slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο φτωχούλης του ΜαξίμουΖητήθηκε από τον Γιωργάκη τον αντιεξουσιαστή να στοιχηματίσει τον μισθό του στην αποπληρωμή του χρέους.

Και ο τσιγγούναρος αντί να θυσιάσει ένα μισθό για να περάσει ένα αισιόδοξο μήνυμα στις αγορές άρχισε να λέει τα δικά του.


Όχι μόνο δεν θυσίασε τον μισθό του (μιας και είναι δεδομένο ότι το στοίχημα θα το έχανε) αλλά άρχισε μπροστά στον δημοσιογράφο να κλαίγεται…


Η κακή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του έχει μειώσει τον μισθό του κατά 20%.


Μετά την δήλωση αυτή ο πανηλίθιος μισθωτός που είχε προσφέρει τον μισθό του για να σωθούν οι τράπεζες πήγε στο σπίτι του πρωθυπουργού για να του δώσει και κάτι ψιλά που είχε στην καβάντζα για ώρα ανάγκης.


Βέβαια ο δικός του μισθός μειώθηκε μόνο κατά 20% και σίγουρα αναπληρώνεται από δικαιολογημένα έξοδα που κάνει στις περιοδείες του.


Από την άλλη έχουμε τον Πάγκαλο να κλαψουρίζει επειδή τον έδιωξαν κακήν κακώς από μια εκδήλωση προς τιμή του Γαβρά.


Ο αντιπρόεδρος ο οποίος βρίζει σε μεγαλύτερη συχνότητα και από τις αναπνοές που παίρνει θεωρεί ότι είναι ......φασιστικό να του επιτίθεται κάποιος λεκτικά.


Το βασικό του επιχείρημα είναι ότι είναι εκλεγμένος από τον λαό. Και είναι πράγματι αλήθεια αυτό. Αλλά αυτή η αυτονόητη αλήθεια είναι η μισή. Η άλλη μισή είναι ότι οι ψηφοφόροι του δεν τον ψήφισαν για να κάνει τα αντίθετα από ότι είχε υποσχεθεί.


Το ΠΑΣΟΚ και κατά συνέπεια και ο Πάγκαλος είχαν πει ότι θα κάνουν αυξήσεις στους μισθούς (έστω λίγο) πάνω από τον πληθωρισμό.


Αντί αυτού τους μείωσαν κατά 30% στον δημόσιο τομέα (με στόχο, όπως είπε και ο Μάνος, να φτάσει στο 50% η μείωση) και στον ιδιωτικό τομέα οι μισοί είναι άνεργοι και οι άλλοι μισοί είμαι σίγουρος ότι αγνοούν τι μισθό θα πάρουν τον επόμενο μήνα.


Οπότε ο Πάγκαλος καταπάτησε το «συμβόλαιο» με τον λαό και μάλιστα συνειδητά. Αν δεν ήθελε να το καταπατήσει θα έλεγε την επόμενη των εκλογών «κύριοι δεν μπορούν να ισχύσουν αυτά που σας υποσχέθηκα, πάμε πάλι σε εκλογές για να σας οδηγήσω με ασφάλεια στην καταστροφή».


Το ωραίο είναι ότι
το ΠΑΣΟΚ μας έχει ρίξει στον γκρεμό και βγαίνει ως τιμητής ο Παπαθανασίου. Είναι να καις εγκέφαλο. Ο υπουργός που κατάφερε να είναι χειρότερος ακόμα και από τον Αλογοσκούφη έχει το θράσος να βγαίνει στις τηλεοράσεις και να κατηγορεί.

Σε ανασχηματισμό ή σε εκλογές θα πάει ο Γιωργάκης μετά τις 25 Μαρτίου. Και καλά το εκλογές το καταλαβαίνω. Ο ανασχηματισμός που κολλάει;

Δηλαδή αν αλλάξει κάποιους υπουργούς θα γλιτώσουμε την πτώχευση; Την επόμενη μέρα θα έχουμε ανάπτυξη; Θα μας δανείσουν οι αγορές;

Άντε να έχουμε ένα θέμα για δύο το πολύ ημέρες για να σχολιάζουμε.

Delivery διαδηλώσεις έχουν ξεκινήσει κάποιοι πολίτες. Ξεκίνησαν από το σπίτι του Άκη και η συνέχεια ήταν Σημίτης.

Αυτό είναι φασιστικό που λέει και ο Πάγκαλος. Είναι αδιανόητο να αναγκάζονται οι πολιτικοί να βλέπουν από τόσο κοντά τον λαό.

Η οργή βέβαια είναι δικαιολογημένη. Συμφωνούν σε αυτό οι πολιτικοί και των δύο κομμάτων εξουσίας καθώς και ο Πρετεντέρης.

Μόνο που ο λαός πρέπει να καταπίνει την οργή του. Άντε το πολύ πολύ να κατεβαίνει στοιχισμένος αλά ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, να φωνάζει τα συνθήματα που δεν θα θεωρεί υβριστικά ο Πάγκαλος και ο Πρετεντέρης και τρέχοντας να φεύγουν για το σπίτι τους.

Ο Καρατζαφέρης συζητάει για συνεργασία με την ΝΔ. Τι να σχολιάσω… μέχρι να τελειώσω το κείμενο αυτός θα έχει αλλάξει άποψη δέκα φορές.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την ώρα που στη Βουλή διεξάγεται η συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει την υπερποινικοποίηση ως μέσο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με στόχο την υλοποίηση του προϋπολογισμού, η κυβέρνηση με πρωτόγνωρη προχειρότητα και ερασιτεχνισμό δεν φροντίζει να τακτοποιήσει «τα του οίκου της».
Το Υπουργείο Οικονομικών - παρά τη μείωση που παρατηρήθηκε στα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού για το μήνα Ιανουάριο κατά 9% - εξακολουθεί να ολιγωρεί.
Δίνει, για πρώτη φορά, παράταση κατά ένα μήνα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των υπόχρεων του άρθρου 62, του Ν 2238/1994 (ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, όσοι απέκτησαν εισοδήματα από συμμετοχή σε ΕΠΕ, από κινητές αξίες, από ακίνητα κλπ), που έληγε την 1η Μαρτίου του 2011.
Η εξέλιξη αυτή, μετατοπίζει - κατά ένα περίπου μήνα (από 1 έως 4 Απριλίου) - το χρόνο είσπραξης των προγραμματισμένων από τον προϋπολογισμό εσόδων και όλα αυτά με την απόλυτη ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, η οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν επέδειξε την αναγκαία επιμέλεια, ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να προετοιμαστούν κατάλληλα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Αποτελεί τουλάχιστον στοιχείο μέγιστης πολιτικής υποκρισίας, η ανακοίνωση του Υφυπουργού, σύμφωνα με την οποία, η παράταση δίνεται για λόγους διευκόλυνσης των φορολογουμένων, ενώ στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται ως μέσο κάλυψης των ευθυνών και των παραλείψεων της πολιτικής ηγεσίας.
Όλοι γνωρίζουν, ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου ήταν ανέτοιμες. Δεν είχαν αποστείλει εμπρόθεσμα ούτε τα έντυπα Ε1 και Ε2, ούτε το βιβλιαράκι των οδηγιών για τις φορολογικές δηλώσεις, ενώ, παράλληλα, η ηλεκτρονική πύλη Taxisnet όχι μόνο δεν ήταν κατάλληλα ενημερωμένη αλλά είχε και αδυναμία υποδοχής δηλώσεων.
Η Ν.Δ., καλεί την κυβέρνηση να πάψει επιτέλους να κρύβει τις αδυναμίες της με υποκριτικούς τακτικισμούς και να ασχοληθεί σοβαρά και υπεύθυνα με τον κρίσιμο τομέα της είσπραξης των φορολογικών εσόδων».

