slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Ο εφιάλτης της μείωσης της μισθωτής απασχόλησης επιστρέφει δριμύτερος"


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ., Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για τις ροές μισθωτής απασχόλησης μηνός Ιουνίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μένετε ο πόλεμος ανακοινώσεων Κόκκινου -Χατζημάρκου ή Χατζημάρκου - Κόκκινου


Δριμύτερος επανήλθε ο Χαράλαμπος Κόκκινος, απαντώντας στην… απάντηση που έδωσε ο κ. Χατζημάρκος σε προηγούμενη ανακοίνωση του πρώτου για τα υδατοδρόμια.

Ο κ. Κόκκινος «πετά το γάντι» στον περιφερειάρχη για αυταρχική και απαξιωτική συμπεριφορά, παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, καλώντας να κάνει την αυτοκριτική του «γιατί έχει χάσει τον προσανατολισμό του, αγνοεί τους συνεργάτες του και οδηγεί το σκάφος στα βράχια».

Το πλήρες περιεχόμενο της (νέας) απάντησης του κ. Κόκκινου έχει ως εξής:

Φίλης για Βαρουφάκη: Εχει πει πολλές μαλ@.... - Δεν ισχύουν αυτά που έχει πει, αν ίσχυαν θα οδηγούσαν σε ειδικό δικαστήριο«ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΡΥΦΟ ΣΧΕΔΙΟ»
Στα ύψη ανέβασε το πολιτικό θερμόμετρο ο Νίκος Φίλης, ο οποίος υπερασπίστηκε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Γιάνη Βαρουφάκη.
Όπως είπε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «ο Βαρουφάκης έχει πει πολλές μαλακίες, αλλά έχει επιλέγει από τους αντιπάλους ως η αιχμή του δόρατος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, εξήγησε πως ο ίδιος τον υπερασπίζεται γιατί δεν πιστεύει "ότι είχε

"Ανυπότακτος ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Πολιτικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης;"23 Βουλευτές της Ν.Δ. ερωτούν τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας: Είναι ανυπότακτος -Εδωσε ψευδή διεύθυνση για να μην τον βρίσκουν


ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΔΥΟ ΑΝΑΒΟΛΕΣ:
Με ερώτησή του  βουλευτή  Λευτέρη  Αυγενάκη, την οποία συνυπογράφουν 22 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κάνει λόγο για ζήτημα μη εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων του Τάσου Κορωνάκη.
Όπως αναφέρει ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και έλαβε δύο εξάμηνες αναβολές για λόγους υγείας, στην συνέχεια δήλωσε ψευδή διεύθυνση με αποτέλεσμα να μην τον βρίσκουν οι αρμόδιες υπηρεσίες ώσπου πριν από λίγες ημέρες να τον ανακαλύψουν και να του επιδώσουν το χαρτί κατάταξης.

Πάντως, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεται σε κάποιο στρατόπεδο εκπαίδευσης, καθώς σήμερα άνοιξε την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

Την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 η Εκλογές στο Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Πολιχνίου ΄΄ Η Αγία Παρασκευή

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Πολιχνίου ΄΄ Η Αγία Παρασκευή την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 από ώρα 10.30 μέχρι 19.00 στο εστιατόριο της Βάβουλα Αικατερίνης. Όπως αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Τρίτη 28-7-2015
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Πολιχνίου ΄΄ Η Αγία Παρασκευή ΄΄
Εφορευτική Επιτροπή
ΘΕΜΑ:

Αγωνίστηκαν για την μνήμη του Λιανού [vid-pics]

Αγωνίστηκαν για τον Λιανό [vid-pics]

