slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Fwd: Η νύχτα της μεγάλης Κοινοβουλευτικής ντροπής!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: johnpreve@gmail.com
Δυστυχώς ο Ελληνικός λαός στις 21/2/2018 παρακολούθησε για άλλη μία φορά μια κακόγουστη κοινοβουλευτική παράσταση η οποία στήθηκε από την κυβέρνηση στα πλαίσια του αποπροσανατολισμού του πολύπαθου Ελληνικού λαού. 
Του λαού του οποίου ... 
μεγάλο μέρος ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός χαρακτήρισε πρόσφατα Αλλοπρόσαλλο Όχλο γιατί "τόλμησε" να συγκεντρωθεί για το θέμα του ξεπουλήματος του ονόματος της Μακεδονίας στους ΣλαβοΑλβανοΣκοπιανούς.
Σε αυτή λοιπόν την πολύωρη συνεδρίαση αποφασίστηκε η δημιουργία προανακριτικής κοινοβουλευτικής επιτροπής η οποία θα αποφασίσει για την ενοχή ή μη δέκα πολιτικών προσώπων τα οποία όπως ξέρουμε κατηγορούνται από τρεις κουκουλοφόρους προστατευόμενους μάρτυρες για την υπόθεση Novartis.
Την ώρα λοιπόν που η πατρίδα μας δέχεται πολλαπλά εξωτερικά χτυπήματα από τους γείτονες μας οι οποίοι επιβουλεύονται ακόμα και την εδαφική μας κυριαρχία οι κυβερνητικοί τσαρλατάνοι φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα χαώδη πολιτικό σκηνικό το οποίο ευελπιστούν ότι θα σκεπάσει τις μεγάλες τους ευθύνες στην οικονομική και στην εξωτερική τους πολιτική αλλά και να σύρουν "λασπωμένους" τους πολιτικούς τους αντιπάλους στις επερχόμενες εκλογές.
Σε αυτή την συνεδρίαση αναδείχτηκε για άλλη μία φορά το χαμηλό πεζοδρομιακό επίπεδο αρκετών από των συμμετεχόντων. 
Π.χ της κυρίας Τασίας η οποία αν και προεδρεύουσα (νομίζοντας προφανώς ότι το μικρόφωνο της είναι κλειστό) έστειλε στον διάολο τον κ. Αθανασίου. 
Επίσης του γνωστού πλέον γραφικού κ. Πολάκη ο οποίος χαχάνιζε την ώρα που ο τέως υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Πικραμένος (ένας από τους δέκα κατηγορουμένους) ήταν έτοιμος να καταρρεύσει στο βήμα υπερασπιζόμενος την τιμή και την υπόληψη του!
Κάποια στιγμή μέσα σε όλα τα ευτράπελα και τα δυσάρεστα ακούστηκε ακόμα και η λέξη "το παραχέσατε" αλλά το αποκορύφωμα νομίζω ήταν την ώρα της ψηφοφορίας όπου ανακοινώνονταν τα ονόματα των ψηφισάντων στις δέκα κάλπες θυμίζοντας λαϊκή αγορά όπου οι έμποροι φωνάζουν όλοι μαζί διαλαλώντας τα προϊόντα τους.
Φυσικά η δέκα κάλπες ήταν για εντυπωσιασμό και πολιτική εκμετάλλευση από τους κυβερνώντες και θα μπορούσε να είναι μία αφού το ζητούμενο ήταν η συγκρότηση μιας προανακριτικής επιτροπής για να διερευνηθούν γενικά οι τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων αλλά και των δέκα τα οποία όπως ξέρουμε καταγγέλλονται από κουκουλοφόρους με εκφράσεις του τύπου "Νομίζουμε",  "Θεωρούμε", "Εκτιμούμε", "Ακούσαμε"!
Επίσης δεν μπορώ να μην αναφέρω την κατάπτυστη και επικίνδυνη φράση του υπουργού Δικαιοσύνης ο οποίος είπε ότι ελπίζει πως οι κατηγορούμενοι θα αποδείξουν την αθωότητα τους! 
κ. Υπουργέ δεν ξέρω από που πήρατε το πτυχίο σας αλλά οφείλετε να ξέρετε ότι τα αρμόδια κρατικά όργανα πρέπει να αποδεικνύουν με ατράνταχτα στοιχεία την ενοχή του κάθε κατηγορουμένου και όχι αυτός την αθωότητα του! 
Φίλες/οι γενικά πολλοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ με τις μέχρι τώρα δηλώσεις τους φαίνεται ότι ξεχνάνε ότι για κάθε κατηγορούμενο μέχρι αποδείξεως του εναντίον ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας. 
Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι αυτή η νοσηρή τους νοοτροπία ανοίγει του ασκούς του Αιόλου γιατί δίνει το δικαίωμα στην επόμενη κυβέρνηση να υιοθετήσει τις τωρινές τους άθλιες μεθοδεύσεις με τους προστατευόμενους κουκουλοφόρους και τις αόριστες κατηγορίες. 
Μόνο που τότε οι κατηγορίες θα είναι βάσιμες (σύμφωνα με τα μέχρι τώρα πεπραγμένα τους) και θα αφορούν την μέγιστη των κατηγοριών για έναν πολιτικό δηλ. αυτή της ... Εσχάτης Προδοσίας!