Ρεκόρ ΠΑΣΟΚ: Στο 1,65 ευρώ σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης. Ανατιμήσεις και στο πετρέλαιο θέρμανσης.

ΡΕΚΟΡ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΑΠΟ 1,75 ΕΩΣ 1,80
Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η τιμή της αμόλυβδης, που ανεβαίνει με ρυθμό 0,5 λεπτό την ημέρα και διαμορφώνεται σήμερα στο 1,65 ευρώ το λίτρο, παρά το ότι ο Ρόβλιας, αμέσως μόλις γύρισε από το εξοχικό του στην Πάρο όπου είχε μεταβεί για Σ/Κ με το τζίπ και τους σκύλους του, την έθεσε υπό στενή παρακολούθηση....

Την ίδια ώρα, η ανώτατη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης πλησιάζει το 1 ευρώ το λίτρο (έφθασε στα 97 λεπτά) ενώ η μέση τιμή διαμορφώνεται σήμερα στα 85,7 λεπτά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης ανέβηκε σήμερα στο 1,65 ευρώ, από 1,646 χθες, 1,64 τη Δευτέρα και 1,636 το περασμένο Σάββατο.

Σε 9 νομούς της χώρας (Κεφαλονιά, Λασίθι, Ρέθυμνο, Σάμος, Χίος, Χανιά, Κέρκυρα, Κυκλάδες και Ηράκλειο) η μέση τιμή υπερβαίνει το 1,7 ευρώ, αντίθετα σε άλλους 7 (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πιερία, Δράμα, Ανατολική Αττική, Ημαθία, και Σέρρες) ξεκινά από 1,617 και δεν ξεπερνά το 1,63.

Το φθηνότερο πρατήριο της χώρας είναι στην Κόρινθο, με 1,548 ευρώ και το ακριβότερο στις Κυκλάδες με 1,837 (η απόκλιση δηλαδή του φθηνότερου από το ακριβότερο πλησιάζει τα 30 λεπτά το λίτρο).

Για το ντήζελ θέρμανσης προκύπτει αύξηση 5,5 λεπτών από την 1η Φεβρουαρίου, οπότε κόστιζε 80,2 λεπτά το λίτρο, ως τα 85,7 που είναι η σημερινή τιμή.

Οι ακριβότεροι νομοί είναι Κυκλάδες, Λασίθι, Χανιά, Κεφαλονιά και Κέρκυρα όπου η μέση τιμή κλιμακώνεται μέχρι 91,1 λεπτά. Το περίεργο είναι ότι τόσο το φθηνότερο πρατήριο (με 79 λεπτά το λίτρο) όσο και το ακριβότερο (97 λεπτά) βρίσκονται στον ίδιο νομό, στη Θεσσαλονίκη.

Μιχελάκης για δημόσιο χρέος, βία κατά πολιτικών, νέο μισθολόγιο, 9.84 και δολοφονία των αστυνομικών

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε πως με την πολιτική του Μνημονίου έχει εκτοξεύσει το δημόσιο χρέος, εξαπέλυσε η ΝΔ. Παρουσιάζοντας στοιχεία τα οποία δείχνουν πως η μέση ετήσια αύξηση του δημοσίου χρέους την περίοδο 2010-2011 έφτασε το 14,7%, όταν την περίοδο 2004-2009 βρισκόταν στο 4,9%, ο Γιάννης Μιχελάκης ζήτησε διευκρινίσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σχετικά με τη χθεσινή δήλωση ότι "η προσπάθεια που γίνεται δεν έχει εγγυημένα αποτελέσματα".
"Πρώτη φορά ακούω τέτοια δήλωση, μέχρι τώρα έλεγαν όλοι πως πηγαίνουμε καλά", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος υπενθύμισε πως τουλάχιστον τέσσερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του ΚΤΕ του κόμματος είχαν ζητήσει από την κυβέρνηση να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. "Αφού ο κ. Πεταλωτής έχει δηλώσει πως δεν λένε ψέματα στον λαό, τι εννοούν οι βουλευτές;", διερωτήθηκε ο κ. Μιχελάκης.

Σφοδρότατη επίθεση κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, τον οποίο και κατηγόρησε πως ψεύδεται και λασπολογεί, εξαπέλυσε ο κ. Μιχελάκης με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του κ. Πεταλωτή, ο οποίος και είχε κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση πως δεν έχει καταδικάσει τα φαινόμενα βίας εναντίον πολιτικών.

"Είχα χαρακτηρίσει τον κ. Πεταλωτή πρωταθλητή ψεύδους και κάθε μέρα προσπαθεί να με δικαιώσει. Ήμουν μάλλον επιεικής. Δύο φορές την τελευταία εβδομάδα είχα καταδικάσει τα φαινόμενα βίας από όπου και αν προέρχονται , όπου και αν απευθύνονται. Δεν άφησα καμία υπόνοια. Τα έχουμε καταδικάσει. Ο κ. Πεταλωτής μόνιμα διαστρεβλώνει την αλήθεια και ρίχνει λάσπη. Έχει έρθει σε απόγνωση γιατί η κριτική που του γίνεται επικοικωνιακά τον έχει προβληματίσει και προσπαθεί να απαντήσει με ύβρεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Σχετικά με τις καταγγελίες ότι στελέχη της ΝΔ έχουν με δηλώσεις τους στηρίξει τέτοια γεγονότα ο κ. Μιχελάκης δήλωσε πως δεν γνωρίζει να έχει γίνει κάτι τέτοιο, "αν όμως έχουν υπάρξει τέτοιες δηλώσεις, είναι καταδικαστέες", είπε χαρακτηριστικά.

Για το νέο μισθολόγιο

Για νέα σκληρά μέτρα τα οποία θα φέρει σύντομα η κυβέρνηση, έκανε λόγο ο κ. Μιχελάκης, παρουσιάζοντας σχετική αναφορά στο Μνημόνιο, σύμφωνα με την οποία "η μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα επιπλέον του κανόνα 1 προς 5 θα πρέπει να αποφέρει εξοικονόμηση τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ". Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε διευκρινήσεις: "Να μας πει η κυβέρνηση από πού θα βρει αυτά τα 600 εκ. Είναι περικοπές, είναι επιδόματα, είναι συντάξεις;" ρώτησε και εξέφρασε την εκτίμηση πως "σύντομα θα μάθουμε τη λυπητερή".

Για το Μέγαρο Μουσικής

"Το Μέγαρο Μουσικής είναι περιουσία του ελληνικού λαού, παράγει πολιτισμό, δεν μπορούμε να τα αφήσουμε να καταρρεύσουν όλα", σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, απαντώντας σε ερώτηση για το ότι το ελληνικό δημόσιο καλείται πλέον να πληρώσει τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής που έχουν εκπέσει. "Το Μέγαρο θα πρέπει να βοηθηθεί, το παραγόμενο αποτέλεσμα είναι για όλο το λαό", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

Για τον 9.84 και το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για "πογκρόμ απολύσεων" στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9.84" έκανε λόγο ο κ. Μιχελάκης, κατηγορώντας τον Δήμαρχο Αθηναίων πως προχωρά σε απολύσεις με κομματικά κριτήρια. "Με θλίβει αυτή η ιστορία", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος χαρακτήρισε όσους θα απολυθούν "θύματα πολιτικών διώξεων".

"Κάποιοι προσπαθούν να ελέγξουν το συγκεκριμένο μέσο, όλα αυτά είναι απαράδεκτα", συμπλήρωσε ο κ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας πως "σύντομα θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για το θέμα".

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε, εξάλλου, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπενθυμίζοντας τις ανακοινώσεις που έχει εκδώσει η ΝΔ και χαρακτήρισε "απαράδεκτα τα όσα συμβαίνουν στο πρακτορείο"

Για τη δολοφονία των αστυνομικών

Την έντονη θλίψη για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών και των τραυματισμό των συναδέρφων τους, εξέφρασε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος και μετέφερε τα συλλυπητήρια όλων των στελεχών του ΝΔ προς τους συγγενείς των θυμάτων.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφτεί το μεσημέρι τους τραυματίες στο Τζάννειο Νοσοκομείο.

Ερώτημα Συμπαράταξης προς Πρόεδρο Οικονομικής Επιτροπής

Δημοτική Κίνηση:

«Συμπαράταξη Νάξου & Μικρών Κυκλάδων»

Μαράκης Νικόλαος, Επικεφαλής

Χώρα Νάξου

 

Στάθης Αγγελής, Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής

Στάθης Πιτταράς, Μέλος Οικονομικής Επιτροπής

 

Προς: Μανόλη Μαργαρίτη,

Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Πρόεδρο Οικονομικής Επιτροπής

 

Κοινοποίηση:

Αργύρη Ανεβλαβή, Αντιδήμαρχο

Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

  

Νάξος, 28/02/2011

 

Θέμα: «Διαγωνισμοί με αριθμούς πρωτοκόλλου 1663 και 1664»

 

Από την ιστοσελίδα του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (www.e-naxos.eu), πληροφορηθήκαμε την διενέργεια δύο διαγωνισμών:

1.     «Τακτικός έλεγχος  από Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή των οικονομικών καταστάσεων του Δήμου Νάξου  χρήσεως  2010»

2.     «Έλεγχος του ισολογισμού έναρξης και της πιστοποίησής του από Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή σύμφωνα με την με αριθ. 74445/10 απόφαση του ΥΠ.ΕΣ.Α.&Η.Δ.»

 

Με δεδομένο ότι η Οικονομική Επιτροπή (ως μόνο αρμόδιο όργανο) του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων δεν έλαβε καμία απόφαση διενέργειας των εν λόγω διαγωνισμών, θα εκτιμούσαμε να μας ενημερώσετε βάσει ποιας απόφασης προκηρύχθηκαν οι ανωτέρω διαγωνισμοί.

 

Στάθης Αγγελής                                                     Στάθης Πιτταράς

Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής                     Μέλος Οικονομικής Επιτροπής

Δημοτικός Σύμβουλος                                            Δημοτικός Σύμβουλος

 

 

ΜΝΗΜΟΝΙΟ 4Αντιγράφουμε από το ΕΘΝΟΣ 1-3-2011 το παρακάτω σχόλιο..

Διαβεβαιώσεις Διαμαντοπούλου προς δημάρχους

Τη διαβεβαίωση προς τους δημάρχους ότι κανένα μνημόνιο δεν περιέχει δέσμευση ή αναφορά για τις συνενώσεις των σχολείων έδωσε προς τους δημάρχους της χώρας χτες η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου...Απο την πλευρά της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (Αννα Διαμαντοπούλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου) υπογράμμισε στους δημάρχους ότι ο στόχος των συγχωνεύσεων είναι παιδαγωγικός αλλά αφορά και την αξιοποίηση των υποδομών...

Αυτά είπαν οι δυο υπουργοί.
Δείτε τώρα τι λέει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 4 που ανάρτησε το υπουργείο οικονομικών στην ιστοσελίδα του...

..στη σελ.13 αναφέρει για τους φαρμακοποιούς ακριβώς τα αντίθετα απ' ότι λέει ο Λοβέρδος.Και εταιρείες θα γίνουν και όποιος θέλει ανοίγει Φαρμακείο όπου και όποτε θέλει
..οι σελίδες 17,25, και 31 στα κεφάλαια περί αναβάθμισης της ΠΑΙΔΕΙΑΣ διαψεύδουν τα λεγόμενα της Αννούλας μας περί μνημονίου.
ΟΛΑ μα ΟΛΑ ΤΑΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ.

Και για να ενημερώνεστε, σας παραθέτουμε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 4 από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε το για να μάθετε τι έχει υπογράψει ο G.A.P. και θα δείτε αν έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας μας ή όχι!!!
κλικάροντας απλά πάνω στον τίτλο, που είναι πάνω από το βιντεάκι, ΜΝΗΜΟΝΙΟ 4 και θα το δείτε ολόκληρο

Μανώλης εξ Απειράνθου

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

« ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΞΙΑΚΩΝ      ΣΥΛΛΟΓΩΝ »

Μάρνη  33   Αθήνα  10432     Τηλέφωνο – Φαξ : 210 – 52 34 576  

email : onas.naxos@yahoo.gr

                                                                                                                              

Αθήνα  01  Μαρτίου  2011

                                                                                         

             Θέμα  :  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

 

              Το  Διοικητικό  Συμβούλιο  της   Ο.ΝΑ.Σ,  λαμβάνοντας  υπόψη  την  χθεσινή  απόφαση  του  Δημοτικού  Συμβουλίου   του  Δήμου  μας  για   τη  συγκρότηση  του  Πολιτιστικού  του  Οργανισμού  του, διαμαρτύρεται  έντονα  για  το  γεγονός  ότι  δεν συμπεριλήφθηκε  στα  μέλη  του  Διοικητικού  Συμβουλίου.

 

               Η  πρόταση  μας  για  συμμετοχή  στο  υπό  σύσταση  Νομικό  Πρόσωπο  είχε  υποβληθεί  πολλές  φορές  προφορικώς  αλλά  και  γραπτώς  προς  τον  Δήμαρχο  Νάξου  και  Μικρών  Κυκλάδων, και  διατυπώθηκε  ως  αίτημα  σε  κάθε  δημόσια  εκδήλωση  μας,  παρουσία  εκπροσώπων  της  Δημοτικής  αρχής .

 

                Η  Ο.ΝΑ.Σ.   έχει  να  επιδείξει  στο  παρελθόν  αλλά  και  σήμερα,  πλούσιο  έργο  στον  πολιτιστικό  τομέα  μέσα  από  τις  ιδέες  της  και  τη  διοργάνωση  αξιόλογων  πολιτιστικών  εκδηλώσεων  στο  νησί  και  την  Αθήνα  με  κύριο  χαρακτηριστικό   τους  την  αντιπροσωπευτικότητα  και  την  ποιότητα  στηριζόμενη  πάντα  και  εκμεταλλευόμενη  το  ανθρώπινο  επιστημονικό  δυναμικό  του  νησιού  μας  σε  κάθε  επίπεδο  (τρανό  παράδειγμα η υψηλού επιπέδου εκδήλωση  του περσινού  καλοκαιριού  με  τίτλο  ΜΟΥΣΙΚΟΙ  ΔΡΟΜΟΙ  ΤΗΣ  ΝΑΞΟΥ  που  απέσπασε  από  όλους  τις  καλύτερες  κριτικές )  . Κατέχει  πλέον  και  τη  τεχνογνωσία  για  την  επίτευξη  του  τελικού  στόχου  και  την  παραγωγή  εκδηλώσεων  υψηλού  ποιοτικού επιπέδου,  εκδηλώσεων  που  έχει  τόση  ανάγκη  το  νησί  μας  και  για  τους  συμπατριώτες  μας  αλλά  και  για τη  στοχευμένη  προβολή  του  εντός  και  εκτός  της  χώρας. 

