slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: «Άλλα λέει το Μαξίμου και άλλα το ΥΠΕΞ για την παρενόχληση γαλλικού πλοίου στην ΑΟΖ μας»

48 ώρες και καμία απάντηση από την Κυβέρνηση:

- Η παρενόχληση γαλλικού ερευνητικού πλοίου από τουρκική φρεγάτα έγινε ή δεν έγινε εντός της ελληνικής ΑΟΖ;

- Το περιστατικό είναι «θέμα της Γαλλίας» όπως λέει το Μαξίμου ή «και της Γαλλίας» όπως λέει το Υπουργείο Εξωτερικών;

-Έγινε σχετικό διάβημα από το Υπουργείο Εξωτερικών στην τουρκική πλευρά;

-Υπήρξε τουρκικό διάβημα προς τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα;

Ανάφη: Αναγκαία η συνέχιση λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛΤΑ



Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή του Συνδέσμου των Απανταχού Αναφαίων σε σχέση με τη συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛΤΑ στην Ανάφη Κυκλάδων. Η Ανάφη είναι το νοτιοανατολικότερο νησί των Κυκλάδων και τα ΕΛΤΑ είναι η μοναδική με κατάστημα ταχυδρομικών υπηρεσιών στο νησί. Παράλληλα συνδυάζεται η φιλοξενία ΑΤΜ της Eurobank που είναι και το μόνο σημείο τραπεζικής εξυπηρέτησης στην Χώρα Ανάφης. Η αναστολή ή η μερικώς αναστολή λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛΤΑ θα επιφέρει μεγαλύτερες δυσκολίες στους κατοίκους της Ανάφης και παράλληλα τα ΕΛΤΑ θα καθαιρέσουν την δέσμευση τους ως πάροχος καθολικών ταχυδρομικών υπηρεσιών σύμφωνα με τον χάρτη υποχρεώσεων των ΕΛΤΑ.

Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα:

19_04_2021_ΑΝΑΦΟΡΑ_ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ_ΑΝΑΦΗ_ΕΛΤΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΛΤΑ ΑΝΑΦΗ (1)

Συνάντηση του Φίλιππου Φόρτωμα με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Συναντήσεις εργασίας στο Υπουργείο Υγείας με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και την Υφυπουργό κ. Ζωή Ράπτη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη διάρκεια των οποίων έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές περιοχές στον τομέα της υγείας.

Διαδικτυακή συζήτηση της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου-Αντιπάρου με την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου

Την Τρίτη, 20 Απριλίου η Ένωση Ξενοδόχων Πάρου-Αντιπάρου και η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου πραγματοποίησαν διαδικτυακή συζήτηση στην οποία αναπτύχθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

Ε.Α.Σ. Νάξου: Πόσο θα αγοράσουμε φέτος αρνάκι και κατσικάκι Νάξου;


Το Πάσχα, μαζί και η... μάχη του οβελία, ολοένα και πλησιάζουν!

Σε ζωντανή σύνδεση με τη Νάξο και το Καστράκι το Mega και η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» έμαθαν, από τον Πρόεδρο της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρη Καπούνη και τον Ναξιώτη κτηνοτρόφο, Γιάννη Βάβουλα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί του νησιού μας όσον αφορά στη διάθεση των

Ανάπτυξη έως 4% «βλέπει» για το 2021 το ΙΟΒΕ

Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό 3,5% -4% αναμένει για το τρέχον έτος το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), σύμφωνα με το βασικό σενάριο της τριμηνιαίας έκθεσής του, που παρουσιάστηκε σήμερα (20/4).

Σύμφωνα με την έκθεση του ΙΟΒΕ, η πίεση από την πανδημία στην οικονομική δραστηριότητα παγκοσμίως υποχώρησε περαιτέρω στο τελευταίο τρίμηνο του 2020, σε μικρό βαθμό, καθώς από τις αρχές Νοεμβρίου επανήλθαν μέτρα αναστολής λειτουργίας κλάδων και περιορισμού των μετακινήσεων. Στη βάση αυτή, σημειώθηκε υποχώρηση της ύφεσης στην ελληνική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο πέρυσι, στο 7,9%, έναντι πτώσης ΑΕΠ 10,5% στο προηγούμενο τρίμηνο και αύξησής του κατά 0,8% στο τελευταίο τρίμηνο του 2019.