Υποσημείωση
Θεωρώ ότι οι κουκουλοφόροι μάρτυρες θα πρέπει να προσέλθουν (και ας μη γίνουν γνωστά τα ονόματα και οι φωτογραφίες τους στο ευρύ κοινό) ενώπιον της επιτροπής για να καταθέσουν. Επίσης ο χρόνος του ενός μηνός που δόθηκε για την διερεύνηση των κατηγοριών είναι πολύ λίγος και το πιο πιθανόν είναι να κλείσει αυτή η υπόθεση ακόμα και με την αιτιολογία της παραγραφής αφήνοντας όμως για πάντα σπιλωμένους στα μάτια της κοινής γνώμης τους κατηγορούμενους!


Σούρλας: Η κερδοσκοπία σε φάρμακα, η διαφθορά και η διαπλοκή συνεχίζουν να καλπάζουν«Η κερδοσκοπία σε φάρμακα, η διαφθορά και η διαπλοκή συνεχίζουν να καλπάζουν», δήλωσε ο πρώην υπουργός Γεώργιος Σούρλας με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis.

Ιδού ο «παράδεισος» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Ενα στα δύο νοικοκυριά στην Αττική ζει χωρίς θέρμανσηΤις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης στην Αττική, που κάθε άλλο παρά ικανοποιητικές είναι, καταγράφει έρευνα της εταιρείας MARC για λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.Τα ευρήματα της έρευνας αποτυπώνουν μια ζοφερή εικόνα που βιώνουν κάτοικοι και εργαζόμενοι στο Λεκανοπέδιο, με μισθούς κάτω από τα

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ , Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ ψήφισαν την παραπομπή και των δέκα πολιτικών σε προανακριτικήΤην παραπομπή και των δέκα πολιτικών σε Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεσηNovartis αποφάσισε η Βουλή.H πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των βουλευτών.

Ν. Μανιός: Μετατροπή του ESM σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο θα είναι σταθμός στην ολοκλήρωση της ΕΕ

 


Ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Μανιός, μιλώντας την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες και στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, εκτίμησε ότι η μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο θα είναι ένας σταθμός στην ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένας μοχλός μείωσης των ανισοτήτων μεταξύ των κρατών μελών.
Για την Ευρώπη των δύο ή περισσοτέρων ταχυτήτων, όπως τόνισε ο κ. Ν. Μανιός, δεν φταίει το ευρώ από μόνο του.

«Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κι εμείς μιλάμε για τη Novartis» Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Θα τελειώσετε με εκλογές με μία κάλπη και όχι δέκα


«Δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι κανονική χώρα σήμερα, γιατί δεν έχει κανονική κυβέρνηση. Αντί να είμαστε ενωμένοι, με ευθύνη της κυβέρνησης αναλωνόμαστε σε κυνήγι μαγισσών» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για την υπόθεση της NovartisΜε κριτική για τα εθνικά θέματα άρχισε την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής επιτροπής για την

Τιμές Φαρμάκων: Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση Κουρουμπλή το 2015 Κανένα νέο δελτίο τιμών φαρμάκων δεν ίσχυσε καθ’ όλο το έτος

Γελάει ο Άδωνις με τα πανηγύρια για την αναβάθμιση απ' τη Moody's
 
Δεν γνωρίζω εάν ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής έπραξε το βράδυ της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου εκείνο το οποίο υποσχέθηκε ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών και των δημοσιογραφικών μικροφώνων.

Δεν γνωρίζω, δηλαδή, εάν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής… ανακάλυψε και κατέθεσε στη Βουλή δική του υπουργική απόφαση περί τιμολόγησης των φαρμακευτικών σκευασμάτων, η οποία να δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) κάποια ημέρα του…

Ακυρο θα ψηφίσουν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι για την προανακριτική της Novartis [εικόνα]


Ακυρο θα ψηφίσουν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι στην σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την Novartis.


Για την ακυρότητα θα ρίξουν μάλιστα κ το δικό τους ψηφοδέλτιο σε όλες τις κάλπες που θα γράφει «ΝΑΙ. Στη σύσταση επιτροπής για προκαταρκτική εξέταση (με πλήρεις αρμοδιότητες σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής)».

Θεωρείται «άκυρο» καθότι δεν έχει καμία σχέση με αυτά που πρόκειται να μοιραστούν για την

ΒΙΝΤΕΟ-Δεν μίλησε στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης - Έκανε λόγο για διαδικασία κλωτσοσκούφι


Δεν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο λόγος; Η αλλαγή του ονόματος του τέσσερις φορές, όπως είπε, στον κατάλογο των ομιλητών.

«Τώρα μου ανακοινώθηκε ότι μου αλλάζετε για 4η φορά στη σειρά των ομιλητών. Δεν θα κάνω ομιλία, θα την καταθέσω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Είναι προσβλητικό όχι μόνο για εμένα, αλλά και για το σημαντικό θέμα που συζητάμε να έχουμε μια διαδικασία κλωτσοσκούφι».
Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

ΦΩΤΟ-Από ποια βδέλλα δεν μπορεί να «γλιτώσει» ο Καραμανλής;


Έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε αστείο η επιθυμία της ανεξάρτητης βουλευτή Κατερίνας Παπακώστα να κάθεται πάντα δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και ενδεχομένως κάποιος από τον συγγενικό περίγυρό της πρέπει να το κοιτάξει, πηγαίνοντάς την σε κανα ψυχίατρο.

Η απάντηση του Άδωνι στη ΣΥΡΙΖΑία Παπασπύρου


Απάντηση στη ΣΥΡΙΖΑία Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, που τρομαγμένη, μετά την αποκάλυψη Άδωνι ότι έχουν κρυμμένο το φάκελο με τις ευθύνες της ξαδέρφης Πολάκη στο θάνατο της μικρής Μελίνας, έσπευσε να πει «ουδέποτε είχα υπόθεση συγγενούς του

Ξύπνησαν την κυρία Βαγενά Σκληρές εκφράσεις στην Βουλή – Επενέβει η φρουρά

Μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε νωρίτερα στη Βουλή, στο περιθώριο της συζήτησης για την υπόθεση Novartis.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένα λεκτικό επεισόδιο συνέβη, στο εντευκτήριο της Βουλής, την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με πρωταγωνίστρια την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες  η

Υπουργοί σε απόγνωση (Φωτορεπορτάζ)


 

Την τραγική εικόνα της κυβέρνησης δείχνουν οι υπουργοί που βρίσκονται στα υπουργικά έδρανα της Βουλής.