 

              Ενδεικτικά  για  τη  φετινή  καλοκαιρινή  περίοδο  προτείναμε  τη  συνδιοργάνωση  δύο  σημαντικών καλοκαιρινών  εκδηλώσεων :

              α)  Την  διοργάνωση  τον   Αύγουστο  μεγάλης  μουσικής  εκδήλωσης  στον  κάμπο  της  Τραγαίας  με  πιθανό  τίτλο  ¨ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ¨  και  θέμα  τη  σύνδεση  των  θρησκευτικών  βυζαντινών  μουσικών  δρόμων  ( μακάμια ) με   τη  νησιώτικη  μουσική  με  στόχο  την  ανάδειξη  της   διαχρονικής  ενότητας του  Αιγαιακού  χώρου  μέσα  και  από  τη  μουσική.

              β)  Την  συνδιοργάνωση  - μετά  από  πρόταση  της  προς  την  Ομοσπονδία  μας - και  με  την  ΕΡΤ,  μίας  ή  δύο  βραδινών  μουσικών  εκδηλώσεων  με  προσκεκλημένους  τους  πλέον  αντιπροσωπευτικούς  βιολάτορες  από  όλα  τα  νησιά  των  Κυκλάδων  τον  Ιούλιο. Η  εκδήλωση  θα  μεταδοθεί  μέσα  από  τη  διεθνή  συχνότητα  της  ΕΡΑ  και  το  διαδίκτυο  σε  κάθε  γωνιά  του  πλανήτη. 

              Με  την  υποβολή  του  αιτήματος  για  συμμετοχή  στον  Πολιτιστικό  Οργανισμό  του Δήμου  μας,  κάναμε  πράξη  την  δημόσια  δέσμευση   μας  για  εποικοδομητική  συνεργασία  και  με  τη  νέα  δημοτική  αρχή,  αλλά  και  εκφράσαμε  την  κοινή  επιθυμία  των  απόδημων  συμπατριωτών  μας  για  προσφορά  μέσα  από  θεσμούς  στο  νησί  μας  και  μάλιστα  στον  ευαίσθητο  τομέα  του  Πολιτισμού.

 

                Παρόλα  αυτά  όμως  φαίνεται  ότι  η  Ομοσπονδία  δεν  είχε  θέσει  ανάμεσα  στα  15  μέλη  που  ορίστηκαν,  ούτε  θα  μπορούσε  να  είναι  το  16ο .  

                 Θέλουμε  να  πιστεύουμε  ότι  το  παραπάνω  γεγονός  απλώς  αποτελεί  στιγμιαία  αστοχία  και όχι  εκδήλωση  μονίμων  προθέσεων,  και  δηλώνουμε  ότι  θα  συνεχίσουμε  να  επιζητούμε  και  την  δική  μας  συμμετοχή  σε  τομείς  που  αποδεδειγμένα  κατέχουμε  και  τη  πείρα  και  τη τεχνογνωσία.

 

                  Παράλληλα  θέλουμε  να  ευχηθούμε  ειλικρινά  στον  νέο  πρόεδρο  και  τα  μέλη  του  Δ.Σ.  του  νεοσυσταθέντος  Πολιτιστικού Οργανισμού  καλό  κουράγιο  και  κάθε  επιτυχία  στο  σημαντικό  και  ευαίσθητο  έργο  που αναλαμβάνουν.

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ.

     Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                       Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΜΑΪΤΟΣ                                                                                                                  ΠΕΤΡΟΣ  ΚΑΡΑΠΑΤΗΣ


«Γιατί αποχωρήσαμε…»


Σε σημερινό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η «Συμπαράταξη Νάξου & Μικρών Κυκλάδων», επικεφαλής της οποίας είναι ο τέως δήμαρχος Νάξου Νικόλαος Μαράκης, σχετικά με την αποχώρηση του συνδυασμού από το Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Φεβρουαρίου 2011 αναφέρονται τα εξής:Δημοτική Κίνηση:
«Συμπαράταξη Νάξου & Μικρών Κυκλάδων»
Μαράκης Νικόλαος, Επικεφαλής
Χώρα Νάξου

Γραφείο Τύπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νάξος, 02/03/2011

Θέμα: «Η ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου δεν επιτυγχάνεται με λογικές εσωτερικού τουρισμού των παρατάξεων»

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Φεβρουαρίου 2011 συζητήθηκε (προ της ημερησίας διατάξεως) το θέμα που έθεσε ο Συνδυασμός μας για την παραχώρηση χώρου για τις δημοτικές παρατάξεις, όπως ορίζει ο Καλλικράτης. Ο Νέος Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων αιτιολόγησε την απόφασή του να παραχωρήσει χώρο στις παρατάξεις στο τέως Δημαρχείο στο Χαλκί ως εξής:

«ΜΗΠΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΟΣΑΣΤΕ; ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ (ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ), ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΛΤΑ ΣΑΣ, ΘΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ».

Η ανωτέρω φράση συνοδεύτηκε από το επιχείρημα ότι η αποκέντρωση, η αρχή της εγγύτητας (των υπηρεσιών στον πολίτη) και η ύπαρξη (οικονομικής) ζωής στον τέως Δήμο Δρυμαλίας θα πραγματωθούν με τις πολιτικές αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής να «βγάλει τις παρατάξεις και να τις πάει στην Τραγαία» (πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου) όπως επίσης (από το γεγονός) ότι «υπάρχει άλλη μία υπηρεσία στρατού που θα την πάμε εκεί πέρα» (σημειώνεται ότι στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Απεράθου, ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί ότι αυτή η υπηρεσία θα μετακινηθεί στο παλιό ιατρείο του χωριού).

Επειδή:
• Εμείς θεωρούμε ότι η ισόρροπη ανάπτυξη όλου του Νησιού και των Μικρών Κυκλάδων επιτυγχάνεται μόνο με πραγματικές πολιτικές αποκέντρωσης τις οποίες προτείναμε, όπως η δημιουργία ΚΕΠ στην Ορεινή Νάξο, η μεταφορά υπηρεσιών του Δήμου στο τέως Δημαρχείο στο Χαλκί και ο ορισμός αντιδημάρχων από τις Μικρές Κυκλάδες
• Οι κάτοικοι των Κοινοτήτων «εκεί πάνω» δεν πάνε για «βόλτα» και «για να δουν το χωριό τους» αλλά αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα καθημερινότητας, τα οποία ο Δήμαρχος τα άκουσε από τους Προέδρους τους μόνο μετά την διαμαρτυρία της Παράταξής μας και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κορώνου κ. Νίκου Χουζούρη
• Είναι βαθιά αντιδημοκρατική συμπεριφορά να μην δίδεται ο λόγος, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στον πρώην Πρόεδρο του Σώματος κ. Γιώργο Καραμανή και στον Αντιπρόεδρό του κ. Νίκο Βλησίδη, όταν ζητάνε το λόγο επί προσωπικού ζητήματος

αποφασίσαμε, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, να αποχωρήσουμε από την συνεδρίαση της 28ης Φεβρουαρίου 2011 και να μην ορίσουμε μέλη στα Νομικά Πρόσωπα που συστήθηκαν στην συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Καλούμε, τόσο τον Δήμαρχο όσο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να επιδείξουν στην συνέχεια καλύτερη συμπεριφορά προς τους Δημοτικούς Συμβούλους της Μειοψηφίας και να αποφεύγουν εκφράσεις του τύπου: «Τα λόγια σας προσέξτε τα…» και «Καλοί καλοί μέχρις ενός σημείου…», ώστε να μην παρατηρούνται αποχωρήσεις Παρατάξεων σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέλος, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Νάξου δεν είχε στην δικαιοδοσία της τον δρόμο Χαλκείου - Φιλωτίου, και επομένως δεν μπορεί να μας εγκαλεί για τον μη σωστό φωτισμό του. Καλό θα ήταν ο νέος Δήμαρχος να αρχίσει να διοικεί τον Δήμο και να σταματήσει την αντιπολίτευση στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου Νάξου.

