slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης

Naxos Fan
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης "Νάξος Φιλοξένια", παρουσία του Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων(ΠΟΕΣΕ) και αντιπροέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Καβαθά.
Η συνέλευση έγινε στα γραφεία του συλλόγου που βρίσκονται στον περιφερειακό της Γρόττας(λίγο πιο κάτω από τα γραφεία της ΔΕΗ), εκεί θα που θα διεξαχθούν την Κυριακή 19 και τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου η εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του σωματείου.
Στην ομιλία του ο κ. Καβαθάς αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος - οικονομική κρίση, ΦΠΑ, αντικαπνιστικός νόμος, πνευματικά δικαιώματα, μηνύσεις κ.α - και έδωσε χρήσιμες συμβουλές για θέματα που αφορούν τα συγκεκριμένα επαγγέλματα(επιδοτήσεις, νομικά κ.α.). Πρότεινε δε στους παρευρισκόμενους να προτιμούν στις επιχειρήσεις τους τα ντόπια και Ελληνικά προϊόντα γιατί, όπως ανέφερε, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει η οικονομία μας και μαζί μ' αυτήν κι εμείς .
Ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Γ. Παπαδόπουλος στην εισήγησή του έκανε απολογισμό των πεπραγμένων για τις χρονιές 2007 - 2010, και μίλησε για τον μελλοντικό σχεδιασμό του συλλόγου. Ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. για την προσφορά και την άψογη συνεργασία τους, και τα τοπικά ΜΜΕ(ιδιαίτερα το naxosfan) για την πολύτιμη βοήθεια που παρείχαν στον σύλλογο.
Κάλεσε επίσης όλους τους επαγγελματίες της.......
εστίασης του ενιαίου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να σταθούν κοντά στον σύλλογο και να προσέλθουν στα γραφεία του σωματίου την ερχόμενη Κυριακή για να εκλέξουν το επόμενο Δ.Σ.

ΟΛΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ 2007-2010
Καλωσόρισμα . Ενιαίος Δήμος

Συνναδέλφισες Συννάδελφοι

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΠΑΡΟΥΣΙΑ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Καταφέραμε την τριετία αυτή να συνεχίσουμε την πετυχημένη πορεία μιας προσπάθειας που ξεκίνησε το 2002 από το μηδέν με αποκλειστικό σκοπό να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Εστίασης χωρίς να αποβλέπουμε πουθενά αλλού (και το αποδείξαμε) παρά μόνο μέσω αυτής της προσπάθειας να συμβάλλουμε στην εξυπηρέτηση και αναβάθμιση των επαγγελματιών της Εστίασης και στην κοινωνία γενικότερα. Το κύρος του Σωματείου και η εμπιστοσύνη είναι αξίες που χτίζονται κάθε μέρα μέσω σκληρής δουλειάς , σωστών επιλογών, και λογικών και τεκμηριωμένων διεκδικήσεων. Σήμερα έχουμε καταφέρει να έχουμε κερδίσει την εκτίμηση όλων των επίσημων φορέων (Επιμελητήριο-Δήμος-γραφείο υγιεινής- Αστυνομία-Λιμενικό κα) και όλοι να μιλάνε για μας με τα καλύτερα λόγια να μας συμβουλεύονται να μας σέβονται και να μας ενημερώνουν. Υπομνήματα, Προτάσεις, Παρεμβάσεις, Τοποθετήσεις έχουν την σφραγίδα του Σωματείου και είναι αποτελέσματα σκληρής δουλειάς και αναζήτησης. To Μάρτιο του 2007 στις προηγούμενες εκλογές αναγνωρίστηκε το Σωματείο και επίσημα από την ΠΟΕΣΕ. Έχουμε μία άριστη συνεργασία με την ΠΟΕΣΕ την Ομοσπονδία μας ώστε να διατηρούμε γρήγορα αντανακλαστικά παρουσίας και συμμετοχής στην επίλυση των σημαντικών προβλημάτων του κλάδου. Θα σας μιλήσει γι αυτά αργότερα ο Γενικός Γραμματέας κ. Καββαθάς στην τοποθέτησή του.


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Συνεργαζόμαστε με τους άλλους επαγγελματικούς Φορείς ( Ξενοδόχους-Ενοικιαζόμενα Δωμάτια-Ενοικιαζόμενα Οχήματα-Κτελ- Ηλεκτρολόγους-κ.λπ.) για να προωθήσουμε τα κοινά ζητήματα του Νησιού.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ

Προσπαθούμε από το 2002 μπροστάρηδες στον αγώνα για να δημιουργηθεί ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού. Κι αυτήν την τριετία ήταν το κύριο αίτημά μας και η βασική μας διεκδίκηση στο κομμάτι της συνεργασίας και της προοπτικής με τους άλλους φορείς. Θα συνεχίσουμε μέχρι να τα καταφέρουμε. Να αρχίσει να ξεμπλοκάρει η κατάσταση στη Νάξο. Ένας Φορέας που θα συνενώσει όλες τις παραγωγικές δυνάμεις ώστε να σταματήσει ο κατακερματισμός των δυνάμεων που παρατηρείται και να ασχοληθούμε επαγγελματικά με στοχευόμενα αποτελέσματα Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης. Είναι και η δυσκολότερη αποστολή αυτή γιατί γνωρίζετε πως δυστυχώς εδώ στη Νάξο το πρόβλημά μας είναι ότι δεν μονιάζουμε.


ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ – ΓΡΑΦΕΙΑ

Μεταφερθήκαμε εδώ στα νέα αυτά γραφεία και τα εξοπλίζουμε συνεχώς μέχρι να αποτελέσουν ένα πολύπλευρο χώρο εξυπηρέτησης των επαγγελματιών. Ο ένας χώρος στεγάζει την Γραμματεία και τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και την βιβλιοθήκη ή μπορεί να λειτουργήσει ένα μικρό σεμινάριο και ο άλλος χώρος προγραμματίζεται να στεγάσει τον εξοπλισμό εκπαίδευσης Κουζίνας- Καφετέριας –Μπαρ με τροχήλατο εξοπλισμό για να εξυπηρετούνται και τα θεωρητικά σεμινάρια και οι συναντήσεις. Πρόσφατα δώσαμε την δυνατότητα στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο να χρησιμοποιεί το χώρο για τις συναντήσεις τους μέχρι να σταθούν στα πόδια τους. Η Ιστιοπλοΐα σαν δράση είναι αναγκαία και στο Τουριστικό προϊόν.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Λειτουργεί καθημερινά 9:30-15:00 και μπορείτε να απευθύνεστε για ότι σας απασχολεί. Να σας θυμίσω το πλήθος των Βεβαιώσεων σεμιναρίων που πήρατε για να τις χρησιμοποιήσετε στις προτάσεις προς επιδότηση και να αξιολογηθείτε θετικά.

Αποκτήθηκε πρόγραμμα Μηχανογράφησης το οποίο εξελίσσεται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις του Σωματείου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Επικοινωνία με τα μέλη μας, με σας, είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η ενημέρωση που είναι αναγκαία για να γνωρίζετε τι δράσεις υλοποιούνται και για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω από τον κλάδο απαιτεί επιμονή και σκληρή δουλειά. Επιστρατεύσαμε τεχνολογικά μέσα για να μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα. Συμβληθήκαμε με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για την αποστολή SMS. Τον Οκτώβριο ανέβηκε το Blog naxosfiloxenia.blogspot.com. Ένα ομολογουμένως επαγγελματικό εργαλείο στο Χώρο του Τουρισμού και στην υπηρεσία της Εστίασης, κι εδώ πρωτοπόρος ο Σύλλογος σε σχέση με τους άλλους φορείς. Η επισκεψιμότητα ανεβαίνει κατακόρυφα διαρκώς. Το blog ενημερώνεται πολλές φορές μέσα στην μέρα. Πλούσιο σε θέματα εξαιρετικού ενδιαφέροντος που άπτονται του κλάδου και του χώρου δράσεως μας. Πρέπει να γίνει η πρώτη καθημερινή σας αναφορά και αναζήτηση. Για να βελτιώσουμε όμως την επικοινωνία ώστε να έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά και να ενημερώνεστε για τα πάντα να βοηθήσετε εσείς οι ίδιοι. Ο Σύλλογος είναι εδώ. Η Γραμματεία είναι ανοιχτή κάθε μέρα. Περάστε από εδώ και ενημερώστε το μητρώο σας. Είναι τα στοιχεία που έχουμε σωστά;, είναι επίκαιρα τα τηλέφωνα; Τα τηλέφωνα να σας βρίσκουμε το Χειμώνα όταν είστε κλειστά. Στο blog έχουμε μία στήλη και σας ζητάμε να μας στείλετε το mail σας για να επικοινωνούμε απευθείας. Τίποτα, μόνο ένας έχει στείλει . Μα για όνομα του θεού τόσο δύσκολο είναι να στείλετε ένα κενό e-mail; To blog είναι για να ενημερώνει βασικά εμάς της Εστίασης είναι όμως σε κοινή θέα. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν όλα στον αέρα. Στο mail όμως μπορούμε να στείλουμε κάτι ιδιαίτερο που μας αφορά. Είμαστε 600 επιχειρήσεις πάνω από 1000 ιδιοκτήτες πως θα σας βρίσκουμε εμείς; Στέλνουμε επιστολή για τη Συνέλευση παράδειγμα, το διαφημίζουμε στα μέσα ενημέρωσης (Ραδιόφωνα-Εφημερίδεςς) το ανεβάζουμε στο blog, σας παίρνει τηλέφωνο η Γωγώ η Γραμματέας δύο η μία μέρα πριν και της λένε ορισμένοι: ξαναπάρε με αύριο μην το ξεχάσω. Πρέπει να σοβαρευτούμε κάποτε επιτέλους. Για να πάρει ένας άνθρωπος 600 τηλέφωνα 2-3 λεπτά να κάνει κλήση και ομιλία πρέπει να ασχολείται ανελλιπώς 30 ώρες!

ΚΛΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ

Συμβάλλαμε και μείς στην τιτάνια προσπάθεια του Κλάδου μέσω της Ομοσπονδίας στην εξαιρετική ιστορική επιτυχία μείωσης του Δημοτικού Φόρου από 2 σε 0.50%. Αξίζει να αναφέρει ο κ. Γενικός το τελευταίο στάδιο της πολύχρονης προσπάθειας για να καταλάβετε τι σημαίνει να είμαστε ενωμένοι και να έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά.

ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Από το 2002 προσπαθούν να εισπράξουν η ERATO-GRAMMO-APOLLON οι εταιρείες συγγενικών πνευματικών δικαιωμάτων στην Νάξο και δεν τα έχουν καταφέρει ακόμα. Ο Κλάδος έχει γλυτώσει αυτά τα χρόνια τεράστια ποσά. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε αφού έχουν χάσει τις προηγούμενες δικαστικές απόπειρες έχουν κάνει αγωγή σε εμένα και στον Συνάδελφο Αντώνη Λαγογιάννη με σκοπό αν κερδίσουν να αποτελέσει αυτό δεδικασμένο και να αρχίσουν να εισπράττουν από όλους μας. Αν κερδίσουν δεν μπορούν να εισπράξουν όμως τα αναδρομικά και η Ομοσπονδία μας έχει υπογράψει για τα μέλη της τιμολόγιο που είναι το 1/3 αυτών που ζητάνε να πάρουν γι’ αυτούς δηλαδή που είναι στο Σωματείο γραμμένοι και το Σωματείο με τη σειρά του είναι επίσημα αναγνωρισμένο από την Ομοσπονδία.
ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ
Χειριζόμαστε δύο εξαιρετικά ευαίσθητα θέματα που έχουν να κάνουν με τις χερσαίες ζώνες Λιμένων της Νάξου και του Απόλλωνα. Πρέπει εδώ να αναφέρω κάτι. Όταν μια περιοχή έχει ένα πρόβλημα ιδιαίτερο το πρόβλημα αγγίζει όλο τον κλάδο. Δεν πρέπει να το βλέπουμε ανταγωνιστικά γιατί αύριο θα έχουμε πρόβλημα εμείς και θα χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων να μας στηρίξουν. Τη νίκη των επαγγελματιών όπου κι αν βρίσκονται πρέπει να την πανηγυρίζουμε όλοι είναι ΝΊΚΗ όλων όπως και η ζημιά η ήττα κάποιων, στοιχίζει σε όλους γιατί αποδυναμώνει όλο τον κλάδο αποδυναμώνει το σύνολο άρα αποδυναμώνει και τη μονάδα. .ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

* Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Δεκέμβριο του 2007 σε συνεργασία με την Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Επαγγελματίας Bartender επίπεδο 1» δίδαξε ο Δημήτρης Ζάππας* 4 θεωρητικά σεμινάρια σε συνεργασία με την food issues : « Βασικές Αρχές

Εστίασης».

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΛΑΕΚ –ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Πραγματοποιήθηκαν την τριετία που μας πέρασε συνολικά 7 τμήματα σεμιναρίων ΛΑΕΚ για τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις σας. Εκπαιδεύθηκαν συνολικά 175 εργαζόμενοι οι οποίοι εισέπραξαν 43.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά αν δεν υπήρχε το Σωματείο δεν θα έρχονταν στην Νάξο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-ΠΡΟΒΟΛΗ

Συνεχίζοντας την τεράστια προβολή της προηγούμενης τριετίας αυτή την τριετία Ο Σύλλογος βοήθησε τα μέγιστα στην διαφήμιση και στην προβολή του νησιού όπου υπάρχει μεγάλο έλλειμμα αποτελεσματικότητας. Φιλοξενίες Δημοσιογράφων, Γεύματα στα οποία τις περισσότερες φορές προσφέρετε εσείς , Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων (Καραμπάτσης), Δώρα (Τοπικά προϊόντα). Όλα αυτά έχουν προκαλέσει πολλά ταξιδιωτικά αφιερώματα για τη Νάξο. Χορηγίες συμμετοχή και βοήθεια σε Διοργανώσεις και events (5X5, Beach Volley, Ιστιοπλοϊκό Ράλι Αιγαίου κα ) . Αξιοποιήσαμε γνωριμίες και Φιλίες της Νάξου. Συμμετοχή σε εκθέσεις Ελλάδα και Εξωτερικό όπου προσφέραμε αγαθά και χρήματα για την κάλυψη των εξόδων και προσωπική εργασία. Διατήρηση της Ιστοσελίδας η οποία χρειάζεται αναβάθμιση και βελτίωση. Μόλις έρθουν κάποιοι Δημοσιογράφοι στη Νάξο χτυπάνε από το Δήμο τα τηλέφωνα. Τώρα πια μας έχουν μάθει οι ίδιοι ο ένας με τον άλλο και παίρνουν κατευθείαν εμάς για να τους τακτοποιήσουμε καλύτερα και ευκολότερα.

