slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΉ ΣΤΆΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΜΜΕ Η ΜΕ ΆΛΛΑ ΛΌΓΙΑ Ο ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΌΣ



Του Νικου Καρουτζου επικεφαλής της Νέας ΕΣΗΕΑ»
Πριν από λίγες ημέρες στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μας παρουσιάστηκε ένα σημείωμα από το νομικό σύμβουλο Α Τσαλαπατη για το Ασφαλιστικό. Διαβάζοντας το κάποιος που είναι ελάχιστα σχετικός θα μπορούσε εύκολα να αντιληφθεί ότι στην ουσία επρόκειτο για πόνημα που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει γραφτεί από τα χαλκεια της Κουμουνδουρου
Α. Στο έγγραφο αναφερόταν ότι με το νομοσχέδιο θα έχουμε μείωση εισφορών κύριας σύνταξης κατά 0.9%. Η αλήθεια είναι πως μείωση εισφορών θα έχουμε στο μη μισθολογικό κόστος αλλά όχι στις εισφορές κύριας σύνταξης γιατί πολύ απλά αυτό θα σημαίνει μείωση συντάξεων. Η μείωση των εισφορών θα αφορα συνεισπρατώμενες εισφορές, υπέρ ΟΑΕΔ κτλ.
Ο συγγραφέας του σημειώματος ενώ αναφέρει ότι για τους μισθωτούς δημοσιογράφους καταργείται η υποχρέωση καταβολής εισφορών για το μπλοκάκι (μέχρι το ποσό της δεύτερης ασφαλιστικής κατηγορίας) ξεχνάει να αναφέρει ότι ο νόμος Κατρούγκαλου ν. 4387/16 υποχρέωνε τους δημοσιογράφους να πληρώνουν για κάθε δουλειά που έκαναν και από μία εισφορά συν φόρο…

Τσικνοπέμπτη στο Φιλώτι με τους Κουδουνάτους και την ΕΑΣ Νάξου!


 Τρικούβερτο γλέντι με τους εκκωφαντικούς Κουδουνάτους! Οι ψησταριές παίρνουν φωτιά με 3500 σουβλάκια, 15 ντόπια αμνοερίφια και χοιρινά!  Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου «Ο Ζευς» στρώνουν το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης και οργανώνουν τρικούβερτο παραδοσιακό ναξιώτικο γλέντι, με τη συμμετοχή των ξακουστών Κουδουνάτων και μεγάλων καλλιτεχνών της νησιώτικης μουσικής παράδοσης και φυσικά τα φημισμένα και πεντανόστιμα Αξιώτικα Αμνοερίφια, το σήμα κατατεθέν των ορεινών χωριών της Νάξου! Άφθονο κρασί, αρνάκι και κατσικάκι γάλακτος , χοιρινά σουβλάκια , Γραβιέρα Νάξου, πατάτες κι εκλεκτά προϊόντα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, θα απολαύσουν οι επισκέπτες στο Φιλώτι την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020. Παράλληλα, ένα απο τα πιο εντυπωσιακά Διονυσιακά έθιμα του Αιγαίου θα αναβιώσει και φέτος στα ορεινά χωριά του νησιού! Στο Φιλώτι, την Απείρανθο και την Κόρωνο οι εντυπωσιακοί Κουδουνάτοι, έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό τους από τουλουπάνι (ειδικό ύφασμα), φορώντας τις μάλλινες κάπες των παλαιών βοσκών του νησιού, ζωσμένοι με σειρές από κουδούνια και κρατώντας τη

Βρουτσης Βιντεο : Παρουσίαση του νέου ασφαλιστικού συστήματος στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών



Υπουργός Εργασίας μίλησε εκτενώς για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών το βράδυ της Δευτέρας και το Voucher Ergasia ήταν εκεί.
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση είναι η πρώτη αφορά την αναλογιστική μελέτη, η οποία θα αποδεικνύει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, μέχρι το 2070 και τη διασφάλιση όλων των συντάξεων, μέχρι τότε. Επιπλέον, όπως σημειώνει, η ασφαλιστική δαπάνη ως ποσοστό του ΑΕΠ φτάνει στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο κενό τα... νταηλίκια του γιδοβοσκού Πολάκη σε βάρος του Γ.Κουρτάκη(εικόνα)



Μία -δυσάρεστη όπως αποδείχθηκε- έκπληξη περίμενε τον εκδότη της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, Γιάννη Κουρτάκη στο αεροπλάνο από τα Χανιά προς την Αθήνα.

Ο εκδότης της εφημερίδας καθόταν σε διπλανή θέση από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και όπως αναφέρει ο Γιάννης Κουρτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός έπρεπε να σηκωθεί για να καθίσει ο ίδιος και η σύζυγός του.

"«Εσυ είσαι ο Κουρτάκης;». Ναι του απάντησα και απο εκείνη τη στιγμή άρχισε να χυδαιολογεί, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του «πολιτικού τραμπούκου»" έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κουρτάκης, περιγράφοντας το όλο σκηνικό και πώς εκτυλίχθηκε.

Διαβάστε τι έγραψε ο Γιάννης Κουρτάκης: