slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πανηγυρίζει ο Βούτσης: Ευτυχώς δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για κυβέρνηση της Αριστεράς... οπότε μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε


Την άποψη ότι δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμη οι πολιτικοί συσχετισμοί που θα ευνοούσαν μια αλλαγή πολιτικής με κορμό τη Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ότι το ίδιο ισχύει για όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.
Ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον «Τύπο της Κυριακή» παραδέχεται ότι υπάρχει απογοήτευση σε ένα μέρος την κοινωνίας που «ήλπιζε ότι δεν θα μπορέσουν οι σημερινοί συγκυβερνώντες να περάσουν τα ακραία μέτρα αντικοινωνικής έμπνευσης».

Άκουσε, δεν εννόησε, επιμένει στην αντιπαλότητα με την Ευρώπη και ελπίζει σε συμμάχους… “πέραν του Ατλαντικού

Από τους ΑΝΤΙΛΟΓΟΥΣ (www.antilogoi.gr) ενότητα ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Άκουσε, δεν εννόησε, επιμένει στην αντιπαλότητα με την Ευρώπη και ελπίζει σε συμμάχους…πέραν του Ατλαντικού!
του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου
1.            Στις 13 Ιανουαρίου, ο κ. Τσίπρας άκουσε τον γερμανό υπουργό οικονομικώνΣόιμπλε να του επαναλαμβάνει αυτά που, εδώ και καιρό, ομοφώνως και μονότονα, μας λένε οι δεκάξι χώρες της Ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ:
Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από την εφαρμογή του Προγράμματος οικονομικής προσαρμογής”.
Η Ελλάδα θα μπορέσει να μείνει στο ευρώ μόνον εάν το Πρόγραμμα προσαρμογής εφαρμοστεί επιτυχώς. Ολοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό πρέπει να τιμήσουν τις αμοιβαίες υποχρεώσεις τους.
Άκουσε, αλλά δεν εννόησε. Δυο μέρες αργότερα, σε συνέντευξή του στο Βερολίνο, μίλησε για “την αναγκαιότητα ακύρωσης” του Μνημονίου και προέβη σε μια βαρυσήμαντη δήλωση: “Οι εικασίες για την έξοδό της από τη νομισματική ένωση στερούνται κάθε βάσης”!
                  Επιβεβαίωσε έτσι αυτά που, λίγες μόλις μέρες πριν συναντήσει τον κ. Σόιμπλε, είχε πει στην Ελλάδα:

Ο κόσμος έστειλε το δικό του μήνυμα (photos)


Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Πανναξιακού, στον απόηχο των διοικητικών αλλαγών μετά την ξαφνική παραίτηση του πρόεδρου του Δ.Σ.,  κατάφερε να ξεπεράσει εύκολα το εμπόδιο της Ηλιούπολης με 3-1 σετ και να παραμείνει  αήττητη στην κορυφή του σχετικού πίνακα με 20 βαθμούς.
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αυτός που  κέρδισε  τον τίτλο του MVP ( most valuable people)  της χθεσινοβραδινής αναμέτρησης   στο κλειστό του ΔΑΚ ήταν ο υπέροχος κόσμος της Νάξου. 
Το φαινόμενο της γεμάτης εξέδρας είναι συνηθισμένο, οι φίλαθλοι του  Πανναξιακού  είναι γνωστοί σε όλη την Ελλάδα για την την όμορφη ατμόσφαιρα που δημιουργούν στην....

Βρούτσης: Επιβεβλημένη η αναμόρφωση του ασφαλιστικού

Βρούτσης: Επιβεβλημένη η αναμόρφωση του ασφαλιστικού

Νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και συγχωνεύσεις ασφαλιστικών φορέων εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.
Σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας τονίζει μεταξύ άλλων ότι θεωρεί «αναγκαία την τελική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, ώστε να μετατραπεί σε ένα υγιές άθροισμα ενιαίων κανόνων», τονίζοντας όμως ότι,.....

Εισαγγελική εντολή για άνοιγμα λογαριασμών των εμπλεκόμενων στη λίστα Λαγκάρντ

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης διέταξαν το άνοιγμα των λογαριασμών σε ελληνικές τράπεζες όσων εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό κάποιοι από τους καταθέτες να κάνουν συμπληρωματικές δηλώσεις στην εφορία, καθώς μπορεί να φορολογηθούν περισσότερο, όπως αναφέρει η εφημερίδα .....

Ενημέρωση από την Ντόρα Μπακογιάννη

Φίλες και φίλοι ,

Δείτε τη συνέντευξη (16/1) που έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή "ΝΕΤ στα Γεγονότα" με τον Γ. Κουβαρά και την Μ. Μιχελιδάκη για θέματα τρομοκρατίας και άλλα.
«Παίζουμε το παιχνίδι της τρομοκρατίας όταν η μισή Βουλή κατηγορεί την άλλη μισή
Διαβάστε/δείτε την επίκαιρη ερώτηση (18/1) που κατέθεσε στη Βουλή για τη φορολογία στα καύσιμα.
«Δεν μπορούμε να εγγράφουμε λογιστικά ποσά στους προϋπολογισμούς μας τα οποία να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και τελικώς να μην τα εισπράττουμε.»

"Η γυναίκα του λεει ο Σταϊκούρας δεν είναι διορισμένη στη Βουλή, είναι επιστημονική συνεργάτιδα"... ε και; Αλλάζει κάτι στο ρουσφέτι;


Τη διευκρίνιση ότι η σύζυγός του είναι επιστημονική συνεργάτιδα του ευρωβουλευτή Ιωάννη Τσουκαλά έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα.
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Σταϊκούρας διευκρινίζει πως η σύζυγός του δεν είναι διορισμένη υπάλληλος της Βουλής αλλά επιστημονική συνεργάτιδα του ομότιμου καθηγητή και .....

Ανακοίνωση της γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ για τη συγχώνευση του Νοσ.-ΚΥ Νάξου με το Νοσ. Σύρου

Στους χώρους της  υγείας - πρόνοιας ήδη ζούμε τραγική  στάση πληρωμών και παροχών. Και  ενώ σε συνθήκες κρίσης οι λαϊκές ανάγκες  για δημόσιες, δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες αυξάνουν, η συγκυβέρνηση ανακοινώνει νέες περικοπές και συγχωνεύσεις – κλείσιμο μονάδων υγείας, που θα επιδεινώσουν την ήδη άθλια κατάσταση.
Στα πλαίσια  αυτής της πολιτικής στον τόπο μας συγχωνεύεται το Νοσοκομείο –  Κ.Υ. Νάξου με το Νοσοκομείο Σύρου. Οι επιπτώσεις και για τον τόπο μας και για τα γύρο νησιά θα είναι εγκληματικές, αφού πλήθος ασθενών δε θα καλύπτονται. Θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο ο........