Συμμετοχή στην Τουριστική Επιτροπή όπου με προτάσεις πιέσεις και τεκμηριωμένες απόψεις προκαλέσαμε και την Ταξιδιωτική Έρευνα το 2008 και Το Επιχειρησιακό του Τουρισμού και Το Σχέδιο ίδρυσης δημιουργίας και βιωσιμότητας του Ενιαίου Τουριστικού Φορέα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Έγιναν συναντήσεις στις περιοχές του Κάστρου-Παλιάς Πόλης, του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Προκοπίου –Αγίας Άννας –Πλάκας. Συναντηθήκαμε με τους επαγγελματίες καταγράψαμε τα προβλήματα και προτείναμε λύσεις. Τα αποτελέσματα από την ενεργοποίηση των υπευθύνων, δεν ήταν ικανοποιητικά. Οι συναντήσεις αυτές όμως ανέδειξαν τα προβλήματα στην επιφάνεια τα δημοσιοποίησαν με την βοήθεια των μέσων ενημέρωσης και τα κράτησαν στην επικαιρότητα. Πιέσαμε τους μηχανισμούς, προσπαθήσαμε και τουλάχιστον δείξαμε ότι δεν μπορούν να μας κοροϊδεύουν ξέρουμε τι μας γίνεται. Αμέσως με τον καινούργιο χρόνο τα προβλήματα αυτά θα μπουν πάλι στο τραπέζι των διεκδικήσεων μαζί με ανάλογες δράσεις και σε άλλες περιοχές και στα νησιά τα ιδιαίτερα προβλήματα της εστίασης δεν πρέπει να μένουν στην αφάνεια. Πάντοτε υπάρχει κέρδος και τίποτα να μην πετύχουμε πρέπει να φωνάζουμε. Έτσι περιορίζουμε τις ορέξεις των διοικούντων για αυξήσεις και πολλές φορές δεν υλοποιούνται όλα τα αιτήματα αλλά από 10 ικανοποιούν τα 3. Απαιτείται ενεργοποίηση από μέρους σας τόσο στην σύνταξη των υπομνημάτων στην τοποθέτηση αλλά και στις προτάσεις επίλυσης αλλά και στις συναντήσεις με τους φορείς απαιτείται να δίνεται βροντερό παρών.

ΓΕΥΣΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΝΑΞΟΣ
Σχεδιάσαμε το πρότυπο για τα Ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα ΓΕΥΣΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΝΑΞΟΣ το οποίο έχει στόχο να εντάξει στα καταστήματα Εστίασης τις παραδοσιακές συνταγές με τη χρήση των τοπικών πρώτων υλών. Έχει ολοκληρωθεί η Ά Φάση κατά την οποία κάναμε επισκέψεις στα τα χωριά της Νάξου και συλλέξαμε με ερωτηματολόγια, βιντεοσκόπηση, και ηχογράφηση υλικό συνταγών καθώς και λαογραφικά στοιχεία. Τώρα βρισκόμαστε στην β Φάση κατά την οποία εξειδικευμένοι συνεργάτες μας αξιοποιούν το υλικό αυτό και το αναγάγουν σε εκπαιδευτική ύλη. Ακολουθούν η Συνταγογράφηση, η Εκπαίδευση των Συνταγών, Εκδηλώσεις Γαστρονομίας, Φεστιβάλ, Ημερίδες, Δημοσιεύματα, Γαστρονομική Αρθρογράφιση , Μετάφραση Συνταγών, Διαφήμιση μέχρι και πιστοποίηση καταστημάτων. Σκοπός είναι να αποτελέσει η Ναξιώτικη Γαστρονομία βασικό πόλο έλξης επισκεπτών. Ο Γαστρονομικός Τουρισμός κερδίζει συνεχώς έδαφος και αποτελεί την βασικότερη μορφή εναλλακτικού τουρισμού. Το παράδειγμα της Κρήτης είναι εντυπωσιακό και η προσπάθεια με το Κρητικό Σύμφωνο ποιότητας είναι αξιοζήλευτη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Νάξος έχει σύμφωνα με έρευνες τις περισσότερες ομοιότητες με την Κρήτη από όλα τα άλλα νησιά. «Εστία»

Πρόγραμμα SMILIES
Τεράστια επιτυχία του Σωματείου ήταν η ένταξη του Γεύση και Πολιτισμός –Νάξος στο πρόγραμμα Smilies. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων σε συνεργασία με την Σικελία , την Κρήτη, την Κύπρο, την Κεντρική Μακεδονία και την Αθήνα και τα νησιά του Νότιου Αιγαίου στον τομέα των καινοτόμων δράσεων. Ο πρώτος επαγγελματικός φορέας που επιλέγεται και μάλιστα με την υψηλότερη βαθμολογία. Αντιλαμβάνεστε τις προδιαγραφές και την αρτιότητα της πρότασης για να την επιλέξει το Πανεπιστήμιο. Το πρόγραμμα αυτό πέρα από την μοναδικότητά του είναι το όχημα που θα μας βοηθήσει να ικανοποιήσουμε κάποιες γενικότερες ανάγκες του Συλλόγου. Οι Εκπαιδευτικές Κουζίνες για παράδειγμα αν γίνουν θα εκπαιδεύουν τους Επαγγελματίες όχι μόνο στην Τοπική Κουζίνα αλλά και στην παροχή Τεχνογνωσίας γενικότερα.

ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ
Πραγματοποιήσαμε το 2009 μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση (ΣΠΥΡΑΚΟ-ΔΑΣΚΟΥΛΙΔΗ-ΧΡΥΣΠΑ). Οι εκδηλώσεις αυτές για να πετύχουν απαιτούν τουλάχιστον 15 μέρες σκληρής δουλειάς . Γνωρίζετε πόσες αποτυχημένες απόπειρες έχουν γίνει από άλλους φορείς και με μεγαλύτερα ονόματα από αυτά που ανέφερα. Το σημαντικότερο όφελος από την Εκδήλωση ήτανε ότι την άλλη μέρα όλη η Νάξος συζητούσε πως ημέρα Παρασκευή - Μάρτιο και στο χορό της Μαζικής Εστίασης στο μεγαλύτερο μαγαζί του νησιού δεν έπεφτε καρφίτσα. Είναι σημαντικό να μην είμαστε σκορποχώρι.
ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΖΩΗ-ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Ένας εξαιρετικά ευαίσθητος τομέας ειδικότερα εδώ στην Νάξο που έχουμε χαρακτηριστεί ως οικογενειακό νησί. Χωρίς να αποποιούμαστε αυτόν το χαρακτηρισμό η Νάξος δεν είναι μόνο αυτό. Η νυχτερινή διασκέδαση είναι συνυφασμένη με τις διακοπές και τον τουρισμό γενικότερα. Στο νησί μας συνυπάρχουν τα καταστήματα αυτά με άλλες δραστηριότητες με αποτέλεσμα να χρειάζεται ιδιαίτερους χειρισμούς η λειτουργία των καταστημάτων οι επαγγελματίες να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή για να πετύχουμε μία αρμονική συνύπαρξη. Επίσης οι καταγγελίες (ανώνυμες πολλές φορές ) και οι αντιδράσεις γνωρίζετε πως παίρνουν τη μορφή ντόμινο και υπάρχει περίπτωση να βάλουν τον κλάδο σε περιπέτειες. Μπορούμε να πούμε ότι και σ’ αυτόν τον τομέα έχουμε καταφέρει πάρα πολλά. Να αναφερθώ εδώ στις πετυχημένες και διαρκείς προσπάθειες του Αντιπροέδρου κ. Γεώργιου Γκούφα ο οποίος είναι ο υπεύθυνος σ’ αυτά τα καταστήματα και μαζί χειριζόμαστε όλες τις καταστάσεις . Χρειάζονται Λεπτοί χειρισμοί που απαιτούν άκρα μυστικότητα πολλές φορές και έχοντας σαν δεδομένο ότι πολλά προβλήματα ξεκινούν από εμάς τους ίδιους. Όντως έχουμε προλάβει πάρα πολλά και οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τέτοια καταστήματα το γνωρίζουν πολύ καλά ότι στην Νάξο έχουμε καταφέρει να έχουμε ησυχία.