Εκ του Γραφείου Τύπου


Έργα ...ύψους 1.100.000 Ευρώ από Εθνικούς Πόρους στο Νότιο Αιγαίο

aigaio

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Φώτης Χατζημιχάλης, την Παρασκευή 25 και την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011, με σειρά Αποφάσεων του, ενέκρινε Χρηματοδοτήσεις Έργων, ενταγμένων στις Συλλογικές Αποφάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνολικού ύψους 1.100.000€.

Αναλυτικότερα, ενέκρινε χρηματοδοτήσεις - από αμιγώς Εθνικούς Πόρους - έργων που υλοποιούνται στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, ως ακολούθως:

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ
ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
( ΑΠΟ ΑΜΙΓΩΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ) / ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011

Α/Α

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΡΓΩΝ / ΣΑΕΠ
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

1)ΣΑΕΠ 767 /
(ΕΡΓΑ «ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» )
400.000,00 €

2 )ΣΑΕΠ 067
( ΕΡΓΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ & ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ) 600.000,00 €

3)ΣΑΕΠ 167
( ΕΡΓΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΛΛΑΔΑ 2004») 100.000,00 €

ΣΥΝΟΛΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ
1.100.000,00 €

Οι χρηματοδοτήσεις των έργων και των μελετών, θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα και θα υλοποιούνται ανάλογα και με την ροή χρηματοδότησής των Συλλογικών Αποφάσεων / ΣΑΕΠ, από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Μέσω των Συλλογικών Αποφάσεων της Περιφέρειας υλοποιούνται 429 Έργα και 81 Μελέτες, συνολικού Προϋπολογισμού 428,8 εκ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, θα μεριμνήσουν για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων, τόσο για την υλοποίηση των ήδη ενταγμένων έργων και μελετών, όσο και για εντάξεις νέων έργων και μελετών, που θα κριθούν αναγκαίες για την ανάπτυξη των νησιών της Περιφέρειας μας.

Τέλος ανακοινώνεται ότι, και κατά το προηγούμενο έτος 2010, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μέσω των εννέα (9) Συλλογικών Αποφάσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εγκρίθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν συνολικά τα έργα και οι μελέτες της Περιφέρειας, με το ποσόν των 29.5εκ. ευρώ.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ., βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, επισκέφθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας τους τρεις τραυματίες αστυνομικούς. Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η άνανδρη δολοφονία ενός αστυνομικού και ο σοβαρός τραυματισμός άλλων τριών, την ώρα που εκτελούσαν το καθήκον τους, περιφρουρώντας την ασφάλεια των συμπολιτών μας, προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό.
Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για το χαμό του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ από τις σφαίρες αδίστακτων εγκληματιών.
Την ώρα αυτή, η σκέψη μας είναι κοντά στους άλλους τρεις νέους ανθρώπους, στους οποίους εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχές μας για άμεση αποκατάσταση της υγείας τους. Η σκέψη μας είναι και δίπλα στις οικογένειές τους, στις οποίες εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στη δύσκολη δοκιμασία που περνάνε. Η σκέψη μας είναι, όμως, και στον τρόπο με τον οποίο θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι αυτή η κατάσταση με την εγκληματικότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αν και δεν είναι η κατάλληλη ώρα για τον καταλογισμό ευθυνών, ίσως θα πρέπει το σημερινό τραγικό περιστατικό να αφυπνίσει την κυβέρνηση, η οποία με τη συνεχή απαξίωση της λειτουργίας και της επιχειρησιακής δυνατότητας της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει αποθρασύνει τα κάθε λογής εγκληματικά στοιχεία, παίζει κορώνα-γράμματα τις ζωές των Ελλήνων αστυνομικών και θέτει σε κίνδυνο το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας των πολιτών».

Ο Μήτσος ο ΠΑΣΟΚΟΣ και τα κορόιδα οι Έλληνες που τους πληρώνουν όλα αυτά τα χρόνια όλους τους Πασόκους...

Ο Μήτσος ο ΠΑΣΟΚΟΣ είναι σήμερα 65-66 χρονώ. Από νέος πρασινοφρουρός, εξ ου και το παρανόμι, αλλά με νου και γνώση.
Δεν σπατάλησε τις δυνάμεις του, εκεί στη δεκαετία '75-'85, όπως εμείς οι υπόλοιποι στις αφισσοκολλήσεις, τα αμφιθέατρα και τις στρατολογήσεις, πιο
μπασμένος στην πιάτσα ο Μήτσος, εργατόπαιδο άλλωστε, έχτιζε μεθοδικά τα «κονέ του»!
Κόλλαγε πού και πού και καμμιά αφίσσα για να 'χει μούτρα να δει τον Λαλιώτη, τσακωνόταν και με τους Κνίτες για να 'χει να το λέει, αλλά κυρίως ο Μήτσος ο ΠΑΣΟΚΟΣ ήτανε «κώλος (όπως απεδείχθη) και βρακί» με τους τοπάρχες του ΠΑΣΟΚ καθώς και «σταθερή βάση»
για τους «πρωτοκλασσάτους» του κινήματος, καταπώς είχαν ήδη αρχίσει να αποκαλούνται τα ανώτερα στελέχη της πράσινης ανάπτυξης (του κόμματος)...
Με όλα αυτά, όταν το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία το 1981, ο Μήτσος ο ΠΑΣΟΚΟΣ ήταν απ' τους πρώτους που διορίσθηκαν σε κρατική Βιομηχανία -κάργα φέρελπι εκείνη την εποχή για την οικονομία.
Ο Μήτσος έπιασε δουλειά εργάτης, δαγκωτό ΠΑΣΚΕ και, βεβαίως, συνέχισε τον χαβά του με τα «κονέ».
Από εργατομικροαστική οικογένεια του Βύρωνα ο Μητσάρας, είχε ο πατέρας του μια ταβέρνα, άρχισε ο Μήτσος να δουλεύει ο ίδιος το μαγαζί - να ξεκουραστεί κι ο γέρος, δούλευε έως αργά τη νύχτα, πήγαινε το πρωί στην κρατική Βιομηχανία για... ύπνο! Ω, ναι! κανόνισε με τα κονέ του ο δουλευταράς μας να σκάει μύτη το πρωί, να χτυπάει κάρτα, 6.15', κι ύστερα να την πέφτει σε μια κόζι γωνίτσα έως τις 12.00.
Στις 12.00 ξύπνημα και φρέσκος φρέσκος καφεδάκι με τα άλλα τα παιδιά, εκτιμήσεις πώς πάει το «κίνημα» και, πάνω απ' όλα, κονέ! Κατά τις 2.00 χτύπαγε κάρτα ο Μήτσος
μια βόλτα απ' το κόμμα και τους μεγάλους, σπίτι, φαγάκι κι ύστερα δουλειά στο ταβερνάκι.
....................................
Αρχισε να φτιάχνεται οικονομικώς ο Μήτσος, και κοινωνικώς; παράγων! Διόρισε κι ένα ανηψάκι του (κι αργότερα άλλο ένα) στην ίδια κρατική (την έρμη) Βιομηχανία, η οποία στο μεταξύ είχε αρχίσει να πηγαίνει κατά διαβόλου.
Οχι λόγω Μήτσου μόνον, αλλά και λόγω ανωτέρας βίας, ήγουν
προς χάριν των ιδιωτών αντιπροσώπων που έφερναν στη χώρα προϊόντα σαν αυτά που παρήγαγε η εγχώρια παραγωγή.
Επί Μητσοτάκη ο Μήτσος απολύθηκε. Αποζημιώθηκε -δεν είχε ακόμα τότε περικόψει τις αποζημιώσεις το ΠΑΣΟΚ, αλλά η απόλυση, απόλυση!
Ανέβηκε ο δικός μας στα κάγκελα και μαζί του κι εμείς, κνίτες, πρώην ρηγάδες, καλοκάγαθοι ΠΑΣΟΚΟΙ, αναρχικοί, όλοι για του Μήτσου το ψωμί -κάναμε όλοι το σωστό, έπεσε ο Μητσοτάκης,
επαναπροσελήφθη ο Μήτσος (πήρε κι αύξηση), ψυχορραγούσε η βιομηχανία, ούτε για ύπνο δεν πήγαινε πλέον σε δαύτην ο Μητσάρας, άλλος τού χτύπαγε την κάρτα, βελτίωσε τα «κονέ» του, έγινε εκσυγχρονιστής, είχε και τις πληροφορίες του -έσπρωξε τα λεφτά του στο χρηματιστήριο σε κάτι μετοχές ΕΠΕΡΑ, βγήκε εγκαίρως με τα λεφτά του δεκαπλασιασμένα,
έκλεισε την ταβέρνα του γέρου του, άνοιξε ρεστοράν, πήρε και σπίτι απ' την Εργατική Κατοικία -παρ' ότι η οικογένεια είχε σπίτι, απ' τα παλιά μάλιστα του Βύρωνα, όμως «κονέ» ο Μήτσος,
κάπως τα μπουρδούκλωσε, κάπως τα βόλεψε, άλλωστε πανταχού υπάρχοντες οι «σύντροφοι», ο Μήτσος, όχι μόνον πήρε σπίτι τζαμπέ, αλλά και ουδέποτε κατέβαλε το γλίσχρο τίμημα που του αναλογούσε γι' αυτήν την παροχή -«άσ' τους να κουρεύονται»...
Καπάκι ιδιωτικοποιείται η βιομηχανία που (δεν) δούλευε ο Μήτσος ο ΠΑΣΟΚΟΣ τα 33 συναπτά έτη που πήγαινε εκεί για ύπνο, και βρίσκεται ο Μητσάρας συνταξιούχος με 2.500 ευρουδάκια σύνταξη στην τσέπη, βρέξει-χιονίσει.
Σήμερα ο Μήτσος ο πρώην πρασινοφρουρός είναι πρώην εκσυγχρονιστής, φανατίλα με τον Γιωργάκη, κάτοχος Μη-Κυβερνητικής-Οργάνωσης, γνωστός ιδιοκτήτης γευσιγνωστικού εστιατορίου και κονομημένος.
Οταν μεθάει βρίζει τον λαό, οι κοπρίτες, μαζί τα φάγαμε, του φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, σιχτιρίζει την Αριστερά που δεν έχει προτάσεις για τίποτα, ο γιος του δεν θέλει ούτε να τον δει και οι περισσότεροι απ' όσους αντάμωσε στη ζωή του λένε γι' αυτόν: «χέσ' τον τον μαλάκα».
Νομίζω ότι και η Ελλάς ευγνωμονούσα αυτό το επίγραμμα θα χαράξει επιτύμβιο στον τάφο του Μήτσου: «Χέσ' τον τον Μαλάκα»...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 28.ΙΙ.2011 stathis@enet.gr

