slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κλείνουν KAI το Δημοτικό Σχολείο Ποταμιάς

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά για θέμα που απασχολεί τη   Νάξο .
 Ειδικότερα:

Εκλογικός νόμος, αυτοκτονίες και νταβατζήδες


Και ενώ στη Βουλή σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε πατήσει τη μπανανόφλουδα του μορφώματος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τον εκλογικό νόμο, στην αγορά κάποιος μικρομεσαίος επιχειρηματίας, έχανε την περιουσία του για ληστρικά χρέη προς το δημόσιο ή/και τις τράπεζες, κάποιος άλλος έβγαινε στο δρόμο άστεγος, κάποιος άλλος εξευτελιζόταν στην οικογένειά του γιατί δεν μπορούσε να την ζήσει, και ίσως κάποιος να σκεφτόταν να βάλει τέλος στη

Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ


Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ξεκινά τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών στις οποίες ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έχει γράψει το σενάριο ή τις έχει σκηνοθετήσει ή είναι βασισμένες σε θεατρικά έργα του.
Την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 και ώρα 21.00 θα προβληθεί η ταινία Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΤΑ 7 ΓΕΡΟΝΤΟΠΑΛΙΚΑΡΑ σε σενάριο και σκηνοθεσία του μεγάλου μας Νάξιου συγγραφέα.
Είναι μια ταινία που προβλήθηκε πρώτη φορά το 1960 και πρωταγωνιστούν: Τζένη Καρέζη,  Ανδρέας Μπάρκουλης, Δέσπω Διαμαντίδου, Νίκος Σταυρίδης, Ορέστης Μακρής, Μίμης Φωτόπουλος, Βασίλης Αυλωνίτης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Χρήστος Ευθυμίου, Αλέκος Λειβαδίτης και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

Ερώτηση ΚΚΕ στον Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα στελέχωσης και πόρων του Γ.Νοσοκομείου – Κ. Υγείας Νάξου.



Πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υγείας Νάξου, εξαιτίας των αντιλαϊκών μέτρων που ήδη εφαρμόζονται και στον τομέα υγείας, γι’ αυτό και νοσεί βαριά.
Ο δραστικός περιορισμός των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού, συνεχίζεται και από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε συνέχεια και συσσωρευτικά, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Γι’ αυτό υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε

Σε σώμα συγκροτήθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της νεοσύστατης Ένωσης Συνταξιούχων Νάξου.

Φίλοι Συνταξιούχοι
Πήραμε την πρωτοβουλία και δημιουργήσαμε την Ένωση Συνταξιούχων Νάξου, προκειμένου να ενημερώσουμε αλλά και να κινητοποιήσουμε τους συνταξιούχους στα πλαίσια μιας παλλαϊκής συμμαχίας ενάντια στην ταξική επίθεση που δεχόμαστε.

Μπροστά μας έχουμε την εφαρμογή στην πράξη του τρίτου μνημονίου με νέα μέτρα που έρχονται να σαρώσουν ότι μας έχει απομείνει από τις τραγικές περικοπές που ήδη έχουμε υποστεί από τα δύο προηγούμενα μνημόνια.

Έρχονται νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις με τον νέο τρόπο υπολογισμού που θα εφαρμοστεί .

Οι επικουρικές συντάξεις θα εξαφανισθούν μέσα από την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Πρόεδρος :

Απάντηση στις ανακοινώσεις της Ν.Δ. και της ΠΟΕΔΗΝ για το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 21 Ιουλίου 2016
Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις της Ν.Δ. και της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας (ΓΝΘ), εύλογα προκύπτει το ερώτημα αν οι ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ συντάσσονται στα γραφεία της Ν.Δ. ή το αντίστροφο. Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται στους εκπροσώπους του παλαιού κοινωνικού συμβολαίου ότι οι πολιτικές που

Δημήτρης Παπαδόπουλος [ Ραντεβού ]ο πρεσβευτής της ναξιώτικης κουζίνας


Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος βέρος Ναξιώτης, είναι από τους ανθρώπους που πάσχισαν για την ανάδειξη της ναξιώτικης κουζίνας. Σπούδασε σεφ, μέλος της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ερευνητής σπουδαίος της ντόπιας κουζίνας που την συμπύκνωσε σ’ ένα εξαίρετο βιβλίο «Οι ξερολιθιές της γεύσης», ιδρυτής με τον αδελφό του Γιάννη του Ραντεβού, ενός ζαχαροπλαστείου, μ’ ένα εργαστήρι  που

Περιορίστηκε η φωτιά που επεκτάθηκε απειλητικά στην Σύρο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)



Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε μεταξύ Πισκοπειού και Κινίου σήμερα το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πύρινη λαίλαπα απείλησε αρκετές οικίες.
Η  Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κινητοποιήσει όλες της τις δυνάμεις της, εθελοντές, ενώ στο σημείο έχουν ήδη μεταβεί οι υδροφόρες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, φορτηγά με χώμα.

Στην Τήνο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα Τήνου υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, με αντικείμενο την πορεία των έργων και την εξέταση των προβλημάτων που απασχολούν το νησί, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου, ο κ. Λεονταρίτης παραβρέθηκε  στα εγκαίνια της Έκθεσης Γλυπτικής του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο της Τήνου, στο πλαίσιο του

«ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ»

Του Γιώργου Βακόνδιου 


Ο κύριος Συρμαλένιος αξιοποίησε και αυτός με τη σειρά του τα πέντε λεπτά δημοσιότητας μέσω του τηλεοπτικού διαύλου της Βουλής κατά τη συζήτηση του εκλογικού νόμου.

Σαν γνήσιο μέλος της πρώτης φοράς αριστερής απάτης έκανε νοηματικά άλματα αγνοώντας την πραγματικότητα και την αλήθεια.

Ο κος Συρμαλένιος λοιπόν δεν μας εξήγησε γιατί δεν έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ την απλή αναλογική στις αρχές του 2015 αφού κατά την άποψή του ο λαός περίμενε αυτή την

Σπερμολογίας αναγνώσματα!

Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου

Είναι γνωστό ότι οι μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες.
Δυστυχώς όμως δεν υπήρχε πολιτικό θάρρος και διαχειριστική επάρκεια από τους ιθύνοντες και παρέμειναν στις καλένδες μεταρρυθμίσεις που αφορούν τη διοίκηση, τη δικαιοσύνη αλλά και το μεγάλο ζητούμενο τη δίκαιη φορολογία.

O Π.ΡΑΟΥΖΑΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝ.ΕΜΠΟΡΙΚΗ Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΗΣ LG ΣΤΟ 1ο LG AEGEANBALL FESTIVAL


Τους γοήτευσε όλους... - Cyclades24
cyclades24.gr
Τους γοήτευσε όλους… Αρκετοί ήταν οι «ποδοσφαιρικοί» της Σύρου που έδωσαν το παρών στο 1ο LG AEGEANBALL FESTIVAL που διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Η διοργάνωση είχε τεράστια επιτυχία,