Ωράριο
Είναι εδώ αδιάψευστος μάρτυρας ο κ. Γενικός για να σας διαβεβαιώσει ότι με δική μας παρέμβαση το 2004 αρχικά στον Υπουργό Τουρισμού κ. Αβραμόπουλο και με την Βοήθεια της Ομοσπονδίας στην συνέχεια πετύχαμε την παράταση του ωραρίου. Επικαλούμαι την μαρτυρία του κ. Γενικού. Μια δύσκολη απόφαση τότε που απαιτούσε την συγκατάθεση 3 συναρμόδιων Υπουργείων Τουρισμού, Εργασίας και Δημοσίας Τάξης. Η παράταση αυτή ανανεωνόταν κάθε καλοκαίρι και αργότερα το 2009 έγινε διάταξη για όλο το χρόνο για όλη την Επικράτεια.
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ
Το Ακτοπλοϊκό είναι ένα θέμα μείζονος σημασίας. Να αναγνωρίσω πως πέρυσι αδρανήσαμε στο θέμα του «Νήσος Μύκονος». Όμως δεν προλάβαμε να καταλάβουμε γρήγορα τι είχε γίνει γιατί αυτοί που έπρεπε να μας εφιστήσουν την προσοχή οι ναυτικοί πράκτορες δηλαδή δεν το έκαναν. Η στάση τους γεννά πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες εκείνες που οδήγησαν στην απομάκρυνση του πλοίου. Νωρίς όμως τον Οκτώβριο φέτος δραστηριοποιηθήκαμε και ανοίξαμε το θέμα. Έγινε εδώ στο χώρο αυτό συνάντηση με τις διοικήσεις των άλλων φορέων και με τους πράκτορες. Προκαλέσαμε τη δημόσια συζήτηση στην Ένωση Ξενοδόχων και στην συνέχεια συντάξαμε πλήρες υπόμνημα με εφικτές προτάσεις και λύσεις το οποίο καταθέσαμε στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Διαμαντίδη. Έχουν δρομολογηθεί μια σειρά ενεργειών για το συγκεκριμένο ζήτημα σε συνεργασία με τους άλλους φορείς αμέσως μετά το νέο έτος. Δεν λύνεται το θέμα με μια επαφή.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ
Σταθήκαμε δίπλα στους επαγγελματίες σε καθημερινή βάση. Προσπαθήσαμε να δώσουμε λύση σε όλα τα προβλήματα με παρεμβάσεις και πιέσεις όπου μπορούσαμε και ήταν αυτό δυνατό. Δεν θέλω να αναφέρω λεπτομέρειες ξέρετε πώς οποιαδήποτε στιγμή μας χρειαστήκατε ήμασταν εκεί.

ΜΜΕ
Να μου επιτρέψετε τώρα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τα Μέσα Ενημέρωσης που χωρίς αυτά η Δύναμή μας θα ήταν κατά πολύ μικρότερη. Την Εφημερίδα Κυκλαδική τον Παναγιώτη Καρανίκα και το Γιάννη Βλαχάκη Νικόδημο Λιανό 8 χρόνια είναι στο πλευρό μας, Το Βήμα της Νάξου, Την Νaxos-news, Το Χωραΐτη, την Κοινή γνώμη, Το Ζευς Τ.V, το Ραδιοσταθμό Μεσόγειος και την Ραδιοφωνία Κυκλάδων Επίσης Naxos fan.


Eυχαριστίες

Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της τριετίας 2007-2010 με τους οποίους συνεργαστήκαμε άψογα.

Τον Αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Γκούφα –Fragile

Τον Γ. Γραμματέα κ. Βαγγέλη Καραμανή – Παράδεισος

Τον Ταμία κ Κουτσογιαννάκη Βασίλη -Captain’s

Tον κ. Φλεριανό Αλέξανδρο –Τζιβαέρι

Τον Μιχάλη Μαθιάσσο – Cream& Coffee –Μνεία για την προσφορά των Ηχητικών

Τον κ Παναγιώτη Σορώκο Μεζε-Μεζε

Τον κ. Παπαδόπουλο Δημήτρη- Finikas

Τέλος να ευχαριστήσω την αεικίνητη Γραμματέα του Συλλόγου την κυρία Γωγώ Σκουλάξινου για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει στο Σωματείο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΒΑΘΑΣ
Εσκεμμένα δεν αναφέρθηκα εκτενώς στον Κύριο Καββαθά ώστε να έρθουν περισσότεροι Συνάδελφοι. Ο Γιώργος Καββαθάς είναι Γενικός Γραμματέας στην Ομοσπονδία μας , Αντιπρόεδρος στην ΓΕΣΕΒΕ , Πρόεδρος στην Εστία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία για την προώθηση της Ελληνικής Διατροφής & Γαστρονομίας . Είναι ο άνθρωπος εκείνος που όταν βάλλεται ο κλάδος αλύπητα στέκεται να αντιμετωπίσει τα κάθε λογής συμφέροντα και να υψώσει την φωνή του κλάδου. Θα σας θυμίσω τις εκπομπές του Ευαγγελλάτου πόση λάσπη φάγαμε τότε όλοι μας που μας έβαζαν σε ένα καζάνι για να εξυπηρετήσουν ξένα μεγαλοσυμφέροντα. Κατάφερε ο Γενικός και η Ομοσπονδία να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα. Όποτε τον χρειαστήκαμε πρωί μεσημέρι βράδυ πάντα θα σηκώσει το τηλέφωνο να μας συμβουλεύσει να απαντήσει να μας καθοδηγήσει. Πάντα ακριβής αποτελεσματικός. Ότι κι αν μου έχει πει είναι σωστό είναι στη σωστή κατεύθυνση ακόμα και αυτά που φαντάζουν αδύνατα έρχεται το πλήρωμα του χρόνου να τον επιβεβαιώσει. Μόλις του ζητήσαμε να παρευρεθεί στην σημερινή συνέλευση αμέσως δέχτηκε. Οι Άνθρωποι της Ομοσπονδίας για όσους δεν ξέρουν δεν είναι έμμισθοι επαγγελματίες σαν εμάς είναι που έχουν όραμα και θέληση τίποτε άλλο. Ήρθε κοντά μας το 2003 με τον σημερινό πρόεδρο τον κύριο Τσάκο τότε που ξεκινάγαμε και τώρα με την επέκταση του Δήμου είναι πάλι εδώ κοντά μας. Η κορυφή του κλάδου είναι εδώ στην Νάξο σήμερα. Κύριε Καββαθά σας ευχαριστούμε πολύ. Παρακαλώ ένα θερμό χειροκρότημα.

Γιάννης Βρούτσης για το 12,4% της ανεργίας

«Το υψηλότερο ποσοστό Ανεργίας της τελευταίας 10ετιας για το 3ο τρίμηνο του 2010 στο 12,4 %, αποτελεί μια θλιβερή αλλά και εξόχως ανησυχητική πραγματικότητα.

Το αντίστοιχο 3μηνο του 2009, το ποσοστό της ανεργίας είχε διαμορφωθεί στο 9,3 %.

Επιπλέον, το Σεπτέμβριο του 2010 σκαρφάλωσε στο 12,6 %, έναντι 9,1 % που ήταν το Σεπτέμβριο του 2009.

Μήνα με το μήνα, η ανεργία διογκώνεται επικίνδυνα.

Βαρύ το τίμημα για τους νέους εργαζόμενους έως 24 ετών, αφού 1 στους 3 είναι άνεργος (33,6 %).

Εξίσου δραματική η κατάσταση και για τις γυναίκες, όπου το αντίστοιχο δικό τους ποσοστό έφτασε το 16,7 % !

Όσο η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα για την Ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η κατάσταση θα χειροτερεύει.

