slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο σύνδεσμος των ακτοπλόων ζητά την εξαίρεση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ


Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα πρέπει να χαρακτηριστούν υπηρεσίες πρώτης ανάγκης και να ενταχθούν στο χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ τονίζει, σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), με αφορμή τις πληροφορίες για ενδεχόμενη αύξηση των συντελεστών φορολόγησης από την επικείμενη διαπραγμάτευση.

Οι ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω συσσωρευμένων ζημιών από το 2009 που ξεπερνούν το 1,2 δισ. ευρώ, και μία ενδεχόμενη αύξηση των συντελεστών φορολόγησης θα έχει ως αποτέλεσμα τη μετακύλιση του κόστους μεταφοράς στους επιβάτες με ταυτόχρονη μείωση της κίνησης, αναφέρει στην επιστολή του ο σύνδεσμος των ακτοοπλόων.

Ψίθυροι για δημοψήφισμα στις 7 Ιουνίου με διχασμένα τα μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ


Η πρόταση για τη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταφέρει να πετύχει μια «αμοιβαία και επωφελή συμφωνία» με τους ευρωπαίους πιστωτές, επανέρχεται επιτακτικά τα τελευταία 24ωρα στο πολιτικό σκηνικό.
Μάλιστα, ακούγονται και οι ψίθυροι για πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, με επικρατέστερη την 7η Ιουνίου. Η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι σε 4 εβδομάδες ακριβώς, οπότε «βγαίνει» και χρονικά, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα μέσα σε ένα μήνα από τη λήψη της σχετικής απόφασης της Βουλής.
Οι γραμμές στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι έχουν μπλεχτεί, αφού όπως προκύπτει από τις δημόσιες αναφορές των υπουργών είναι μοιρασμένοι σε δύο «στρατόπεδα».

Διαφωνίες στη ΝΔ για τη συμφωνία και στο ...βάθος διάσπαση

Προσθήκη λεζάντας
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΡΩΕΙ ΤΗΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ    ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ 
Στον ...προθάλαμο των εσωκομματικών εξελίξεων μοιάζουν να βρίσκονται στο κόμμα τηςαξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς τα περισσότερα "γαλάζια" στελέχη συνηγορούν στο γεγονός ότι η ψηφοφορία για τη συμφωνία πρόκειται να αποτελέσει την αφορμή για την εκδήλωση των υπόγειων αντιθέσεων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγετική ομάδα της ΝΔ βρίσκεται στο δρόμο της υιοθέτησης των εισηγήσεων που θέλουν τη

ΠΑΣΟΚ: Να μας πει ο Τσίπρας αν συζήτησε το ενδεχόμενο διπλού νομίσματος


Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, εάν συναντήθηκαν με τον πρώην επικεφαλής οικονομολόγο της Deutsche Bank Τόμας Μάιερ, απευθύνει το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt φιλοξενεί δηλώσεις του κ. Μάιερ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Βαρουφάκη και συζήτησαν την πιθανότητα να υιοθετηθεί διπλό νόμισμα.

Καταστροφή για τον τουρισμό η δραχμή


«Η δραχμή θα ήταν καταστροφή», δηλώνει στην αυριανή Handelsblatt ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος εκφράζει ανησυχία για την μείωση των τουριστικών κρατήσεων. Σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις ειδικά από την Γερμανία, ο κ. Ανδρεάδης κάνει λόγο για ενδεχόμενο στασιμότητας, ίσως και μείωσης σε σχέση με την περσινή χρονιά.
«Πλάκα κάνετε; Η δραχμή θα ήταν....

