slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λουκάς ο …..πολιτευόμενος

Η ΝΔ επιμένει: “δύο μήνες και τέλος Παπαδήμος”


“Πόρτα” από τη ΝΔ στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών  
Προς … δόξαν όλων εκείνων που εκστράτευαν για την αναγκαιότητα των κυβερνήσεων συνεργασίας και την αναγκαιότητα του κ. Καταλληλότερου, η χώρα βρίσκεται στο σημείο που ήταν πριν από τον τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου. Ενώ χθες μάθαμε ότι ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς – εντολείς του, ξαφνικά σήμερα είχαμε και νέα …παρέμβαση. Ύστερα από τηλεφωνική συνομιλία Παπούλια – Παπαδήμου  μαγειρεύεται»

Σημαντικές συναντήσεις στη Νάξο για Χαρακόπουλο, Βρούτση, Παντάκη


ΝΑΞΟΣ: 22/12/2011

ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΑΞΟΥ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 21/12/11, επισκέφθηκαν τη Νάξο ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος βουλευτής Λάρισας και Γρ. Πολ. Σχεδιασμού του κόμματος, ο κ. Γιάννης Βρούτσης βουλευτής Κυκλάδων και Αναπληρωτής Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης και Οικονομίας, καθώς και ο κ. Γιώργος Παντάκης, Περιφερειάρχης Νομού Κυκλάδων.

Κατά την διαμονή τους στο νησί παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, ενώ πραγματοποιήθηκαν πολύ σημαντικές συναντήσεις.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Θέμα: «Ανύπαρκτοι έλεγχοι στις ενδοομιλικές συναλλαγές των πολυεθνικών επιχειρήσεων» Πρόσφατα, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων για θέματα της αγοράς, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και ο ειδικός γραμματέας της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς, αποκάλυψαν ότι εδώ και 1,5 χρόνο οι έλεγχοι των ενδοομιλικών συναλλαγών 41 πολυεθνικών επιχειρήσεων, έχουν κυριολεκτικά χαθεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Επί της ουσίας δεν έγιναν ποτέ.

Κωμιακίτικο γλέντι

ΕΡΩΤΗΣΗ & Α.Κ.Ε Προς τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας

Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού και τα δημοσιεύματα περί δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ)
Μετά από δηλώσεις του Υφυπουργού Οικονομικών της Γερμανίας κ. Στέφαν Κάπφερ σχετικά με την δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην Ελλάδα (25/8/2011), καθώς και την απάντηση του Επιτρόπου.....

Ανοικτή επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ;
Αξιότιμη κυρία Υπουργέ!
Το 2006 και ενώ είχε ήδη δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο του γνωστού βιβλίου ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού, ξεκινήσαμε - λίγοι δάσκαλοι στην αρχή, πολύ περισσότεροι στη συνέχεια- έναν αγώνα αντίστασης κατά της αυθαίρετης και παράνομης (ελάχιστη σχέση, ως γνωστόν, είχε το εγχειρίδιο
με το αναλυτικό πρόγραμμα) απόπειρας των αναθεωρητών της ιστορίας να μας ρίξουν στον καιάδα της λήθης.http://taxalia.blogspot.com/2011/12/blog-post_2128.html

Κάνοντας rafting στην ... Βουλιαγμένης!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Η κακιά μου μοίρα το έφερε χθες βράδυ να διασχίσω την λεωφόρο Βουλιαγμένης στο “ρέμα” (κυριολεκτικά) προς Αθήνα!
Ναι η λεωφόρος έμοιαζε με ρέμα όπου ποτάμια νερού σχημάτιζαν σε πολλά σημεία υψηλόποντες λίμνες από όπου ...