Όσο οι ευρωπαϊκοί πόροι του ΕΣΠΑ «λιμνάζουν» στη γραφειοκρατία των υπουργείων και δεν απορροφώνται (η απορροφητικότητα τους αγγίζει μόλις το 6,2%), οι ελπίδες για ανάκαμψη της απασχόλησης εξανεμίζονται.

Όσο ο αριθμός των ανέργων αυξάνει -ήδη έχει εκτοξευτεί στους 627.000- υπονομεύεται η Ανάπτυξη, τροφοδοτείται η ύφεση και ενισχύονται οι Δείκτες της φτώχειας.

Σήμερα, η κυβέρνηση φαίνεται να αγνοεί το μείζον κοινωνικό και οικονομικό θέμα της ανεργίας.

Ενοχοποιεί τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, για τους οποίους μεθοδεύει προκλητικά τη μείωσή τους και δεν αντιλαμβάνεται, ότι αυτό ανατροφοδοτεί την ύφεση και αυξάνει την ανεργία».Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Ιερά Σύνοδος: "Η Ελλάδα είναι χώρα υπό κατοχή"

Ηχηρό ράπισμα στα άνομα σχέδια όσων ευθύνονται για το κατάντημα της Ελλάδος, απευθύνουν μέσα από το ενημερωτικό φυλλάδιο της Ιεράς Συνόδου "Προς το Λαό" τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Καταγγέλλοντας του ηγέτες της χώρας επισημαίνουν, ότι αυτοί είναι οι υπεύθυνοι διότι υποθήκευσαν το
μέλλον της χώρας στους κυρίαρχους δανειστές μας, αλλά και ότι προστάτευσαν τα συμφέροντα του λαού.

Επίσης τα μέλη της Ιεραρχίας δεν παραλείπουν να καταγγείλουν τους εκθεμελιωτές εντολοδόχους, ως κατεδαφιστές της σχέσεως λαού και ποιμαίνουσας Εκκλησίας.

Ακόμη, στέλνουν μήνυμα προς όλους τονίζοντας, ότι «η Εκκλησία δεν φοβάται να αμυνθεί στ πονηρό σύστημα αυτού του κόσμου, έστω και εάν η αντίσταση σημαίνει διωγμό η και μαρτύριο».

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η Ιεραρχία εκφράζει και τον προβληματισμό της όσον αφορά την Παιδεία και το εκπαιδευτικό σύστημα.

Η Εκκλησία απέναντι στη κρίση

«Η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας. Γνωρίζουμε ότι πολλοί περιμένετε από την ποιμαίνουσα Εκκλησία να μιλήσει και τοποθετηθεί πάνω στα γεγονότα που παρακολουθούμε», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Επίσης υπογραμμίζουν, ότι «είναι αλήθεια ότι αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μας είναι πρωτόγνωρο και συνταρακτικό. Μαζί με την πνευματική, κοινωνική και οικονομική κρίση συμβαδίζει και η πάσης φύσεως ανατροπή. Πρόκειται για προσπάθεια εκρίζωσης και εκθεμελίωσης πολλών παραδεδομένων, τα οποία ως τώρα θεωρούνταν αυτονόητα για τη ζωή του τόπου μας».

«Τα απαιτούν τα μέτρα αυτά οι δανειστές μας. Δηλώνουμε δηλαδή ότι είμαστε μια χώρα υπό κατοχή και εκτελούμε εντολές των κυρίαρχων - δανειστών μας», συνεχίζουν τα μέλη της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου».

Σε άλλο σημείο, τονίζουν: «Όλες αυτές τις παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας που σήμερα επιχειρούμε με βίαιο τρόπο να αλλάξουμε, γιατί δεν τις αλλάξαμε στην ώρα τους; Γιατί έπρεπε να φθάσουμε ως εδώ; Τα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας είναι, εδώ και δεκαετίες, τα ίδια.»

«Πως τότε υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος, γνωρίζοντας ότι οδηγούν τη χώρα τη καταστροφή και σήμερα αισθάνονται ασφαλείς, γιατί ενεργούν ως εντολοδόχοι; Σήμερα γίνονται ριζικές ανατροπές για τις οποίες άλλοτε θα αναστατωνόταν όλη η Ελλάδα και σήμερα επιβάλλονται χωρίς σχεδόν αντιδράσεις», προσθέτουν χαρακτηριστικά.

Επίσης, υπογραμμίζουν, πως «η οικονομική κρίση, η οποία ταλαιπωρεί και δυναστεύει τη χώρα μας είναι η κορυφή του παγόβουνου. Είναι συνέπεια και καρπός μιας άλλης κρίσης, της πνευματικής».

Αναφερόμενοι στην ηγεσία της χώρας, τονίζουν, ότι «Μια ηγεσία που δεν μπόρεσε να σταθεί υπεύθυνα απέναντι στο λαό, που δεν μπόρεσε η δεν ήθελε να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, που πρόβαλε λαθεμένα πρότυπα, που καλλιέργησε τις πελατειακές σχέσεις, μόνο και μόνο γιατί είχε ως στόχο την κατοχή και τη νομή της εξουσίας.»

«Μια ηγεσία που στην πράξη αποδεικνύεται ότι ουσιαστικά υπονόμευσε τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας και του λαού. Και από την άλλη πλευρά, ένας λαός, εμείς που λειτουργήσαμε ανεύθυνα. Παραδοθήκαμε στην ευμάρεια, στον εύκολο πλουτισμό, και στην καλοπέραση, επιδοθήκαμε στο εύκολο κέρδος και στην εξαπάτηση. Δεν προβληματιστήκαμε για την αλήθεια των πραγμάτων», συνεχίζουν τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ακόμη υπογραμμίζουν, ότι «το ερώτημα – δίλημμα του Ντοστογιέφκσι «ελευθερία η ευτυχία;» το ζούμε πλέον σε όλη την τραγικότητα. Διαλέξαμε μια πλαστή ευμάρεια και χάσαμε την ελευθερία του προσώπου μας, χάσαμε την ελευθερία της χώρας μας.»

Αυτοκριτική

Σε άλλο σημείο οι Ιεράρχες τονίζουν: «Στην Σύνοδο της Ιεραρχίας εμείς, οι πνευματικοί σας πατέρες, κάναμε την αυτοκριτική μας, θελήσαμε να αναμετρηθούμε με τις ευθύνες μας και να αναζητήσουμε με τόλμη το μερίδιο της ενδεχόμενης δική μας υπαιτιότητας στην παρούσα κρίση. Ξέρουμε ότι κάποιες φορές σας πικράναμε, σας σκανδαλίσαμε ίσως. Δεν αντιδράσαμε άμεσα και καίρια σε συμπεριφορές που σας πλήγωσαν».

«Οι έμποροι της κατεδάφισης της σχέσης του λαού με την ποιμαίνουσα Εκκλησία του εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και πραγματικά η κατασκευασμένα σκάνδαλα και προσπάθησαν να διαρρήξουν την εμπιστοσύνη σας στην Εκκλησία», προσθέτουν χαρακτηριστικά οι Αρχιερείς.

Αγωνία για την Παιδεία

Όσον αφορά την Παιδεία τα Μέλη της Συνόδου της Ιεραρχίας, υπογραμμίζουν ότι «μας προβληματίζει η κατάσταση της Παιδείας μας, γιατί το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα αντιμετωπίζει το μαθητή όχι ως πρόσωπο αλλά σαν ηλεκτρονικό υπολογιστή και το μόνο που κάνει είναι να «τον φορτώνει» με ύλη αδιαφορώντας για την όλη του προσωπικότητα και γι’ αυτό τα παιδιά μας δικαιολογημένα αντιδρούν. Γι’ αυτό αγωνιούμε για το νέο Λύκειο που ετοιμάζεται».

