slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Διορθώνονται οι αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου: Αυξήσεις 3% έως 7% στις κύριες συντάξεις

Το υπουργείο Εργασίας βάζει ξανά στο μικροσκόπιο τα ποσοστά του νόμου Κατρούγκαλου και το σχέδιο των αλλαγών που εξετάζεται περιλαμβάνει δυο βασικά σενάρια για παρεμβάσεις στα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου 4387/2016
Αυξήσεις συντάξεων που κυμαίνονται μεταξύ 3% ως 7% φέρνει ο νέος νόμος που θα διορθώσει τις αδικίες και τις στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου.
Από την αλλαγή των συντελεστών, και ανάλογα με τα τελικό σχέδιο που θα προκριθεί στο νέο νόμο, θα προκύψουν αυξήσεις συντάξεων από 20 ευρώ για όσους αποχωρούν με μισθό 1.000 ευρώ, ως και 95 ευρώ για όσους αποχωρούν με μισθό 2.000 ευρώ. Στους υψηλότερους μισθούς δε, πάνω από 2.500 ευρώ, οι αυξήσεις φτάνουν και στα 120 ευρώ.

Αναλύσαμε τα Πόθεν Έσχες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ... κάπως διαφορετικά


Με ακίνητα, καταθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού, μετοχές και ομόλογα, ετήσια εισοδήματα που ζαλίζουν αλλά και υπέρογκα δάνεια, το πόθεν έσχες των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που στήριζαν την προηγούμενη κυβέρνηση είχε από όλα.

Για ακόμα μία φορά, αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται ως ζάπλουτοι, με κάποιους εξ αυτών να δηλώνουν καταθέσεις στο εξωτερικό και αρκετά ακίνητα, ενώ ξεχώρισε η δήλωση του κ. Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος παρουσίασε καταθέσεις στην Ελβετία την ώρα των ελληνικών capital controls.

Δημήτρης Παπαδημούλης: 

ΒΙΝΤΕΟ-H αντικειμενική δημοσιογραφία στα καλύτερά της


Γιάμαλη πριν την κωλοτούμπα Τσίπρα στο δημοψήφισμα: Τσίπρας - Βαρουφάκης αντιστέκονται στην ευρωπαϊκή ελίτ

Γιάμαλη μετά την κωλοτούμπα Τσίπρα στο δημοψήφισμα: Έπρεπε να αποφευχθούν τα συσσίτια.

Τελέστηκε ο αγιασμός της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Πανναξιακού ΑΟΝ

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δίπλα στους μαθητές και στην αγωνία τους για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής


Τους μαθητές από σχολεία της Ρόδου που έλαβαν μέρος σε πορεία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, δέχθηκαν σήμερα στην Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας ,
Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Δωδεκανήσου, Γιάννης Κρητικός και ο Εντεταλμένος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Χρήστος Μπάρδος.
Η πορεία των μαθητών στους δρόμους της πόλης που κατέληξε στην Περιφέρεια, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας
Με συνθήματα όπως «Όλοι μαζί για το περιβάλλον» και «Σώστε τον πλανήτη», οι μαθητές εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που έχουν αρχίσει να

Δημοπρατήθηκαν έργα οδοποιίας σε Σέριφο, Σίφνο και Κίμωλο


Με σκοπό την αναβάθμιση του οδικού δικτύου των νησιών, όπου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει το μέγιστο των διαθέσιμων πόρων της, από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, διενεργήθηκε ανοιχτός διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου του έργου Βελτίωσης και Ασφάλειας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Νήσων Σερίφου, Σίφνου, Κιμώλου, προϋπολογισμού 398.000,00 €.

Ειδικότερα, θα εκτελεστούν εργασίες που αφορούν την οδική σήμανση, κατακόρυφη (πινακίδες) και οριζόντια (διαγράμμιση), καθώς και στοιχεία αναχαίτισης οχημάτων (στηθαία ασφαλείας) σε σημεία αυξημένου κινδύνου.

Η Πολιτική Διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ που εγκρίθηκε πριν λίγο ομόφωνα από την ΚΕ και αποτελεί κάλεσμα για συστράτευση. Άρης Ραβανός
Απόσπασμα από τη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ : «Εμείς που εμπνεόμαστε από τη μεγάλη δημοκρατική έκρηξη του ‘81».
 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ
ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ακολουθεί το κείμενο

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη με την Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής και Νήσων του ΟΠΕΚΕΠΕ


Συνάντηση με την Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής και Νήσων του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Φούζα Γεωργία είχε χθες το βράδυ στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Αντικείμενο της συνάντησης πέραν των επιδοτήσεων που υπάρχουν στα νησιά της Περιφέρειας, ήταν οι ενημερώσεις των ωφελούμενων για τις πληρωμές αλλά και για τις υποχρεώσεις που έχουν.

Σταϊκούρας στα Νέα Σαββατοκύριακο: Φοροελαφρύνσεις και αναμόρφωση αντικειμενικών αξιών στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο


Ο Χρήστος Σταϊκούρας, με συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο, προαναγγέλει σχέδιο φοροελαφρύνσεων και αναμόρφωση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων.


Το φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί μέσα στον Οκτώβριο, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα.

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μειώσεις φόρων για το 2020, νέα πάγια