slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νίκος Μανιός: Νέα ενίσχυση άνω των 2 εκατ. € σε 11 μικρούς νησιωτικούς Δήμους Κυκλάδων


 
Αθήνα, 11 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΝΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
«Νέα ενίσχυση άνω των 2 εκατ. € σε 11 μικρούς νησιωτικούς Δήμους Κυκλάδων»

Ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Αλέξης Χαρίτσης  ενέκρινε έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε 88 μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους της χώρας για το 2019 και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με συνολικό ποσό ύψους 20.597.000 για τις επιπρόσθετες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δήμοι αυτών των κατηγοριών, λαμβάνοντας υπόψη τον πληθυσμό, την ορεινότητα, την νησιωτικότητα και τα επίπεδα ανεργίας και φτώχειας.

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Νάξου Λεονάρδου Χατζηανδρέου στο νοσοκομείο της Νάξου

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώροςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητεςΤο νοσοκομείο της Νάξου επισκέφτηκε την Τρίτη το πρωί ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Λεονάρδος Χατζηανδρέου επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε». Τον κ. Χατζηανδρέου υποδέχτηκαν ο Διοικητής Κώστας Απιδόπουλος και η αναπληρώτρια Διοικήτρια Ανθή Περιστεράκη που τον ξενάγησαν στους θαλάμους, τα ιατρεία και στα γραφεία της διοίκησης. 
Ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση στο γραφείο του αναπληρωτή διοικητή, όπου ο κ. Χατζηανδρέου ενημερώθηκε αναλυτικά για τα ζητήματα του νοσοκομείου, τις εξελίξεις αλλά και τα προβλήματα στις μονάδες υγείας της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, τόσο από τον κ. Απιδόπουλο όσο και την κ. Περιστεράκη.Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται και πίνακας

Συνεργασία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων

 Κοινός τόπος η ανάγκη να προχωρήσουν επιτακτικά  οι απαιτούμενες θεσμικές αλλαγές -  Καταλυτική η παρέμβαση της Περιφέρειας στην κατεύθυνση  της βελτίωσης των λιμενικών υποδομών

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων & Φορέων Ναυτιλίας, με επικεφαλής των Πρόεδρό της, Θεόδωρο Κόντε, δέχθηκε σήμερα, Τετάρτη, στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος με αντικείμενο συζήτησης τη θωράκιση του πολύ σημαντικού κλάδου της κρουαζιέρας για την τοπική και την εθνική οικονομία.

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ

΄΄Ανάγκη άμεσης αλλαγής του τρόπου χαρακτηρισμού των χορτολιβαδικών εκτάσεων ιδιαίτερα στα νησιά΄΄

Το 2014 με το νόμο 4280/2014 του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, με Υπουργό τον κ. Μανιάτη, Αναπληρωτή Υπουργό τον κ. Ταγαρά και Ειδικό Γραμματέα τον κ. Αμοργιανιώτη, βαθύ γνώστη των δασικών θεμάτων και προβλημάτων λύσαμε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα των χορτολιβαδικών εκτάσεων. Σύμφωνα με αυτό το νόμο , δεν υπάγονταν πλέον στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας οι χορτολιβαδικές εκτάσεις που εμφάνιζαν αγροτική μορφή στις αεροφωτογραφίες του 1945, ή, εφόσον αυτές δεν ήταν ευκρινείς, του 1960. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η συντριπτική πλειοψηφία των νησιωτικών χορτολιβαδικών σήμερα εκτάσεων. Η διάταξη αυτή έλυνε σε μεγάλο βαθμό και το ιδιοκτησιακό πρόβλημα των εκτάσεων αυτών, αφού το Δημόσιο δεν προέβαλε δικαιώματα επί αυτών. Να επισημάνω ότι  η αντίδραση  του Σύριζα στη βουλή τότε ήταν επιθετική και καταψήφισε το νόμο.
Παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση με το άρθρο 5 του ΠΔ 32/2016, με υπογραφή του Αναπληρωτή  Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ιωάννη Τσιρώνη, άλλαξε τον τρόπο χαρακτηρισμού και  χορτολιβαδικές εκτάσεις θεωρούνται πλέον μόνο όσες φέρουν ποώδη βλάστηση και όχι όσες φέρουν φρυγανώδη βλάστηση, η οποία είναι κυρίαρχη στο κλιματοεδαφικό περιβάλλον των νησιών μας. Και σαν να μην έφθανε αυτό, επειδή η φρυγανώδης βλάστηση έχει εδαφοκάλυψη πάνω από 25%, οι εκτάσεις αυτές χαρακτηρίζονται πλέον ΔΑΣΗ, και κατά συνέπεια δημόσια δάση!!!και το Κράτος προβάλει πλέον ιδιοκτησιακά δικαιώματα.

