slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 14-7-1957 ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ!!!!!!!! ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ!!!!!!!!!!!!!!

Στην Τριμελή Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ για την ανάδειξη οργάνων ο Φίλιππος Φόρτωμας


Η 1η Τακτική Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιουλίου.
Μέσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η εκλογή νέου Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και η εκλογή νέων οργάνων ΚΕΦΕ και Ελεγκτικής Επιτροπής.
Η εκλογή πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία Τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής μέλος της οποίας ήταν και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας, που όπως έχει γραφτεί σε προηγούμενο δημοσίευμα εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, κατά το πρόσφατο συνέδριο της «γαλάζιας» νεολαίας. 

Ιγνατίου: Ο ΓΑΠ έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη-Ο Καραμανλής είπε την αλήθεια στον λαό, αλλά…

[Άλλο ένα αντικειμενικο άρθρο από τον αριστερό Μ. Ιγνατίου... σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑίο Ζουπανιώτη με τον οποίο γελάει ο κόσμος...]
Με άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής”, ο Μιχάλης Ιγνατίου εξαπολύει επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, αποδίδοντας στον πρώην πρωθυπουργό προσπάθεια να…

ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΑ ΑΓΓΙΔΙΑ [ΤΑΒΕΡΝΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ]

Κουτσούμπας: Οι ομιλίες Τσίπρα αποπνέουν το φθαρμένο ΠΑΣΟΚ


«Το πολυνομοσχέδιο θα πρέπει να αποσυρθεί αμέσως και σε περίπτωση που μπει για ψηφοφορία, θα πρέπει να καταψηφιστεί» τόνισε χθες ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ να μη γίνει καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, καλώντας το λαό να αντιπαλέψει το πολυνομοσχέδιο γιατί δεν αφορά μόνο το δημόσιο τομέα αφορά και τον ιδιωτικό τομέα, αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους νέους και....

Και επισήμως μνημονιακό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ


Ψήφισαν "όχι" στην έξοδο από την ευρωζώνη και στην μονομερή καταγγελία του Μνημονίου
Και επίσήμως ενιαίο και μνημονιακό κόμμα είναι από σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το πρώτο συνέδριο του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισε όλες τις "ριζοσπαστικές" προτάσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, εκφωνώντας ένα ηχηρό "οχι" στην έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη καθώς και οιοδήποτε ενδεχόμενο μονομερούς καταγγελίας του...

3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΜΑΤΕΡΟΥ ΣΤΙΣ ΤΡΙΠΟΔΕΣ ΝΑΞΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ!

Κιθαρωδίες σε Γρόττα, Κωμιακή και Σαγκρί από το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΞΟΥ


       Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης (ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α) Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έχουν την χαρά να σας προσκαλέσουν στο Θερινό Σχολείο Νάξου 2013 ‘Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία, Νησιωτικότητα & Τοπική Ανάπτυξη’, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 15 - 28 Ιουλίου 2013 στην Χώρα Νάξου.
     Στόχος του Θερινού Σχολείου Νάξου 2013 είναι η μελέτη των θεμάτων τοπικής οικονομικής και ......

ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΛΕΓΑΚΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΑΥΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ SOYPERFERRY 2"

Στο "Superferry 2", έκανε την παρουσίαση της νέας δισκογραφικής δουλειάς της Ιωάννας Λεγάκη με τίτλο "Αύρα Αιγαίου", στη διάρκεια της οποίας στήθηκε ένα γνήσιο νησιώτικο γλέντι! Την παράσταση έκλεψαν οι πλοιοκτήτες Γιώργος και Δημήτρης Στεφάνου, σέρνοντας το χορό και αποδεικνύοντας ότι η απλότητα είναι...

Απασφαλιση Δημητροκαλλη–Σταματακης- Σταματη Γραμματεα Νεολαιας Κυκλαδων του Πασοκ


Ημερα επετειου η χθεσινη εκτοσ Μνημονιου... απο Σημερα θα μιλαμε για επαναδιαπραγματευση...Σε αυτες τος δυσκολες ωρες, ο Ελληνικος λαος χρειαζεται υπευθυνοτητα ασφαλεια και σταθεροτητα. Ο κυριος Τσιπρας εμπαιζει τον Ελληνικο λαο για δηθεν εναλκτικο σχεδιο που στην ουσια ειναι για να κερδισει τις εντυπυπωσεις χωρις να αναφερεται στιs καταστροφικες συνεπειες που θα εχει η χωρα εκτος των δανειακων συμφωνηθεντων .Το εχει δηλωσει Αλλωστε αναφερώμενος μεσα στο Κοινοβουλιο ´´ μακαρι να ειχαμε γινει Αργεντινή´´.
Εμεις ως Νεολαιοι του ΠΑΣΟΚ συνεχιζουμε να στηριζουμε την Κυβερνηση στιs δυσκολες αποφασεις , Και στιs απαραιτητες μεταρυθμισεις που χρειαζεται ο τοπος μας. Σε αυτο τον δυσκολο αγωνα ειμαστε μαχιμοι, με ουσιαστικο σχεδιο για την Πατριδα μασ χωριs λαικισμουs και εντυπωσιασμουs.Στο Τελος θα βγουμε κερδισμενοι απο αυτην την οικονομικη υφεση που εχει πλητει τον Ελληνα πολιτη.

Ο Γραμματεας Νεολαιας Πασοκ Κυκλαδων Δημητροκαλλης –Σταματακης- Σταματης

Σκληρή 'επιστολή του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου προς το Δήμο για το κυκλοφοριακό

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
Ο εμπορ\σύλλογος Νάξου έχοντας πλήρη ευθύνη απέναντι στα μέλη του,, αντιλαμβάνοντας την αγωνία και την αγανάκτηση που διακατέχει τους περισσότερους συναδέλφους επαγγελματίες, αποδιαφαινόμενη   αναστάτωση   που  θα  προκαλέσει  η  παράταση  της  κυκλοφοριακής  ολοκλήρωσης της  μελέτης  και  έχοντας  και  σημάδια  όχι  τόσο  καλά  για   το  νησί  μας  από  το  τουριστικό  ρεύμα , θέλοντας να  μην  επιβαρύνουμε  άλλο  την  ατμόσφαιρα  ,συνήλθαμε  εκτάκτως για Τρίτη συνεχόμενη φορά φέτος το Δ.Σ και ύστερα απο τρίωρη σύσκεψη και βάζοντας στο τραπέζι όλες τις παραμέτρους αποφασίσαμε ομόφωνα οτι :

39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή "Άλλαξε τον κόσμο, το ΄χει ανάγκη" 12 Αυγούστου στη Νάξο

«Άλλαξε τον κόσμο, το ‘χει ανάγκη»
        Χρειάζονται πολλά τον κόσμο για ν’ αλλάξεις
        Οργή και σκληρότητα, γνώση κι αγανάκτηση
        Γρήγορη επέμβαση, βαθύς στοχασμός
        Ψυχρή ανοχή, ατέλειωτη καρτερικότητα,
Σύλληψη του μέρους και σύλληψη του όλου
Μονάχα  διδασκόμενοι απ’ την πραγματικότητα,
μπορούμε  την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε.
                    Μπ. Μπρεχτ
Δε διαλέξαμε τυχαία τον στίχο-κάλεσμα του Μπρεχτ για σύνθημα του 39ου Φεστιβάλ της  ΚΝΕ και του «Οδηγητή», που έχει ξεκινήσει το ταξίδι του σε όλη τη χώρα και που φέτος θα πραγματοποιηθεί και στη Νάξο, στις 12 Αυγούστου.
Αυτός ο κόσμος, αυτή η κοινωνία πρέπει να αλλάξει, είναι ανάγκη να αλλάξει. Για να βρει ο άνεργος μεροκάματο, για να. σταματήσει να τρέμει το φυλλοκάρδι του ανασφάλιστου, για να είναι η δουλειά δικαίωμα για όλους κι όχι «ευκαιρία» με το ...πιστόλι στον κρόταφο, για να ‘χει ο νέος μέλλον, για να κοπεί το χέρι όσων ετοιμάζονται να στείλουν σε νέους πολέμους τους λαούς για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Πρέπει να ‘ρθουν τα πάνω-κάτω.
Το  καπιταλιστικό σύστημα έχει σαπίσει, όσο θα υπάρχει, θα γεννάει κρίσεις, φτώχεια, καταστολή, σκοταδισμό και φασίστες, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και μακελειά για τους λαούς.
Αυτός ο κόσμος, όχι μόνο πρέπει να αλλάξει, αλλά και  μπορεί να αλλάξει. Με την εργατική τάξη και το λαό, με τη νεολαία των  εργατικών-λαϊκών οικογενειών, μπροστάρηδες και πρωταγωνιστές στον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, για τη δική τους εξουσία και οικονομία.
Κυρίως όμως διαλέξαμε αυτό το σύνθημα γιατί  οι κομμουνιστές ξέρουμε και πώς  αλλάζει ο κόσμος αυτός. Αυτό το δρόμο, που με μεγαλύτερη ακρίβεια και επάρκεια ανέδειξε το Κόμμα μας και με το νέο Πρόγραμμά του που ψήφισε στο 19ο Συνέδριο, θέλουμε να φωτίσουμε και μέσα από το Φεστιβάλ μας. Αυτόν το δρόμο με τις μεγάλες απαιτήσεις του, βάδισε το Κόμμα μας από την ίδρυση του πριν 95 χρόνια αλλά και η ΚΝΕ που φέτος συμπληρώνει τα 45 χρόνια ζωής και δράσης στο πλευρό του ΚΚΕ. Γι’ αυτό και σήμερα είμαστε πιο ώριμοι, πιο ικανοί να φωτίσουμε τη διέξοδο για την εργατική τάξη και τα παιδιά της, το δρόμο της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, της οικοδόμησης της νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού.
Όντως, χρειάζονται  πολλά για να αλλάξει ο κόσμος…
Οργή  και σκληρότητα…
Γιατί αυτός  ο κόσμος δεν αλλάζει με παρακάλια  στους εκμεταλλευτές, με το να ρίχνουμε συνεχώς τις απαιτήσεις μας δουλεύοντας  πότε χωρίς ένσημα, πότε για λιγότερα κι όλο λιγότερα, πότε απλήρωτοι για μήνες, απλά για να ‘χουμε μια δουλειά κι ύστερα ξανά στην ανεργία, στο σαράκι, στην ανασφάλεια για το τι ξημερώνει. Γιατί για μας δεν είναι «ευκαιρίες» αλλά δικαιώματα η δουλειά, η μόρφωση, ο πολιτισμός, οι διακοπές. Είναι δικαίωμα των εργαζομένων και των παιδιών τους να απολαμβάνουν τον τεράστιο πλούτο που παράγουν και που τους κλέβουν. Γι’ αυτό και είμαστε οργισμένοι με αυτούς που μας στερούνε αυτά τα δικαιώματα για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους και να διαιωνίζουν την εξουσία τους. Έχουμε οργή και μίσος για τους εκμεταλλευτές μας. Μαζί τους δε θα βρεθεί ποτέ και τίποτα που να μας ενώνει!
Γνώση κι αγανάκτηση…
Γιατί η «τυφλή»  αγανάκτηση, είναι βούτυρο στο  ψωμί των καπιταλιστών και των  ανθρώπων τους για να μπερδεύουν την εργατική τάξη και το λαό, να τους χωρίζουν και να τους διασπάνε, να τους ξεγελάνε και να τους κοροϊδεύουν. Γιατί οι καπιταλιστές και οι άνθρωποί τους μπορεί σήμερα να σκοντάφτουν στα αδιέξοδα που το ίδιο το σύστημα γεννάει, μπορεί να ζορίζονται να διαχειριστούν την καπιταλιστική κρίση, αλλά έχουν εφεδρείες και πείρα, εναλλακτικά σενάρια, κόμματα, ανθρώπους και σχέδια στο συρτάρι, έτοιμα να ενσωματώνουν την τυφλή αγανάκτηση, να απογοητεύουν όποιον αγωνίζεται στα τυφλά, να ισοπεδώνουν συνειδήσεις. Χωρίς γνώση, σχέδιο, γερή οργάνωση, ακόμα και ο ενθουσιασμός γίνεται πυροτέχνημα, ακόμα και η τίμια αγανάκτηση δίνει χρόνο και ανάσες ζωής στον αντίπαλο, για να περνάει τα αντιδραστικά σχέδιά του, να θωρακίζει την εξουσία του, να αναδιατάσσει το πολιτικό του σύστημα και τα στηρίγματά του, στο όνομα μάλιστα του λαού.
Γρήγορη επέμβαση…
Για κάθε λαϊκό  πρόβλημα και ανάγκη, για να ανακοπεί η επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα του λαού, για να κερδίζεται και το πιο μικρό που μπορεί να κερδηθεί σήμερα. Παντού μπροστά, μαχητές, με τις πρωτοπόρες θέσεις του Κόμματος για όλα τα ζητήματα, με την συνολική πρόταση εξουσίας μας, με την πρωτοπόρα στάση και δράση να ανοίγουμε δρόμους στο μυαλό και τη συνείδηση, στην οργάνωση. Ώστε μέσα από τον καθημερινό αγώνα για να αποκρουστούν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, να συγκεντρώνονται δυνάμεις, να αποκτάνε αντοχή και πείρα, να ξεδιπλώνεται η αντεπίθεση του λαού απέναντι στα μονοπώλια και την εξουσία τους, τις ενώσεις τους. Για να δυναμώνει η κοινωνική συμμαχία των εργατών, των αγροτών, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων, των νέων, το πανίσχυρο ποτάμι που θα σαρώσει την εξουσία των μονοπωλίων, θα κατακτήσει την εργατική εξουσία.
Βαθύς στοχασμός…
Γιατί δεν αρκούν όσα βλέπει κανείς στην επιφάνεια. Γιατί  θέλει μελέτη και στέρεα γνώση, συνεχή προσπάθεια για να βλέπεις μπροστά, να μελετάς τον αντίπαλο, τα αδιέξοδα και τις τάσεις του συστήματος της εκμετάλλευσης, την εξέλιξη της καπιταλιστικής κρίσης, τον τσακωμό των καπιταλιστών για τα μίγματα διαχείρισης που πρέπει να ακολουθήσουν, την ένταση της κρατικής και εργοδοτικής βίας και καταστολής, τα σχέδια για το χτύπημα του λαϊκού κινήματος και του Κόμματος, την όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στα μονοπώλια και τα καπιταλιστικά κράτη, που γεννάει νέες εστίες πολεμικών συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων.
Ώστε κάθε νέος από λαϊκή οικογένεια να βλέπει πιο καθαρά που πάνε τα πράγματα και οι εξελίξεις, ποια πρέπει να είναι η δική του στάση. Για να ψάξει τη ρίζα των προβλημάτων, τις αιτίες τους, ποια τάξης τα συμφέροντα εξυπηρετεί ο καθένας. Ούτε ένας νέος να μην παρασύρεται πχ από τις ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργεί η κυβέρνηση, ότι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις των καπιταλιστών μπορούν τάχα σε κάτι να ωφελήσουν τους εργαζομένους που θα δουλεύουν και σε περίοδο ανάπτυξης με μισθούς πείνας, και με την ανεργία στα ύψη. Ούτε ένας νέος να μη δεχτεί ως διέξοδο την «παραγωγική ανασυγκρότηση» που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανασυγκρότηση δηλαδή του συστήματος για να ανακάμψει η κερδοφορία των μονοπωλίων με τσακισμένο το λαό. Να μην τσιμπήσει στα «σχέδια β», τα εναλλακτικά σενάρια που οι καπιταλιστές και τμήματα της αστικής τάξης φυλάνε στα συρτάρια τους. Ούτε ένας νέος να μην τσιμπάει στην «αντισυστημική» μάσκα που φοράνε οι ναζί της Χρυσής Αυγής, τα σκυλιά του συστήματος που θέλουν το λαό γονατισμένο για χάρη των αφεντικών που τους ταΐζουν.
Ψυχρή ανοχή, ατέλειωτη καρτερικότητα…
…με τους ανθρώπους  του λαού, με τα παιδιά της εργατικής  τάξης. Γιατί ξέρουμε καλά πως  χρειάζονται πολλά -και όχι μόνο από εμάς- για να αλλάζουν οι συνειδήσεις, για να κερδίζεται έστω και μια  συνείδηση στην υπόθεση της ταξικής  πάλης, σε καιρούς δύσκολους, που φυσάει κόντρα, που απ’ όλες τις μεριές φωνάζουν στο νέο άνθρωπο «να κάτσει φρόνιμα», να σκύψει το κεφάλι.. Γιατί δεν μας τρομάζει η δουλειά μυρμηγκιού, η καθημερινή, βασανιστική δουλειά για να πιστεύει ο λαός στη δύναμη και στο δίκιο του, για να σπάνε τα ψέματα των εκμεταλλευτών πως τάχα «δεν αλλάζει τίποτα», «πως έξω από την ΕΕ θα χαθούμε», πως χωρίς τους εκμεταλλευτές τους οι εργαζόμενοι πάνε χαμένοι. Υπομονετική, καθημερινή, επίμονη δουλειά για να φωτίζουμε τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα για να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες με την εξουσία και την οικονομία στα χέρια του λαού, με κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία. Για να αναδεικνύεται μέσα από τους τόνους λάσπης και ψεμάτων, η τεράστια προσφορά στους λαούς και τους εργαζομένους του σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε στην ΕΣΣΔ και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες, για να μην περνάει το ψέμα και η παραχάραξη της ιστορίας που γράψαν οι λαοί.
Σύλληψη του μέρους και σύλληψη του  όλου…
… γιατί κάθε πρόβλημα θέλει απάντηση και δράση  συγκεκριμένη. Αλλά και γιατί σήμερα, η ίδια η ζωή δείχνει ότι δεν υπάρχει ούτε ένα πρόβλημα που να μη συνδέεται με το γενικό πολιτικό πρόβλημα, αυτό της εξουσίας, το ποιος έχει στα χέρια του την εξουσία και τα μέσα παραγωγής.
Γιατί δεν αρκεί  να βλέπει ο καθένας το δέντρο του δικού του προβλήματος. Υπάρχει το δάσος της ταξικής εκμετάλλευσης που προσπαθούν να το κρύψουν με χιλιάδες τρόπους.
Οι καπιταλιστές ξέρουν ότι απέναντί τους μπορεί να βρεθεί ένας γίγαντας, που άμα θεριέψει δεν το συγκρατά καμιά αλυσίδα. Και  αυτός ο γίγαντας είναι η οργανωμένη και αποφασισμένη εργατική τάξη με τους συμμάχους της.
Τρέμουν, όπως ο  διάολος το λιβάνι, την ταξική ενότητα, τη δράση της τάξης μας για  να απαλλαγούμε από το βραχνά της  εκμετάλλευσης. Φοβούνται και μόνο στην ιδέα να γίνει πράξη το σύνθημα «όλοι για έναν και ένας για όλους», να φουντώσει το ποτάμι της ταξικής ενότητας και αλληλεγγύης.
Μονάχα  διδασκόμενοι απ’ την πραγματικότητα, μπορούμε την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
Γιατί ο λαός και η νεολαία έχουν πείρα. Γιατί μπορούν και πρέπει να αξιοποιήσουν την πείρα αυτή, να βγουν μπροστά για όσα χρειάζονται. Την αναμονή, τον εφησυχασμό, τις αυταπάτες τα έχουν ζήσει. Έχουν ακούσει πολλές φορές εύκολες, μεγάλες, μα κούφιες τελικά κουβέντες. Να μην τους πιστέψει κανείς!
Ο καπιταλισμός έχει πλέον παρασαπίσει και στο διάβα του, χρόνο με το χρόνο, θα σαρώνει κι άλλο τις ζωές τις δικιές μας και των οικογενειών μας, θα γεννάει κρίσεις, πολέμους και φτώχεια.
Ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός, ο σκοπός ύπαρξης και δράσης του  ΚΚΕ, είναι το μοναδικό πραγματικά καινούριο της εποχής μας.
 Είναι ανάγκη της εποχής μας.


ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

ΕΛΑΙΑ Φεστιβάλ Πρόγραμμα. 1-5 Αυγούστου στο Καλόξυλο Νάξου

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ 2013, ΣΤΙΣ 11.00 π.μ.

Να δείξουμε ότι δεν  σκύβουμε το κεφάλι, ότι δεν πρόκειται  να συμβιβαστούμε, να συναινέσουμε στην αντιλαϊκή πολιτική που μας θέλει σκλάβους.
Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία, την ΕΕ που με το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνουν στη Βουλή επιδιώκουν να σαρώσουν ότι απέμεινε από τα εργατικά δικαιώματα σε όφελος των....
επιχειρηματικών ομίλων.

Ο εργάτης, ο οικοδόμος, ο ναυτεργάτης, ο ξενοδοχοϋπάλληλος, ο εμποροϋπάλληλος, ο δημόσιος υπάλληλος να γίνουμε μια ενωμένη αγωνιστική γροθιά, οικοδομώντας την πιο ισχυρή, σταθερή, την πιο πλατιά ενότητα που έχει ανάγκη η πάλη των εργαζομένων, κόντρα στην υποταγή και το συμβιβασμό.

Η κυβέρνηση φέρνει στη  βουλή νομοσχέδιο με το οποίο:



Ο μισθός και το μεροκάματο που θα παίρνουν οι εργαζόμενοι θα καθορίζεται με βάση τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Καταργούν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις κλαδικές συμβάσεις.
Φέρνει νέες περικοπές στον ΕΟΠΠΥ με νέα χαράτσια, κόψιμο διαγνωστικών εξετάσεων, νοσηλίων, με αποτέλεσμα να τις πληρώνει από την τσέπη του ο εργαζόμενος προς όφελος των επιχειρηματιών.
Μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο επιβάλλει νέα φοροληστεία για το λαό με τις νέες κλίμακες, έτσι ώστε ο εργαζόμενος, τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν από το πρώτο ευρώ.
Χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα οδηγούνται στην απόλυση. Υπάρχει σχεδιασμός για νέες μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, με μείωση ή κατάργηση της αποζημίωσης.


Κλείστε τ’ αυτιά σας  στις σειρήνες και τις τρομοκρατικές εκκλήσεις «τώρα όχι αγώνες τα κεφάλια μέσα», να βάλουμε όλοι πλάτη για την ανάπτυξη που έρχεται, για τη νέα Ελλάδα όπως λέει η κυβέρνηση. Μια ανάπτυξη που θα είναι χτισμένη πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης της ζωής των λαϊκών στρωμάτων.

Ο σκοπός και ο στόχος των δυνάμεων του κεφαλαίου είναι  να δώσουν αποφασιστικό χτύπημα στους  εργαζόμενους και στο κίνημα τους.

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ  ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. Δίνουμε απάντηση με οργάνωση, αγώνα, αγώνα αντεπίθεσης ως την τελική νίκη του λαού. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος.



Γραμματεία Νάξου