Γράφτηκε από τον    

Με επιτυχία διεξήχθησαν και φέτος στο Φιλώτι οι αγώνες στίβου στη μνήμη του Ιουλιανού Βλασερού, που ήταν από τους πρωτεργάτες στο τμήμα στίβου του ΑΜΣ Φιλωτίου.Περίπου 80 αθλητές του Ναξιακού και του ΑΜΣ Φιλωτίου πραγματοποίησαν και φέτος το προγραμματισμένο ραντεβού που έχουν κάθε χρόνο στους αγώνες που διοργανώνει ο ορεινός σύλλογος και γίνονται στα πλαίσια των αθλητικών εκδηλώσεων που

ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΛΕΤΕ ΜΟΝΟ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣυνέντευξη στο «δικό τους» ραδιοφωνικό σταθμό έδωσε ο κ. Τσίπρας, σήμερα 29 Ιουλίου 2015.
Δύο ώρες συνέντευξη και ούτε μια, ούτε μια ερώτηση για τον Βαρουφάκη.
Μπράβο δημοκρατία!!!!!

Ανάμεσα στα άλλα είπε:
"Δεν είπα πριν από τις εκλογές ότι μπορούν να σκιστούν τα μνημόνια με ένα νόμο" τόνισε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι ο λαός είχε απόλυτη γνώση των δυσκολιών.
"Είπαμε θα δώσουμε μάχη για να φύγουμε από το ασφυκτικό πλαίσιο που οδηγήθηκε η χώρα" συνέχισε.
"Δεν υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό περίπατο στο δάσος".
http://www.enikos.gr/…/332057,Tsipras-Den-eipa-proeklogika-…

Είναι έτσι όμως κύριε Τσίπρα;
Πράγματι δεν το είχατε πει;
Για πάμε να δούμε.

Με όρους... χαμένων ευκαιριών; Αναρωτιέται ο Γλαρός Ιωάννης

Ως γνωστόν, με το γενικό και αόριστο όρο “πολιτική” εννοούμε το σύνολο των μέτρων που λαμβάνονται, των μεθόδων και διαδικασιών που ακολουθούνται, μέσω των οποίων, ομάδες ανθρώπων οργανώνονται και λειτουργούν, προκειμένου να πετύχουν κατά τον καλύτερο τρόπο και με το μικρότερο δυνατό κόστος τους σκοπούς που επιδιώκουν σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων.
Όμως, η “πολιτική” συχνά-πυκνά βρίσκεται αντιμέτωπη με κρίσεις. Συντελεστές της Αλήθειας και

Δικαίωση μετά τον «πόλεμο λάσπης»


Αλήθειες και ψέματα για Βατοπέδι, αλλά και για Siemens και δομημένα ομόλογα μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης

Της Ελλης Τριανταφύλλου

Καλοκαίρι δικαστικής δικαίωσης είναι το φετινό για τον πρώην πρωθυπουργό Κων/νο Καραμανλή και για σειρά από κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεών του, που κατηγορήθηκαν για εμπλοκή σε υποθέσεις σκανδάλων, οι οποίες με τη σειρά τους οδήγησαν σε παταγώδη πτώση της τότε κυβέρνησης το 2009 και στη συνέχεια στην υπαγωγή της χώρας στον έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στα επτά χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι τα δικαστήρια να αποφανθούν τελεσιδίκως για τις

Από την εποχή των Σπηλαίων στην εποχή των Μνημονίων.

Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου

 Σε κάθε περίπτωση η ιστορία είναι ο αμείλικτος κριτής σε κάθε εποχή κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε κι αν μας «αντέξει η σκηνή θα φανεί στο χειροκρότημα» με την προϋπόθεση ότι κάποιοι θα παραμείνουν «ζωντανοί πάνω στη σκηνή» για να διηγηθούν τα γεγονότα! Αυτό πιθανόν να συμβεί κάπου στο σωτήριον έτος 2035 καλώς εχόντων των πραγμάτων και των νέων Μνημονίων που τότε μπορεί και να τελειώσουν.

Η ιστορία είναι και εποχές. Οι εποχές χαρακτηρίζονται από ονόματα όπως εποχή του ....