Επίδειξη δύναμης



Απλά ήταν ανώτερος… Όλοι το ήξεραν, το περίμεναν και ο Πανναξιακός ΑΟΝ δεν τους απογοήτευσε. Στο κατάμεστο για δεύτερη σερί βραδιά κλειστό της Τήνου (Τήνια 1895), ο τελικός του φάιναλ φορ μπάσκετ ανδρών της ΕΣΚ Κυκλάδων δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένας μονόλογος των παικτών του Δαμιανίδη που το διασκέδασαν σαν μικρά παιδιά. Όπως και οι θεατές αλλά και οι αντίπαλοί τους… Ήταν από τα λίγα φάιναλ φορ όπου η οργάνωση ήταν καταπληκτική, οι διοργανωτές πήραν άριστα αλλά και το φαβορί έφτασε στον στόχο του με άνεση. Είχε φροντίσει να καθαρίσει βέβαια από την κανονική περίοδο όταν πέταξε εκτός φάιναλ φορ τον πρωταθλητή ΑΠΑΣ…

«Τέλος χρόνου» πλέον διαμηνύει ο Καραμανλής


ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ
Από το γραφείο του ο κ. Καραμανλής παρακολουθεί τις εξελίξεις, χωρίς να κρύβει την ανησυχία του. Σύμφωνα με κοινή εκτίμηση «ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του ο Αντ. Σαμαράς εξαντλείται».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΤΡΕΛΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΕΞΩ Ο Μιχελογιαννάκης ιδρύει νέα... τάση στον ΣΥΡΙΖΑ

Γιάννης Μιχελογιαννάκης
Την ίδρυση νέας τάσης στον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο βουλευτής Ηρακλείου ΓιάννηςΜιχελογιαννάκης.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλυσε τις αρχές και τις αρμοδιότητες της νέας τάσης που θα ονομάζεται "Υποστηρικτική Λαϊκή Αντιμνημονιακή Τάση και δήλωσε μεταξύ άλλων: "Αν ένα πράγμα κατάλαβα στην πολιτική μου διαδρομή, είναι ότι το σπουδαιότερο είναι να παραμένεις ανέπαφος από τα κακά της κάθε είδους εξουσίας. Να διαφυλάττεις αρχές, αξίες και ιδεώδη, παρά τις προκλήσεις και τις ανθρώπινες αδυναμίες. Να στέκεσαι φύλακας στην διατήρηση των εξαγγελιών σου. Να παλεύεις ιδεολογικά και

O Φλαμπουράρης απολαμβάνει το φρέντο καπουτσίνο του "on air" - ΒΙΝΤΕΟ στο διαπλεκόμενο κανάλι του ολιγάρχη Αλαφούζου

σθήκη λεζάνταςΠρο
Τα σχόλια των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει η συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκου Φλαμπουράρη στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.
Οι χρήστες βεβαίως δεν σχολιάζουν τόσο τα όσα είπε ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, όσο τη φοβερή άνεση με την οποία ο κ. Φλαμπουράρης έπινε "στον αέρα" της εκπομπής τον καφέ του.
Δείτε στο βίντεο τον κ. Φλαμπουράρη να απολαμβάνει τον φρέντο καπουτσίνο την ώρα της συνέντευξης

Όταν ο Χάρρυ Κλυνν έβριζε τον Τσίπρα



Ανθέλληνα τον αποκαλούσε όταν ο Αλέξης ήταν ακόμα μακριά από την εξουσία... τώρα που μοιράζει το χρήμα, τον γλύφει πατόκορφα.
Δείτε τι έγραφε ο επαναστάτης Χάρρυ Κλυνν τον Φεβρουάριο του 2012:

Η μεγαλύτερη πολιτική απάτη των τελευταίων δεκαετιών


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ οικονομία έχασε εντελώς το βηματισμό της μέσα σε 100 μέρες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., με αποτέλεσμα να απειλείται άμεσα σήμερα με επιστροφή στην άνοιξη του 2012, όταν η χώρα βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και της στάσης πληρωμών. Ο,τι πέτυχε η κυβέρνηση Σαμαρά μέσα σε 2,5 χρόνια, υπό εντελώς αντίξοες συνθήκες και χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, «κατεδαφίζεται» διά της απραξίας αλλά και της μαζικής φυγής των επενδυτών.
Τα στοιχεία της εαρινής έκθεσης που