Χριστουγεννιάτικες ευχές αποτην Οικογένεια Παγώνη

Χριστουγεννιάτικο Video: http://www.youtube.com/watch?v=snCgWPPuiRQ

Στη Σύρο για τον εορτασμό των Θεοφανίων ο Κάρολος Παπούλιας

Από το γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, πρόκειται να τιμήσει με την παρουσία του τον εορτασμό των Θεοφανίων στη Σύρο.

ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ: ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΛΕΣ;;;;



Από αυτή τη στήλη έχουμε επικρίνει αρκετές φορές τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ και τη ΝΔ για την ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η νίκη του ΣΑΜΑΡΑ για την όπισθεν της χουντοΜΠΑΤΣΟΚοπαρέας στο θέμα των συντάξεων ήταν μεγάλη.
Η δημοσκόπηση της VPRC, που δημοσιεύεται σήμερα (22-12-2011) στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ δείχνει ξεκάθαρα ποιος είναι το αφεντικό στην πολιτική σκηνή.
Αύριο Παρασκευή κλείστηκε το ραντεβού Παπαδήμου-ΣΑΜΑΡΑ.
Η κίνηση Παπαδήμου να ζητήσει να συναντήσει το ΣΑΜΑΡΑ,δείχνει από μόνη της ποιον θεωρεί ο Παπαδήμος αφεντικό.




'Αντε ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.
ΔΟΣΤΟΥΣ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ.
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΟΚ-ΑΟΥΤ.
ΜΠΟΡΕΙΣ!!!
ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΟ 30% ΤΗΣ VPRC ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ.

"Στήριξη των οικογενειών" θυμήθηκαν τώρα οι Πασόκοι (αφού άλλος αποφασίζει!)

Αγαπητοί ΠΑΣΟΚοι βουλευτές, σας το ΄παμε πολλές φορές από αυτό εδώ το blog, ότι, όπου βλέπουμε να μας δουλεύετε με λαϊκισμό, θα γινόμαστε πολύ ..κακοί μαζί σας.  Σας εξηγήσαμε (και από κοντά σε πολλούς) ότι μισούμε θανάσιμα αυτό το παπατζηλίκι που έχει το ΠΑΣΟΚ και που διέλυσε τη χώρα: όταν δεν κυβερνάτε δηλαδή να είστε όλο χάιδεμα αυτιών και "φιλολαϊκές ιδέες και προτάσεις" κι όταν κυβερνάτε να παίρνετε κεφάλια με το κονσερβοκούτι. Όχι, ..

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ – ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ 2011-2012


ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
21/12/2011 Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»
Γιορτή για τα παιδιά του Α’ και Β’ Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
23/12/2011-6/1/2012 Κεντρική Πλατεία στην...

ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Άρχισαν πάλι οι εκβιασμοί: Ανησυχεί για τη δόση των 89 δισ. ευρώ ο Παπαδήμος λόγω του πισωγυρίσματος με τις επικουρικές συντάξεις


Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν  στην κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος το επόμενο διάστημα.
Όπως ο ίδιος ενημέρωσε τους υπουργούς κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου το μεσημέρι της Τετάρτης, το αντικείμενο των συναντήσεων  αυτών θα είναι η θητεία της κυβέρνησης.
Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ στο εσωτερικό της κυβέρνησης και ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί ήταν και το "πισωγύρισμα" του υπουργού Εργασίας κ. Γιώργου Κουτρουμάνη ως προς τον χρόνο εφαρμογής της μείωσης των επικουρικών συντάξεων, σε μία εξέλιξη που φαίνεται να είναι συμφωνημένη με την Τρόικα.

Σειρά επαφών του Περιφερειάρχη στην Αθήνα – Συμμετείχε στη σύσκεψη για το Νοσοκομείο της Ρόδου

Η κάλυψη των απαιτούμενων θέσεων και η δημιουργία του Αιμοδυναμικού και του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου αποτελούν τις πρώτες προτεραιότητες για την Περιφέρεια και για το σύνολο της κοινωνίας, τόνισε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας, υπό τον υφυπουργό Μιχάλη Τιμοσίδη.