slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνέντευξη Νίκου Μανιού στο "Μεσόγειος στο Κόκκινο"Fwd: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον Δήμαρχο Κύθνου και τον Αντιδήμαρχο Κέας

 

Τον Δήμαρχο Κύθνου κ. Σταμάτη Γαρδέρη και τον Αντιδήμαρχο Κέας κ. Στέφανο Βρεττό δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

 

Στη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, υπήρξε εκτενής ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν στην πορεία των έργων που υλοποιούνται στα δύο νησιά και ο τρόπος ολοκλήρωσης αυτών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

 

Για την Κύθνο, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις εξελίξεις που αφορούν σε θέματα επεξεργασίας λυμάτων, συντήρησης και ασφάλειας του οδικού δικτύου του νησιού, στην πορεία υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη β' φάση της συντήρησης και επισκευής των σχολικών κτιρίων, στο χρονοδιάγραμμα του έργου κατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου και στην πορεία ένταξης των έργων της αγροτικής οδοποιίας και των συνοδών έργων της αφαλάτωσης.

 

Η πορεία υλοποίησης και ο βαθμός ωρίμανσης των έργων, που έχουν ενταχθεί σε διάφορα προγράμματα αλλά και ο  σχεδιασμός του επόμενου διαστήματος, ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης του Αντιπεριφερειάρχη με τον κ. Βρεττό, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψής του στο νησί με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

 

Ο κ. Βρεττός εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την υποστηρικτική λειτουργία της Περιφέρειας προς το Δήμο Κέας μετά και από την πρόσφατη οικονομική συνδρομή της μέσω προγραμματικής σύμβασης για την ανακατασκευή του γηπέδου 5χ5 στην Ιουλίδα, με το ποσό των 35.000 ευρώ.

 

Κοινή   διαπίστωση των εκπροσώπων του α΄ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν ότι στη συνάντηση διεξήχθη ουσιαστική συζήτηση και επαναβεβαιώθηκε η βούληση της συνεχούς και επί της ουσίας συνεργασίας της Περιφέρειας με τους Δήμους.

 


Απελπισμένη προσπάθεια του Τσίπρα να προσεγγίσει τη ΦώφηΑπελπισμένη προσπάθεια να προσεγγίσει τη Φώφη Γεννηματά κάνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός έσπευσε να αξιοποιήσει τον διχασμό που υπάρχει στους κόλπους της Κεντροαριστεράς για την Συνταγματική Αναθεώρηση.
Ο Αλέξης Τσίπρας απέστειλε άμεση απάντηση στην επιστολή της Φώφης Γεννηματά, σχετικά με την ανάγκη να προχωρήσει η σχετική διαδικασία.

Παραμένουν στη φυλακή οι δύο στρατιωτικοί

Στο κενό φαίνεται ότι πέφτει τελικά, το νέο αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσαν σήμερα (27/3) οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν και κρατούνται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.
Το αίτημα σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε η τουρκική ιστοσελίδα Sabah απορρίφθηκε και αυτή τη φορά, με αποτέλεσμα οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης να παραμείνουν προφυλακισμένοι.
Να εξεταστούν πρώτα όλα τα στοιχεία ζήτησε ο εισαγγελέας

Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Κυνηδαριωτών Νάξου

Οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ανοικτές για τα μέλη του συλλόγου.
Έχουν δημοσιευθεί διάφορες μεμονωμένες δράσεις και αποφάσεις στο blog του συλλόγου και έχοντας υπόψη την άμεση και έγκυρη ενημέρωση των μελών μας, στις τελευταίες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν το σύλλογο και το χωριό μας.
Τα θέματα και οι αποφάσεις που λήφθηκαν είναι οι εξής: 

Η ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ ΤΟ 2020 Του Γιώργου Βακόνδιου Πολιτευτή Κυκλάδων Ν.Δ.To 2020 θα είναι μια χρονιά ορόσημο για την ναυτιλία (ποντοπόρο και ακτοπλοΐα).

Πιο συγκεκριμένα το 2020 το σύνολο των πλοίων πρέπει να προσαρμοσθούν στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς σε ότι αφορά την εκπομπή ρύπων.

Στην αγορά είναι ήδη γνωστό ότι, μετά από τις όποιες προσπάθειες διαπραγμάτευσης της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, το 2020 είναι το απώτατο χρονικό σημείο συμμόρφωσης για όλα τα πλοία.

Η Προσβολή Ρώσου πρώην πράκτορα, στην Αγγλία με χημική ουσία.

Άρθρο γνώμης και τεχνικής προσέγγισης του Ευάγγ. Αθανασιάδη(*)

Και ένα άρθρο για να διανθήσει τον ελεύθερο χρόνο σας.

Τις τελευταίες ημέρες, απασχόλησε την κοινή γνώμη, η απόπειρα δολοφονίας του ρώσου τριπλού πράκτορα. Εντύπωση μου έκανε ο τρόπος. Ας τον εξετάσουμε λοιπόν σαν μια άσκηση λογικής ή ένα μυθιστόρημα αστυνομικής πλοκής. Σε συνδυασμό με κάποιες τεχνικές γνώσεις, λόγω προγενέστερης εμπειρίας και ενασχολήσεως.

Η προσέγγιση δεν γίνεται για να λύσουμε εμείς τον «γόρδιο δεσμό», όντες και τελείως αναρμόδιοι, αλλά θα διατυπώσουμε μια σκέψη σαν ένα πνευματικό παίγνιο, όπως η λύση ενός σταυρολέξου.

Μητσοτάκης: «Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα ζώα»


Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, άσκησε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, σε σχόλιο που ανάρτησε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω του οποίου ζήτησε και την απόσυρσή του.
Συνάντηση με τους εκπροσώπους φιλοζωικών

Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Θήρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που διαδραματίστηκαν για δεύτερη φορά στο Εμπορείο Θήρας, καταδικάζουμε το σφράγισμα της πόρτας του Γυμνασίου Εμπορείου από αγνώστους με στόχο την παρακώλυση συμμετοχής του σχολείου στις προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις.
Είναι απορίας άξιο πώς κανείς δεν είδε τίποτα σε κεντρικό σημείο του χωριού με συνεχή κίνηση, ούτε υπέπεσε τίποτα στην αντίληψη της αστυνομίας που βασικός της στόχος ήταν η πρόληψη και όχι η καταστολή.

Fwd: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 25/03/2018 η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Νάξου οργάνωσε

συνάντηση-συζήτηση των αγροτών -παραγωγών της πεδινής Νάξου για τα θέματα της αγροτικής παραγωγής του νησιού μας, στο Γαλανάδο, με την παρουσία του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Μανιού.

Οι συναντήσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο της ενημέρωσης προς τους φορείς του νησιού μας, εν όψει του συνεδρίου παραγωγικής ανασυγκρότησης για τις Κυκλάδες, που οργανώνει η κυβέρνηση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ενημερωτικές συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς, με μέλη του συλλόγου μαζικής εστίασης, με μέλη της Ένωσης ξενοδόχων και δωματιούχων και με επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα.

Θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις φορέων του νησιού με τα κυβερνητικά κλιμάκια, τα οποία θα επισκεφθούν τις Κυκλάδες μέσα στον επόμενο μήνα.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Νάξου


ΣΥΡΙΖΑ-Ο.Μ ΝΑΞΟΥ

Email | Blog | Facebook
 
| Google + YouTube

«Τρύπα» 58 εκατ. ευρώ στον ΕΦΚ στα καύσιμαΣε 58 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η «τρύπα» σε εισπράξεις από φόρους στα καύσιμα -σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών- για τους πρώτους δύο μήνες του 2018.

Γιαλαντζί επαναστάτες πέταξαν μπογιές στην ΕUROBANK της Νάξου

Στο υποκατάστημα της EUROBANK που βρίσκεται στην παραλία της Χώρας Νάξου, άγνωστοι πέταξαν μπογιές, βάφοντας με κόκκινα χρώματα την είσοδο. Έρευνες διεξάγονται για να εντοπιστούν  οι  αντιστασιακοί  που  τις πάταξαν 

Ο Μητσοτάκης βάζει στον πάγκο τον ΤσίπραΤου Χρήστου Τσαλικίδη
Στην πρόσφατη ομιλία του στο Newsmax, έναν από τους σημαντικότερους ομίλους ΜΜΕ στις ΗΠΑ με πάνω από 12 εκατομμύρια αναγνώστες κάθε μήνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε ως εν δυνάμει πρωθυπουργός και ως ο πολιτικός που θα βάλει στον… πάγκο τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ενημέρωση και θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις εξελίξεις σχετικά με την αξιοποίηση του λιμανιού της Σύρου και του Νεωρίου για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ»Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν.Αιγαίου
Πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με Θέμα: «Ενημέρωση και θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις εξελίξεις σχετικά με την αξιοποίηση του λιμανιού της Σύρου και του Νεωρίου για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ»

Επίσημη επίσκεψη του Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη στην Τουρκία. Ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.«Επίσημη επίσκεψη του Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη στην Τουρκία. Ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.»
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας πραγματοποίησε τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής στις σημαντικές συναντήσεις που πραγματοποίησε στην Τουρκική Βουλή, στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στο υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τους συνομιλητές του την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.