slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κάθε Τρίτη Tιπ πολιτικής επικοινωνίας του Θανάση Παπαμιχαήλ Επικοινωνιολόγου

Οταν η πολιτική γλώσσα δεν έχει φρένο, τότε υπάρχει κίνδυνος καριέρες που έχουν στηθεί με πολύ κόπο και χρήμα να πάνε αδιάβαστες. Στο σημερινό tip Νο2 αναφέρεται ο κίνδυνος από μια ατυχή δήλωση, ένα μη αναμενόμενο λάθος και ένα επικοινωνιακό σφάλμα να ανάψουν φωτιές πολιτικής αντιπαράθεσης που θα φέρουν από επίπληξη μέχρι και διαγραφή πολιτικού στελέχους. Ο αρχηγός του κόμματος θα κληθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να τιμωρήσει. Σήμερα με την πληθώρα των social media αρκούν ένα λεκτικό ατόπημα, μια γκάφα ή ένα φάλτσο να δημιουργήσουν άσχημες εντυπώσεις προκαλώντας ακόμη και δημοσκοπικές παρενέργειες. Τελικά είναι σοφή η ρήση ότι «τα πιο θεαματικά αυτογκόλ μπαίνουν στην πολιτική και όχι στο ποδόσφαιρο». Για αυτό προτιμήστε τη σιγουριά των 333+1 tips που περιέχονται στον Οδηγό Πολιτική Επικοινωνίας «Ευ Πολιτευέσθαι», με έξυπνες φράσεις, tips, δίχως την παραμικρή επιτήδευση για να μιλάτε και να ξεχωρίζετε όπως θα μιλούσατε στην παρέα σας. Για να ξέρετε τι λέτε, χωρίς να κινδυνεύετε ακόμη και από διαγραφές! 
1.Στην πολιτική δεν είναι ποτέ πρόβλημα το μέγεθος των προβλημάτων που ανακύπτουν, αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο είναι το μέγεθος του πολιτικού προσώπου που καλείται να τα λύσει. 
2. Τα περισσότερα θεαματικά αυτογκόλ δεν μπαίνουν στο ποδόσφαιρο αλλά στην πολιτική. Οι πολιτικοί μας θα πρέπει να σκέφτονται πριν μιλήσουν, ιδιαίτερα στο πολύ επικίνδυνο τερέν των κοινωνικών δικτύων και των αμέτρητων τρολ. 
3.Προτυποποίηση: ένας από τους βασικούς κανόνες εκμάθησης της πολιτικής. Προτυποποίηση χωρίς όμως πιστή αντιγραφή του προτύπου.
4. Στην πολιτική οι φιλοφρονήσεις προς τους πολίτες ισοδυναμούν πολλές φορές με οικονομικές παροχές. Για να κερδίσεις ψήφους δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και φιλοφρόνηση. Απλώς φροντίστε να είναι ειλικρινή τα κομπλιμέντα που κάνετε. 
5. «Να είσαι απλά ο εαυτός σου». Ένα από τα πολλά ανυπόφορα κλισέ που ακούμε για νέους πολιτικούς ως συμβουλή. 
6. Οι πολίτες ελάχιστα ενδιαφέρονται αν θα ψηφίσουν Κεντροαριστερά, διευρυμένη στο Κέντρο Αριστερά, γνήσια Αριστερά, Ομπρέλα ή άλλον αυτοπροσδιορισμό πολιτικού κόμματος. Οι πολίτες θέλουν να τους εξηγηθούν οι πολιτικές. 
7. Οι μεγάλες τομές στον μεγάλο «ασθενή», τη Δημόσια Διοίκηση, απαιτούν ισχυρή θέληση, θάρρος, σχέδια εκσυγχρονισμού και αδιαφορία για το πολιτικό κόστος. Αν δεν σπάσεις αβγά, ομελέτα δεν γίνεται. 8. Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας δεν θα λυθεί και το brain gain θα αργήσουμε να το δούμε αν δεν λυθεί ένας σημαντικός παράγοντας. Προσλήψεις με αξιοκρατία και όχι ρουσφετολογικές τακτικές του πολιτικού συστήματος. 
9.Η βία των ανηλίκων είναι το μείζον πρόβλημα των τελευταίων ετών. Νόμοι υπάρχουν για την καταπολέμησή της, όμως απαιτούνται και παρεμβάσεις από την οικογένεια, τους χώρους εκπαίδευσης και την κοινωνία. Η πρόληψη είναι αναγκαιότερη του σωφρονισμού. 
10.Αλληλοσπαραγμό με τα τρολ παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες. Ευρηματικά ονόματα, ύβρεις και δολοφονίες χαρακτήρων και σε πολύ οικονομικές τιμές. Σημεία των καιρών και των μηχανισμών των κομμάτων. 
11. Στις ευρωεκλογές πρέπει να εκλέξουμε ευρωβουλευτές που αξίζουν να είναι σε αυτή την Ευρωβουλή και όλοι εμείς να είμαστε υπερήφανοι! 
Περισσότερα tips θα βρείτε στον Οδηγό Πολιτικής Επικοινωνίας «Ευ Πολιτεύεσθαι» 333+1 tips. Για παραγγελίες και περισσότερες διευκρινίσεις επικοινωνήστε στο email grammateia@nkmediagroup.gr ή στα τηλέφωνα 2109568066-6932266217. του Θανάση Παπαμιχαήλ Επικοινωνιολόγος & Σ.Ο.Π.Α. (Συγγραφέας Οδηγών Πολιτικής Αυτοβελτίωσης) Κ