Ορκωμοσία περιφερειακής συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου- Δήλωση

Δήλωση της Περιφερειακής Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου Μαρίας Χατζηγιάννη μετά την ορκωμοσία της. 

«Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να δίνει όλες τις δυνάμεις της  μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο για την ανατροπή της πολιτικής που υπερασπίζεται την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων  σε βάρος των λαϊκών αναγκών. 

Είναι γεγονός ότι μέσα από την Περιφέρεια, επειδή ακριβώς αποτελεί κομμάτι της κρατικής διοίκησης, επιδιώκεται η υλοποίηση των αντιλαϊκών στόχων της κυβέρνησης, πολύ περισσότερο που η Περιφερειακή Αρχή έχει ταυτιστεί μ

Δημοσκόπηση Alco: Διψήφιο προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ. Άραγε που θα φτάσει η διαφορά, όταν ελεγχθεί η πανδημία; – Διχασμός για τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού, η σταδιακή χαλάρωση του lockdown, αλλά και οι ελεύθερες μετακινήσεις το Πάσχα, είναι μερικά από τα ερωτήματα που τέθηκαν σε δείγμα 1.000 ατόμων, από τις 12 έως τις 16 Απριλίου 2021, στη δημοσκόπηση της Alco, που διενεργήθηκε για το OPEN, και δίνει στο κυβερνών κόμμα σημαντική διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 13,6%. Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 37,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 23,8. 5,9% για το

Καταγγελία στο «Αττικόν»: Εισβολή αρνητών του κορονοϊού - Προπηλάκισαν το προσωπικό και βιντεοσκοπούσαν

Σοβαρό περιστατικό με πρωταγωνιστές αρνητές του κορονοϊού, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου "Αττικόν" ότι συνέβη την Κυριακή 11 Απριλίου. Σύμφωνα με την καταγγελία στην οποία προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΓΝ Αττικόν "Αναγέννηση", τον επόμενη ημέρα γενικής εφημερίας του νοσοκομείου, συγγενής ασθενούς μαζί με μία "φίλη" του εισέβαλαν σε πτέρυγα Covid του νοσοκομείου και προπηλάκισαν το προσωπικό, βιντεοσκοπώντας παράλληλα με το κινητό τους τηλέφωνο τους χώρους. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την καταγγελία, οι δράστες ισχυρίζονταν ότι "τα νοσοκομεία βαφτίζουν ψευδώς ασθενείς ως Covid", ότι οι υγειονομικοί "τους κλειδώνουν σε θαλάμους και δεν τους κοιτάζουν", τους "απαγάγουν χωρίς να ενημερώσουν τους συγγενείς", τους "κρατάνε στα νοσοκομεία χωρίς λόγο παρότι είναι καλά, βγάζοντας επίτηδες θετικά τεστ" και πολλά άλλα. Στη συνέχεια ανήρτησαν σχετικές εικόνες στο Facebook. Πλέον αυτές οι αναρτήσεις έχουν "κατέβει".
Αναλυτικά η καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων:

ΠΕΤΑΞΑΝ ΛΕΥΚΗ ΣΗΜΑΙΑ H ΠΡΩΗΝ ΣΥΡΙΖΑία😝😝 ΚΑΙ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ για κορωνοπάρτι: Διακριτική αστυνομική παρουσία - Παρέμβαση θα οδηγούσε σε επεισόδια-Βορίδης: Η αστυνομία δεν μπορεί να παρέμβει σε 5.000 άτομα

Η αστυνομία δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη μαζική συνείδηση, μια παρέμβαση σε πάρτι χιλίων ατόμων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη διασπορά του ιού και επεισόδια, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε ερώτηση για τις εικόνες συνωστισμού σε πλατείες που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες.
Ανέφερε ότι μεταξύ των χιλιάδων ατόμων, μπορεί να υπάρχουν και ομάδες που να επιδιώκουν κλεφτοπόλεμο και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση η παρουσία της αστυνομίας θα είναι διακριτική.

