slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ομιλία του Κοιν. Εκπροσώπου Γ. Βρούτση στη Βουλή

Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι οικονομικές πράξεις Σεπτεμβρίου /Οκτωβρίου 2020 της Ένωσης Περιφερειων Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.)


"Εγκρίθηκαν ομόφωνα  οι οικονομικές  πράξεις Σεπτεμβρίου /Οκτωβρίου 2020 της ΕΝ.Π.Ε  σε συνεδριαση του Εποπτικού της  Συμβούλιου .
Συμμετείχε με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου ο Χαράλαμπος Κόκκινος ".
Στην πρώτη για το 2021  συνεδρίαση του Εποπτικού  Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειων Ελλαδος ,που πραγματοποιηθηκε   με τηλεδιάσκεψη στις 4.2.21, συμμετείχε με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου  ο Χαράλαμπος Κόκκινος Περιφερειακός Σύμβουλος  Ν.Αιγαίου.
Εγκρίθηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ οι οικονομικες πράξεις της ΕΝ.Π.Ε.  Σεπτεμβρίου -Οκτωβρίου 2020.

ΔΤ ΤΕΕ: Η Ελλάδα βελτιώνει την ενεργειακή της κατάταξη στον δείκτη TRILEMMA (WET) του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας

Σύμφωνα με τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ενέργειας (World Energy CouncilWEC), η χώρα μας βελτιώνει τη θέση της στο δείκτη «World Energy Trilemma». Η Ελλάδα το 2020 κατατάσσεται στην 39η θέση από τις 108 χώρες που εξετάζονται, ανεβαίνοντας 8 θέσεις σε σχέση με το 2019 (που βρίσκονταν στην 47η θέση).

 

Μέσω του δείκτη «World Energy Trilemma» του WEC, που καταρτίζεται ετησίως από το 2010, τα ενεργειακά συστήματα αξιολογούνται σε ετήσια βάση, σε καθεμία από τις ακόλουθες διαστάσεις:

·         Ενεργειακή Ασφάλεια: Ικανότητα τους να ανταποκρίνονται αξιόπιστα στην τρέχουσα και μελλοντική ζήτηση ενέργειας, να αντέχει και να ανακάμπτει γρήγορα από τυχόν κραδασμούς από διακοπές τροφοδοσίας.

·         Ενεργειακή Ισότητα: Ικανότητα τους να παρέχουν καθολική πρόσβαση σε αξιόπιστη, προσιτή και επαρκή ενέργεια.

·         Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα: Πρόοδος τους στην προσπάθεια μετάβασης σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

 

Ένας υπερσύγχρονος Βρεφονηπιακός Σταθμός ξεκίνησε να κατασκευάζεται για τα παιδιά της Πάρου

Έργο πνοής ύψους 690 χιλ. ευρώ


Το εναρκτήριο λάκτισμα για την κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού Μαρμάρων Πάρου δόθηκε την Τετάρτη 03/02/2021 στο Δημαρχείο Πάρου από τον Δήμαρχο Πάρου, κ. Μάρκο Κωβαίο, που υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο. 

Συγκεκριμένα, η κατασκευαστική εταιρία «Κ. ΑΔΑΜΙΔΗΣ – ΒΡ. ΣΤΕΦΑΣ Ο.Ε.», η οποία κατά την υπογραφή της σύμβασης εκπροσωπήθηκε από τον κ. Κωνσταντίνο Αδαμίδη, ανέλαβε να κατασκευάσει εντός 12 μηνών βρεφονηπιακό σταθμό στη θέση «Αγία Μαρίνα» του οικισμού Μαρμάρων της Δημοτικής Κοινότητας Αρχιλόχου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους στο πλαίσιο το Ε.Π. «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ». 

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον Δήμαρχο Πάρου




Συνάντηση εργασίας είχε, χθες, στη Σύρο, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης με το Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν το νησί της Πάρου.


Ο κ. Λεονταρίτης ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι η Περιφέρεια έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει δύο (2) πολύ μεγάλες παρεμβάσεις οι οποίες αφορούν:

ΕΘ.Ε.Α.Σ. χωρίς Ε.Α.Σ. (Νάξου)… δεν γίνεται!


Νέα εποχή έχει πια ξημερώσει για το Συνεταιριστικό Κίνημα της Ελλάδας!

Κατόπιν πάγιου και διαρκούς αιτήματος των συνεταιρισμένων αγροτών και μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και ζυμώσεις, «γεννήθηκε» η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘ.Ε.Α.Σ.), η οποία είναι, πλέον, ο εκπρόσωπος των Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας μας και των λοιπών νομικών προσώπων τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών, αποτελώντας την Εθνική συντονιστική τους οργάνωση. Ο νέος αυτός φορέας θα λειτουργήσει ως ένας ισχυρός κοινωνικός εταίρος και θα καταστεί αποκλειστικός συνομιλητής του Κράτους σε θέματα που άπτονται του συνεταιριστικού συμφέροντος.

ΟΝΝΕΔ/ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Αλήθειες και ψέματα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια (βίντεο)

Παρακολουθήστε το βίντεο της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με θέμα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια.

Αλήθειες και ψέματα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια

Παρέμβαση Εισαγγελέα για το κορωνοπάρτι στη ΓΑΔΑ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν οι φωτογραφίες από το πάρτι που φέρεται να διοργανώθηκε σε γραφείο της ΓΑΔΑ με παρευρισκόμενους αστυνομικούς.


Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των δημοσιευμάτων και εάν

Παραδόθηκαν 12 ασθενοφόρα που χρηματοδότησε η Περιφέρεια στα μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Δώδεκα (12) ασθενοφόρα μικρού όγκου, κατάλληλα να επιχειρούν στα μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ενισχύοντας το στόλο του ΕΚΑΒ που διαδραματίζει κομβικό και κρίσιμο ρόλο στην υγειονομική θωράκιση των νησιωτών, παραδόθηκαν σήμερα στους δημάρχους των αντίστοιχων δώδεκα νησιών, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.
Η προμήθεια των ασθενοφόρων – 38 στο σύνολό τους – χρηματοδοτήθηκε με ευρωπαϊκούς πόρους του περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020” στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Τα ασθενοφόρα παρέδωσαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης , ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός.