slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κυκλοφορήσαν τα Σιφναϊκά Νέα του Φεβρουαρίου 2021 Αρ. φύλλου 357

Στο φύλλο του Φεβρουαρίου  2021 Αρ. φύλλου 357 που κυκλοφορεί  ο Γιώργος Θεοδώρου κάνει μία πρώτη αναφορά στη συμμετοχή της Σίφνου στον ξεσηκωμό του 1821, ως συμβολική συμμετοχή στους σχετικούς εορτασμούς των 200 χρόνων από τότε.  

Ακόμα  επιχειρείται  μία παράθεση απόψεων για το θέμα της εγκατάστασης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο νησί, με αφορμή μία ανακοίνωση της Συνεταιριστικής Εταιρείας Σίφνου και κάποιων απαντήσεων που την ακολούθησαν. Ασφαλώς το θέμα δεν τελειώνει εδώ και πάντως οι σελίδες   είναι ανοιχτές για να συζητηθεί εξαντλητικά και από αυτές το τόσο σοβαρό θέμα για το μέλλον του νησιού. Γι’ αυτό άλλωστε το λόγο αναδεικνύουμε πρωτοσέλιδο το σχετικό άρθρο του Γιώργου Παπαπαύλου.

Κυκλοφορήσαν  τα Σιφναϊκά Νέα 

Καλή ανάγνωση ....

Καθυστέρηση υλοποίησης των εμβολιασμών σε νησιά των Κυκλάδων

 Όπως αναφέρει στην ερώτηση, βρισκόμαστε ήδη στα τέλη Μαρτίου και ο εμβολιασμός σχεδόν σε όλα τα μικρά κυκλαδονήσια κάτω των χιλίων κατοίκων δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Σύμφωνα με τον εξαγγελθέντα προγραμματισμό  η φάση αυτή για τα μικρά νησιά ξεκίνησε από το Καστελόριζο στις 27/1, προχώρησε σε κάποια νησιά ακόμα κυρίως του ανατολικού Αιγαίου, αλλά στις Κυκλάδες φαίνεται ο προγραμματισμός να καθυστερεί.

Άμεση, έγκαιρη και επαρκής ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση με θέμα την άμεση, έγκαιρη και επαρκής ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.

Όπως αναφέρει η ερώτηση, από τον Νοέμβριο του 2020 έως και σήμερα έχει ανασταλεί, για δεύτερη φορά, κάθε δραστηριότητα των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, προκειμένου να περιοριστεί το δεύτερο κύμα εξάπλωσης του Covid-19. Σας υπενθυμίζουμε ότι τον Μάρτιο του 2020 σύσσωμη η αθλητική κοινότητα ήρθε εξ αρχής αντιμέτωπη με τις συνέπειες των μέτρων, τα οποία οδήγησαν στην αναβολή ή/και στην ακύρωση όλων των αθλητικών διοργανώσεων και το κλείσιμο των αθλητικών υποδομών και των προπονητικών χώρων. Είναι προφανές ότι η πολύμηνη αναστολή λειτουργίας έχει φέρει σε εξαιρετικά δεινή θέση τα αθλητικά σωματεία της χώρας, η πλειοψηφία των οποίων έχει περιέλθει, μετά και την δεύτερη αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας, σε αντικειμενική αδυναμία επαναλειτουργίας, όταν αυτή επιτραπεί.

Δεκτή η πρόταση του Περιφερειάρχη για τη σύσταση τριών Ειδικών Επιτροπών Επικινδύνως Ετοιμόρροπων σε Σύρο, Ρόδο και Μυτιλήνη

Άμεσα τα αντανακλαστικά που επέδειξε το  Υπουργείο  Περιβάλλοντος και Ενέργειας


Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πριν από λίγη ώρα  με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, τον ενημέρωσε ότι η πρόταση που ο Περιφερειάρχης μόλις χθες είχε καταθέσει με επιστολή του, ζητώντας την θεσμοθέτηση τριών Ειδικών Επιτροπών Επικινδύνως Ετοιμόρροπων ( Ε.ΕΠ.ΕΤ.) σε Σύρο, Ρόδο και Μυτιλήνη, έγινε άμεσα αποδεκτή.

Η σχετική νομοθετική διάταξη ψηφίστηκε σήμερα κιόλας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με τη νομοθετική παρέμβαση της προσθήκης του αιτήματος του Περιφερειάρχη.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την κατάσταση στα νοσοκομεία

Σε σημερινή του εμφάνιση στην ΕΡΤ ο Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε την επίταξη ιδιωτικών κλινικών "αχρείαστο κόστος". Χωρίς ντροπή τα στελέχη της κυβέρνησης αδιαφορούν για τη δημόσια υγεία και τα απαραίτητα μέτρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Με τους διασωληνωμένους να φθάνουν σχεδόν τους 700 στις ΜΕΘ και άλλους 100 εκτός ΜΕΘ, και τα νοσοκομεία της Αττικής στο όριο της κατάρρευσης η επίταξη ιδιωτικών κλινικών αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση. Η ΝΔ όμως αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση.

Κοινή Δήλωση Τομεαρχών Παιδείας, Ν. Φίλη, & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μ. Κάτση, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τη σύμβαση της Cisco για την τηλεκπαίδευση

 

 

Κοινή Δήλωση Τομεαρχών Παιδείας, Ν. Φίλη,  & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μ. Κάτση, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τη σύμβαση της Cisco για την τηλεκπαίδευση

23/3/2021

Η κ. Κεραμέως, αφού επί 1 χρόνο κρυβόταν από τον ελληνικό λαό και σύσσωμη την αντιπολίτευση, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει  τις συμβάσεις της τηλεκπαίδευσης με την εταιρία Cisco, στο siteτου Υπουργείου Παιδείας, χωρίς καν μια επίσημη ανακοίνωση.