Η Εκκλησία δεν φοβάται

Τα μέλη της Συνόδου της Ιεραρχίας, αισθανόμενοι ότι ο λαός ζητά από τους Ποιμένες μια Εκκλησία με ηρωισμό, με νεύρο και προφητικό λόγο, μια Εκκλησία που δεν φοβάται να αμυνθεί στο πονηρό σύστημα αυτού του κόσμου, έστω και αν η αντίσταση σημαίνει διωγμό και μαρτύριο.

«Η Εκκλησία είναι ο μόνος οργανισμός που μπορεί να σταθεί άμεσα δίπλα στον άνθρωπο και να τον στηρίξει. Η Εκκλησία όμως είμαστε όλοι μας αι αυτή είναι η δύναμη μας και η δύναμη της», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας η Ιεραρχία της Εκκλησία της Ελλάδος, τονίζει: «Η Εκκλησία δεν αντιμάχεται την Πολιτεία, αλλά εκείνους που εκμεταλλευόμενοι την Πολιτεία και κρυμμένοι πίσω από την εξουσία επιχειρούν να σας στερήσουν την ελπίδα.»

«Να θυμάστε για πολλούς οικονομολόγους η παρούσα κρίση είναι κατασκευασμένη, είναι μια κρίση – εργαλείο που αποβλέπει στο παγκόσμιο έλεγχο από δυνάμει που δεν είναι φιλάνθρωπες», προσθέτουν επίσης.

Πωλούνται αεροδρόμια, λιμάνια και όλα τα... σκεύη!

Τελικά η Κυβέρνηση διαπιστώνοντας το ναυάγιο της εισπρακτικής της πολιτικής αποφάσισε μια σειρά αποκρατικοποιήσεων βγάζοντας στο σφυρί αεροδρόμια, λιμάνια και οτι θα μπορούσε να αποφέρει σημαντικά έσοδα.

Εν πολλοίς η κυβέρνηση Παπανδρέου βαδίζει στα βήματα και στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που είχε καταρτίσει και η Νέα Δημοκρατία!
Συγκεκριμένα στην χθεσινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ), σε διευρυμένη σύνθεση ελήφθησαν .....
κρίσιμες αποφάσεις.
newpost
Στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΑΑ συμμετείχαν τα μόνιμα μέλη της Επιτροπής, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, όπως επίσης και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, ο Υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης.
Η ΔΕΑΑ εξέτασε ζητήματα που αφορούν στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου και θέματα αποκρατικοποιήσεων και αναδιαρθρώσεων και έλαβε τις εξής αποφάσεις:

Α. Αξιοποίηση της Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας
Η ΔΕΕΑ έλαβε υπόψη τις εισηγήσεις της ομάδας εργασίας η οποία λειτουργεί με βάση τις κατευθύνσεις που έχει ορίσει, και στην οποία συμμετέχουν Γενικοί Γραμματείς των αρμόδιων υπουργείων και εκπρόσωποι φορέων για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου (ΚΕΔ Α.Ε., ΕΤΑ Α.Ε. κ.α.), και προχώρησε σήμερα στις εξής συγκεκριμένες αποφάσεις:
Καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Δόθηκε εντολή στην Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων του Υπουργείου Οικονομικών για την άμεση πρόσληψη ομάδας εξειδικευμένων συμβούλων με στόχο την καταγραφή, ποιοτική ανάλυση και επενδυτική διερεύνηση των ακινήτων του Δημοσίου, προκειμένου να υπάρξουν ολοκληρωμένα και αξιόπιστα στοιχεία για το σύνολο των ακινήτων του Δημοσίου που μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα. Ολοκλήρωση της καταγραφής: Ιούνιος 2011.
Αξιοποίηση του τέως αεροδρομίου του Ελληνικού. Με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και με τη χρήση της διαδικασίας fast-track, αποφασίστηκε α) συγκρότηση φορέα ειδικού σκοπού ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε στον οποίο περιέρχεται η διαχείρισή της, και β) η πρόσληψη χρηματοοικονομικών και τεχνικών συμβούλων για την αξιοποίηση της έκτασης.
Επιλογή και προώθηση αξιοποίησης συγκεκριμένων σημαντικών ακινήτων. Αποφασίστηκε η συγκρότηση Ομάδων Διοίκησης Έργου με τη συμμετοχή και εξειδικευμένων συμβούλων για την άρση των διοικητικών εμποδίων και την προώθηση αξιοποίησης συγκεκριμένων σημαντικών ακινήτων από τους υπεύθυνους φορείς (ΚΕΔ, ΕΤΑ/Ολυμπιακά Ακίνητα). Συνημμένα επισυνάπτεται κατάλογος μεγάλων ακινήτων που προωθούνται αμέσως μόλις ελεγχθούν για άμεση αξιοποίηση, συνδυάζοντας δραστηριότητες τουριστικής ή άλλης οικονομικής ανάπτυξης με την διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος.
Θεσμικές και οργανωτικές αλλαγές για την άσκηση ενιαίας και αποτελεσματικής πολιτικής διαχείρισης δημόσιας περιουσίας. Στο πλαίσιο αυτό: α) η ΔΕΑΑ εξέτασε θετικά και εισηγείται την συγκρότηση Γενικής Γραμματείας Αξιοποίησης Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας στο Υπουργείο Οικονομικών η οποία θα εποπτεύει τις κτηματικές υπηρεσίες, τα εθνικά κληροδοτήματα, και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ΝΠΔΔ, και β) προωθεί τη δημιουργία ενός φορέα χρηματοοικονομικής διαχείρισης των ώριμων προς αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου με τη μορφή Α.Ε. στον οποίο θα περιέρχονται ακίνητα από υφιστάμενους φορείς του δημοσίου και σε επόμενη φάση θα διαθέσει μειοψηφικό πακέτο μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Τα παραπάνω σηματοδοτούν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για συγκεκριμένες ενέργειες που θα επιτρέψουν για πρώτη φορά την καταγραφή και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου στη βάση ολοκληρωμένων σχεδίων, αξιοποιώντας και βελτιώνοντας σημερινές δομές, ξεπερνώντας την πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων και εγκαθιστώντας διαφανείς οριζόντιες διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τη διαχείριση και διάθεση των ακινήτων του δημοσίου.

Β. Αποκρατικοποιήσεις και αναδιαρθρώσεις
Στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιάρθρωσης και διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων στο ευρύτερο χαρτοφυλάκιο του Δημοσίου, η ΔΕΑΑ με την κατάλληλη κατά περίπτωση σύνθεσή της προχώρησε σήμερα στις εξής αποφάσεις:
1) Άμεση πρόσληψη χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων (η ανακοίνωση των ονομάτων των εταιριών συμβούλων θα πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρόνο με την ολοκλήρωση των συμβατικών κειμένων) για:
Επέκταση σύμβασης παραχώρησης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) και αξιοποίηση της συμμετοχής του δημοσίου
Αξιοποίηση της συμμετοχής του δημοσίου σε ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ
Αναζήτηση στρατηγικού εταίρου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

2) Αναζήτηση χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων (η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου 2011) για:

* τον διαχωρισμό των λειτουργιών του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων
* την είσοδο στρατηγικών επενδυτών στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μέσω συμβάσεων παραχώρησης,
* το αεροδρόμιο στο Καστέλλι Κρήτης και την αξιοποίηση του αεροδρομίου Ηρακλείου Ν. Καζαντζάκης
* την αξιοποίηση της συμμετοχής του δημοσίου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ
* την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ομίλου ΟΣΕ
* την επέκταση συμβάσεων παραχώρησης στην Αττική Οδό και Εγνατία Οδό
* την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στα ΕΛΤΑ
* την αξιοποίηση του Φάσματος Συχνοτήτων και του Ψηφιακού Μερίσματος
* την αξιοποίηση της συμμετοχής του δημοσίου στο Αττικό λιμενικό σύστημα
* τη μελέτη στρατηγικής και συμβάσεων παραχώρησης για λιμάνια και ιδιαίτερα για 11 περιφερειακούς οργανισμούς λιμένων
* τη μελέτη στρατηγικής και συμβάσεων παραχώρησης για 850 περιφερειακούς λιμένες (μαρίνες)
* την αξιοποίηση της συμμετοχής του δημοσίου στην βιομηχανία ΛΑΡΚΟ,
* την αξιοποίηση της συμμετοχής του δημοσίου στην ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ,
* την παράταση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΠΑΠ και διαχείριση της συμμετοχής του δημοσίου,
* την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή στον ΟΔΙΕ,
* την πώληση της συμμετοχής του δημοσίου στο καζίνο της Πάρνηθας, και
* τη μετοχοποίηση/ είσοδο στρατηγικού επενδυτή στα κρατικά λαχεία (Εθνικό, Λαϊκό).