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων

Γ. Μαχαιρίδης: «Δεν μας ταιριάζει η κακομοιριά και η απαισιοδοξία»

tn_touristika_grapheia_periph_1mart2011

Ταύτιση απόψεων και εκτιμήσεων ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι καλύτερη από την περυσινή, διαπιστώθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης με τη νεοεκλεγείσα Διοίκηση της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων.

Παρουσία της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη Δέσποινας Διακοσταυριανού, ο Περιφερειάρχης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Γεωργιάδης, όπως και οι συνεργάτες του, έθεσαν επί τάπητος καίρια ζητήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην τουριστική προβολή της περιοχής, στη στήριξη της κρουαζιέρας και στην αναγκαιότητα δημιουργίας λιμενικών υποδομών «αντάξιων της φήμης και των προσδοκιών που έχουν οι επισκέπτες μας», όπως τονίστηκε απ' όλες τις πλευρές.
Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης δεν έκρυψε την ανησυχία του κλάδου στο ενδεχόμενο κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας.

Ο κ. Μαχαιρίδης διαβεβαίωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων, ότι τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ που έχουν εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας «θα πιάσουν τόπο με ουσιαστικές δράσεις».
Σε ό, τι αφορά τις λιμενικές εγκαταστάσεις, ο Περιφερειάρχης θα έχει συνεργασία με τον δήμαρχο Ρόδου, ώστε έγκαιρα να προχωρήσουν οι απαραίτητες εργασίες.

Όλοι επίσης συμφώνησαν ότι ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, πρέπει να καλλιεργηθεί ένα κλίμα αισιοδοξίας, ώστε τα νησιά μας να παραμείνουν ανταγωνιστικά στη διεθνή τουριστική αγορά.
«Δεν μας ταιριάζει η κακομοιριά και η απαισιοδοξία», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Μαχαιρίδης, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία της Περιφέρειας με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων και όλους τους τουριστικούς φορείς θα είναι συνεχής και παραγωγική.

Κάντε εκλογές για να νοιώσετε πόσο ωραία και γλυκιά είναι η Άνοιξη...


