slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκδήλωση «Δύο Πανεπιστήμια υιοθετούν την Κίμωλο» - Διημερίδα Βιώσιμου Τουρισμού μεταπτυχιακών του Πανεπιστημίου Πειραιώς & του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 6 & 7 Μαΐου

Δελτίο Τύπου
«Δύο Πανεπιστήμια υιοθετούν την Κίμωλο»
- Διημερίδα Βιώσιμου Τουρισμού & Επιστημονικής Υποστήριξης
από τους φοιτητές των μεταπτυχιακών «MBA Tourism Management» του Πανεπιστημίου Πειραιώς & «Επιχειρηματικότητα και Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
6 & 7 Μαΐου 2022 (διαδικτυακά και επι τόπου)
Τα μεταπτυχιακά προγράμματα «MBA Tourism Management» του Πανεπιστημίου Πειραιώς & «Επιχειρηματικότητα και Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τη Διημερίδα «Δύο Πανεπιστήμια υιοθετούν την Κίμωλο» - Διημερίδα Βιώσιμου Τουρισμού & Επιστημονικής Υποστήριξης στις 6 & 7 Μαΐου στην Κίμωλο, αλλά και από οπουδήποτε μιας και θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά στη σελίδα της εκδήλωσης.

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ_Ρήτρα νησιωτικότητας στις προσλήψεις και αποσπάσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις δομές δημόσιας υγείας

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ρήτρα νησιωτικότητας στις προσλήψεις και αποσπάσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις δομές δημόσιας υγείας»


Όπως είχε προαναγγείλει πριν από λίγες μέρες, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατέθεσε πρόταση προς τον Υπουργό Υγείας για τη θεσμοθέτηση ρήτρας νησιωτικότητας για τις προσλήψεις αλλά και τις αποσπάσεις προσωπικού στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Κόνσολα:

Την απόφαση αύξησης του προϋπολογισμού κατά 1,48 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος



Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο 

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 

Νοτίου Αιγαίου 2014-2020


                                                                                                            Ρόδος, 29 Απριλίου 2022


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στα 11,9 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την πρόσληψη 205 ατόμων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις δομές υγείας των νησιών


Την απόφαση αύξησης του προϋπολογισμού κατά 1,48 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

-----------------------------------------------------------------

Συνεχίζεται η προσπάθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για ενίσχυση σε προσωπικό των δομών υγείας στα νησιά της, με την διάθεση επιπλέον χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους, με σκοπό να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας Covid-19. 


Πάντα σε συνεργασία της Περιφέρειας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, ο Περιφερειάρχης  Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την απόφαση αύξησης του προϋπολογισμού της Πράξης «Ενίσχυση των Φορέων Υγείας, με επικουρικό προσωπικό για την ανταπόκριση στις ανάγκες λόγω της πανδημίας covid-19 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», κατά 1.481.571,83 ευρώ,  με το ύψος της χρηματοδότησης, από 10.478.680,00 ευρώ, να ανέρχεται σε 11.960.251,83 ευρώ. Με την ίδια απόφαση, παρατείνεται η διάρκεια της χρηματοδότησης μέχρι τις 31/12/2023.


Η Πράξη αφορά στην ενίσχυση και στήριξη των Φορέων Υγείας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με πρόσληψη ειδικευμένου και λοιπού ανθρώπινου δυναμικού του τομέα υγείας και εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο του Υπ. Υγείας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επιδημικής κρίσης covid -19 και αποσκοπεί στη λειτουργική ετοιμότητα και ανθεκτικότητα του συστήματος υγείας, στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης και περιλαμβάνει το συνολικό κόστος της μισθοδοσίας 205 ατόμων, 25 ιατρών και 180 λοιπού προσωπικού, μέχρι τις 31/12/2023.


Η κατανομή των 11.960.251,83 ευρώ ανά δικαιούχο, διαμορφώνεται ως εξής:


ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΔΟΜΗ ΕΣΠΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ – 10.000,00


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ "ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΙΟ" - 1.568.025,00


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΩ  «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ» -  617.550,00


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» - 1.643.242,67


ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ-ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-Κ.Υ. ΛΕΡΟΥ  - 2.036.190,00

 

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ - 954.365,83

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ «ΤΟ ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ» - 1.380.000,00

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑΞΟΥ - 938.300,33

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ» - 48.645,00

 

2η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ - 2.763.933,00 (το ποσό αυτό αφορά και καλύπτει τις λοιπές, πλην νοσοκομείων, δομές υγείας όλων των νησιών)



Η Πράξη «Ενίσχυση των Φορέων Υγείας, με επικουρικό προσωπικό για την ανταπόκριση στις ανάγκες λόγω της πανδημίας covid-19 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.


Το Γραφείο Τύπου









Xαράλαμπος Κόκκινος : "Αυθαίρετες κατασκευές, αυταρχικές δηλώσεις και απαξίωση της Ελληνικής Αστυνομίας "!


Η αυταρχική και αλαζονική δήλωση
του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανησου κ. Χ. Ευστρατίου (στενό συνεργάτη του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου) εκθέτει πάλι το σύνολο της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου! Αναδεικνύει τις πραγματικές της σκέψεις για τις αυθαίρετες κατασκευές στα νησιά μας και απαξιώνει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.)!

Στην τοποθέτηση του ο Χωρικός Αντιπεριφερειαρχης Δωδεκανησου μίλα δημόσια για:
-ελλειπή αστυνόμευση στην Ρόδο (σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς) και "υποδεικνύει" στις υποστελεχωμενες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.... το πώς θα λειτουργήσουν στη φύλαξη του νησιού της Ρόδου και ταυτόχρονα δείχνει την.... "ενόχληση του" γιατί απασχολουνται με την μόνιμη φυλαξη το φερόμενου ως αυθαίρετου υπό κατασκευή κτίσματος στην περιοχή της "Γλύστρα" στη Νότια Ρόδο!

Θα περίμενε κανείς αντί για αυτήν τη απαράδεκτη και λανθασμένη πολιτική στάση - νέα γκάφα του κ. Ευστρατίου να υπήρχαν :

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα μιλήσει στο Αμερικανικό Κογκρέσο


Η πρόσκληση που απηύθυνε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στον Πρωθυπουργό να μιλήσει στο Κογκρέσο την Τρίτη 17 Μαΐου, μια μέρα μετά τη συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δείχνει τον ενισχυμένο ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων και την αναγνώριση του υψηλού κύρους του Κυριάκου Μητσοτάκη διεθνώς.
Να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που θα μιλήσει στο Κογκρέσο ενώ πρόσκληση για τέτοιου είδους ομιλία απευθύνεται σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις σε ξένους ηγέτες. Επίσης το γεγονός ότι η επίσκεψη αλλά και η ομιλία πραγματοποιείται σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία διεθνώς, υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο την σημασία τους και στέλνει πολλαπλά μηνύματα.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Μητσοτάκης και Τσίπρας να στηρίξουν την πρότασή μας για πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος

 Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε σφοδρή κριτική κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα για τα όσα λένε για την ακρίβεια στην ενέργεια.

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του κόμματος επικρίνεται η κυβέρνηση «για την αδιέξοδη πολιτική της επί 9 μήνες στην ενέργεια».

«Αδυνατεί να διαπιστώσει αν υπάρχει αισχροκέρδεια. Δεν έχει προχωρήσει σε πλαφόν στη λιανική όπως έχουμε προτείνει εδώ και 5 μήνες και σε ελέγχους στην αγορά, την οποία έχει τελικά αφήσει ανεξέλεγκτη. Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τώρα πρωτοβουλίες, ώστε να μπει ένα τέλος στις ανεξέλεγκτες χρεώσεις. Να επιβληθεί πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος άμεσα», τονίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Τιμολόγια ρεύματος: Black out στον ΣΥΡΙΖΑ -Επικαλείται την Ισπανία που τον Απρίλιο είχε 38% ακριβότερη τιμή KW


Το μοντέλο της Ισπανίας και της Πορτογαλίας έχει ως οδηγό για τα τιμολόγια ρεύματος ο Αλέξης Τσίπρας αλλά δεν είναι τόσο φθηνό όσο νομίζει/Eurokinissi
Εδώ και μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος παραβλέποντας ηθελημένα ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε όλη τη δημόσια περιουσία, αλλά το Τατόϊ τον μάρανε!

Γιάννης Σιδέρης
Ο ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε όλη τη δημόσια περιουσία, αλλά το Τατόϊ τον μάρανε!
Οι ανθρώπινες και οι οργανωμένες κοινωνικές ομάδες, στον πανικό εκφράζουν την ποιότητά τους. Και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στον θέμα του Τατοΐου, προεικάζει για την ποιότητα των αντιπολιτευτικών δρώμενων που θα ζήσουμε ως τις εκλογές. Που είθε να γίνουν νωρίτερα από την Άνοιξη του 2023 - και όποιος κερδίσει - γιατί δεν αντέχονται άλλοι δώδεκα μήνες εντεινόμενης πολιτικής φτήνιας. Η χώρα έχει σοβαρότερα να αντιμετωπίσει.

Το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα χαμηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ το Β' εξάμηνο του 2021–Συγκριτικά στοιχεία

Τα νεότερα στοιχεία της Eurostat, τα οποία καλύπτουν το δεύτερο εξάμηνο του 2021, αποδεικνύουν ότι το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά στην Ελλάδα είναι σαφώς χαμηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου οι οικιακοί καταναλωτές στην Ελλάδα πλήρωναν 0,197 ευρώ ανά κιλοβατώρα, τη στιγμή που το αντίστοιχο κόστος στους «27» ήταν 0,237 ευρώ.