Στόχος του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας είναι η εισροή εσόδων ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2011-2013 και ειδικότερα η είσπραξη τουλάχιστον ενός δισεκατομμυρίου ευρώ μέσα στο 2011. Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην επίτευξη αυτού του στόχου με απόλυτη διαφάνεια και σχεδιασμό και με βασικό γνώμονα τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος, του ελέγχου σε τομείς στρατηγικής και εθνικής σημασίας, αλλά και την αναδιάρθρωση τομέων της οικονομίας που μπορούν να συνεισφέρουν στην αύξηση του εθνικού εισοδήματος. Κάθε απόφαση θα λαμβάνει υπόψη την ανάγκη για μεγιστοποίηση των εσόδων από την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, η οποία θα συμβάλλει στην μεγάλη προσπάθεια για τον έλεγχο και τη μείωση του δημοσίου χρέους.Δημόσια Ακίνητα προς ΑξιοποίησηΑΚΙΝΗΤΑ ΚΕΔ ΚΑΙ ΕΤΑΑ/Α


ΑΒΚ


ΝΟΜΟΣ


ΠΕΡΙΟΧΗ


ΕΚΤΑΣΗ τ.μ (περίπου)


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1


109Π


ΑΤΤΙΚΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΟ


5.500.000


ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,

ΑΝΑΨΥΧΗ,ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ
2


1659-1663-1665


ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


ΑΦΑΝΤΟΥ-ΡΟΔΟΥ


1.500.000


ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΕΔΑ/Α


ΑΒΚ


ΝΟΜΟΣ


ΠΕΡΙΟΧΗ


ΕΚΤΑΣΗ τ.μ (περίπου)


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1


3948-3029-3967


ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


ΡΟΔΟΣ - ΠΡΑΣΟΝΗΣΙ


80.000.000


ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ


2


1459-1476


ΠΕΛΛΑΣ


ΒΟΡΡΑΣ -ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ


18.000.000


ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΑΝΑΨΥΧΗ
3


314


ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


ΑΝΤΙΡΡΙΟ


223.000


ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ,ΑΝΑΨΥΧΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
4


289


ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΓΟΥΡΝΕΣ


750.000


ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ,ΑΝΑΨΥΧΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
5


3897-3911


ΞΑΝΘΗΣ


ΤΟΠΕΙΡΟΥ -ΦΩΝΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


8.000.000


ΗΠΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ,ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
6


123


ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


ΕΡΜΙΟΝΗ


153.000


ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
7


224


ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


ΣΙΘΩΝΙΑ-ΛΙΒΑΡΙ ΒΟΥΡΒΟΥΡΟΥΣ


94.000


ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
8


244


ΧΑΛΙΚΙΔΙΚΗΣ


ΤΟΡΩΝΗ-ΣΥΚΙΑ


76.000


ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΤΑΑ/Α


ΝΟΜΟΣ


ΠΕΡΙΟΧΗ


ΕΚΤΑΣΗ τ.μ (περίπου)


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
10


ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


ΚΤΗΜΑ ΚΑΛΩΝ ΝΕΡΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


152.000


ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ)
11


ΠΙΕΡΙΑΣ


ΚΤΗΜΑ ΣΚΑΛΑΣ ΣΚΟΤΙΝΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


427.215


ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ
12


ΑΤΤΙΚΗΣ


ΑΛΥΚΕΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ


1.487.634


ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ
13


ΑΤΤΙΚΗΣ


ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ


47.165 (χερσαία ζώνη)


ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ

Παραλύει αύριο η Αμοργός!!

Την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αμοργού ζητούν οι Αμοργιανοί στην αυριανή τους απεργία.
Η Δημοτική Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία στην Αμοργό συστάθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2010, με αφορμή την απομάκρυνση του τελευταίου Ιατρού Ειδικότητας, λόγω ξαφνικής διακοπής της σύμβασής του. Σκοπός της να αγωνιστεί ώστε να διασφαλιστεί μια επαρκή δέσμη υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους μόνιμους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες του νησιού.
Ζητείται η άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αμοργού, με 5 τουλάχιστον Ιατρούς βασικών ειδικοτήτων, 3 Νοσηλεύτριες και 1 Μαία, αγορά ακτινολογικού μηχανήματος και.... προκήρυξη θέσης Ακτινολόγου ή χειριστή μηχανήματος.
Η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία στην Αμοργό, μαζί με όλους τους Αμοργιανούς έχουν αποφασίσει να ξεκινήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να εισακουσθεί η φωνή τους και να επιλυθούν τα δίκαια αιτήματά τους. Η έναρξη των κινητοποιήσεων έχει οριστεί στις 17 Δεκεμβρίου 2010 με ΠΑΝΑΜΟΡΓΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και διαδήλωση στο λιμάνι των Καταπόλων.
Από news.travelling.gr

Ι. Βρούτσης με αφορμή την ολοκλήρωση της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου κατεδάφισης των εργατικών δικαιωμάτων

«Η εσπευσμένη και επεισοδιακή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, δεν έκλεισε τα μεγάλα ζητήματα που περιλαμβάνει. Αντίθετα, τα άφησε ανοιχτά σαν μια πληγή στο σώμα των Κοινοβουλευτικών Θεσμών, της Ελληνικής Οικονομίας, της Ελληνικής Κοινωνίας.

Η ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας βρήκε το κόμμα που κυβερνά βαριά τραυματισμένο και με την απώλεια ενός ακόμη βουλευτή.

Πολλά και σημαντικά ερωτήματα έμειναν αναπάντητα από ένα κοινοβουλευτικό διάλογο τόσο ασφυκτικά περιορισμένο.

Με αυτό το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση κατέρριψε ένα ακόμη δικό της αρνητικό ρεκόρ, εισάγοντας, μόλις μέσα σ’ ένα χρόνο, επτά νομοσχέδια με τη μορφή του κατεπείγοντος, όταν η Ν.Δ., στα 5,5 χρόνια, έφερε μόνο ένα.

Το ΠΑΣΟΚ φοβήθηκε το διάλογο, την κριτική, την άλλη άποψη. Γι’ αυτό και έφερε τόσα πολλά κρίσιμα νομοθετήματα στο παρά πέντε των χρονικών προθεσμιών του Μνημονίου, έτσι ώστε να μπορέσει να ξεφύγει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Για άλλη μια φορά, η ποιότητα του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης αξιολογήθηκε αρνητικά.

Προχειρότητα, ασάφειες και αόριστες διατυπώσεις, είναι τα χαρακτηριστικά του νομοσχεδίου. Ειδικά στο κεφάλαιο των Εργασιακών Σχέσεων:

Τα επιχειρήματα της πλειοψηφίας, δεν έπεισαν καμία πλευρά.

