slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση του Γιώργου Χατζημάρκου με μέλη της ΠΑΔΕΕ, σήμερα στην Αθήνα


 Στη Ρόδο τον Ιούλιο η συνάντηση της  Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού, με πρόταση του Περιφερειάρχη



Προσθήκη λεζάντας
Συνάντηση με αντιπροσωπεία εκλεγμένων βουλευτών ελληνικής καταγωγής σε χώρες του εξωτερικού, όλοι μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), που βρίσκοναται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, είχε σήμερα το πρωί στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τους Πήτερ Κατσαμπάνη,  βουλευτή Δυτικής Αυστραλίας   και πρόεδρο της ΠΑΔΕΕ, Λεωνίδα Ραπτάκη, Γερουσιαστή της Πολιτείας του Ροντ Άιλαντ των ΗΠΑ και αντιπρόεδρο της ΠΑΔΕΕ,  Τζον Πανταζόπουλο, πρώην υπουργό Τουρισμού της Αυστραλίας  και  Γενικό Γραμματέαα  ΠΑΔΕΕ,   Στέφαν Πάππας, Γερουσιαστή της Πολιτείας του  Wyoming των ΗΠΑ και Βαγγέλη Πίτερ Χαριτάτο,  αναπληρωτή υπουργό Γεωργίας και Υδάτων στη Ζιμπάμπουε.

Εξηγήσεις ζητά ο Νίκος Συρμαλένιος από την ηγεσία του ΥΝΑΝΠ για τα δημοσιεύματα που μιλούν χάος στις κυκλαδίτικες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή οι Νεκτάριος Σαντορινιός και Νίκος Συρμαλένιος, ζητώντας διευκρινήσεις σχετικά με δημοσιεύματα περί χάους στα κυκλαδικά δρομολόγια. Στην ερώτηση αναφέρουν ότι πρόσφατα η κοινή γνώμη τόσο των νησιών των Κυκλάδων, όσο και πανελλαδικά, «βομβαρδίστηκε» με σειρά δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις στην τελική έγκριση των κυκλαδικών δρομολογίων, τα οποία συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στην τελευταία, για το 2019, συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Γνωμοδότηση Αριθμ. 06/13-12-2019). Η αναστάτωση που έχει προκληθεί στους

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ ΝΑΞΟΥ : ΕΚΛΟΓΕΣ 2020 υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο και Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων






Ανακοίνωση των υποψηφίων των εκλογών, που θα γίνουν την Κυριακή στις 26 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου, που βρίσκεται επί της οδού Ανταίου 47 Γαλάτσι και ώρες από τις 9:00 π.μ. και έως τις 20:00 μ.μ. Τηλ. Επικοινωνίας: 2102913369 Η Εφορευτική επιτροπή:
Αγγελής Κωνσταντίνος,
Στάης Δημήτριος,
Λυερού Μαρία ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ.....

Κυκλοφόρισαν τα ημερολόγιο του Απεραθίτικου Συλλόγου


Δείγμα πολιτιστικής άνθησης η Απείρανθος. Το αποδεικνύει με ποικίλους τρόπους, με καταξιωμένους αλλά και με νέους καλλιτέχνες και εικαστικούς. Εφέτος για το ημερολόγιο 2020 επιλέξαμε να συνοδεύουν τους μήνες έργα καλλιτεχνών από την Απείρανθο ή με καταγωγή από το όμορφο χωριό μας.
Ξεκινάμε τη νέα δεκαετία με τέχνη κάθε μορφής, με νεανικό παλμό και πίστη ότι το απεραθίτικο DNA θα μας οδηγεί και θα μας φωτίζει. Παραφράζοντας τον Πιραντέλο "Την Απείρανθο τη φέρω μέσα μου. Αυτής το πνεύμα φωτίζει τη σκέψη μου και παρηγορεί την ψυχή μου".
Τον Ιανουάριο συνοδεύει το έργο της Αντωνίας Πρωτονοταρίου, 20 ετών, φοιτήτρια της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το θέμα του σχετίζεται με τη σχέση ανθρώπου και φύσης και την επανένταξη του σ’ αυτήν, καθώς επίσης διαθέτει και στοιχεία πολυπολιτισμικότητας, απεικονίζοντας ανθρώπους από την Αφρική.
Το ημερολόγιο διατίθεται, όπως κάθε χρόνο, από τα μέλη του .............