Είναι ξεκάθαρα τα εξής:

Κοινό Τηνίων - Στήριξη στο Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου

 Στην γειτονική Σύρο συνεχίζεται το σήριαλ των λεγόμενων S.L.A.P.P (Strategic Lawsuits Against Public Participation). Ο όρος δημιουργήθηκε από την ανάγκη περιγραφής ενός συγκεκριμένου είδους μηνύσεων, αγωγών και άλλων νομικών διαδικασιών που χρησιμοποιούνται κατά κόρον από μεγάλες ή μικρότερες εταιρείες με σκοπό την οικονομική εξάντληση και την κάμψη κινημάτων πολιτών.

Στην Τήνο έχουμε καταλάβει καλά τι σημαίνει S.L.A.P.P. μετά από τις μηνύσεις και την αγωγή της γνωστής ελληνογερμανικής εταιρείας τοποθέτησης και εκμετάλλευσης ανεμογεννητριών, απέναντι σε πλήθος συμπολιτών μας οι οποίοι διαμαρτύρονται για την καταστροφή του νησιού.

200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΟ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ Τολμήστε … για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας

                       

                      ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΣΠ.  ΜΕΝΤΗΣ  

                      ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ 

Η 25η Μαρτίου του 1821                                           

Η 25η Μαρτίου του 1821 σαν ημέρα έναρξης της Ελληνικής επανάστασης αποτελεί ένα θρύλο, ο οποίος στηρίχθηκε κυρίως στο Γάλλο ιστορικό Πουκεβίλ που έγραψε το 1824 την ιστορία του 21. Ο θρύλος όμως απέχει από την ιστορική πραγματικότητα. Το ανίσκιωτο όνειρο της Ελλάδας για τη Λευτεριά έλαμπε και μοσχοβολούσε νωρίτερα τούτη τη χρονιά, σαν το χιόνι του Απρίλη που το πλουμίζουν τα χρυσαφένια στρωσίδια της ηλιόλουστης μέρας την Ανατολή και σαν τα χρυσάνθεμα του δειλινού που τα αγγίζουν οι γαλανόφτερες αύρες του ζεφύρου για να μας χαρίσουν την αναπνοή της Άνοιξης. 

Υπουργείο Παιδείας: Συνώνυμο του λαϊκισμού και του ψεύδους και για την τηλεκπαίδευση ο ΣΥΡΙΖΑ

Για κρεσέντο λαϊκισμού και ψεύδους του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με το ζήτημα της σύμβασης για την τηλεκπαίδευση.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται, για άλλη μια φορά, σε κρεσέντο λαϊκισμού. «Αδυνατώντας να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση, επιδίδεται σε ακραία επικοινωνιακή λασπολογία και παραγωγή fake news, στρεφόμενος εναντίον της τηλεκπαίδευσης, μιας τεράστιας κατάκτησης που πέτυχε με κόπο η εκπαιδευτική μας κοινότητα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Ο Νίκος Φίλης για το Σκάνδαλο Cisco: Καλούμε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση και τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν

Δήλωση από τη συζήτηση του τομεάρχη Παιδείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με το δημοσιογράφο Νίκο Ξυδάκη στο ρ/σ "Στο Κόκκινο 105.5"

Το σκάνδαλο παραπλάνησης επί 12 μήνες της Βουλής από την κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας για τη δήθεν «δωρεάν» ανάθεση της τηλεκπαίδευσης στη CISCO και το εξίσου γιγαντιαίο σκάνδαλο με την εκμετάλλευση από την ίδια εταιρία των δεδομένων (metadata) άνω του 1,2 εκ. μαθητών και εκπαιδευτικών, αποκαλύφθηκε χθες, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης που είχα καταθέσει. Αλλά βέβαια, και ενόψει έναρξης εκταμίευσης χρημάτων προς την εταιρία, κάτι που λόγω Διαύγειας δεν θα μπορούσε να κρατηθεί επ' αόριστον μυστικό.

Πρόγραμμα Ιατρικής Παρέμβασης


Το  πρόγραμμα  «Υγεία  για  Όλους» σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Κοινωνικό Φαρμακείο και Κέντρο Κοινότητας, τη  2η Υ.ΠΕ. και το  Γ.Ν.-K.Y.  Νάξου θα  πραγματοποιήσει  Ιατρική Παρέμβαση στις Μικρές Κυκλάδες και στη Νάξο, από τις 26-3-2021 έως τις 28-3-2021. 

Ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν:

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα δωρεάν self-tests - Απαντήσεις σε 12 ερωτήματαΔωρεάν τεστ αντιγόνου θα μπορούν να πραγματοποιήσουν από την πρώτη κιόλας εβδομάδα του Απριλίου οι πολίτες, πραγματοποιώντας, μάλιστα, οι ίδιοι την εξέταση. 
Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος (δείτε εδώ) κάθε πολίτης που επιθυμεί, θα μπορεί να παραλαμβάνει με τον ΑΜΚΑ του, από το φαρμακείο της γειτονιάς του, ένα δωρεάν test κάθε εβδομάδα. Μαζί με το self test, οι πολίτες θα λαμβάνουν ένα φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης σχετικά με τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν αναλόγως του αποτελέσματος.Ακολουθούν χρήσιμες ερωτήσεις-απαντήσεις σχετικά με τα self-test:στ που πραγματοποιούνται κατ' οίκον χωρίς την υποστήριξη επαγγελματία υγείας. Θα υπάρξουν βίντεο και φυλλάδια με οδηγίες για τη διενέργεια τεστ από τον κάθε πολίτη ατομικά.