Θυμάστε πέρσι, τέτοια περίπου εποχή, το περιβόητο πιστόλι το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου, το γέμισε, μετά το έβαλε πάνω στο τραπέζι και τελικά το έστρεψε εναντίον των κερδοσκόπων;
Τελικά, παρ’ ότι οι κερδοσκόποι είδαν το πιστόλι να τους σημαδεύει δεν φοβήθηκαν και συνέχισαν να κερδοσκοπούν εις βάρος της Ελληνικής Οικονομίας. Και πώς να φοβηθούν άλλωστε αφού το πιστόλι, όπως απέδειξε η ίδια η ζωή, ήταν σοκολατένιο.
Μετά οι κερδοσκόποι ένιωσαν τον φόβο να τους κόβει τα πόδια και κρύος ιδρώτας να τους περιλούζει!
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωνε, πέρσι την άνοιξη, ότι: «οι κερδοσκόποι θα χάσουν τα πουκαμισά τους»!
Μία χαρά τους βλέπω, τους κερδοσκόπους, να κυκλοφορούν μέσα στην βαρυχειμωνιά. Με τα παλτουδάκια τους, τα κουστουμάκια τους, τα ακριβά τους κασκόλ και τα μεταξωτά τους πουκαμισάκια.
Ήταν η εποχή του περιβόητου Μνημονίου Νο.1! Τότε που δήλωναν ότι...
εξαναγκάστηκαν να μπούνε στο μνημόνιο για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις. Τελικά όμως δικαιώθηκαν όσοι έλεγαν ότι η Ελλάδα εντάχθηκε στο περιβόητο μνημόνιο, προκειμένου να εξοφληθούν τα Ελληνικά Ομόλογα και να μην γράψουν ούτε ένα ευρώ ζημιές οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες.
Και ποιος επιβεβαίωσε αυτή την ακραία και «ανθελληνική θέση»; (για να θυμηθούμε πως αποκαλούσαν πριν τις Δημοτικές εκλογές όσους υποστήριζαν αντί-μνημονιακές απόψεις). Ένας δικός τους «σάρκα από την σάρκα τους», ο τέως Καγκελάριος της Γερμανίας κ. Χ. Σμίτ, ο οποίος ευθαρσώς και εντίμως δήλωσε στις 18 Φεβρουαρίου «Εκείνο που δεν λέγεται είναι ότι πίσω από τη διάσωση της Ελλάδας βρίσκονται τα συμφέροντα γερμανικών, βρετανικών και γαλλικών τραπεζών».
Μετά πήγανε ένα βήμα παραπέρα... Άρχισαν όλοι εν χορώ να δηλώνουν: ότι μέτρα χρειάσθηκε να πάρουμε, τα πήραμε τώρα, θα πάμε στις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και όλα θα πάνε καλά έστω και με μερικές δυσκολίας. Για να μην θυμηθούμε τα επικά και ηρωικά «Αν χρειασθεί να πάρουμε και άλλα μέτρα εγώ θα έχω παραιτηθεί γιατί θα έχω αποτύχει», που δήλωνε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
Πέρασαν οι Δημοτικές Εκλογές και μετά περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και φαλκίδευση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
Και φθάσαμε αισίως στον Φεβρουάριο του 2011!
Ξαφνικά, όλως περιέργως, η Τρόικα ανακοίνωσε ότι χρειάζονται 50 δις ευρώ ιδιωτικοποιήσεις, για να μειωθεί το Χρέος και ο Γ. Παπακωνσταντίνου (αυτός που θα παραιτούνταν) ότι χρειάζονται επί πλέον 27 δις ευρώ μέτρα για να επιτευχθεί ο στόχος του Ελλείμματος.
Και ερωτά ο μπάρμπα-Γιώργος από την Ελασσόνα (παραδοσιακός ΠΑΣΟΚ-ος και ψηφοφόρος του Φ. Σαχινίδη): «καλά ρε παιδιά όταν υπογράφατε το μνημόνιο που κοιτάζατε; Πως σας ξέφυγαν 27 δις ευρώ, τι είναι τα δισεκατομμύρια; Σταφιδοστράγαλα;».
Για να πάρει την απάντηση από τον νέο-ΠΑΣΟΚο της περιοχής: «Μην μιλάς γέρο, αφού δεν ξέρεις. Τότε είχαμε το Μνημόνιο Νο.1. Τώρα έχουμε το Μνημόνιο Νο.4».
Ο δύσμοιρος ο παππούς φοβήθηκε, ήξερε ότι είχε δίκιο, αλλά ο νέο-ΠΑΣΟΚος δεν σήκωνε κουβέντα και είχε αγριέψει! Έσκυψε το κεφάλι και αφού ψέλλισε ένα «με συγχωρείς παιδάκι μου, γέρος είμαι λέω που και που καμιά κουταμάρα μην με παρεξηγείς», απομακρύνθηκε.
Ψέματα-Ψέματα-Ψέματα!
Από την πρώτη ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, ανέλαβαν να διαχειριστούν τις τύχες της Ελληνικής Οικονομίας, χορτάσαμε μεγαλοστομίες και ψέματα. Και για την ταμπακιέρα κουβέντα!
• Ποιοι πούλησαν μαζικά και σε πολύ φθηνές τιμές τα CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) στους κερδοσκόπους;
Ρωτάμε κάτι πάρα πολύ απλό. Ποιοι πούλησαν σε τιμές εκπτώσεων το αληθινό γεμάτο πιστόλι (CDS), στους κερδοσκόπους. Βγάλτε μία απλή επίσημη ανακοίνωση. Τι φοβάστε; Δεν θα ρωτάμε για πολύ καιρό ακόμα. Θα έχουμε αγκαλίτσες, φιλάκια και άλλες ακατάλληλες για ανηλίκους καταστάσεις σε λίγο καιρό…
Κατά τα άλλα, όταν μία πολιτική αποτυγχάνει πρέπει να αλλάζει. Και την αλλαγή πολιτικής την επιλέγει και την εγκρίνει ο Λαός. Και η φίλο-μνημονιακή πολιτική απέτυχε άρα πρέπει να αλλάξει.
Κάντε εκλογές για να νοιώσετε πόσο ωραία και γλυκιά είναι η Άνοιξη!

Μια φωνή από την Ομάδα Δίας που δεν την άκουσε κανείς


Πριν από λίγο ένας Αστυνομικός της ομάδας Δίας έπεσε νεκρός , δύο συνάδελφοί του είναι πολύ σοβαρά , σε μια καταδίωξη , από Καλάσνικοφ κακοποιών. Νέα παιδιά γύρω στα είκοσι χρόνων που για 800 ευρώ, ανεκπαίδευτοι , διακινδυνεύουν την ζωή τουςγια να κάνουν καριέρα κάποιοι όπως μας λέει ένας από αυτούς σε μια επιστολή που δημοσιοποίησε πριν από ένα χρόνο αλλά κανείς μάλλον δεν την διάβασε

Εμείς την δημοσιεύουμε ολόκληρη μήπως και τώρα κάποιοι αρμόδιοι την πάρουν σοβαρά:

"ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΜΕΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝΕ ΝΑ ΠΟΥΝ...,ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.
ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ........ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΜΕ , ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ...
ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ,
ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΚΡΑΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΟΥΝΕ...Η ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΜΕΤΡΙΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΑΝΟΥΣ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 300-400 ΕΥΡΟ!
ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ, ΠΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΩ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΤΕ?
ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΩ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΩ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗΣ ΜΟΥ?ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΩΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ?
Η ΥΠΟΤΗΠΩΔΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΗΤΑΝ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΑΧΙΜΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!
ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΝΤΑΣ
ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ...ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΤΕ ΘΕΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ!
ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΩ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙ.ΑΣ ,ΔΙΕΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΤΑ Μ.Μ.Ε ΣΚΟΠΙΜΩΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΤΑΦΙΑΣ,
ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΔΡΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΔΥΟ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ (ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙ.ΑΣ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΠΥΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΔΙ.ΑΣ....(ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ)
ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΡΙΚ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΒΑΛΑΜΕ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ
ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙA ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ!"
ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ

Ελπίζουμε μετά το σημερινό μακελειό κάποιοι να πάρουν σοβαρά αυτά που γράφει ο Αστυνομικός

Ψηφίστηκε τελικά η αποπληρωμή χρεών του Λαμπράκη από το ελληνικό κράτος!


Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης

Ψηφίστηκε τελικά στη Βουλή η διάταξη που προβλέπει την αποπληρωμή δανείου του Μεγάρου Μουσικής από το ελληνικό κράτος.
Με σκανδαλώδη διάταξη το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να αποπληρώσει δάνειο 95 εκατ. ευρώ που πήρε το 2007 από την Εθνική Τράπεζα ο Χρήστος Λαμπράκης. Σημαντική λεπτομέρεια είναι πως ο Λαμπράκης είχε για εγγυητή του δανείου το ελληνικό Δημόσιο και τώρα που το Μέγαρο Μουσικής επικαλείται οικονομικά προβλήματα, το Δημόσιο καλείται να αποπληρώσει το χρέος. Το Δημόσιο είχε εγγυηθεί γι’ αυτό το δάνειο και πλέον στον καινούργιο νόμο σημειώνει πως αναλαμβάνει την υποχρέωση πληρωμής των δόσεών του χωρίς να έχει μελλοντικά απαιτήσεις από τον ΟΜΜΑ. Πρόκειται για δάνειο 25 χρόνων με εξαμηνιαίες δόσεις, αξίας 95 εκατ. ευρώ και.........
περίοδο χάριτος 6 χρόνων για το κεφάλαιο.
Η συγκεκριμένη διάταξη δεν συνάντησε «σθεναρές» αντιδράσεις στη Βουλή και μάλιστα ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς επιχειρηματολόγησε υπέρ της ψήφισης της συγκεκριμένης διάταξης λέγοντας ότι σε περίπτωση καταψήφισης το Μέγαρο Μουσικής κινδυνεύει να κλείσει.

Διαδοχικές επαφές Σαμαρά με φορείς του τουρισμού

samaras_toyr

Μοχλό της ανάπτυξης θεωρεί τον τουρισμό η ΝΔ. Χτες  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, υποδέχτηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος αρχικά εκπροσώπους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος ενώ στην πορεία συναντήθηκε και με μέλη του ΣΕΤΕ, καθώς εκτιμά πως ο Τουρισμός μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση.

Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο. Σχολιάστηκε η κακή περσινή χρονιά και τα αίτια που την προκάλεσαν καθώς και οι χρόνιες παθογένειες του κλάδου.

Επίσης, αναζητήθηκε το κατά πόσο τα γεγονότα της Βορείου Αφρικής, επηρεάζουν τον τουριστικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής.

«Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει από την Κυβέρνηση να παρουσιάσει συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Δυστυχώς, αυτή κωφεύει, ακολουθώντας μια ακατανόητα παθητική στάση.

Στάση αναμονής και μοιρολατρίας. Χάνουμε πολύτιμο χρόνο. Και ο χρόνος αυτός κοστίζει ακριβά στην Ελληνική Οικονομία» τόνισε η αρμόδια τομεάρχης, τουριστικής ανάπτυξης της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, που παρευρίσκονταν στις συναντήσεις, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει «μέτρα τώρα».

Πηγή: Newsbomb

Η απαξιωμένη αστυνομία μιας ανοχύρωτης χώρας

Ο Σον Κόννερυ, σε μια σκηνή από τους «Αδιάφθορους», πάνω σε μια γέφυρα του Σικάγου, θαρρώ πως λέει ό,τι «καθήκον του αστυνομικού είναι να παραμένει ζωντανός και να γυρίζει σπίτι του».

Χθες, δυο αστυνομικοί, στο άνθος της ηλικίας τους, εκτελέστηκαν εν ψυχρώ και μάλιστα εν ώρα υπηρεσίας, από στυγνούς εγκληματίες.

Για δυο-τρείς μέρες, θα εκφράσουμε όλοι, τον αποτροπιασμό και την οδύνη μας. Θα συνειδητοποιήσουμε ότι είναι παιδιά της διπλανής πόρτας. Που παίρνουν ένα χαμηλό μισθό και παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα.

Πολύ σύντομα θα ξεχαστούν. Ούτε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας θα οργανωθούν για χατίρι τους, ούτε σύμβολα αντίστασης θα γίνουν, ούτε τα ονόματά τους θα δοθούν σε δρόμους, ούτε συζητήσεις θα στηθούν στην τηλεόραση…

Θα μας απασχολήσουν, ως περιστατικά της επικαιρότητας, μέχρι που άλλα γεγονότα, πιο σημαντικά , θα έρθουν να πάρουν τη θέση τους.

Και θα ξεχαστούν…Είναι το μόνο βέβαιο.

Ζωντανή και αγιάτρευτη θα μείνει η πληγή και η απώλεια στους οικείους τους…

Ποιος θυμάται, έστω και έναν αστυνομικό, που έπεσε την ώρα του καθήκοντος;

Και στην επόμενη διαδήλωση, μόλις τους αντικρύσουμε, θα ακουστεί το πιο αποκρουστικό σύνθημα της μεταπολίτευσης, «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

Οι αστυνομικοί, δεκαετίες τώρα, είναι οι εύκολοι στόχοι και τα εύκολα θύματα. Οι βολικοί αποδέκτες της οργής μας.

Θεωρείται «μαγκιά» να τους προκαλείς και να τους βρίζεις.

Το έχουμε κάνει όλοι μας!

Θεωρούνται ξένα σώματα. Εχθροί της κοινωνίας και της δημοκρατίας. «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι, φασίστες, όργανα καταστολής, στόκοι…» . Όλα αυτά μαζί και ακόμα περισσότερα.

Δεν τους έχουμε σε καμιά εκτίμηση.

Πουθενά αλλού οι αστυνομικοί δεν είναι τόσο απαξιωμένοι στη συνείδηση της κοινής γνώμης, όσο εδώ στην Ελλάδα.

Πουθενά αλλού ο πολίτης δεν αυθαιρετεί, με τέτοια αναίδεια, απέναντι σε εντεταλμένα όργανα του κράτους.

Το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;» θεωρείται μαγκιά και επίδειξη πνεύματος αντίστασης!

Και ο ατυχής νεαρός, που μόλις βγήκε απ’ τη σχολή, πρέπει να ξέρει τον κάθε μεγαλοσχήμονα που περνάει με κόκκινο ή παρκάρει αυθαίρετα. Τον κάθε καβαλημένο, που ισχυρίζεται ότι βρέθηκε μια ώρα στο Πολυτεχνείο και παριστάνει τον επαγγελματία αντιστασιακό. Τον κάθε κακομαθημένο γόνο ή το χαμηλόβαθμο στέλεχος, ακόμα και των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων!

Ο αστυνομικός πρέπει να στέκεται σούζα! Γιατί, έτσι και τολμήσει να δράσει, ξέρει τι τον περιμένει….

Και, όμως, πουθενά αλλού δεν τους χρησιμοποιούν τόσο βάναυσα και δεν τους αναθέτουν τόσο αλλότριες προς τα καθήκοντά τους δουλειές.

Από πού ν’ αρχίσω;

Ιδιωτικές εταιρείες, όπως οι ποδοσφαιρικές ομάδες, τους θέλουν για να επιτηρούν τους οργανωμένους οπαδούς τους.

Κάθε μεγαλο-επιχειρηματίας, κάθε μεγαλο-δημοσιογράφος, «γνωστός καλλιτέχνης» και νεοσσός της πολιτικής που ….σέβεται τον εαυτό του, έχει αστυνομική προστασία. Προσδίδει κύρος η φύλαξη! Και οι αστυνομικοί καταντούν ….βοηθητικοί υπάλληλοι «γενικής χρήσεως», από τα ψώνια της λαϊκής, μέχρι τη συνοδεία των κυρίων στα πολυτελή καταστήματα.

Τους έχουμε να δουλεύουν σε άθλια κτίρια, να συντάσσουν αναφορές και μηνύσεις, να επιβεβαιώνουν το γνήσιο της υπογραφής, να εκδίδουν ταυτότητες και διαβατήρια, να επιδίδουν κλήσεις για τα δικαστήρια και από την άλλη τους θέλουμε επί τόπου ακόμα και για ψύλλου πήδημα.

Και στο πρώτο ατόπημα, στην πρώτη γκάφα, εμείς οι ….αλάνθαστοι, το απολαμβάνουμε να τους γελοιοποιούμε!

Κάνουμε σήριαλ τα λάθη τους και υποβαθμίζουμε τα επιτεύγματά τους. «Το καθήκον τους έκαναν», σιγά μη τους δώσουμε και θάρρος!

Δεν είναι όλοι τους άγγελοι, όπως κανένας επαγγελματικός κλάδος δεν απαρτίζεται από αγγέλους.

Ένας κακός αστυνομικός είναι το ίδιο, με τον διαφθαρμένο εφοριακό, τον επίορκο δικαστικό, τον ασυνείδητο γιατρό, τον ανέντιμο υπάλληλο που θέλει γρηγορόσημο για να κάνει τη δουλειά του.

Όσους αστυνομικούς και να προσλάβουμε, όσο καλά και να τους εκπαιδεύσουμε, όσα μέσα και να τους παράσχουμε, αν η κοινωνία δεν συνειδητοποιήσει ότι και αυτά τα παιδιά, είναι παιδιά μας, τίποτα δεν θα αλλάξει.

Θα θεωρούνται «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι…»

Θα εκτελούνται, εν ψυχρώ, στους δρόμους από οργανωμένους εγκληματίες.

Και η κοινωνία θα χύνει μερικά δάκρυα της στιγμής και θα τους ξεχνάει την επομένη….

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων
Εύχομαι να είναι τα τελευταία θύματα, αλλά ξέρω ότι δεν θα είναι…..