slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Παπαχριστόπουλος: «Έπρεπε να έχουμε κάνει εμείς αυτά που έκανε ο Χρυσοχοΐδης»«Ό,τι έκανε ο Χρυσοχοΐδης, έπρεπε να τα έχουμε κάνει εμείς» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, προσθέτοντας παράλληλα ότι «η πορεία δεν ήταν αντικυβερνητική, αλλά είχε σκοπό να τιμήσει τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου», διαφοροποιούμενος έτσι από την θέση που διετύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7, ο κ. Παπαχριστόπουλος, αναφερόμενος στα όσα

ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΥΝ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ/ ΚΟΙΝΩΝΩ TINOS ART GATHERING 2020/

Αγαπητοί υποστηρικτές ,τοπικοί φορείς, κάτοικοι του νησιού
Απευθύνουμε την παρούσα επιστολή με σκοπό αρχικά να σας ενημερώσουμε για εγχείρημα του Κοινωνώ Τέσσερα συν ένα Στοιχεία που θα λάβει χώρα σε τέσσερις εποχές και θα έχει διάρκεια έναν ολόκληρο χρόνο στο νησί της Τήνου καθώς και να σας ζητήσουμε ευγενικά να συνδράμετε με την συμμετοχή σας αλλά και την επικοινωνία του ανοιχτού καλέσματος στον ενδιαφερόμενο κόσμο και φίλων του νησιού που γνωρίζεται

Βρούτσης: Δίνουμε πρόσβαση στην υγεία σε 245.000 παράτυπα αποκλεισμένος από τον ΕΦΚΑ

Με πρωτοβουλία της διοίκησης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, παρέχεται ασφαλιστική ικανότητα σε 245 χιλιάδες ασφαλισμένους, που τους είχε διακοπεί άδικα και παράτυπα από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.
Με την έκδοση της νέας εγκυκλίου από τον ΕΦΚΑ και την άμεση υλοποίησή της, διαμέσου του πληροφοριακού συστήματος «ΑΤΛΑΣ» – (υποσύστημα ασφαλιστικής ικανότητας), οι εν λόγω ασφαλισμένοι μπορούν πλέον από τις 15 Νοεμβρίου 2019 να έχουν την πρόσβαση στις παροχές και υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται, χωρίς δική τους άσκοπη ταλαιπωρία και αχρείαστη επιφόρτιση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ.

Μεταναστευτικό: Κλειστά κέντρα και προσλήψεις σε όλη τη χώρα σχεδιάζει η κυβέρνηση


Κλειστή σύσκεψη Υπό τον Πρωθυπουργό και αργότερα συνάντηση με τους 13 περιφερειάρχες πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα (18/11) στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου για την διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος. Όλα παρουσία των αρμόδιων υπουργών και του συντονιστή που έχει ορίσει ο κ. Μητσοτάκης, υφυπουργού Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Τέθηκε η απόφαση της δημιουργίας των κλειστών κέντρων που θα δημιουργηθούν στα νησιά και την

Στη συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό ο Γιώργος Χατζημάρκος, για ΕΣΠΑ και προσφυγικό – μεταναστευτικό


Γ. Χατζημάρκος: “ Στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, το Νότιο Αιγαίο έχει πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα. Δεν θα δεχτώ πλέον να αποτελέσει ο πολιτικός τσαμπουκάς άλλων περιοχών, λόγο επιπλέον επιβάρυνσης των νησιών μας”
Στη καθιερωμένη ανά δίμηνο σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τους περιφερειάρχες της χώρας, η οποία έγινε χθες, Δευτέρα, στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Κυριάκος Μητσοτάκης,: Η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα σε δύο χρόνια από σήμεραΣυνέντευξη Μητσοτάκη
 στη Handelsblatt

«Η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα σε δύο χρόνια από σήμερα», δηλώνει στη Handelsblatt o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η εικόνα της χώρας έχει ήδη αλλάξει κατά τους πρώτους μήνες της νέας κυβέρνησης. «Περπατώντας στους δρόμους της Αθήνας θα παρατηρήσετε την αλλαγή. Οι πολίτες είναι πιο αισιόδοξοι. Αντιλαμβάνονται ότι η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Είμαστε το σπάνιο παράδειγμα μιας κυβέρνησης η οποία ήδη, κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες, έχει εφαρμόσει περισσότερα από όσα είχε υποσχεθεί», προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης.

Πρωτοβουλία Σόρος: Σπίτια για τους μετανάστες στην Ελλάδα από το 2012


ImageΜαζί και ο Γιωργάκης...

Ανακοίνωση-βόμβα για τους μετανάστες στην Ελλάδα έκανε σήμερα στο Βερολίνο ο Τζόρτζ Σόρος.
Μιλώντας σε διεθνές φόρουμ για το μέλλον της Ευρώπης, ο διάσημος χρηματιστής ανακοίνωσε την ίδρυση ταμείου αλληλεγγύης με στόχο την οικοδόμηση σπιτιών αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που δεν έχουν... που την κεφαλή κλίνη στη χώρα μας.
Το ταμείο, στο οποίο κατέθεσε ήδη ο ίδιος σεβαστό χρηματικό ποσό, έχει την έδρα του στην Σουηδία με πρωτοστάτη το ίδρυμα Ραούλ Βάλενμπεργ.

Με το isyriza.gr να «βουλιάζει» στην ανυπαρξία, ο Τσίπρας επενδύει στους μπαχαλάκηδες και στον διχαστικό λόγο για να σωθεί


H ανυπαρξία αντιπολιτευτικών επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ στη μεταμνημονιακή εποχή δρομολογεί την εργαλειοποίηση του δόγματος ασφάλειας που υπερασπίζεται η Νέα Δημοκρατία και η οποία είναι ολαφάνερο ότι αποδίδει καρπούς αλλά και πόντους εμπιστοσύνης στην ΕΛ.ΑΣ..
Πέντε, σχεδόν, μήνες, από τις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να μιλά για ακροδεξιά διολίσθηση” και για κανονικότητα της “συντήρησης και της οπισθοδρόμησης”, πατώντας, κυρίως, σε ενέργειες της παρούσας κυβέρνησης που αφορούν το... επιχειρησιακό της Ελληνικής Αστυνομίας, βάζοντας σπόρους για την καλλιέργεια ενός δημόσιου λόγου που πάλι έχει διχαστικά χαρακτηριστικά.
Με μπροστάρη τον Αλέξη Τσίπρα, όπως φάνηκε και από τη συμμετοχή του στην πορεία για το