slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΥΝΟΥ

Μπορεί να μας θυμίσει ο κ. Γλυνός σε πόσες από τις θητείες του στον Δήμο Ρόδου,  υπηρέτησε από άμισθη θέση;

Απάντηση σε ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας,  Μανώλη Γλυνού


Δεν είναι η πρώτη φορά που οι προσβολές, οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί, τα υπονοούμενα και η παραπληροφόρηση βαφτίζονται διαφωνία. 

Γ. Βρούτσης: «To πρώτο συγκροτημένο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία και την επιμέλεια των ζώων συντροφιάς είναι γεγονός. Με αυτό, προβλέπονται δικαιώματα στην ποιότητα ζωής τους, υποχρεώσεις στους ιδιοκτήτες τους, αλλά και βαριές ποινές για την κακοποίησή τους»


Ομιλία στη Βουλή, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων Ν.Δ. Γ. Βρούτση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα “ΆΡΓΟΣ” και λοιπές διατάξεις υπουργείου Εσωτερικών».


Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία στον ακόλουθο σύνδεσμο: 

Πέθανε η δημοσιογράφος Γεωργία Παπαδοπούλου

…σε ηλικία μόλις 45 ετών – Την είδηση έκανε γνωστή ο σύζυγος της

…επίσης δημοσιογράφος, Σταύρος Γεωργακόπουλος που έγραψε στο Facebook: Σήμερα υπό νορμάλ συνθήκες θα έπρεπε σε αυτό εδώ το post να σας ευχαριστήσω για τις ευχές σας λόγω της χθεσινής γιορτής. Ξημέρωσε, ωστόσο, μια πολύ δύσκολη μέρα για την οικογένειά μας. Η Georgia Papadopoulou, ο δικός μου Γώγος, έφυγε στις 4.05 π.μ. έπειτα από 4 χρόνια σκληρής και περήφανης μάχης με τη λευχαιμία. Από την πρώτη ώρα ως την τελευταία, πάλεψε γενναία, με όλες της τις δυνάμεις και με απίστευτη αξιοπρέπεια για να νικήσει. Κέρδισε πολλές “μάχες”, αλλά ο εχθρός αποδείχθηκε ανίκητος και κάθε φορά επέστρεφε πιο δυνατός. Αφήνει πίσω της τρία υπέροχα παιδιά και γλυκές αναμνήσεις 25 χρόνων. Δεν πρόλαβε να φτάσει τα 45 χρόνια της, αλλά θέλω να πιστεύω ότι έζησε όμορφα, παρότι το νήμα κόπηκε πολύ νωρίς και πολύ άδικα.

Ανήλικοι το 12,2% των κρουσμάτων - Ανησυχία στους επιστήμονες

parapolitika.gr - 
Βασίλης Βενιζέλος
Η έναρξη του σχολικού έτους ενδέχεται να εκτοξεύσει το ποσοστό των κρουσμάτων στους ανηλίκους ακόµα και στο 25%.
Ανηλίκους αφορά ήδη το 12,2% επί του συνόλου τωνκαταγεγραµµένων νέων κρουσµάτων του νέου κοροναϊού στη χώρα µας, σύµφωνα µε τα επίσηµα επιδηµιολογικά στοιχεία του Εθνικού Οργανισµού ∆ηµόσιας Υγείας (ΕΟ∆Υ), και οι ειδικοί επιστήµονες διακατέχονται από τη βάσιµη ανησυχία ότι η έναρξη του σχολικού έτους ενδέχεται να εκτοξεύσει αυτή την αναλογία ακόµα και στο... 25%, µε τους ανεµβολίαστους ανηλίκους να έχουν δέκα φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν µε νόσο COVID-19 σε σχέση µε τους εµβολιασµένους συνοµηλίκους τους.

Κοκκινος "Κόκκινη "- και όχι χρεωστική - στα golden boys της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου

 

"Κόκκινη "-και όχι χρεωστική - κάρτα στα golden boys της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου! 

Για την λειτουργία των εταιρειών της Π. Ν. Α. έχουμε τοποθετηθεί κατ επανάληψη και τα πολιτικά ερωτήματα που θέσαμε  προς την Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου δεν απαντήθηκαν! 
Ελάχιστο έργο αλλά... υψηλές χρηματικές αποζημιώσεις στα μέλη τους, με συγγενείς και φίλους του Περιφερειάρχη Νοτιου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου να έργαζονται  σε αυτές και με αποκλεισμένη από την εκπροσώπηση την μειοψηφία του Περιφερειακου Συμβουλίου Νότιου Αιγαίου που εκπροσωπεί το 47% των δημοκρατικών  επιλογών των νησιωτων μας!

Οι προκλήσεις και τα φάλτσα της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου συνεχίζονται και δημιουργουν οργή και ερωτήματα :

«Καλά κρατεί» και ο τουριστικός Σεπτέμβριος στο Νότιο Αιγαίο Εξαιρετικά υψηλές οι αφίξεις το πρώτο δεκαήμερο σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

 

Από την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό ακολουθεί η παρακάτω ανακοίνωση:

 

Ποδαρικό με το δεξί έκανε ο Σεπτέμβριος στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, κρίνοντας από τον αριθμό των διεθνών αφίξεων στα πέντε διεθνή Αεροδρόμια της Ρόδου, Κω, Καρπάθου, Σαντορίνης και Μυκόνου το πρώτο δεκαήμερο.

32η συνάντηση ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου

Το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων



Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων φιλοξενεί στη Νάξο την 32 Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στο νησί, καθώς φιλοξενήθηκε πρώτη φορά το 1996, συμμετέχουν 20 θεατρικές ομάδες από τα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Ρόδο, Πάτμο, Κάλυμνο, Σύρο, Τήνο, Μήλο, Μύκονο, Πάρο και Νάξο. 

Από τις 16 έως τις 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιούν 22 θεατρικές παραστάσεις, στο προαύλιο τς Σχολής Ουρσουλινών, στο ΚΕΓΕ και στο Αθλοθέατρο Φιλωτίου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να απολαύσουν την καλλιτεχνική δημιουργία και την έκφραση των ερασιτεχνικών θιάσων όλου του Αιγαίου. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη, ως εξής:

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Κεφαλογιάννης-Ασημακοπούλου δεν ψήφισαν το κείμενο για ΛΟΑΤΚΙ οικογένειες

Οι δύο ευρωβουλευτές συντάχθηκαν με τη γραμμή του ΕΛΚ το οποίο έκρινε πως η αναφορά του κειμένου για υποχρεωτική εφαρμογή υπερβαινει τα ορια της επικουρικότητας - Οι υπόλοιποι «γαλάζιοι» ευρωβουλευτές υπερψήφισαν το προωθούμενο κείμενο

Με την «γραμμή» του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος συντάχθηκαν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Μανώλης Κεφαλογιάννης απέχοντας από την εκλογική διαδικασία του ευρωκοινοβουλίου για το ψήφισμα που αφορά την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών.

Ώρες λειτουργίας της Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ για το διάστημα 15-17 Σεπτεμβρίου

 

Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ 

Η Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ θα συνεχίσει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στον Άγιο Νικόδημο από την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου ως εξής:
Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου: 14:00 έως 17:00