Κανείς δεν πείστηκε για την αναγκαιότητα του κατεπείγοντος της διαδικασίας.

Κανείς δεν κατανόησε την ενοχοποίηση και την ανάγκη μείωσης των μισθών για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Κανείς δεν πίστεψε, ότι οι εργαζόμενοι σε έμμεσο εργοδότη (ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι) θα πρέπει να μένουν 36 μήνες (αντί για 12) σε εκκρεμότητα – ανασφάλεια.

Κανείς δεν θεώρησε χρήσιμη τη διαγραφή χρεών ύψους 24 δισ. €.

Κανείς δεν δέχτηκε ότι η περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ θα βοηθήσει την οικονομία.

Έμειναν όλοι έκπληκτοι από τη σπουδή της Υπουργού Εργασίας να «ανακαλύψει» και να καταργήσει τις πενιχρές προσαυξήσεις των 31 και 41 λεπτών για τις αμοιβές της εργασίας και της υπερωρίας των ευρισκόμενων στη χειρότερη θέση εργαζομένων, όπως είναι όσοι βρίσκονται στο καθεστώς της Μερικής Απασχόλησης.

Έκπληξη προκαλεί η παρατεινόμενη, πεισματική άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, με μείωση της φορολογίας, με περιορισμό της γραφειοκρατίας, με άρση των αγκυλώσεων του δημόσιου τομέα, με μείωση του μη μισθολογικού κόστους, όπως επίμονα προτείνει και πιέζει όλο τον τελευταίο χρόνο η Νέα Δημοκρατία.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε «άτακτη φυγή» στην ψήφιση του άρθρου 7 (διαγραφή χρεών ύψους 24 δις €) και το απέσυρε, κάτω από το βάρος των αντιδράσεων και των πιέσεων του συνόλου του πολιτικού κόσμου.

Με τον τρόπο αυτό, διέγραψε την αξιοπιστία της, αφού το κεντρικό προεκλογικό της σύνθημα «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» στηριζόταν ακριβώς σ’ αυτά τα ανείσπρακτα χρέη.

Δεν έδωσε καμιά απάντηση στην καταγγελία μας, ότι οι πόροι του ΕΣΠΑ για την τόνωση της Ανάπτυξης και τη δημιουργία Θέσεων Εργασίας, λιμνάζουν στη γραφειοκρατία των Υπουργείων και κρατούν την εθνική απορροφητικότητα στο απαράδεκτα χαμηλό ποσοστό 6,2 %.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό του πολυνομοσχεδίου - ενδεικτικό της έλλειψης σχεδιασμού και προγράμματος της κυβέρνησης - είναι η επαναφορά κρίσιμων ρυθμίσεων, που η ίδια η κυβέρνηση ανέτρεψε πριν από μερικούς μήνες και τώρα επαναφέρει όπως – όπως, δικαιώνοντας τη σταθερή κριτική θέση της Νέας Δημοκρατίας.:

  • Μείωση ΦΠΑ στις τουριστικές επιχειρήσεις
  • Κλάδος αυτοκινήτων
  • Άρση του «πόθεν έσχες» για την πρώτη κατοικία

Και όλα αυτά, χωρίς το στοιχειώδες ίχνος ευαισθησίας για αυτοκριτική, σχετικά με τη ζημιά που προξένησαν τους τελευταίους 10 μήνες στην Ελληνική Οικονομία.

Το περιεχόμενο και η διαδικασία ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, δικαιώνουν την ανάγκη για αλλαγή πολιτικής που προτείνει με υπεύθυνο τρόπο η Νέα Δημοκρατία.

Η χώρα χρειάζεται μια άλλη πολιτική, που θα εξασφαλίζει την Ανάκαμψη, θα τη βγάλει μια ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο και θα κερδίσει το στοίχημα της Ανάπτυξης, της Απασχόλησης και της Κοινωνικής Συνοχής».

Έδωσαν 3.000 Ευρώ για μια σχολική γιορτή με υπογραφή της Ελ.ΤσουρήΈδωσαν 3.000 Ευρώ για μια σχολική γιορτή με υπογραφή της Ελ.Τσουρή

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής συνεχίζει να μοιράζει χρήμα… Δεν είναι μόνο τα έπιπλα και οι τηλεοράσεις που αγόρασαν για τα γραφεία τους…Τώρα μοιράζουν και χρήματα σε Συλλόγους που είναι της αρεσκείας τους.

3.οοο Ευρώ δίνουν στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης για να κάνουν την σχολική εορτή των τριών Ιεραρχών!!!!

Αλήθεια τι θα έχει αυτή η σχολική γιορτή και θα κοστίζει τόσο πόλυ ?

Δείτε την απόφαση - πρόκληση με την υπογραφή Ελπίδα ΤσουρήΠηγή: lesvosnews.gr

Την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων ζητά ο Σαμαράς

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ρηγίλλης χθές υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία από τις Βρυξέλλες του Προέδρου ΝΔ, κ. Αντώνη Σαμαρά, με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ. Του ζήτησε την άμεση σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών που επιτέθηκαν χθες κατά του βουλευτή της ΝΔ, κ. Κωστή Χατζηδάκη

Κ. Χατζηδάκης: Δεν αισθάνομαι κανένα μίσος για όσους μου επιτέθηκαν

«Δεν αισθάνομαι κανένα μίσος για όσους μου επιτέθηκαν χθες. Ωστόσο, όλοι είναι ανάγκη να κατανοήσουμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά με το μίσος και με τη βία. Αντίθετα, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ξεπεράσουμε αυτή τη μεγάλη κρίση. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους μου συμπαραστάθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης και μετά από αυτήν. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον αστυνομικό που μου έχει διαθέσει η Πολιτεία και τους δύο πολίτες που τραυματίστηκαν προσπαθώντας να με υπερασπιστούν»

Η απόδειξη της προβοκάτσιαςΔείτε στο βίντεο του Russia Today την απόδειξη της προβοκάτσιας. Η πορεία μόλις βγαίνει απο την Σταδίου και οι μολότοφ πέφτουν 200 μέτρα μπροστά στην Μ. Βρετάνια. Ο στόχος των δυνάμεων καταστολής (περισσότερες απο κάθε άλλη φορά) και των «γνωστών αγνώστων» ήταν να μην φτάσει η πορεία στην Βουλή.

Αναδημοσίευση από antinews.gr

«Η ΝΔ δεν κάνει ούτε ένα χιλιοστό πίσω απο τις θέσεις της»


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας   :

«Ο προπηλακισμός κάθε προσώπου, οποτεδήποτε και αν γίνει, είναι απαράδεκτος και καταδικαστέος.

Σήμερα όμως, ο προπηλακισμός Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είναι κάτι παραπάνω. Υπηρετεί ύποπτες και προβοκατόρικες σκοπιμότητες.


Φαίνεται πως το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και έχει καταγγείλει ότι το πρόσφατο νομοθέτημά της οδηγεί σε «εργασιακό Μεσαίωνα», έχει ενοχλήσει πολλούς.


Όσοι πιστεύουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει έστω και ένα χιλιοστό πίσω από τη γραμμή αυτή, κάνουν μεγάλο λάθος.


Παραμένουμε αμετακίνητοι κατά του Μνημονίου και επιμένουμε, με συνέπεια και αποφασιστικότητα, στην προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών»

ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Θαυμάστε την ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ. Για πόσο καιρό θα τους κοιτάμε από τους καναπέδες μας; Μήπως ήρθε η ώρα; Λέω μήπως;
Αυτούς ψηφίσατε.
Να τους χαίρεστε και
Να τους ξαναψηφίσετε βρε

Μανώλης εξ Απειράνθου