Λεονάρδος Χατζηανδρέου : Η πρακτική της «μπετονιέρας» φαίνεται πως είναι συνυφασμένη με την προεκλογική τακτική της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

 
 Μη έχοντας άλλο τρόπο να πείσει την κοινή γνώμη, καταφεύγει  σε πρακτικές του μαύρου παρελθόντος. Προσπαθεί να εξαγοράσει για ακόμα μια φορά ψήφους και συνειδήσεις με μια καταδικασμένη πρακτική από τις μέρες της δεκαετίας του ‘60.

Νίκος Μανιός 1,6 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του Αεροδρομίου Σύρου


Αποτέλεσμα εικόνας για Αναβάθμιση Κρατικού Αερολιμένα Σύρου 
Υπογράφηκε από την Ειδική Γραμματέα ΕΤΠΑ & Ταμείου Συνοχής Ευγενία  Φωτονιάτα, η ένταξη του έργου  «Αναβάθμιση Κρατικού Αερολιμένα Σύρου» στο ΕΠ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» με δικαιούχο τη Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίου. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με 1.678.727€ και περιλαμβάνει:

Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν και οι κάτοικοι και φορείς της Μήλου στον υποψήφιο περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μανώλη Γλυνό, κατά την επίσκεψη του στο νησί.

Συνεχίζοντας την περιοδεία του στις Κυκλάδες, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός συνοδευόμενος από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου”, Πέτρο Ηλιάκη, Γιάννη Γεροντή και Αντώνη Χατζηιωάννου, κατά την άφιξή του την Τρίτη Μήλο συνομίλησε με κατοίκους σε κεντρικό καφέ του νησιού, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει για τα θέματα που τους απασχολούν. «Όλο αυτό το διάστημα που επισκέπτομαι τα νησιά μας, διαπιστώνω ότι οι συμπατριώτες μας αισθάνονται ξεχασμένοι, απομονωμένοι, ξεκομμένοι και βεβαίως απογοητευμένοι. Υπάρχουν πολλά κοινά θέματα που απασχολούν τους νησιώτες, αλλά το κάθε νησί ξεχωριστά έχει ιδιαιτερότητες. Γι αυτό είμαι σήμερα εδώ, γι αυτό συζητάμε και να είστε σίγουροι ότι η επικοινωνία αυτή δεν θα σταματήσει όταν αναλάβουμε το τιμόνι της Περιφέρειας. Θα είμαστε δίπλα σας και την επόμενη ημέρα. Πρέπει με προσοχή να ακούμε τους κατοίκους που ζουν στα νησιά μας, τι έχουν να μας πουν όσοι βιώνουν τα προβλήματα και όσοι ξέρουν τις ανάγκες του κάθε νησιού και τις τέσσερις εποχές του χρόνου», ανέφερε ο κ. Μανώλης Γλυνός ο οποίος τόνισε ότι βασικός σκοπός της νέας περιφερειακής αρχής είναι να «ξανακτίσουμε την εμπιστοσύνη μας με τους πολίτες και για να γίνει αυτό πρέπει να μπορείς να τους κοιτάς στα μάτια, να τους ακούς και να μην λες μεγάλα λόγια».