slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μονογυιού: Θλίψη για την απώλεια του βουλευτή της καρδιάς μας Γιάννη Χωματά

Εκφράζω την θλίψη μου και τα ολόψυχα συλλυπητήριά μου στους οικείους του βουλευτή της καρδιάς μας Γιάννη Χωματά. 
Οι Κυκλαδίτες θα τον θυμούνται πάντα σαν εξαίρετο γιατρό, σαν άνθρωπο και σαν ακέραιο και έντιμο βουλευτή που αγκάλιαζε όλους τους πολίτες των Κυκλάδων.

Κατερίνα Μονογυιού
Πολιτευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΧΩΜΑΤΑ

 Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Χωματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σύλληψη επ αυτοφόρω εμπρηστή κτηνοτρόφο από την Απείρανθο

Η Νάξος είναι σε … συναγερμό και όχι άδικα. Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν δυστυχώς τους ανθρώπους που χωρίς δεύτερη σκέψη βάζουν φωτιά έχοντας στο μυαλό τους το καλό των λίγων… Μία φωτιά που μπορεί να ωφελήσει έναν ή δύο όσον αφορά τα βοσκοτόπια μπορεί να κάνει κακό σε περισσότερους από τη στιγμή που η φύση πλέον αντιδρά. Το είδαμε και στην πρόσφατη φωτιά που έπληξε την ορεινή Νάξο. Η καταιγίδα που λειτούργησε ευεργετικά για την κατάσβεση της φωτιάς την 9η Νοεμβρίου έδειξε μία άλλη πλευρά που δυστυχώς δεν προβλήθηκε όπως όφειλε.. Ουκ ολίγες περιοχές στην Ορεινή Νάξο και δη στην περιοχή της Κωμιακής γέμισαν από πέτρες και βράχια που άρχισαν να κυλούν από τα βουνά προς τα πεδινά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν τα φυσικά αναχώματα για την μείωση της φοράς που έχουν….

"Εφυγε" απο τη ζωή ο Ναξιώτης Γιατρός και επι 18 χρονια βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ.Γιάννης Χωματάς

Γιάννης Χωματάς 
naxos press
Ο Γιάννης Χωματάς δεν είναι πια ανάμεσά μας… Νικημένος από τον καρκίνο σε ηλικία 84 ετών έφυγε σήμερα τα ξημερώματα μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε και άφησε πίσω του ένα τεράστιο κενό… Κι αυτό γιατί ήταν ένας από τους ανθρώπους που είχε αποδείξει στη πράξη και μέσα από το έργο του τι σημαίνει «γιατρός» ενώ και ως πολιτικός κινήθηκε με γνώμονα την αξιοπρέπεια και τη βοήθεια προς το συνάνθρωπό του… Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την προσεχή Τρίτη 29 Νοεμβρίου στο κοιμητήριο του Ζωγράφου και όπως είναι λογικό η είδηση του θανάτου του βυθίζει τη Νάξο και δη τον Δαμαριώνα σε ένα απίστευτο πένθος καθότι έρχεται ως συνέχεια και των θανάτων δύο νεαρών παιδιών χθες στο νησί….