτοδικαίως Χουντικός.
Δε χρειάζονται περαιτέρω επιχειρήματα γι' αυτό.
Έχουν ακόμη (λίγο) χρόνο να επαναπροσδιορίσουν τον δρόμο που έχουν πάρει.
Έχουν ακόμη (λίγο) χρόνο να ανοίξουν τα μάτια και τα αυτιά τους.
Αν δεν το κάνουν, ας γνωρίζουν ότι θα έχουν την τύχη των θλιβερών υποστηρικτών του καθεστώτος 67-74 στη Μεταπολίτευση.
Και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν καλά ποια ήταν η τύχη εκείνων των σκουληκιών.
Μπορούν να επιλέξουν αν στη θέση των σκουληκιών θα βρίσκονται αυτοί αύριο.
Θα γνωρίσουν την "Μήνιν", την Οργή του εξαπατημένου, προδομένου, ξυλοδαρμένου, φιμωμένου, απολυμένου, φτωχοποιημένου λαού.
Και να είναι σίγουροι όσοι απομείνουν υποστηρικτές του θλιβερού ΠΑΣΟΚικού Καθεστώτος ότι ο Γιωργάκης, ο Μπένι, η Annoula, ο Λοβέρδος, ο Πάγκαλος, ο Ραγκούσης, ο Παπακωνσταντίνου και το λοιπό σκυλολόι θα εξαφανιστούν όταν χρειαστεί και, παρόλη τη χλεύη σύσσωμου του ελληνικού λαού, θα απολαμβάνουν ανέμελοι τα κέρδη της έμμισθης σημερινής αποστολής τους σε κάποια χώρα του εξωτερικού, όπου έχουν ήδη διασφαλίσει τις καταθέσεις τους.
Οι ίδιοι όμως οι εναπομείναντες υποστηρικτές, οι σημερινοί Χουντικοί, θα είναι εδώ και θα πληρώσουν και αυτοί το μερίδιο που τους αναλογεί για το θλιβερό Χουντικό Καθεστώς που εξακολουθούν να υποστηρίζουν.
Και θα πληρώσουν ακριβά!
Εκτός αν αλλάξουν...
Δεν πρόλαβα να ζήσω το Πολυτεχνείο, για να αγωνιστώ ενάντια στην προηγούμενη Χούντα, αλλά αισθάνομαι Τιμή και Περηφάνεια που μέσα σε αυτόν τον κόσμο που αγωνιζόταν και αγωνίζεται ενάντια στη Χούντα του ΠΑΣΟΚ και της Τρόικα ήμουν και είμαι κι εγώ κάπου εκεί...μέσα στον κόσμο!
Πλάνα από τη χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση δεν υπάρχουν πολλά, αφού οι Δυνάμεις Καταστολής του Υπουργείου Προστασίας του Αλήτη "προνόησαν" αυτήν τη φορά και ξυλοφόρτωσαν προκαταβολικά τους ρεπόρτερ και τους φωτογράφους που βρίσκονταν εκεί για να καλύψουν την πολύ μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων, με αποτέλεσμα την ελλιπή φωτογραφική και βιντεοσκοπική κάλυψη της πορείας.



toixo-toixo.blogspot.com

Έναρξη Λειτουργίας Κ.Ε.Δ.ΔΥ. Νάξου


Πάρος 6 Οκτωβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:  Έναρξη Λειτουργίας Κ.Ε.Δ.ΔΥ. Νάξου

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε να στελεχώσει το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης ( Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. ) Νάξου. Σε σύντομο διάστημα θα ξεκινήσει η λειτουργία του και θα δέχεται μαθητές.
Να τονιστεί ότι η  Ένωση Γονέων του Δήμου Πάρου έχοντας δεχτεί τα δικαιολογημένα παράπονα των γονέων, είχε ζητήσει με έγγραφο της από 7/4/11 ( αρ.πρ.45) να ενεργοποιηθεί το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.  Νάξου, ώστε αφενός να επιταχυνθεί η εξυπηρέτηση των αιτήσεων, εφόσον οι υπό εξέταση μαθητές θα μοιραστούν σε δύο Κέντρα  ( Νάξο και Σύρο ) και αφετέρου να μειωθεί το κόστος και ο χρόνος διαμονής των οικογενειών κατά τη μετακίνησή τους, καθώς με τη Νάξο υπάρχει πιο τακτική συγκοινωνία και πιθανόν θα ολοκληρώνεται η  διαδικασία της εξέτασης αυθημερόν.     
Το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. Νάξου θα είναι στελεχωμένο με ειδική τριμελής διαγνωστική ομάδα που θα αποτελείται από τον Προϊστάμενο, τον Ψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργό.
Προσωπικά εκφράζω την ικανοποίηση μου ( είχα υποβάλλει σχετική επερώτηση προς τον κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στις 26.5.11 ), διότι ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα των γονέων και μαθητών των νησιών μας υλοποιήθηκε. 

