slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακοίνωση για τον θάνατο του συναδέλφου μας, Γιώργου Μαϊτού

Το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Φεβρουαρίου έφυγε άδικα από τη ζωή ύστερα από σχεδόν διετή μάχη με την επάρατη νόσο, ο συνάδελφός μας Γιώργος Μαϊτός.
Ο Γιώργος Μαϊτός, εξαίρετος εκπαιδευτικός, με καταγωγή από τη Νάξο, υπηρέτησε με εργατικότητα, σεμνότητα κι αφοσίωση επί σειρά ετών το λειτούργημα του δασκάλου και διετέλεσε Προϊστάμενος 1ου Γραφείου και Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις Κυκλάδες.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος και

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης: Η αποκατάσταση της αλήθειας για την συμφωνία ΕΕ-Καναδά ( CETA )

Δήλωση Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωματικού μέλους της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ψήφιση της συμφωνίας CETA μεταξύ ΕΕ – Καναδά.

«Στο παγκόσμιο σκηνικό που στήνεται μετά την εκλογή Τραμπ, ένα νέο σκηνικό απομονωτισμού, η συμφωνία ΕΕ-Καναδά είναι η απάντηση. Μία εμπορική  συμφωνία συνεργασίας.

Η συμφωνία CETA με τον Καναδά και TTIP με τις ΗΠΑ είναι συμφωνίες που ισοδυναμούν με το 49% του παγκόσμιου εμπορίου. Δημιουργία 100 δις ευρώ νέου προϊόντος στην Ευρώπη (5-8 δις ευρώ για Ελλάδα) και 15 εκ. νέες θέσεις εργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Η συγκεκριμένη συμφωνία, της ΕΕ με τον Καναδά-CETA, έγινε

Με έντεκα ασθενοφόρα και μια κινητή μονάδα, η Περιφέρεια ενισχύει το στόλο του ΕΚΑΒ στα νησιά


Με απόφαση του Περιφερειάρχη, ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης «Εξοπλισμός υποδομών δευτεροβάθμιας υγείας», αυξάνεται κατά 1 εκατ. ευρώ, για την κάλυψη της δαπάνης προμήθειας των ασθενοφόρων



Την αύξηση κατά 1 εκατ. ευρώ, των πόρων που διατίθενται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 για την ενίσχυση των δομών υγείας στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, κατόπιν έγγραφης αίτησης του Προέδρου του ΕΚΑΒ, ο οποίος ζητά από την Περιφέρεια την κάλυψη της δαπάνης για την προμήθεια έντεκα (11) νέων ασθενοφόρων και μιας (1) κινητής μονάδας, με βάση τις καταγεγραμμένες ανάγκες στις υγειονομικές μονάδες του Νοτίου Αιγαίου.

Άνιση αντιπολίτευση. Δρα δια της Βουλής, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δρούσε στο δρόμο



  Έμπλεο εθνικής ανάτασης το πανελλήνιο, άκουσε τον υπουργό Χρ. Σπίρτζη από τα Ιωάννινα, να παρομοιάζει τη μέρα του Eurogroup  με  την απελευθέρωση  της πόλης από τον τουρκικό ζυγό! 
Ο Γραμματέας της Κ.Ο.  Κώστας  Ζαχαριάδης δήλωσε ότι «παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τους αρνητικούς πολιτικούς συσχετισμούς, για πρώτη φορά κλείνουμε Αξιολόγηση χωρίς υφεσιακά μέτρα»!
Ο Γιάννης Δραγασάκης δηλώνει με αγωνιστικό παλμό ότι αν το ΔΝΤ επιμένει να φορολογήσουμε τους φτωχούς και όχι τους πλούσιους «θα έχουμε σύγκρουση, πώς να το κάνουμε»!

«Κερδάμε» χρόνο Σύντροφοι!


Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ - Επικοινωνιολόγου

Στα χαρακώματα θα βρεθούν για άλλη μια φορά Κυβέρνηση και το σύνολο της Αντιπολίτευσης. Η πρώτη να πανηγυρίζει μεγαλοφώνως ότι «κατατρόπωσε» τις απαιτήσεις των δανειστών και δεν θα πάρει «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα», η δε Αντιπολίτευση να μιλά για «πανωλεθρία» και κίνδυνο για νέο σκληρότερο μνημόνιο. Φυσικά ο λαός θα πληρώσει το τίμημα, το μάρμαρο της νέας συμφωνίας. Όποια κι αν αποδειχτεί στο τέλος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το GREXIT πήρε για άλλη μια φορά «παράταση»!

Μετά τη διαφαινόμενη επώδυνη συμφωνία της Κυβέρνησης με τους δανειστές, και τους πανηγυρισμούς της για το ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα, η ψήφιση όλων των νόμων και τροπολογιών που θα έρθουν στο Κοινοβούλιο είναι μια τυπική διαδικασία για τους βουλευτές της συγκυβέρνησης. Ψηφίζουμε και

Πρόσκληση Αποκριάτικος Χορός Τοπικής οργάνωσης Ν.Δ. Πάρου_Αντιπάρου Βούλτεψη




Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Πάρου Αντιπάρου διοργανώνει Αποκριάτικο Χορό με ζωντανή μουσική και Λαχειοφόρο Αγορά, το Σάββατο 25 Φεβρουάριου 2017 στις 20:00 στην ταβέρνα ''Μαράθι''.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Βουλευτής B΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη.

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Γιώργος Μαϊτός


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών ο Ναξιώτης εκπαιδευτικός Γιώργος Μαϊτός νικημένος από τον καρκίνο...
Ο Γιώργος Μαϊτός άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Δευτέρας και η είδηση πάγωσε την εκπαιδευτική κοινότητα αφού ο Γιώργος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους συναδέλφους του που πενθούν για τον πρόωρο χαμό του, όπως άλλωστε υποδηλώνουν και αναρτήσεις που έχουν κάνει στο facebook.
"Καλό Ταξίδι Συνάδελφε και Φίλε Γιώργο" γράφει ο Αντώνης Μανιός, "Η εκπαιδευτική κοινότητα των Κυκλάδων πενθεί! Έφυγε από κοντά μας ο εξαίρετος συνάδελφος Γιώργος Μαϊτός! Προσωπικά έχασα έναν καλό φίλο και συνεργάτη! Καλό ταξίδι Φίλε Γιώργο" γράφει ο Χρήστος Καφτηράνης, σε μερικές από τις αναρτήσεις που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο...