slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Φίλιππος Φόρτωμας: Να επανέλθει άμεσα το επιδοτούμενο δρομολόγιο της Θηρασιάς



Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Θηρασιά μετά την διακοπή του επιδοτούμενου δρομολογίου του σκάφους «Ε/Γ – Δ/Ρ Θηρασιά ΙΙ Ν.Θ. 47», που την συνέδεε με το Αμμούδι Θήρας, ανέδειξε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με σχετική αναφορά την οποία κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Απάντηση Έπαρχου και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κ. Μπιζά στον Δήμαρχο Μάρκου Κωβαίου

 Ο κ. Κωβαίος καλά θα κάνει να είναι περισσότερο προσεκτικός όταν προβαίνει σε ανακοινώσεις που αφορούν στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας και ιδιαιτέρως, σε μια περίοδο όπως η τρέχουσα που το νησί μας πενθεί την απώλεια ανθρώπινων ζωών που δεν θα έπρεπε ουδόλως να αποτελεί αντικείμενο πολιτικής καπηλείας.

Οι ευθύνες και οι αιτιάσεις που επιχειρεί να μεταθέσει στον Έπαρχο κ. Μπιζά και Αντιπεριφερειάρχη Υγείας της Π.Ε. Κυκλάδων (για την περίοδο 9.9.19 – 19.2.21), σε καμία περίπτωση δεν αφορούν σε αρμοδιότητες της Περιφέρειας.

Η Περιφέρεια δεν έχει καμία αρμοδιότητα για τις δημόσιες δομές υγείας (Νοσοκομεία, Κ.Υ., Π.Ι., Π.Π.Ι.) που ως γνωστό ανήκουν στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Υγείας. Ως εκ τούτου η Περιφέρεια ούτε διορίζει γιατρούς, ούτε εκτελεί διακομιδές ασθενών, αλλά ούτε ιδρύει και στελεχώνει νοσοκομεία.

Αρμοδιότητα της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας είναι η εφαρμογή της υγειονομικής νομοθεσίας κυρίως με τον έλεγχο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, των ιδιωτικών ιατρείων, των φαρμακείων, των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και η εξασφάλιση της υγιεινής του περιβάλλοντος.

Γιάννης Πολυχρονάκος : ''Θα ενδιαφερθεί κανείς για τους ανέργους στον τουρισμό που είναι χωρίς κανένα εισόδημα;

Σε μια κίνηση που βλάπτει χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό προχώρησε τη Δευτέρα η κυβέρνηση στη Βουλή, καθώς χωρίς καμία απολύτως εξήγηση απέρριψε την τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με την οποία αυξανόταν η χρονική ισχύς του ταμείου ανεργίας στους 5 μήνες με βάση τα ένσημα της σεζόν που τελείωσε.


Ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής , Γιάννης Πολυχρονάκος έκανε ειδική αναφορά στην τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ καταθέτοντας παράλληλα προτάσεις για αυτά που δικαιούνται οι εργαζόμενοι του τουρισμού:

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άνδρου για επανεξέταση του κλεισίματος του ΑΤΜ στο Μπατσί Άνδρου από την ALPHA BANK


Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, κατέθεσε αναφορά την Απόφαση (25/2023) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άνδρου, με την οποία τα μέλη του Δ.Σ ζητούν ομόφωνα από την Διοίκηση της ΑLPHA BANK να επανεξετάσει την απόφαση της για το κλείσιμο του ΑΤΜ της Τράπεζας της στο Μπατσί Άνδρου.

Διήμερη επίσκεψη Γιάννη Βρούτση στη Σαντορίνη



Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, το
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στο νησί της
Σαντορίνης.
Ο κ. Βρούτσης, θα παραβρεθεί στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της
Δημ. Τ.Ο. Θήρας, προσκεκλημένος του Προέδρου κ. Γεωργίου Πελεκάνου. Η εκδήλωση θα
πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ένωσης Θηραϊκών Προϊόντων στον Πύργο.
Στη συνέχεια, ο κ. Βρούτσης θα παραστεί στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης
Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Εμπορείου Θήρας, προσκεκλημένος του Προέδρου
κ. Μιχάλη Καραμολέγκου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Εξωμύτη Βλυχάδας.
Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Βρούτσης θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της
Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων κ. Μάρκο Καφούρο, τον Πρόεδρο του
Εμπορικού Συλλόγου Θήρας κ. Νικόλαο Νομικό, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας
κ. Αντώνιο Ηλιόπουλο, τον Πρόεδρο του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων "Η Ατλαντίδα"
κ. Ελευθέριο Αναπλιώτη, τον Πρόεδρο του Σωματείου Ενοικιαζόμενων Δωματίων &
Διαμερισμάτων Σαντορίνης κ. Δημήτριο Λιγνό, τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Θήρας κ. Εμμανουήλ
Σιγάλα, φίλους και κατοίκους του νησιού.

Κοινό Τηνίων - Παρουσίαση Θέσεων, Στόχων, Τρόπου Λειτουργίας - Ανακοίνωση Επικεφαλής



Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει επίσης τους στόχους και τον τρόπο λειτουργία της κίνησης, ενώ θα ανακοινωθεί και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της κίνησης για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

Η Ε.Α.Σ. Νάξου συμμετέχει στην 31η DETROP στη Θεσσαλονίκη

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ανακοινώνει ότι θα συμμετάσχει στην 31η διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών DETROP, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στην εν λόγω κορυφαία έκθεση με την σπουδαία διαχρονική πορεία στον κλάδο, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου συμμετέχει κατόπιν σχετικής πρόσκλησης και υπό την σκέπη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, θα επιχειρήσει ξανά με δυναμισμό να αναδείξει τα ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα της, με σημαντικότερο όλων την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.
Ας σημειωθεί, μάλιστα, πως στην ......