Με εκτίμηση
Κώστας N. Μπιζάς

Ερώτηση για εφαρμογή Υγειονομικής διάταξης, που αφορά την Μήλο

ΣΥνασπισμός ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς

04/10/2011

Ερώτηση

Προς τους  κ.κ. Υπουργούς:
Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,
Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Ανάπτυξης  Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

ΘΕΜΑ: Εφαρμογή Υγειονομικής διάταξης, που αφορά την νήσο Μήλο

Με τίτλο «Μέτρα για την προστασία της υγείας του πληθυσμού της Νήσου Μήλου από βλάβες προκαλούμενες από την διάχυση υπέρλεπτων περλίτη σε αέριο ή υδάτινο περιβάλλον προερχόμενων από εξορυκτικές Δραστηριότητες στην περιοχή» δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τεύχος δεύτερο αρ. φύλλου 2109/21-9-2011 Υγειονομική Διάταξη του Υπουργού Υγείας.

«Να κατατεθούν οι επιστολές του Πρωθυπουργού, και του Υπουργού Οικονομικών προς το Δ.Ν.Τ.»

05/10/2011

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό οικονομικών με θέμα: Επιστολές του κ. Πρωθυπουργού και του κ. Υπουργού Οικονομικών προς την τρόικα


Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να εκχωρήσει τον δημόσιο πλούτο της χώρας σε κλιμάκια εμπειρογνωμόνων και σε εταιρείες εκποίησης ερήμην της λαϊκής βούλησης. Η αναπόφευκτη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους φαίνεται να εντάσσεται σε ένα σχέδιο μόνιμης λιτότητας και διάλυσης της κοινωνίας με προσβλητικές για τον ελληνικό λαό ρυθμίσεις.

«Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες 2011 και 2012»

Δημοτική Κίνηση:
«Συμπαράταξη Νάξου & Μικρών Κυκλάδων»
Μαράκης Νικόλαος, Επικεφαλής
Χώρα Νάξου

Γραφείο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νάξος, 05/10/2011

Θέμα: «Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες 2011 και 2012»

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Ναξιακό ΓΣ και στον Πανναξιακό για τις επιτυχίες τους στους 24ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες, και ειδικότερα στους αθλητές Ευθύμιο Μικέ, Μαρία Μανδηλαρά, Γεωργία Μαργαρίτη, Στέλλα Πετροπούλου και Γιάννη Μαργαρίτη για τα μετάλλια που έφεραν στην Νάξο.

Η διοργάνωση των επόμενων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων στο νησί μας, αποτελεί μία δικαίωση των πολιτικών επιλογών της προηγούμενης δημοτικής αρχής για την ανακατασκευή και την δημιουργία στίβου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Νάξου. Παρά τα προφανή οφέλη του έργου αυτού για την Ναξιακή Νεολαία και τα Αθλητικά Σωματεία, η τότε αντιπολίτευση το είχε αντιμετωπίσει ως ήσσονος σημασίας, επιχειρηματολογώντας ότι υπάρχουν πιο άμεσες ανάγκες για το νησί.

Σήμερα, η νυν δημοτική αρχή κομπάζει με ανακοινώσεις για την ανάθεση της επόμενης διοργάνωσης στην Νάξο, ενώ ταυτόχρονα με την πολίτική της έχει απαξιώσει τον αθλητισμό και τις  εγκαταστάσεις του νησιού, καθώς:
·         Κανένας εκπρόσωπος του Δήμου δεν ήταν στην Μυτιλήνη για να παραλάβει την σημαία των αγώνων
·         Απέδωσε το ανταποδοτικό τέλος για τα αθλητικά σωματεία, που πληρώνουμε όλοι μας μέσω της ΔΕΗ, στην μεταφορά των μαθητών
·           Εγκατάλειψε το γήπεδο του Αγίου Αρσενίου με αποτέλεσμα να μας λοιδορούν τα μέσα της Πάρου, καθώς εκεί διεξήχθη ο αγώνας Αναγέννησης Νάξου - ΑΟ Πάρου. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε φωτογραφίες από το blog Naxos365

Είναι υποχρέωση προς την νεολαία των νησιών μας να ακολουθούνται έμπρακτες πολιτικές που προάγουν τον αθλητισμό. Οι ανακοινώσεις και οι φωτογραφήσεις είναι κενές περιεχομένου, εάν δεν συνοδεύονται με αντίστοιχα έργα και χρηματοδοτήσεις. 

Εκ του Γραφείου Τύπου