Αυτή η ανθρωπιά θα τους φάει τους ΣΥΡΙΖΑίους😝😝ΒΙΝΤΕΟ

 Έχουν βάλει στόχο να αφήσουν τον Σεφερλή άνεργο.

Γιαννούλης: Δεν ζητάμε εκλογές γιατί είμαστε Άνθρωποι

Πρετεντέρης: Καυγάς στην Άγκυρα

"Ο καβγάς στην Άγκυρα απέδειξε ότι η Τουρκία δεν είναι χώρα. Είναι πρόβλημα. Δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στο μέγεθος που τους αναγνωρίζουν οι άλλοι, αντί για το μεγαλομανές μέγεθος που έχουν φιλοτεχνήσει για τον εαυτό τους" γράφει ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ:

Αυτά είναι τα 4 συν 11 μέτρα οικονομικής στήριξης για την πανδημία

Αναφερόμενη στη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζόμενων, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε αναλυτικά ότι «αυτήν την εβδομάδα συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την κρατική αρωγή, με το οποίο θεσπίζονται, μεταξύ άλλων, πρόσθετα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και αγρότες. Συγκεκριμένα:
1ον. Παρατείνεται -και για το φορολογικό έτος 2020- η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α., καθώς και για τους αλιείς της παράκτιας αλιείας.

Ο γνωστός ΜΑΛ@ΚΑΣ του Ερντογάν: «Η Αλεξανδρούπολη μας ανήκει!»

Απειλές προς την Ελλάδα, αλλά και προς τις ΗΠΑ, εκτόξευσε ο Μεσούτ Χακί Τζασίν, ο οποίος είναι σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας για θέματα εξωτερικής πολιτικής

«Ξαναχτύπησε» ο Μεσούτ Χακί Τζασίν, σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για θέματα εξωτερικής πολιτικής, απειλώντας την Ελλάδα με …

Συζήτηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου για τη λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα


Η συζήτησή τους έγινε στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Κοτζιάς: Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν για τα Σκόπια σκέτο το όνομα «Μακεδονία»

Ο Νίκος Κοτζιάς αφήνει βαριές αιχμές και για το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί ακόμα με τον Πάνο Καμμένο
Σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί προβαίνει ο υπουργός εξωτερικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Κοτζιάς.

Συγκεκριμένα τονίζει πως υπήρχαν τόσο βουλευτές όσο και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κατά τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων, προτιμούσαν να ονομαστεί η χώρα σκέτο «Μακεδονία», την ώρα που ο ίδιος διαπραγματευόταν το «Βόρεια Μακεδονία».
Ιδού πως περιγράφει τα γεγονότα ο Νίκος Κοτζιάς, στη συνέντευξή του στο News247:

Οσμή σκανδάλου στην ΕΡΤ με εμπλοκή Παππά

Φυσικά και σε αυτό το θέμα φιγουράρει το όνομα του Πετσίτη.
Ακόμη μια υπόθεση με οσμή σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά φαίνεται ότι είναι καθ΄ οδόν προς την δικαστική διερεύνηση.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έχουν αποσταλεί καταγγελίες σε δικαστικούς λειτουργούς στις οποίες αναφέρεται ότι είχε γίνει πραγματικό πάρτι στην ΕΡΤ, κυρίως στα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μπαίνουν πολλές παραγωγές καθώς φαίνεται ότι είχαν διατεθεί περισσότερα χρήματα, που μπορεί να ήταν και σε διπλάσια ποσά ανά επεισόδιο σε σχέση με την ιδιωτική τηλεόραση.

" Το Κτηματολόγιο Ρόδου δεν επαναλειτουργεί με αδιέξοδες εμμονές και με επικοινωνιακές περιοδείες που θυμίζουν. ...playmobil"!





Με αφορμή την συνεχιζόμενη- πολύμηνη αναστολή  λειτουργίας του Κτηματολογίου Ρόδου και τις συνέπειες στην οικονομική ζωή του τόπου, με σεβασμό στην αγωνία των πολιτών και όλων όσων έχουν εμπλακεί στην όλη διαδικασία (κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση, στελέχη  του κτηματολόγιου ,  σύλλογοι δικηγόρων, τοπογράφων...... κλπ) καταθέτουμε τις παρακάτω  σκέψεις: