slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίσκεψη του CNN.gr στη Νάξο με στόχο την εκτεταμένη προβολή του προορισμού


Με πρωτοβουλία του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων διοργανώθηκε στοχευμένη επίσκεψη δημοσιογράφων του καθιερωμένου ειδησεογραφικού ιστοτόπου CNN.gr στη Νάξο την περίοδο 28 Μαΐου – 1 Ιουνίου. Το CNN.gr συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων επισκεπτών με ποιοτικά ενδιαφέροντα και διαθέτει ένα πολύ αξιόλογο Youtube channel με πάνω από 70.000 εγγεγραμμένους χρήστες. Για το σκοπό του ταξιδιού οργανώθηκαν εκτενή tour και επαφές με ειδικούς στο νησί, με επίκεντρο διαφορετικές διαστάσεις του τουριστικού «προϊόντος» της Νάξου όπως δραστηριότητες, γαστρονομία, φυσικό κάλλος και παραλίες.  Η δημοσιογραφική αποστολή είχε τη δυνατότητα επαφών με εκπροσώπους του Δήμου και επαγγελματίες ώστε να αποτυπώσει παράλληλα τον βαθμό ετοιμότητας του προορισμού, δεδομένων των ειδικών συνθηκών. 

Έφθασε η φρέσκια Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε.! βίντεο


 
Η καλοκαιρινή, ολόφρεσκη Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε. 🥔 είναι εδώ!

Μάλιστα, η διαλογή της πραγματοποιείται πάνω σε μία ολοκαίνουργια γραμμή συσκευασίας στο πιστοποιημένο Συσκευαστήριο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!

Σύντομα, θα μπορείτε και πάλι να βρείτε τον θησαυρό της γης του νησιού μας στο Οπωροπαντοπωλείο της Ε.Α.Σ. Νάξου και σε μεγάλες αλυσίδες Super Markets.

Δείτε το βίντεο:

Λοβέρδος: «Για γέλια οι αναλύσεις Τσίπρα για τα εσωκομματικά μας

DailyPost
«O Α.Τσίπρας επεμβαίνει ωμά και απροκάλυπτα στα εσωκομματικά της παράταξής μας. Πρόκειται για πρωτοφανές ατόπημα. Ουδέποτε πολιτικός αρχηγός διανοήθηκε να κάνει κάτι αντίστοιχο», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος υπογραμμίζει ότι «μετατρέπει με σφραγίδα και υπογραφή ψιθύρους σε κραυγές σχετικά με το πολιτικό μου αφήγημα.Ο πανικός του δεν κρύβεται. Ο Α. tsiprΤσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι όταν το ΠΑΣΟΚ ξαναγίνει δύναμη εξουσίας, ο ίδιος θα γυρίσει στα αζήτητα της πολιτικής και στις προθήκες της ιστορίας».
«Όσο για τις “ελεύθερες” όπως ο ίδιος τις χαρακτήρισε “μεταφράσεις” του είναι τουλάχιστον για γέλια. Διεκδικώ την ηγεσία της παράταξης για να γίνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο ξανά. Τελεία, παύλα», καταλήγει.

Με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα η έγκριση μελέτης αποκατάστασης του λιμένα Ηρακλειάς

Με τη συνδρομή του βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππου Φόρτωμα, μετά από ενέργειες του Προέδρου της Κοινότητας Ηρακλειάς κ. Δημήτρη Γαβαλά και του Αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Γαβαλά και σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου, συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με τίτλο «Εκπόνηση μελετών για τη νομιμοποίηση των υφιστάμενων λιμενικών έργων και την αποκατάσταση ζημιών λιμένα Ηρακλειάς».

Νίκος Συρμαλένιος: «Το νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση και το νομοσχέδιο για την εργασία, αποτελούν ένα μεγάλο πλήγμα στη δημοκρατία και στην Κοινωνία των Πολιτών»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα: «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών».

Το νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση και το νομοσχέδιο για την εργασία, αποτελούν ένα μεγάλο πλήγμα στη δημοκρατία και στην Κοινωνία των Πολιτών. «Χτυπάτε» και την αυτοδιοίκηση και την εργασία, «χτυπάτε» δηλαδή τους δύο βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας. Ειδικά το νομοσχέδιο για την αυτοδιοίηση αποτελεί πραγματικά την «ταφόπλακα» της Κοινωνίας των Πολιτών, διότι η κυβέρνηση εξαπολύει μια πρωτοφανή επίθεση ενάντια στις τοπικές κοινωνίες και με τις διατάξεις που φέρνει, ιδιαίτερα για τις

Φίλιππος Φόρτωμας: «Η ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη»

Για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. κ. Φίλιππος Φόρτωμας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του, το νομοσχέδιο θα δώσει λύσεις, θα επανορθώσει αστοχίες και θα διαμορφώσει εξ αρχής την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των τοπικών αρχών Α’ και Β’ βαθμού.

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: «Ελλάδα+Περιβάλλον» - Πέμπτη 3 Ιουνίου - 8μμ


Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: «Ελλάδα+Περιβάλλον»
Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, στο πλαίσιο διαβούλευσης με τους κοινωνικούς
φορείς και θεσμούς, παρουσιάζει τις προτάσεις του για το Περιβάλλον την
Κλιματική Κρίση και την Πράσινη Μετάβαση.
Η εκδήλωση «Ελλάδα+Περιβάλλον» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Ιουνίου στις
8 το απόγευμα και θα ανοίξει με ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη
Τσίπρα.
Θα ακολουθήσει τραπέζι διαλόγου στο οποίο θα συμμετέχουν και θα παρέμβουν οι
παρακάτω ομιλητές με αλφαβητική σειρά:

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων: Αναχρονιστικό και βλαπτικό για τη Νησιωτικότητα το Νομοσχέδιο Βορίδη-Πέτσα για το Σύστημα Εκλογής Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 Παγίωση των πολιτικών συσχετισμών εις το διηνεκές υπέρ της συντηρητικής δεξιάς απέναντι σε προοδευτικές πλειοψηφίες είναι ο στόχος της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή και μπαίνει προς ψήφιση σήμερα. Παράλληλα με την προώθηση της μείωσης των μελών των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων, εντείνονται ακόμα περισσότερο οι περιφερειακές, διανησιωτικές και ενδονησιωτικές ανισότητες, καθώς οι τοπικές κοινωνίες στερούνται την εκπροσώπησή τους.  Υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων, διαιώνιση πελατειακών σχέσεων, κατάργηση αυτονομίας των τοπικών κοινοτήτων, εμπόδια στη συμμετοχή των πολιτών φέρνει ο νόμος για το εκλογικό σύστημα της αυτοδιοίκησης της ΝΔ, με τον οποίο καταργείται η απλή αναλογική.